Rendszertöltő

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dj Faustus
Lemezmûvelet = merevlemezre való írás/olvasás
nagyobb = például egy több gigás állomány esetén

"Na ezt a müveletet memóriába hogyan tudom át rakni?"
Sehogy 😉 Ugyanis ezt mindenképpen a merevlemezen kell elvégezni.

Ha több RAM-ot raksz a gépbe, az operációs rendszer kevesebb úgynevezett swap-területet (a memória merevlemezen való "kiegészítése") fog igényelni - kevesebbszer fog az operációs rendszer a swap területhez nyúlni, így a lemezmûveletek (írások/olvasások) mennyisége is csökkenni fog.

Esetleg leírnád milyen konfigurációról van szó (alaplap, processzor, RAM, merevlemez,...)? Hátha akkor jobban tudnánk segíteni.

cicai
Szia!
Írtad, hogy (Egy-egy nagyobb lemezmûveletnél megérthetõ). Na ezt a müveletet memóriába hogyan tudom át rakni?

De a pénztől 20 nőből 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nőből 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-ből 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt

Dj Faustus
Ha HANGOSAN, ütemesen, nagyobb szünetekkel KATTOG (katt - 0,5-1 másodperc szünet - katt), akkor valami baja van. Ha folyamatosan kerreg (ign rövid szünetekkel tarkítva pattog), akkor nincs (Egy-egy nagyobb lemezmûveletnél megérthetõ).

cicai
Bocsi nem írtam le érthetõen a jelenséget. A pattogó hangot a vinyó adja akkor, amikor meg akarok nyitni a netten egy oldalt vagy mikor egyik könyvtárból a másikba, másolok.

De a pénztől 20 nőből 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nőből 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-ből 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt

Dj Faustus
Pattogni? Honnan jön az a "pattogó" hang?

A winchester szokott kiadni kerregõ/pattogó hangot (Az újabbak csendesebbek), vagy valamelyik hibás ventillátor is adhat ki hasonló hangokat (vagy a ventillátor útjába kerûl szöszmösz).

A hangszóróból/fejhallgatóból/fülhallgatóból is jöhet sistergõ hang; amit a számítógép nagyfrekvenciás egységeknek, a hangkártya analóg egységein megjelenõ zaja okoz. Ebben az esetben el kel némítani a mikrofon, vonal-, cd- bemeneteket, és a hangkártyát a CD-/DVD-meghajtóval összekötõ vékony kábelt el kell távolítani (csak a zajt szedi ösze). Ha külön hangkártyáról van szó, ha lehetséges, minél távolabb kell helyezni a tápegységtõl, a videókártyától, és egyéb dolgoktól.

Esetleg töredezettségmentesítsd a winchestert, vagy vegyél a gépbe RAM-ot, hátha segít.

cicai
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mikor meg akarok nyitni bármit a gépen, akkor elkezd ilyen pattogó hangot adni a gépem. Ez mitõl van? Attól, hogy a vinyora dolgozik és nem a memóriába? Ha igen ezt hogyan tudom megszüntetni, mert gondolom, ha a memóriába dolgozik a gép, akkor sokkal gyorsabb lenne nem?
Segítsetek köszi

odex
kihalt kissé a topick 😄

.:HNS-OЀX:.Hungarian Soldiers Cod2-es és css-es klán! jelentkezzetek! MSN:[email protected] E-mail:[email protected]

KOXX
nekem is csak a szerencsémen mult amikor normálisan mûködött a win boot

precision
Uhu telepítéskor megkérdezi, hogy fel akarod e tenni a grubot. Igent nyomsz, felteszi, és nálam is megy gond nélkül...

Bazinga!

KOXX
ja és nem logikai partíción volt a win

KOXX
a debian az (nemtom melyiket) magától feltette a rendszertöltõt, legalábbis nem volt nagy beállíthatóság amikor telepítette
arra emléxem hogy kiválasztottam hogy xp benne legyen a rendszertöltõ listán
amikor viszont xp-be léptem volna kiírt valami hibaszarságot hogy nemtud bootolni
de ugyanez +történt már amikor suse-t raktam fel xp után

AtomHeart
vagy nem is telepitettel lilo-t? (vagy grub-ot, nemtom, melyiket tartalmazza a deb..).

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

AtomHeart
Netan a win logikai particion van..?
Ha nem, lilo vagy grub siman be kell, hogy toltse...

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

KOXX
amúgy hol találom ennek a xosl FREEware proginak a honlapját, vagy honnan tölthetõ le?
rákerestem de csak 2000-es verziót találtam ami még suse 6.2 + ilyeneket támogatott

KOXX
érdekes mert nekem inkább úgy ment mindkettõ op ha elõb li utána xp és ezek után csináltam meg a suse grubot, mert fordítva az xp-t nem tudtam helyrehozni

nemcsakfeel
nekem 2 XP van , Uhu grub ja simán tölti.
elõbb tettem fel az xpt és késõbb a linuxot. fordítva a linux nem menne!!!
amúgy ajánlom az xosl FREEware progit ( extended os loader.. ) graf felület, beállítások .. szép és mindent bootol/ elrejt. csak kell hozzá egy natív fatos partíció, arra települ.

*hihi ** *

KOXX
3 hete az xp mellé raktam fel a debiant és onnantól csak a debian bootolt, látta a winfost is de indításakor valami hibát írt ki
ugyanez volt amikor suse-t raktam fel
linux alól csináltam új rendszertöltõt de az sem segített, próbáltam Grub-ot, ha jól emléxem Liloval nem

En kb. egy eve kovettem el ugyanezt, XPnek utana semmi baja nem volt, Debian is bootolt minden tovabbi gond nelkul. Persze azt nem igerhetem meg, hogy nalad se lesz semmi gaz vele. 😊

KOXX
jövõhéten akarom felrakni a Debian-t de jólenne ha xp bootolna utána, de csak játék miatt kell xp

nekem ugy rémlik h valahol olvastam ezeknél hogy elõbb a lint kell installálni mert valamelyikük beleír a master boot recordba, és akkor nem tud bootolni a másik rendszer.... v valami hasonló...
de pl google:"bootmanager"

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

KOXX
nekem akkor volt müködõ amikor linux után telepítettem xp-t és aztán linuxon belül létrehoztam 1 bootmanager-t, de fordítva már nem volt jó
ezért lenne jó ha kívülrõl tudnám ezt megcsinálni, ha mondjuk nincs linux és xp nem bootol

a bootmanager progi a lényeg.
de ha jól emléxem mikor nekem voltak ilyen problémáim akkor ugy volt hogy elõbb linuxot kellett, és annak akár saját bootmanagerét is lehetett használni.
de olvass utána mert már nagyon rég volt 😄

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

KOXX
bár lehet hogy ott már megtalálom a választ

KOXX
van 1 hasonló téma, de nem ugyanaz, mert ott xp és 98 van kiemelve
itt meg jöhet bármi

igy keresd hogy bootmanager, mert senki nem hivja rendszerbetöltõnek.

KOXX
keresõben nem találtam ilyen témát, remélem nincs is

az a kérdésem, hogy rendszertöltõt lehet valami progival telepíteni, mert win mellé 1 külön partícióra telepítettem linuxot és onnantól a win nem bootolt be?
valami olyan kéne amit cd-rõl vgy floppy-ról bebootolok és telepíthetem is, ami wint és linuxot egyaránt tud kezelni