2824
Autós navigáció egyszerűen
  • dashed_
    koszonom mind2totoknek a segitseget..
    akkor most kicsit agyalok hogy mi legyen.
  • KM
    Igen, de beépített (felsorolt okok miatt nem tetszik). Nekem 2210-es HP-m van egy Holux 236-os GPS vevővel. Így kapcsolhatom a számítógéphez, telefonhoz.
  • Taranov
    Akkor már ott van a Mio Digiwalker beépített GPS vevővel.
    Régen HP 2110-est akartam külső GPS vevővel, de végülis nem vettem semmit. Ezutóbbi is jó.
  • KM
    Praktikussági szempont. Ha vezetékes, akkor ugye ott a kábel (nem is beszélve a különféle csatlakozókról), ha CF-es, akkor elfoglalja bővítőhelyet, ha beépített, akkor mással nem igazán tudod használni.
    Mondanék én, de nem tudom mennyi a keret rá.
  • dashed_
    hmm es az miert gaz ha nem bluetoothos?
    esetleg egy konkret tippet mondanal teis? :)
  • KM
    Mindenképpen SIRF III-as legyen. Olyan helyen is levadássza a jeleket, amire nem is gondolnátok.

Nem feltétlenül drágább a célhardver (de a neve is mutatja, hogy ez másra nem igen jó).
    Itt lehet nézelődni: www.garmin.hu, www.pdamania.hu, www.daplaza.hu, www.speedshop.hu.

Az én véleményem: egy jó PDA + bluetooth GPS vevő.
  • dashed_
    ja es a mitac az sirf III as
  • dashed_
    hmm ez a Mitac Mio Digiwalker 169 akkor a pda + gps vevos megoldas.. igazabol nincs vele bajom ahogy nezegetem:> celkeszuleket viszont nem nagyon talaltam.. esetleg ezek dragabbak?
  • Taranov
    Ja igen, bocsi, csak ugyanúgy ejtem mindkettőt, ezért tévesztettem el az írásmódját.
  • KM
    Izé, SIRF III lesz az.
    El kell döntened, hogy milyen rendszert szeretnél. Van speciális, csak erre használható célkészülék. A másik lehetőség, ha veszel egy PDA-t és hozzá egy GPS vevőt (itt nagyon sok lehetőség van).
  • Taranov
    Most ár/érték arányban a Mitac Mio Digiwalker 169 éri meg szerintem legjobban.
    Egyébként hazai térképben az iGo-t ajánlom, mert ezzel nincs szívás, csak berakod az SD kártyát a PDA-ba és kész is.
    A másik tippem, hogy surf3-as legyen, mert az _állítólag_ ritkábban veszti el a jelet.
  • dashed_
    hy.. segitsetek nekem plz.. begkertek, hogy nezzek utanna mien Gps -t erdemes venni kocsiba.. viszont nekem nagyon homalyos ez a tema.. mire erdemes figyelni vasarlasnal? magyar terkep alapbol van ezeken vagy azt be kell szerezni? stb plz amit erdemes lenne tudni azt mondjatok el. vagy esetl;eg egy oldal is jo lenne ahol reszletessen leirjak ezeket..
  • M@TriX
    gondolom megvették a jogokat és kiadták PN-ként és kész, mintha ők csinálták volna :)
  • Taranov
    Mikor egy éve ilyet akartam venni, azt írták a Wayfinder weboldalán, hogy lesz offline verzió. Hát úgy tűnik nem lett, végülis logikus, hogy miért nem.
    Az viszont biztos, hogy a Pannon ezeket a térképeket használja.
  • M@TriX
    tudtommal nincs "offline" verzió
    ez a lényege, a folyamatos csengetés :)
  • Taranov
    Wayfinder térképeket használ, de nem tudom meg lehet-e venni őket. (www.wayfinder.hu vagy www.wayfinder.com)
  • M@TriX
    1. a PN saját, GPRS-ről folyamatosan töltögetett térképet használ...
    azért is kerül annyiba :)
    2. tudtommal nem
  • gaben71
    Szevasztok!
    Tudja valaki, hogy a Pannon navigátor milyen térképeket használ?
    Valahol meg lehet kaparintani ezeket, hogy ne keljen GPRS kapcsolat?
  • gipsz
    Megoldódott.
  • gipsz
    Sziasztok. Ha európa térképet akarok telepíteni pda-ra a Destinator progira, hova kell másolnom a pc-n a térképet, hogy lássa a progi??????

• DJ Bee18
    Sziasztok! Én még csak érdeklődő vagyok ilyen körökben, és csak kíváncsiságból kérdezem, tegyük fel van egy PDA-m, és mondjuk egy NY-Európa térképszoftver. Na ezt a térképet hogy teszem föl a gépre, ha nincs akkora memóriája (pl. 500 MB)? SD vagy egyéb memóriakártya kellene hozzá? Vagy egyszerűen ülök a kocsiban, és átlépem az országhatárt, akkor egyszerűen kicserélem a megfelelő memóriakártyát, és kész? Mert akkor nem olcsó mulatság, ha több memóriakártya kell bele.
  • oldproximusz
    Blaupunk TravelPilot autonavigációhoz keresnék navi-cd-ket.
  • pasquale
    hi most szereztem meg az autoroute 2005öt de sajna nincs magyarország
    pedig nagyon jó kis progi lenne..
  • Nagy Tim
    Sziasztok! Teljesen gyanútlan GPs-mókus vagyok. Vettem használtan egy Destinátoros Asus 620BT-t, külső GPS vevővel, abszólute autós használatra.Egyelőre jól működik, bár egyelőre csak nyomogatom össze-vissza.Egyszer lefagyott madártávlati nézetben az autópályán, aszonták, ha nagyon gyorsan megyek, előfordulhat. Mondjuk nagyon gyorsan mentem, de ez valóban így van? Köszönöm előre is, szevasztok fejek!!
  • vizes
    Ahhoz, hogy egy idegen városban visszatalálj az autódhoz, szállodádhoz stb, nem kell túl komoly, térképpel ellátott készülék.
    Tavaly vettem egy Garmin Foretrex 201 szerkentyűt, abszolút használható városban is, persze csak akkor ha nem egy konkrét utcát akarsz megtalálni. Az addig megtett útvonaladat rögzíti, visszavezet rajta, és rögzíthető benne az előző napokon felkeresett látványosság is.
    Nem városra tervezték legkevésbé autóra, de használható. Öt méteres pontossága a városban néha tíz méterre növekszik de ez szerintem elhanyagolható ha nem vagy túl rövidlátó. :-)
    15 órás üzemidő, pc-ről feltölthető útvonal. Ára 57 ropi.
  • M@TriX
    persze az már kiforrottabb kissé :)
    de én az újdonságokat szeretm :)
  • Taranov
    Van benne valami, amit mondasz, de nálam most egy kicsivel több pontja van a PDA-s megoldásnak.
  • M@TriX
    persze nagy kijelző, de spec nekem nem kell nagy, hanem pont az lenne a jó, ha nem kelene egy halom szerkezet cipelnem, hanem benne lenne a telómban :)
  • Taranov
    Nem tudom, de úgy képzelem el, hogy ha nem frissítesz, akkor is lesz éves díj. Azaz az éves díjért frissíthetsz, de mondjuk a licensz kódját meg kell adni a programnak, hogy működjön GPRS nélkül is.
    Mert ugye iPaq-ra az Aeromap Magyarország térkép nem frissíthető, újat kell venni, ha megjelenik új, és akarsz frissíteni.
    Azt mondták a pdamania fórumon nekem, hogy az iPaq-os ennek ellenére jobb, nagyobb kijelző, jobb használhatóság, bár a Wayfinderben csábító ez a frissítési lehetőség.
  • M@TriX
    de akkor minek éves díj, ha nem fizetem akkor nem megy offline vagy mi? :) gondloom valami aktivációs szraság lesz de arra biztos jön "segítség" amíg ez letzisztul még kivárok.
  • Taranov
    Én azt hiszem maradok az iPaq-nál, mert a Wayfindernek 24.900 Ft-os éves díja van + a GPRS, de idén tervezik megjelentetni a nem frissülő, GPRS-t nem zabáló verziót, de az éves díj megmarad.
  • M@TriX
    jah még valami itt van egy cikk, amiben irkálnak pár jó dolgot, de a WayF honlapon is sokminden van.

Forradalmi újítás a hazai mobil navigáció terén
  • M@TriX
    bár most jut eszembe, hogy WareSymbinan helyeken láttam már ezt a Wayfindert, csak nem tudtam beüzemelni.

Amúgy az ingyenes klipróbáláshoz és a Warez verzióhoz is sztem szükség van0 egy Bluetooth GPS szenzorra.

50esben kell gondolokozni...
  • M@TriX
    Én is hasonló cipőbe akarok lépni.

Erre a legegyszerűbb megoldás a

Nekem mondjuk egy A925-öm van, de végülis hasonló konstrukció, mint a tied.

amúgy van ingyen kipróba is, de mondjuk a havi díjat nem értem. Remélem van olyan verzió ami nem frissül, de nincs havi díj sem. Ugyanis ez a Wayfinder évi díjas és cserébe frissül állandóan, persze cserébe kicsit zabálja a GPRS-t is :)
  • Taranov
    Van valakinek tapasztalata, hogy hogy működik egy P900 és valami Bluetooth-os GPS készülék együtt? P900-ra ugyanúgy felmennek a térképszoftverek, mint a HP Ipaq-ra?
  • Taranov
    Na ez az amit nem akarok :( Mert akkor tiszta rendszertelen vacak lesz a PDA-mból :)
  • Random_
    Vagy 30 találatot adott ki! :D Most kerestem rá!
    Szerintem írd be, hogy PDA és tölcs le mindent amit kiad! :D
  • Taranov
    Hmm
  • Random_
    Én is ezt akartam mondani.
  • KM
    Mondd, DC+ról hallottál már?