Régebbi, ám annál jobb filmek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vajon tényleg meghibásodott ?
vagy tényleg elromlott az antennaegység, és
persze a legénység nem vette ezt észre,és amikor
a legénység azt hitte hogy elromlott HAL,
akkor ki akarták kapcsolni,
de HAL -nak meg az volt a feladata ,hogy
minden akadályt elhárítson a küldetéssel kapcsolatban,
ígyhát "elhárította" az embereket.
És még egy legenda van a HAL -le kapcsolatban :
Ha a HAL betûit egyenként elõreforgatjuk akkor azt kapjuk hogy : IBM , vajon véletlen ez ?<#zavart1>#zavart1>
Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !
szerintem akkor valahogy gonoszabbnak tûnik ugynaz a piros "szem"...
de lehet hogy csak beleképzeltem az egézset, mert ha egy igazi szem (vagy arc) lenne akkor gonosz képet vágna és ezért...
de lehet hogy nem... mindenesetre a hatást elérte (nálam mindenképp)
ott ajánlottak is egy oldalt ezzel kapcsolatban:
http://www.kubrick2001.com/ - The space odyssey explained
de még az egészhez hozzá kell fûzni azt, hogy mindenkinek mást jelent az egész, így nincs egyértelmû magyarázat semmire...
Plusz még azt is hozzá kell tenni, hogy a következõt maga Stanley Kubrick nyilatkozta egy 1968-as interjúban:
It’s not a message I ever intended to convey in words. 2001 is a nonverbal experience; out of two hours and 19 minutes of film, there are only a little less than 40 minutes of dialog. I tried to create a visual experience, one that bypasses verbalized pigeonholing and directly penetrates the subconscious with an emotional and philosophic content. To convolute McLuhan, in 2001 the message is the medium. I intended the film to be an intensely subjective experience that reaches the viewer at an inner level of consciousness, just as music does; to “explain” a Beethoven symphony would be to emasculate it by erecting an artificial barrier between conception and appreciation. You’re free to speculate as you wish about the philosophical and allegorical meaning of the film – and such speculation is one indication that it has succeeded in gripping the audience at a deep level – but I don’t want to spell out a verbal road map for 2001 that every viewer will feel obligated to pursue or else fear he’s missed the point. How much would we appreciate La Gioconda today if Leonardo had written at the bottom of the canvas: “This lady is smiling slightly because she has rotten teeth” – or “because she’s hiding a secret from her lover”? It would shut off the viewer’s appreciation and shackle him to a “reality” other than his own. I don’t want that to happen to 2001.
Persze azért mindenki leírja a véleményét, meg az elgondolását és ez így van jól, de szerintem nincs egyértelmû értelmezés. Mivel mindenkinek más egy kicsit... és ez a szép az egészbe
egy idoutazasos volt,egy trax nevu idogep,egy selma nevu szamitogep
es meg a foszereplo nevere emlekszem:Darien Lambert
Viszont regisztrálni is kell, mert egy ideje már olvasgatni se lehet vendégként. Mindenképp érdemes egyébként regisztrálni, szóval... :-))
\"Meet me in Montauk...\" \"Elõtted nyitva áll majd minden ajtó, mert ismered önmagad\" (Konfúciusz)
\"Meet me in Montauk...\" \"Elõtted nyitva áll majd minden ajtó, mert ismered önmagad\" (Konfúciusz)
A Mechanikus Narancsot meg azonnal megszerezni, DC-rõl vagy akárhogy, mert nagyon nagy film! S ha már DC-n jársz, akkor Rekviem egy álomért és Memento, valamint Egy makulátlan elme örök ragyogása és Elveszett Jelentés. Bár ezek nem oly régiek, fõleg az utolsó kettõ, de nagyon jók!
Asszem én rájöttem valamire a 2001 Ûrodüsszeia végérõl:
Amikor Dave megézkezik a komppal, hirtelen a szobában találja magát,
A következõ kép, hogy már ott áll a komppal szemben és arra próbál rájünni, hogy hol is van.
Aztán belép a fürdõszobába, és meglátja azt az idegent, az asztalnál ebédelve,
na az is Dave csak sokkal öregebben,
mert azóta eltelt egy csomó idõ,
a rendezõ így akarta az idõ múlásának hosszúságát lerövidíteni.
Tehát Dave egy kicsit megöregedve oda került arra az idegen helyre,
és ott is marad élete végéig, ott hal meg, vagyis átalakul, átlényegül.
A monolit szerintem maga az idegen "lények" hagyatáka,
és azért vitték el DAve -et a szobába, hogy megismerjék az emberi faj-t.
Abban a szobában megvan mindene,
mindig ott az ebéd, vacsora, amire csak szüksége van.
Talán gondolatolvasás útján az idegenek megfejtettek róla minden -t,
és amire szüksége van azt megkapja....
talán ez az igazság ?....
Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !
12 majmot feltétlen nézd meg holnap,
de vedd is fel, mert 5 -ször meg kell
nézned hogy mindent megértsél benne.
Például: miért nem adja le egyik TV-csatorna sem...?
A 2001 Ûrodüsszeiáról pl. oldalas vitákat olvastam, csak arról a részrõl amikor leesik a pohár a végén...
De a 12 majommal kapcsolatban is felmerül egy pár kérdés, amit meg lehet vitatni, meg persze a Mechanikus naranccsal kapcsolatban is...
teljesen megértsd,
de jó film...
errõl is el lehetne vitatkozni naphosszat..
július 10-én (vasárnap) 22:30-as kezdéssel leadják a tv2-n, aki még nem látta az nézze meg, aki meg csak egyszer látta az is...
Nekem a német kiadás van meg és raktam mindegyikre szinkront. Egész tûrhetõ minõség, ráadásul kvázi szélesvásznú.
nekem is megvan VHS kazettán.<#eljen>#eljen><#taps>#taps><#worship>#worship>
Az a legjobb rész amikor a szigeten beöltözik a kommandós
cuccokba,
arcfestés, kézigránátok, kés, puska, gépfegyver, mellény, bakancs. DDD
nagyon üt.
-meg amikor ott van a kertészház -ban és fûrészkoronggal öli meg az ellenséget. D
- meg amikor a rendõrök elviszik a fegyverboltból, és a csaj meg akarja szabadítani,
de fordítva sül el a páncélököl. c
- Honnan tudta hogyan kell használni ?
- Elolvastam a használati utasítást.
- <#wow1>#wow1>
sztori : Amikor a sörszállíttó kamionban bújik el:
ott áll a raklapok között, és jön már a targonca, ami az
utolsó raklap sört is feltszi,
egyre kisseb a hely Egonnak, majdnem agyonnyomják,
de az utolsó pillanatban még beveszi a szájába a kilógó szivart,
és így már elfér. DDD
Szerintem az összes régi Swarci + Stallone film még ma is nézhetõ és élvezetes
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Egon jön fel a liften, száll ki, az ajtó mellett megbúvik a dagadt, már ütné le, de õ meglenget egy biztosítási kötvényt mire az letesz a szándékáról.
Egon megy az Igazgatóhoz s mondja neki: nem érdemes megölniük hogy ne kérje az 5 millió koronát mert az életbiztosítási kötvénye is ugyanennyire szól.
Az Igazgató kajánul kér a titkárnõjétõl egy nagyítót s a kötvény alját kezdi bogarászni - majd vigyorogva kijelenti:
- Olsen úr, olvasta az apró betûs részt? Erõszakos halálra nem érvényes a biztosítás....
Int a dagadtnak aki leüti....
Más:
Kjeld süteményes doboza amit ott felejtenek a Közös Piac (akkor még ez volt a neve az EU-nak) székházban mielõtt mennének feltörni a páncéltermet - jönnek is a tûzszerészek és ürítik ki a székházat...
Más:
Amikor Egont elrabolják s a savas kádba akarják dobni. Elõtte megkötözve egy szobában tarják. A fogával nagy nehezen hívná Kjeldéket de Ivonne a telefonon lóg és épp összeveszik a lánytestvérével. Na végre letette, Egon sikerrel tárcsázott majd jól leteremti Ivonne-t:
- Te gágogó liba, csakhogy végre letetted a telefont!
Aki persze erre lecsapja a kagylót...
Azok az fantasztikusan agyafúrt trükkök.:
Pl: - a cél hogy az igazgatót kihajtsák valahogyan az irodájából.:
- kicsrélik az újsgot a titkárnõ asztalán, amit késõbb bevisz az igazgatónak.
- felforralják a kávét, amit az igazgató a nadrágjára önt.
- mivel kávés lett az igazgató nadrágja, ezért ki kell mennie mosdóba.
---------------------------
- cél, bejutni egy sörszállító kamion rakterébe, és ott utazni:
- kicsrélik egy Carlsberg sörösüveg tartalmát Tuborg sörre - (ez Dánia két meghatározó söre)
- a rakodómunkás beleiszik a kicserélt üveg sörbe.
- A munkás azt hiszi hogy Carlsberg -et iszik, de valamiért úgy ízlik neki - és mégeggyet ráhúz az üvegre,
- ezt az idõt kihasználva - amíg a munkás issza a sörét Olsen belopózik a kamionba. DDD
Ez nagyon tettszett, mert ezzel is azt akarták sugallni a nézõknek, hogy a
Tuborg jobb sör, mint a Carlsberg.
nyilván a két gyár között nagy a konkurencia, és a Dán kocsmákban
ez a legfõbb téma, hogy melyik a jobb sör.
De úgy lett megcsinálva ez a trükk, hogy mindenütt értsék. - fantasztikus.
meg megvolt az Idegen a vonaton is - ez is megbocsáthatatlan, de letöröltem.
A Madarak a maga nemében (és korában) zseniális filmnek számít(ott) (ha valakinek van egy jó állapotú kazettás felvétele keressen meg privátban, mert nekem az eleje ki-kihagy), akárcsak a Psycho.
Én imádom Olsenéket is pl.
Hosszan lehet folytatni a sort, amit DVD-n nem találok sehol az az Elõzés és a Kalandorok (olasz mind a kettõ). (Asztalival fel vannak véve.)
Egyik kedvencem a Madarak - rémisztõen jó film,
meg az : Idegen a vonaton
A Filmmúzeumon régebben leadtak pár ilyen filmet asszem.
Madarak pl.
a többi is<#eljen>#eljen>
\"SLICE of LIFE\"
Alienek
Predator 1-2
Nagy magyar kedvenc: Indul a bakterház Akárhányszor nézem meg muszáj röhögnöm rajta :)
Monty Python filmek
A holló
A tanú
- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!
Rothgo, Rothgo! :)
- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Vagy nyissunk egy olyat, hogy Még régebbi, ám annál jobb filmek?
Szerintem a mozi a 80-as évektõl kezdve (egy-két kivételes alkotótól eltekintve) egyre silányabb és fáradtabb... Meg ostobább is persze.
Schwarzitól az Ikrek azért jó volt? Nekem az tetszett.
Meg a Conan a barbár, meg a Predátor. Akkoriban is erõs volt a hollywoodi hatás, de más volt mint ma..
pl.:
- Arizónai álmodozók
- Azonosság - ez új
- Végsõ állomás - ezis új..
- Anaconda - fú de vacak volt. DD
- Junior - a Svarci filmje
- meg biztos egy csomó film van ami nem tettszik, de most nem jut eszembe több.
Ez még mindig a favoritom...
a film végére azért kicsit megbolondul a csávó,
de jó film volt.
érdemes megnézni:)
Egy háború vessen véget az összesnek...
Fantomas visszatér, jó volt