2824
Autós navigáció egyszerűen
  • Silius
    Rendben én megértettem, de szeretnék valami segítséget, mert nem az enyém a készűlék, de nálam volt mikor elromlott, és most eléggé gondba vagyok...
  • ibrik
    akyyy: Fölösleges lenne linket adnom, mert ahol azt találtam a Mio Moov 310-ről, ott egészen más témában merült fel a port4. Protokollról és baud-ról ott nem esik szó.

Silius: Még egyszer megismétlem: Nem ismerem a készüléked rendszerét, így válaszolni sem tudok a kérdésedre. Rákerestem ugyan a yakumo-dra, de a találatok 99%-a német nyelvű, azt meg nem értem. A maradék 1% fölösleges információk...
  • Silius
    az a gond h van menu gombja és nem reagáll:S
    De amíf jó volt akkor se...
    és ha rápakkolok a kártyára és ott állítom a sys.txt-t, akk nem oldható meg? Mintha egy frissítés lenne?
  • akyyy
    de linket tudnál adni? mert én is túrom a googlet ezerrel, de még nem találtam megoldást, leírást, csak sys.txt-seket. Azokkal sem sokra mentem.
  • ibrik
    Beírtam a gugliba, hogy "mio moov 310 tmc port" és nézegettem a találatokat - különösen a fórumos találatokra koncentráltam.
  • akyyy
    port4-et honnan vetted?
  • ibrik
    Ja és a protokollt is passzolom...
  • ibrik
    Ha minden igaz, akkor a Port4-en van a TMC, de a baud-ot nem tudtam kideríteni.
  • akyyy
    Van nálam egy mio moov 310-es készülék. Hogy lehet benne megtudni milyen tmc vevő van? ugyanis szeretném tudni a protokolt, portot adatátviteli sebevsségét:D
  • ibrik
    Gondolom megoldható valahogyan, de a te készülékedet és annak a menüjének megoldását nem ismerem.
  • Silius
    Valahogy nem oldható meg, hogy kártyáról töltse be az Igo-t ne a belső memóriáról?
  • ibrik
    Mint említettem, csak a konkrét márka/típus ismeretében lehet megmondani, mit kell tenned.
    Ha leírod, milyen GPS-ed van, talán tudok segíteni.
  • Kenworth
    Bocsi, elírtam, Neked köszönöm, nem magamnak!
  • Kenworth
    Köszönöm
  • Silius
    Üdv
    Volna egy nagy goondom, adott egy yakumo EazyGo XS GPS, és egy bolondnak hálla szoftverhibás lett.
    A system.txt-be módosított pár sort ezért miután belőlt az IGO nav N go 8.3-as verzió, a "mainscreen load"-nál megfagy majd újraindúl...
    Közbe ha gépre van dugva a windovs egy ideig észleli, majd az újraindulásnál elveszítni.
    Van valamilyen mód a megjavításra?
    Segítsetek pls:S
  • ibrik
    Az iGO8-at elsősorban PDA-kra szánták - attól függetlenül, hogy PNA-kon (a köznyelvben: GPS-eken) is fut. De a kártyára másolás, készülékbe berakás, automatikus telepítés elindulása csak PDA-kon működik.

PNA-k esetében több-kevesebb trükközésre van szükség, de ezt csak a konkrét PNA márka/típus ismeretében lehet megmondani.
  • Kenworth
    Sziasztok!
    Letöltöttem az IGO8-at, de nem jó!
    A következőt tettem:
    - kivettem a régi SD kártyát, amin a régi, használt térkép program volt.
    - egy másik SD kártyára ráraktam az általam "w" oldalról letöltött IGO8-at a readme file szerint elhelyezve a mappákat.
    - elindítottam a GPS-t, vártam vele, de nem működött.
    - visszaraktam a régi SD kártyát, de nem működött már a régi program sem!!!

Mivel lehet orvosolni hogy ha mást nem, de a régi térkép működjön?
  • Sampras
    Sziasztok!

Van egy cn-gp50 panasonic gps-em sikerult elinditani rajta a igo8-at. Az a gond vele hogy egyetlen muholdat sem talal meg, mindegyik piros marad. Mit kell allitanom hogy jo legyen? Koszi!
  • KO
    Szerintem kérdezz azoktól, akiknek ugyanilyen kütyüjük van!
    Értékelés fül
  • piamania
    Szerintem a legegyszerűbb,ha olyan készüléket veszel alapból,amin Igo8 van.Ezt később szerintem tuti fogod tudni frissíteni,új térképeket rárakni.
  • PunkZoli
    tudtok mondani olyan gps-t amit érdemes megvenni, mert látom van amit nem lehet később frissíteni ,vagy törtet feltenni rá?
    van etalon készülék, amihez pár év múlva is lehet majd frissítést, progit szerezni?
  • ibrik
    Nem tudok segíteni.
  • poruljartal
  • ibrik
    poruljartal: A "Navigation" mappában mi van?

Blum: A figyelmetlenség...
    Azt kell alapul venni, hogy az iGO8 hová van telepítve.
    Ha jól látom, jelenleg kártyáról akarod használni, mert azon van az "\igo8" mappában.
    A shell.ini-ben ez jól is szerepel, de akkor a sys.txt-ben miért írtad máshogyan?
    Ráadásul egy idézőjel is lemaradt az elérési út elejéről.
    A sys.txt-be is ugyanazt az elérési utat írd (app="SDMMC/igo8").
  • Blum
    hello,újra írok!

Végre letöltődött az igo8,de akármit próbálok,sehogy nem akar jó lenni!
    A probléma a következő!
    Akárhogy írom a shell.ini-t, az exe-k nevét,a sys.txt-t,bármit akárhova is teszek,sehogy sem akar jó lenni! Egyszer eljutott odaáig,hogy betöltötte az igo logót,aztán visszadobott a PNA főmenüjébe! És akkor pár kép!:

Mit rontok el,mit tudnék még átírni? Ha mobilenavigatorra írom át akármelyik fájlt,mappát is,akkor sem jó! HELP!!!

PNA állandóan ezt írja,amikor indítanám a GPS részt:

"Program application database cannot be found."
    És itt csak az OK-ra tudok menni.
  • poruljartal
    a gopal assistant meg baszik frissülni, folyamatosan mikor lehívom a frissítését a szoftvernek hibával kidob,hogy nincs, vagy talál és nem szid le
  • poruljartal
    van rajta egy ilyen

egy ilyen

és ez van benne

hja és nincs benne cserélhető ssd kártya
  • ibrik
    edina8790: Bárhová rakhatod a médiafájlokat (célszerű egy külön, erre a célra létrehozott új mappába) - feltéve, hogy van elég szabad hely a navigációs progi mellett.
    Ha nem lenne elég, akkor még mindig használhatsz erre a célra egy memóriakártyát is.
    Amúgy a médialejátszójában van egy menüpont, amivel tallózhatsz a készüléken (és esetleg a kártyán, ha van).

poruljartal: Én sem irigyellek.
    Nem ismerem azt a készüléket, de egy próbálkozást megér, hogy megnézd, az eredeti navi szoftver, hogyan van rárakva a készülékre (pl. mappa neve, EXE neve, van-e "shell.ini" fájl a "gyökérben", stb... stb...).
    Talán abból már ki lehetne indulni - vagy egyáltalán eldönteni, hogy megoldható-e...

Megjegyzés: szerintem nem Windows Mobile van rajta (ilyen a PDA-kon és PDA-szerű okostelefonokon fut), hanem WindowsCE.
  • piamania
    Uhh öcsém nem irigyellek.Kicsit gugliban utána néztem, magyar oldalt nem is ad ki.Csak németet szinte,azt meg nem vágom.Nem akarok hülyeséget mondani,de én elképzelhetőnek tartom,hogy erre nem megy rá az Igo8,de azért várt meg ibrik válaszát,ő ebben prof.
  • poruljartal
    szervusztok
    kaptam egy Medion E323x típusú készüléket(több mint fél éves, szoftvercserére kaptam csak), amin egy windows mobil cucc, és egy medion gopal assistant cucc van.
    Fel kéne frissítenem, viszont nem akarja az igazságot. Elég elavult már, több helyen nincs híd stb. ...

Az érdekelne, hogy erre fel tudok tenni igo-t? És ha igen akkor hogyan?
    Egy tutorialt ha tudnátok adni, ami eléggé szájbarágósan elmagyarázza, azt nagyon megköszönném, ugyanis még soha nem telepítettem ilyet.
    Pár kommentet vissza olvastam, de nekem ez nem tiszta még sajnos, nagyon sok időt spórolnátok nekem ezzel :)

A mobil device-on 2 dolog van:
    egy \ kiterszejtésű cucc 734 kb szabad, méret 956 kb
    és My flash disc amin 639 mega cucc van...

előre is kösz a segítséget
  • edina8790
    Sziasztok!
    Egy kis segítségre lenne szükségem.Vettem a páromnak karácsonyra egy Wayteq 820-as navigációs rendszert és szeretnék próbaképp rárakni USB-n egy pár dolgot(zene,videó,kép).Telepítettem hozzá a Microsoft Active Sync progit,fel is ismeri de nem tudom melyik vagy milyen mappába is kell a zenét meg a képet rakni.Ha vki sejti vagy érti mit akartam ebből kihozni az kérem segítsen ha tud.
    Előre is köszönöm!
    -E-
  • Sampras
    Hello!

Panasonic pn gp50 -es pna -ra szeretnem feltelepiteni az igo 8-at, mert ami van hozza szoftver azt nem lehet frissiteni... Mar lattam hozzaszolast ebben a temaban csak amit ibrik adott ott link az mar nem mukodik. Ibrik ha tudnal segiteni nagyon jo lenne. Koszi!
  • Blum
    rajtavagyok.

[Csak ezek a szemetek seedelik kemény 10kb-el az igo8-at...:D:S]
  • ibrik
    Inkább a #1823-as hozzászólásban leírtakat kövesd.
  • Blum
    OK,kösz a segítséget. Még annyit szeretnék kérdezni,hogy ez a cucc ha a gép belső memóján van,akkor működik?
  • ibrik
    Esetleg itt nézz körül:
    http://www.gpsunderground.com/forums/forumdisplay.php?f=3
  • KO
    Világos, hogy nincs egy országos térkép. A lényeg az lenne, hogy MO legyen rajta, pl egy Kelet Európa packban, és ne haladja meg az egész mérete az 512 MB-ot. Ennek a szerencsétlennek csupán ennyi belső meóriája van, bővítési lehetőség pedig nuku.

Nekem sincs Tomtomom és nem is lesz! :)
    Teljesen egyetértünk a Tomtom térképek (amelyek állítólag Tele Atlas térképek) MO és a keleti régió tökéletlenségével.

Néhány napja került először egy ilyen kütyü a kezembe. Azóta szívok vele.
    Egy barátomé.
    A feladat az elavult térképének a frissítése lenne.
    A hivatalos frissítéssel nem sokra megyek, mert ezeket a kütyüket olyan licenszel adták el, hogy vétel után 30 napon belül ad egy frissítési lehetőséget, aztán dobd ki, vagy nézz szét warezon. :((

Ezért kellene olyan hely ahonnan friss térkép werzsönt lehet letölteni, ami fel is megy rá.
    Sokat keresgéltem, de nem sokra jutottam. :((
  • ibrik
    Én úgy tudom, egyik TomTom-ból sem létezik egy országos változat. Vagy teljes Európásak vannak vagy regionális térképek (pl. Kelet-Eu).

Amúgy itt a hivatalos frissítés - pontosabban ez a TomTom Home, amit számítógépre telepíthetsz, és USB-n keresztül menedzselheted vele a készülékedet. Ez a program ellenőrzi a neten az elérhető frissítéseket is:
    http://www.tomtom.com/services/service.php?id=16&tab=87

Ennél többet nem tehetek érted, mert nekem nincs és soha nem is lesz TomTom-om. A Mo. térképeik - illetve a térképeik Mo. részének részletessége összehasonlíthatatlanul sz@r az iGO-sokhoz és a Garmin-okhoz képest...
  • piamania
    Torrent oldalakra szoktak feltenni frissítéseket.
  • KO
    Oké!
    Úgy látom nagyon jártas vagy a témában.
    Tudsz abban segíteni, hogy honnan tudok a kütyüre térkép frissítést leszedni?
    Olyat, amin MO. rajta van és el is fér ezen a szerencsétlen 512 Mb-on?

Software Version 7.166

Jelenegi térkép: Eastern Europe v710.1571

Üdv: KO