2824
Autós navigáció egyszerűen
-
szililla #264 Kicsit csendes ez a topic, de volna egy fontos kérdésem a Mio H610 -ről, mert egy barátnőm mutatta nekem, aki külföldről hozta, és érdekel a térkép funkció is, főleg ha jól lehet használni itt Magyarországon is. Ugye eléggé hasonlít az lentemlített iGo-ra ránézésre? :-) Ezenkívül persze a multimédia érdekel, filmlejáttszás egyebek, de úgy tudom a GPS sokat fogyaszt. Bírja a Mio szuflával? aku meg sebességileg??
kösz a segítséget, eléggé sokat kéne azt hiszem tájékozódnom, de ez eléggé kedves kis darab volt, kinézetbe is azt hiszem más mint a többi. ha tudnátok a technikával segíteni, az jó volna.
kösz
lil -
#263 érképfrissítés: Magyarország, Románia, Szlovákia
Új térképek: Görögország, Törökország
Albánia, Szerbia, Montenegro, FYROM, Bulgária (csak főúthálózat) -
#262 ...#250... -
#261 a Blaukpunt-nak van még GPS e alapból beépített navigciós rendszerrel, ha jól tudom. IGO UPDATE Talán itt lehetúgy frissíteni, h benne legyen más is, el kell olvasni az egészet. -
#260 Koszi, ez van meg. Ezert is csodalkoztam hogy nincs benne.
Mas navigacios programot tudtok amiben benne lehetnek?
Tomtomban nincs, Aeromap szinten.. -
#259 Magyarul nincs olyan iGo, amit a kolléga keres. -
#258 www.igo.hu
iGO My way 2006 Európa (teljes) 1 GB miniSD SD adapterrel
A kártya tartamazza Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Csehország, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Magyarország, Ausztria, Andorra, Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Gibraltár, Írország, Olaszország, Luxemburg, Monaco, Hollandia, Norvégia, Portugália, San Marino, Spanyolország, Svédország, Svájc és Anglia részletes térképeit, valamint Szlovénia főútvonal hálózatát. -
#257 Hirdetnek egy iGo teljes Európa térképet, de az már rejtély, hogy az általad említett országok is benne vannak-e. Elvileg igen. -
#256 A neten kell lennie. de teljes Európa térképet csak boltban lehet venni szvsz. A neten én cask frissíteni tudtam, nem találtam teljes EU térképet. -
#255 IGO hoz létezik teljes európa térkép?
Ami "van" az nagyrészt csak nyugati országokat tartalmazza, viszont nekem kéne lettország, litvánia, észtország, és esetleg oroszország is. Létezik ezeknek igo-s térképe ? -
#254 üdv mindenkinek érdekelne a véleményetek erről FSC Pocket LOOX N520 PDA elég hozzá a beépített antenna vagy kell hozzá külön csatlakoztatni. Ismerősnek van és azt mondta néha nem veszi a jelet amikor borús az idő, ez általános lehet vagy csak az övével van gond. Sofőr vagyok és szeretnék venni valamilyet, ajánlanak egy ilyet mint az előző, rajt van minden ami kell csak nem tudom hogy mit csináljak. Külső antennával működhet rendesen? -
#253 Milyen térképre gondoltál? Azaz, mire szeretnéd használni? Autós kell? -
#252 Jó, de milyen típusú? Egyáltalán lehet rá térképet feltölteni? -
mcs10 #251 Hali!
van egy Garmin gps-em!
hozzá szeretnék térképet letölteni? hol lehet? nemigazán talállok megfelelőt!
THX!
-
#250 Royaltek Bluetooth GPS vevőhöz jó az Autoroute 2007 progi? Bocsi hogy ennyit dörömbölök, de már meg kéne vennem :)) -
#249 Bluetooth-os vevőt szerintetek érdemes venni? (a laptopomban van beépített bluetooth...) -
#248 oks -
#247 pár tízezer. -
#246 És ezek a kütyük milyen árban vannak? -
#245 Navigációra nem hiszem hogy túl alkalmas ott, persze Wardrive hoz mindegy hogy hol van. -
#244 Vagy a kesztyutartó fölé.
Nekem egy 10,4"-os kijelzővel bíró 80 dekás laptopom van, nem lenne gond berakni :-) -
#243 Anyósülés :) -
#242 Kocsiba beteszel egy laptopot a műszerfalra ?:) -
#241 navigáció laptopra - Alturion GPS 6.0 Professional with European Maps (44 fájl) -
#240 És milyen szoftver létezik asztali Windowsra? -
#239 Létezik sorosporti (kihalóban), USB-s és Bluetoothos gps vevő is, tehát igen. -
#238 ez engem is érdekel -
#237 Üdv! Egy kérdés: notebookba lehet valahogyan GPS-t "csinálni" ? :) -
#236 Nekem is lenne kérdésem.
Még pedig, az, hogy Sirf III as vevővel ellátott PDA-mat szeretném kicsit konfigolni. Mindenféle rövidítéssel találkozom, és nem igazodok ki köztük.
NMEA beállításban pl mit jelenthet az ECEF x,y,z értékre? Kezdőérték a tartózkodáshoz? Vagy korrigálás?
Indítási módoknál Snap start, Hot start, Warm Start, Cold start...
DOP mask, SBAS,
Message Rate en belól rövidítések : GGA, GLL GSA GSV, ... :C -
#235 Ezzel tökéletesen egyetértek, hasonlóképpen már jártam énis, árok helyett bozótos volt..
Persze egy szó nem esett róla hogy neki tényleg erre kell, csak én fantáziáltam ide :D
Motorozás közben viszont érdekes gps alapján tájékozódni :) -
#234 Persze...Csak már csípőből elenérzeseim vannak ha meghallom, hogy erdőben motorozás. Ugrottam már árokba újgazdag csemete miatt olyan helyen ahol még kerékpározni sem szabadna. Én az erdőbe azért megyek mert ott csend és nyugalom van. Nem lehet mindenhova rendőrt állítani. De hogyan magyarázzam ezt meg egy olyan pökhendi pöcsnek akinek csak pénze van de agya nincs, hogy az természet nem arra való, hogy szétb@sszuk.
Elnézést kérek Zmeor-tól. Ő biztos nem ilyen. Neki olyan térkép kell ami a közutakat mutatja és pontosan meg tudja tervezni az útvonalat a kiépített krosszpályáig. :-)
-
#233 Nem reklámozni szerettem volna, és nem biztos hogy ilyen adatbázist talál ott :)
Másra miért kéne motorozáshoz gps ?:) hosszútávon haladva motorról úgysem tudja követni azzal az utat, nem is lenne túl kényelmes :) -
#232 Khm... Erdőben krosszozás... kirándulók árokba ugratása... természetvédelmi körzetben motorozás...
Izé... Nem kellene reklámozni, hogy hol talál erre megfelelő térképet. A turista utakat gyalog járják (járjuk) végig, hogy a természetet kedvelők élvezzék a csendet és legyen erre egy pontos digitális adatbázis. -
#231 Erdőben crossozáshoz gondoltad?
Az a baj a térképszoftverekkel, hogy legtöbbjükön csak a nagyobb utak vannak jelölve, illetve a városon belüli utcák. Mozgás közben viszont a navigáció nem olyan pontos, és ezért sokat segít neki, hogyha tud "útra igazítani".
Földutak MO-ról talán az igóban vannak benne legjobban, vagy érdemes a turistautak.hu-n szétnézni.
remélem segíthettem. -
J4NgOo #230 Helló!
tomtom go 300-as navigációm van, csak a német térkép van rajta, és megvan nekem a nyugat-európai térkép de nem tudom rá feltenni. A gépre csatlakoztattam a navigációt, feltettem az 1GB-ás sd-kártyára a térképet, az eredeti németet letöröltem és nem olvassa be. Tudtok ebben segíteni, vagy tudjátok honnan lehet leszedni eu-os ország térképeket?
Előre is kösz.
-
#229 köszi -
#228 Persze, térképet fel lehet tölteni rá. -
#227 hát csak arra hogy ha van egy gps-em ami csak pl 6 országot mutat és van külön egy térképszoftverem máshonnan akkor azt fel tudom töleni rá? -
#226 A készülékhez nézz szét a Garmin honlapján ITT -
#225 Mire gondolsz? Milyen szoftvert szeretnél feltölteni a gps-re?