592
Kung Fu
 • n0body
  #592
  milyen igaz :D csak voltam olyan magabiztos hogy majd otthon úgyis megnézem a google-n :D
 • Fbn Lx
  #591
  kérdezd a mestered, hogy ő hol vette
 • n0body
  #590
  Sziasztok ! nekem az lenne a kérdésem hogy hol lehet venni fabábut? mert bármilyen hihetetlen, de a google nem adott nekem választ... sehol semmi infó hogy hol lehet kapni, és egyáltalán mennyibe kerül... netán külföldről kell rendelni ?
 • highlander15
  #589
  Tavaly jöttek a sulinkba bemutatót tartani,és akkor megfogott,meg a Bruce Lee filmek hatása:-)Az osztályomból többen kyokushin és shotokan karatéznak,ők is mondták hogy jó ha valami ilyesmit tanul az ember,mert hatékonyan meg tudja magát védeni.
 • Sysfox
  #588
  Nincs mit. Honnan jött az elhatározás, vagy hol hallottál erről a harcművészetről?
 • highlander15
  #587
  Köszönöm!
 • Sysfox
  #586
  Hali, jó nagyra nőttél!

  Ha érdekel a téma, szerintem érdemes mindenképpen. Én egy percig sem bántam meg, hogy elkezdtem, minden edzés érdekes, és hasznos. Most, majd' három hónap után érzem azt, hogy valami fogalmam már kezd lenni a különféle mozdulatokról, most már jobban mennek, mint kezdetben. Legalább két hónap kell, hogy azt érezd, megy már.

  Milyen az első edzés? Olyan, mint a többi. Érdekes, fárasztó, izgalmas, újat mutat... többek között. Ez instruktortól függ, nálunk formagyakorlatok, páros gyakorlatok, kis erősítés, légzőgyakorlatok vannak, de a legtöbb a páros gyakorlat, ott lehet elsajátítani a megfelelő technikákat.

  Legelőször azt fogod megtanulni, hogy mennyire nincs kondíciód, és mennyire nehéz külön mozgatni a két kezed. De majd belejössz, a kondíció pedig jön magától, és később (2-3 hónap után) az izmok. Legalábbis nálam így volt.

  Sok sikert a tanuláshoz!
 • highlander15
  #585
  Kung-fusok!193 cm magas,90 kg vagyok.Szeptemberben akarom elkezdeni tanulni a Wing-tsunt!Érdemes nekiállnom?Milyen az első edzés?Miket tanultok meg legelőször és fontos a jó kondíció a WT elkezdéséhez?
 • Sysfox
  #584
  Annyit azért még szeretnék elmondani, hogy nem szabad összekeverni a harcművészetet az "arcművészettel"! Azért, mert volt két WT-s, akik bepofátlankodtak más edzésére osztani az észt, az még nem jelenti azt, hogy mindenki ilyen. Ha leverték őket, akkor megérdemelték.

  Nekem nincs semmi bajom a többi stílussal, nem hirdetem fennen, hogy a Wing Tsun az "überfájter" stílus, hiszen még alig ismerem.

  Nekem pozitívak a tapasztalataim. Amikor először mentem edzésre, én voltam az egyedüli kezdő, társaim mind már hónapok óta tanulták, de senki sem nevetett ki a suta mozdulataim miatt. Sőt! Segített mindenki, elmondta mit csináljak, hogyan tartsam a kezem, stb-stb. Zokszó nélkül segítenek a mai napig. Ez a fajta hozzáállás eléggé kiveszőben van manapság, meg is lepődtem. Jó csapat vagyunk.

  Persze én is fogékony vagyok a hibák korrigálására, nem érzem lealacsonyítónak, hogy egy 10-12 éves kisfiú mutatja nekem a mozdulatok pontos végrehajtását, holott az apja lehetnék a magam 31 évével. Ilyesmi eszembe sem jutott, a hatékony tanulás érdekel.

  Szóval, nem mindenki "arcművész", ne általánosítsunk!
 • Sysfox
  #583
  A sokak által szidott Wing Tsun-t tanulom, és eddig nagyon tetszik nekem. Végigolvastam itt is a kommenteket és máshol is, és feltűnő, hogy mennyire leszólják sokan, pedig szerintem nem az számít, hogy mit tanulsz, hanem hogy utána hogyan használod.

  Lehet valaki akármekkora mester bármiben, ha megtámadják és csak áll egy helyben, mert mondjuk megijed. Nincs tökéletes stílus, és nincs legyőzhetetlen harcos, ezt kellene megjegyeznie mindenkinek. Egy harcművészet nem tesz mást, mint ad egy lehetőséget, egy módszert arra, hogy megvédd magad. Nem jelent automatikus védelmet, de szakavatott kezekben rendkívül hatékony fegyver lehet. Nekem ez a véleményem.
 • Fbn Lx
  #582
  pár embernek még biztos bent van a kedvencekben, pl. nekem.
  Na és, milyen ágazatát tanulod a kung funak? hogy tetszik?
 • Sysfox
  #581
  Tudom, hogy már majdnem két éve egyetlen hozzászólás sem született ebben a topikban, de valaki olvassa még ezt a fórumtémát?

  Elkéstem ezek szerint, egy hónapja kezdtem el kung fu-t tanulni...
 • reanimator
  #580
  miért nehéz ezt elképzelni?
  gyakorlatilag egész napokat végigedzett
  a bátyja nyilatkozta róla,hogy még kocsivezetés közben is edzett
  az Enter the Dragon producere pedig több helyen megismétli,hogy nem egyszer Mr.Lee hajnal 2-kor felhivta azzal az ötlettel,hogy a másnapi forgatás egyik jelenetét át kéne koreografálni
  a forgatásra pedig saját kézzel rajzolt ábrákat vitt,nem egyet több tucatot
 • reanimator
  #579
  ne haragudj de ez kurva nagy baromság :)
  a Way of the Dragon filmben találkoztak először emlékeim szerint de Mr.Lee már a 60-as évek elején a Batman és a Green Hornet sorozatokban is küldte a fejrúgást
  ráadásul a technikája (amit azóta sem tudtak leutánozni) ami alapvetően a gyorsaságra épült simán lehetővé tette és mindenhol sidekick néven oktatta illetve a bemutatókon is így prezentálta
 • Jont100
  #578
  teljesen áll ez a fórum... Vajon mi az oka? A harcművészetben rengeteg árdekes és megoszló dolog van, amit érdemes lenne tárgyalgatni, de hát ha nincs igény rá, akkor nincs. :)
 • peacyg
  #577
  Nekem is nehéz elképzelni, de amit a Hanshi mond azt én feltétel nélkül elhiszem. Mesélt még Oyamáról és egyéb nagymesterekről is. Nagyon, de nagyon érdekes történeket voltak ezek.
 • Jont100
  #576
  hmmm. Ez érdekes, soha nem hallottam még. Ha a legalapabb ésszel is gondolkodunk, és kicsit is foglalkozunk, tanulmányozzuk a harcművészeteket, akkor ilyen kérdés nem merülhet fel. Bruce Lee másik nagy híre volt többek között az is, hogy rengeteg stílust és módszert tanulmányozott, és tanult, ellesett, fejlesztett tovább. Elég nehéz számomra ezt elképzelni.. Mindenesetre érdekes infó...
 • peacyg
  #575
  Bruce Lee-t azt hiszem mindenki a legmagasabbak közé teszi, én csak egy-két érdekességet tudok róla. Most Magyarországon van a ZBK Kempo stílusalapító nagymestere, dr. Harnos Imre, akinek volt szerencséje anno Chuck Norrissal is találkozni és mondta, hogy Bruce Lee mielőtt találkozott volna Chuck-kal (nem tudom melyik film forgatásán) elképzelhetetlennek tartotta a fejrúgást, azt gondolta kivitelezhetetlen. Tehát Chuck hatására kezdett fejrúgást gyakorolni. Csak gondoltam beírom ide... Ez nem kitaláció, nem a neten olvastam, ezt dr. Harnos Imre mondta.
 • Jont100
  #574
  vagyok még. Akkor felvetek egy témát. Mindenki ismeri, nekem az egyik kedvencem. Breuce Lee - ről beszélek. Kíváncsi vagyok a véleményekre. Gondolom, most sok kritika jön, de szerintem mindegyiket megcáfolom :P
 • neoCT
  #573
  Látom sok Wing Tsun sokfelé ismert :) Nem is baj az, sőt annál jobb ;)
 • peacyg
  #572
  jaja, mostanában az összes harcművészetekkel foglalkozó itt sg-n
 • VolvexGlobator
  #571
  ...ez a fórum is halott....
 • VolvexGlobator
  #570
  valami kesztyűfélét ne felejts el venni hozzá...a zsákvászon alattomosan ki tudja ám készíteni a bütykeid...
 • jpeg
  #569
  Miért érdekel a mesterem, hmmm?
  Maradjon csak az én titkom...

  VolvexGlobator

  Sztem zsákvászon lesz, az van itthon, töltésnek fűrészpor (az is van bőven).
 • VolvexGlobator
  #568
  Nekem is.
  Apró hiba,hogy nem homokzsákról.:)
 • Emperor
  #567
  Nekem van méretarányos rajzom... :)
 • Emperor
  #566
  Hali Jpeg! Meg lehet kérdezni hogy ki a mestered? :)
 • VolvexGlobator
  #565
  Effektíve mindegy,miből csinálod : műbőrből,vagy zsákvászonból.
  Töltőanyagnak fűrészpor jól összetömörítve megfelel.
  Viszont szerezz be egy zsákolókesztyűt,hogy a bütykeidet ne amortizáld le vele.
 • jpeg
  #564
  Ilyen lógózsákra gondoltam, egyrészes mert azt könyebb elkészíteni.
  Felakasztom valahova oszt' püfölöm
 • VolvexGlobator
  #563
  Konkrétan milyen zsákra gondolsz?
  Falizsák,lógózsák,egyrészes,vagy szekcionált,stb,stb....?
 • jpeg
  #562
  Hello!

  Az lenne a kérdésem, hogy lehet házilag készíteni boxzsákot (nem tudom hogy hívják ezt Wing Tsun-ban)? Venni egyenlőre nem tudok.
  Milyen anyag kell hozzá stb...
 • VolvexGlobator
  #561
  Szonte minden harcművészet első szűrője a türelem....
 • peacyg
  #560
  Harcművészethez idő kell. Soha nincs vége a tanulásnak, viszont lassan megy.
 • jpeg
  #559
  Hello!

  Végiggondoltam az egészet.
  Lehet kicsit rosszul fogalmaztam: a mester elmondja, hogy mik azok a testrészek, amiket nem lehet edzeni (szem, lágyék, fülek stb...) meg minden ilyesmi. És kaptam egy másik edzőtársat, az ő pólóján fekete szilvavirág (asszem így hívják...) van, látszik rajta hogy nem először csinálja, vele már jobban mennek a dolgok. Szerintem csak az volt a baj, hogy még nagyon kezdő vagyok.
  Megkértem a si-hinget, magyarázza el hogy miért így kell védeni (konkrétan a pak sau-ról van szó, valahogy nem áll rá a kezem :D) és el is magyarázta, meg is értettem.
  Amúgy szerintem nincs semmi baj vele. Si-Fu a közvetlen mestere, Hong Kongban is járt (képviselte mo-t), és neten is sok helyen van szó róla, rengeteg képet láttam, ahogy Si-Fu-val edz, ilyen-olyan szemináriumokon készült fotókon szerepel... Szal lehet csak kicsit türelmetlen vagyok. Mint általában mindenben :D
 • VolvexGlobator
  #558
  jpeg : Valami nem stimmel a dologgal!
  ha tényleg nem magyarázza el,kérlek,hogy keress meg emailben a [email protected] címen!
 • peacyg
  #557
  könyvből semmit nem lehet megtanulni...ha nem tetszik, szerintem is cserélj edzőt
 • Zsoldos
  #556
  hm, van annak ugy ertelme ? cserelj edzot.
 • jpeg
  #555
  Sziasztok!

  Én pár hete kezdtem Wing Tsun-t tanulni. Minden szép és jó, csak az a baj, hogy a mester nem magyarázza el a fogások, ütések lényegét, hogy pl. most miért pont oda kell támadni ahova, és miért nem jó ha így védek ki egy ütést stb...
  Így végülis csak üres mozdulatokat látok, amiket utánozni kell...
  A mester mutatott egy könyvet, rendeltem is belőle, remélem abban le van írva a lényeg...
  Nem tudtok valahol a neten egy írást, amiben a WT-s fogások megtalálhatók? Én nem találtam...
 • VolvexGlobator
  #554
  Naja...bőven van még mit fejlődnöm.....de nem hiszem,hogy tőled fogok tanulni..:)
 • VolvexGlobator
  #553
  Megújult a miskolci Wing Tsun honlap.( http://www.wtmiskolc.hu )
  Ha van időtök és kedvetek,látogassatok el rá,és írjatok a fórumba véleményt,építő kritikát!
  Előre is köszönöm!