2824
Autós navigáció egyszerűen
-
#1504 sziasztok!
szeretnénk venni egy alap gps-t autóba. nem nagyon értek hozzá, hogy melyik márkának milyen navigációs szoftvere van, melyik a jó, melyiket tudom esetleg netről töltött térképpel frissíteni. tudnátok nekem segíteni ebben? amit fontosnak tartok, hogy ne kelljen később fizetnem az új térképért. -
#1503 ha analóg sebességmérőre gondolsz akkor az nagyon kicsi
én csak összehasonlítottam az autóéval és legalább megtudtam,hogy mennyi a valós... -
#1502 az Igoban a navis képernyőre ki lejhet tenni az adatokat balral
magasság, sebesség, idő, hátralévő távolság, stb...
kérdés:
a sebességet csak számokkal tudja megjeleníteni, vagy van módja az analóg órát kitenni valahogy? -
Ol4h c164ny #1501 Hát most volt a kezembe..szép meg csinos az Amigó...de még élesbe nem probáltam..attól félek nagy része csak parasztvakítás lesz :) Igen az Amigón belüli képnézegetőt meg ilyen játékokat meg mértékegység átváltót aktivizálni kell külön. Van ami ingyenes van ami fizetős. De nekem az volt a gondom hogy amint bekapcsoltam a GPS-t indult az AMIGO..! Kivettem az SD kártyát és akkor jött be magának a GPS-nek a menüje..és onnan tudtam video lejátszót, meg system konfigot meg ilyenek állítnai. Majd be a SD kártya és úgy indul a navi..ez elég fura megoldás..szerintem..! De majd megnézem valami start up ja csak van amibe bele lehet módosítani.. -
#1500 Bár csak azt írtad, hogy "megoldottad", de azért a többi érdekelt "okulására" nem árt megemlíteni az Amigo-ról, hogy alapban csak néhány dolog aktív rajta, a többi funkció elérhetőségéhez azokat aktivizálni kell a naviextras.com segítségével.
Legelőször is magát az Amigo-t (a navigációs szoftvert) kell aktivizálni.
Aztán minden további használni kívánt (és alapban nem működő) szolgáltatást (játékok, képnézegető, egyéb szoftverek, stb.) is akktivizálni lehet. -
#1499 Igo 8-at használtál előtte?
hogy tettszik az Amigo? -
Ol4h c164ny #1498 megoldottam:) -
Ol4h c164ny #1497 Uraim!
Szereztem újonnan egy Navon N470-es készüléket, IGO AMIGO térképpel. Ezt úgy hirdették hogy audió és video fileok lejátszása is van rajta, a használati útmutató szerintem elindul a készülék és ott kiválaszthatom hogy navigálni akarok vagy videot nézni vagy audiot lejátszani. Ezzel szemben az enyém rögtön betölti a térképszoftvert és onnan át se tudok lépni máshova..
Tud valaki megoldást? -
#1496 köszönöm... -
#1495 iGO2006Plus-nál: Beállítások - Általános - "Áttervezés letérés miatt" funkció "Automatikus"-ra állítása
vagy
iGO8-nál: Beállítások - Navigáció - "Áttervezés letérés miatt" bejelölése. -
#1494 van egy gondom az IGO-val...
ha a tervezett útról letérek, akkor csak beszól, hogy letértél az útról, és elkezd a két zöld nyíl forogni... ha rányomok, akkor számol új útvonalat.
mit állíthattam el, mert korábban ha letértem rögtön újraszámolt...?. -
tittmannd #1493 Hi! Van egy Altina GPS-em és véletlenül letöröltem a memkarit amit kaptam hozzá úgyhogy most nem működik a navigáció. Ilyenkor mit lehet tenni? -
golf01 #1492 hALI VALAKI SEGITENE WAYTEQ 350GPS FRISITENI?
[email protected]
újpest környékén -
#1491 megkaptam az N770 Bt-t
eddig PDA-val meg egy aeris-el nyomtam néha, ez nagyságrendekkel jobb összképű készülék... -
Szabi1991 #1490 köszi a választ, közben találtam egy PocketDivXEncoder nevű ingyenes progit, szépen, és nagyon gyorsan dolgozik :)
50 perces HD videót 10 perc alatt átkódol a megfelelő képernyőméretére, és feliratozza :)) -
#1489 Szabi1991: A Wayteq lejátszója nem tudja kezelni a külön feliratfájlokat. Ezért egy megoldást tudok neked ajánlani: hardsub (a felirat rákódolása a képkockákra).
A módszer leírását tartalmazó egyik fórum topik: http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=85719
Alex148: Egyrészt amiről írsz, az warez-nek számít, így az itt tiltott...
Másrészt a hiba oka az, hogy egy nem jól feltört verziót töltöttél le... -
Alex148 #1488 Sziasztok! Van egy olyan problémám hogx letöltöttema NAV n igo 8-at ésikeresen feltelepitettem, aonban az inditásnál az igo8.exe fájllal van vmi hibája.Nemtudom mit kéne tennem! Légyszi segítsetek a PDA Airis T620.előre is köszi -
Szabi1991 #1487 Hali :)
Van egy Wayteq N770-esem, néha nézek rajta 1-2 filmet.. felíratok lejátszására nem lehet vhogy rábírni ? :D -
#1486 Akkor hol itt a kérdés?
Ha kell az FM, akkor vedd meg... -
#1485 nem keverem össze...
nekem a transmitter kell, a BT jó ha van, de nem fontos -
#1484 Szerintem összekevered a bluetooth-t az FM-transmitter üzemmóddal...
(az N770BT változatban mindkettő van, míg a "sima" N770-ben se BT, se FM) -
#1483 tegnap próbáltam egyet, és pl a lejátszott avi hangját tudtuk hallgatni a kocsim hangrendszerén. ez nekem nagyon hasznos, mert hogy úgy mondjam, ha oda megyek ahova GPS is kell, akkor sokat kell dekkolnom :) -
#1482 Valaki tudna mezőgazdasági sorvezető programot gpsre? -
#1481 Azt csak te tudhatod, hogy kell-e neked a bluetooth vagy sem...
PNA-k esetében a bluetooth csak a mobiltelefonok kihangosítására használható - bár léteznek olyan készülékek is (pl. Mio C520), amelyek kezelni tudnak pár BT-s headset-et is. -
#1480 Wayteq N770BT az 25.070 Ft + áfa -ért korrekt ugye?
egy év garancia, szoftver nélkül...
mert ahogy nézem nagykerben a BT nélküli is 21.850 Ft + áfa.
megéri a különbséget? -
krisz073 #1479 Én is úgy találtam mindenhol,de szereztem friss igo8-t és hiába teszem be az SD kártyát nem indul el vele. -
#1478 Hmmm....
Érdekes.
Én úgy tudtam, iGO2006Plus-al és iGO8-al adják... -
krisz073 #1477 Sziasztok.
Hozzáértőtől szeretnék segítséget kérni.Altina A800-s készülékhez szeretném a gyári navigon szoftvert és térképeket frissíteni.Gyárilag teljes Európa térképek vannak hozzá, de kb. 2007-s minden rajta. -
zsoli83 #1476 Hello!
Kösz a választ mégegyszer, sokat segítettél!
Valószínűlega Navon n250 lesz a választás.
Még olvasgatok róla!
Kösz!
Zs -
#1475 Ja, azt elfelejtettem leírni, hogy miket nem ajánlok (ugyancsak Magyarország miatt):
- az összes Mavigon
- az összes Mio Moov (a "nem túl precíz" TeleAtlas forrású Magyarország térkép miatt)
- és mint már említettem, Magyarországra a TomTom-okat sem ajánlom. -
#1474 Csak ismételni tudom magamat:
Mivel Magyarország is szerepel a feltételeid között, pontosság tekintetében csakis a Garmin termékek, valamint az iGO (iGO8) alapú GPS-ek (PNA-k) jöhetnek szóba.
Azt kell mondjam, mivel szoftverrel rendelkező PNA-t akarsz, ezért a 40eFt is igen beszűkíti a lehetőségeket:
(az árak az argep.hu-s kereséssel talált minimális árak és nem tartalmazzák az esetleges házhoz szállítási költségeket)
iGO8-alapúak:
Navon N250 + iGO8 teljes EU: 42.900,-
Navon N360 + iGO8 teljes EU: 42.900,-
(ha kb. 10e-vel többet szánnál rá, szóba jöhetnének az iconX G300/G400 típusok is)
Garmin:
Azt kell mondja, ezek drágák. 40eFt-ig csak maximum Magyarország térképeset kapsz, vagy a Garmin Nüvi 205-öt Kelet-EU térképpel kapsz 40eFt-ért. Vagy van City Navigátor NT Európa + NaviGuide Magyarország térképes Nüvi 250 min. ~38eFt körül. -
zsoli83 #1473 Köszi a választ!
Igazából bármi szóba jöhet 40 eFt-ig. Én csak szűkítettem a kört, a könnyebb válasz kedvért, de igazából csak a tomtom-al van tapasztalatom.
Lényeg, hogy azért megbízható is legyen a készülék.
Mindenképpen legális térképpel együtt szeretnék vásárolni vmit!
Látom te otthon vagy a témában, mert a legtöbb választ az utóbbi időben te adtad, ezért kérlek ennek tekintetében, ha tudnál vmi ajánlani?
40000Ft és ha lehet Eu vagy ? térképpel az hegy ez Igo vagy egyéb lénygtelen, csak ne tévesszen túl nagyot.
Igazából az öregemnek szánom a dolgot, aki nem egy technikai zseni, ezt ha lehet tartsuk szemelőt! :)
Köszi!
Zs.
-
#1472 Ha Magyarországon (is) akarják használni - és a beírásod alapján feltéve, hogy eleve iGO8-as alapú GPS szóba sem jöhet - , akkor egyértelműen a Garmin-t ajánlom.
A TomTom nagyon jó, de csak máshol. A Magyarország térkép-lefedettsége siralmas.
A Wayteq-ekkel meg az a helyzet, hogy igaz, hogy (relatíve) nagyon olcsók (~18-20eFt), de ennek az az ára, hogy szoftver nélkül adják. Ebből adódik, hogy szoftvert neked kell rá szerezni.
Hivatalos (értsd: legális) úton, csak a Sygic DRIVE szerezhető be hozzájuk, de mivel a program TeleAtlas-alapú térképeket használ, Magyarország tekintetében ugyancsak felejtős a részemről...
Nemhivatalos (értsd: illegális) módszerekkel lehet rá rakni feltört iGO-t (iGO8-at is), de nem igazán jók a tapasztalatok. A hardver nem igazán felel meg - pedig látszólag kimeríti a minimális követelményeket.
Meg itt amúgy sem szeretik a "warezolást"... -
zsoli83 #1471 Hello!
Elolvastam a fórum nagy részét, de nem találtam választ a kérdésemre.
Vagyis: egy alap navit szeretnék ajándékba, már nagyjából leszűkült a kör, de nem tudok dönteni. Szinte csak Mo.-on és Ausztria esetleg Szlovéniai használat lenne. Kezdő felhasználónak.
Tomtom one, wayteq n470, garmin 250
Olvastam néhány tesztet, igazából mindegyikre elfogadhatókat irtak, de gondoltam itt a fórumon többen használtok navit és vannak tapasztalatok.
Én tomtom go 730 at használok, ezzel nincs is baj, itt Angliában tökéletesen működik, de otthon a kisebb településeknél valóban nem mindig talál házszámot, esetleg utcát. De szerintem egy kiváló kütyü. Ezért nekem a Tomtom irányába húz a szívem.
Kérlek, segítsetek dönteni!
Kösz
Zs
-
Ágica79 #1470 Köszönöm ibrik! -
#1469 http://itcafe.hu/tema/wayteq_n770_bt/hsz_1-50.html -
Ágica79 #1468 Sziasztok.
Valaki tudna nekem segíteni?Wayteq N770BT navigációs rendszerre kellene iGo8.Mert ami van nem jó.Vagy esetleg le írni,hogy kell rá fel tenni.Fel raktuk ami van de nem megy.Légyszí segítsetek.
Előre is köszönöm! -
#1467 Hali!
Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy valamien mezőgazdasági sorvezető program kellene!Honna lehetne olyat letölteni?Előre is össz all! -
jkovacs #1466 Köszönöm ibrik!
Üdv:
JK -
#1465 Úgy emlékszem, az egy iGO2006-os készülék. Azt már nem is fogják frissíteni, mivel már régóta létezik az iGO8...
Esetleg frissebb térképeket lehet rá szerezni - de ez már warez téma, ami itt tiltott.
Szintén "nem hivatalos" módszerekkel lehet rakni rá iGO8-at, de az szintén wareznek minősül, így inkább itt olvasgass:
http://pdalink.obxhost.net/index.php?topic=880.0
(regisztrálnod kell, hogy elolvashasd)