2886
Starforce
-
#2486 évente 1 játékot midnen magyar meg tud(na) venni. havi 1000 ft... -
#2485 bocs, hogy visszatérek a warez témára, de ezt még szerettem volna elmondani:
nos hát nem véletlenül van benne pár NFO-ban, hogy vedd meg...csak pár élő példa:
Razor1911: IF YOU ENJOYED THIS PRODUCT, BUY IT!
DEViANCE: If you like this game BUY it! We did!
stb.
és igen, tulajdonképpen felfogható egy ilyen kipróbálható verziónak is az egész... végtére érdemes megvenni a játékokat talán, (nem mintha én halomra szoktam venni, nem ezt mondom..) hiszen elég sok játékban van az, hogy rakat funkció nem jól működik, nem elérhető, vagy nem az igazi..főleg multiplayerre gondolnék itt.
meg úgy nem tudom, úgy valahogy nem az igazi, hogy nem eredeti a játék, ezt nem tudom leírni, de...olyan más, hogy ha valami eredeti, mint hogyha egy warez verzsön lenne...az eredetinek gyári borítója, tokja, meg a lemeze is, borítója is... (jóh, most biztos jön 1-2 ember majd azzal, hogy kinyomtatod, rágravírozod, meg veszel neki tokot és szevasz..) de akkor sem nem olyan, mint egy eredeti game =/
és mondom mégegyszer, hogy elhiszem, hogy ezt nagyon ritkán tehetik meg a magyar emberek, de legalább csak 1x próbáljátok ki, hogy megvesztek egy játékot, ami igazi, eredeti értékkel bír.
remélem azért értitek mire gondoltam =/
de lehet csak én vagyok ilyen hülye, hogy így látom ezt a dolgot.... -
#2484 Ez kb. 15 éve vita tárgya ;-)
Ettől függetlenül, a warez célja nem az, h sose fizess játékért... Igenis, ha egy játékkal honapokig szorakozol, tartozol annyival a kiadonak/fejlesztőnek, h megveszed - akár addigra már egy csökkentettebb áron is. Persze, itthon van annyira rossz morál/életszinvonal, h a kutya ne vegyen meg semmit :(
namind1, térjünk vissza a k. sztárforszhoz, ami ismét fenyegeti a warez szcénát ;) -
dominoboy #2483 Megsúgom , a külföldi komoly csapatok sem unalomból csinálják , hanem az anyagi javakért -
#2482 mondjuk h sejtem... viszont nem hiszem, h ugyan azt gondoljuk erről. szted miért irják oad amugy? :)
nem minden fejlesztő él egyik naprol a másikra... szted, ha bizonyos szinten nem érné meg, csinálnák? egen, soxor a kiadó lefölözi a hasznot, de azért nyilván nem mindig :) -
#2481 azzé a kiadók közt is van amelyik megérdemli a lét, pesze megfelelő mértékben.
pl UBI. -
#2480 ha nincs kiadó akkor meg játék sincs igazából... szóval az azért nem megoldás, hogy úgyis kevés pénz megy belőle a fejlesztőknek, és nehogy má a kiadó tömje a zsebét, inkább meg se veszem.. így mondjuk a fejlesztőknek az a kevés sem jut... -
dominoboy #2479 Te is sejted miért írják oda , hadd ne magyarázzam , aki nem tudja az így járt :)
Elárulom egy játék árából a fejlesztőknek kiba..ott kevés pénz esik le , a kiadó húz belőle inkább :) -
#2478 Rush.For.Berlin-RELOADED
hajrá RELOADED! :)
egyébként egy élő példa erre a warezolásra, pont a Rush for Berlin-hez láttam írva, de nem mondom, hogy hol, és ki írta:
X
Nagyon nagy játék... mondjuk nem egy élethű, de azért nagyon el lehet vele szórakozni. Én nemrég vettem meg eredetibe, legalább a magyar készítőket támogassa az ember.
Y
támogasd, én inkább letöltöm ingyen..
szóval erről van szó... -
#2477 Hát abban is van riziko mármint a chipelésben :D szarrá mehet tőle a gépezet, -
#2476 De a következő generációsokra is milyen védelem lehet, na? SF 10.0? -
#2475 miért ne lenne? -
#2474 konzolos gameeken semmi védelem nincsen... -
#2473 Nemtom elképzelni, hogy konzolokra milyen védelem van? De télleg! Szopjuk a SF-val ö-vissza. Ők meg beviszik csipeltetni oszt minden Ubi-s gém fut. -
#2472 és igen, én is warezolok, nem kell senkinek megvennie mindent... de legalább pár játékot, ha REÁLIS ÁRA van ... az sg.hu forumozoinak tulnyomo többségének 0 db eredeti játéka van, hidd el :) és nem azért mert nem telik rá ... -
#2471 valoszinüleg Te nem érted a WAREZ fogalmát ... pár részlet néhány nagyobb csapat NFO-jából:
A warez a kiprobálásról szólna, nem arrol, h dögöljenek éhen a kiadok/játékfejelsztők... én korábbi hsz-emben arra probáltam célozni, hogy az emberek még a nagyon bejövős játékokat sem veszik meg REÁLIS ÁRON sem, ha ingyen is meglehet neki... -
#2470 hidd el ő is warezol, és nem teljesen komolyan gondolta...
ráadásul ő úgy mondta ezt, hogy van 1-2 cucc, amit igen is jobban illene megvenni, mint letölteni, dehát...
mondjuk én is nagy warezos vagyok, szinte semmim sem eredeti...és mégis egyet értek vele..
és páran azt sem értik, hogy a játékfejlesztőket is támogatod azzal, hogy megveszed a játékukat, és ez nagyobb esély arra, hogy még egy részt elkészítsenek belőle... mondjuk ez már szinte senkit nem érdekel, dehát.. -
dominoboy #2469 Kedves RT , szerintem te nem egészen érted a warez fogalmát , a warez célja h NE a kiadók zsebébe gyüjtsük a pénzt , hanem inkább hagyjuk a saját zsebünkben , ha 10000Ft-ról van szó , ha 1000-ről :)
Van aki ezt nem képes felfogni , az ezentúl vegyen meg mindent fullosan , még a winampot is , de az ilyen emberek gépén körülnéznék , h minden legális e................ -
Dodo55 #2468 Valószínüleg úgy oldják meg a biztonsági másolatkészítést, hogy csinálnak egy külön író programot, tehát azzal csak fizikai bizt másolatot lehet csinálni, image-et nem.
A megoldás erre majd a virtuális cd/dvd írók lehetnek majd, amik fizikia írónak álcázzák magukat, de igazából image-be írnak majd.
Aztán vagy működni fog majd az így készített image-et bemountolva a játék, vagy pedig még azt is meg kell majd oldani, hogy a bizt másolat készítő image-ből is tudjon kiírni. Erre egy cd/dvd emuláló lenne a megoldás, de gondolom a biztonsági másolat készítő ugyanúgy fogja majd ellenőrizni a lemezt mint maga a játék, szóval ha a játék nem fogadja el a bemountolt image-et, akkor a biztonsági másolatkészítő sem. -
#2467 Hát van ebben valami de nem kell parázni mert szerintem amelyik cég elpártolt SF-tól az nem fog visszatérni! -
#2466 akkor is rohadjanak már meg... ezzel is csak a gond lesz! és ha lehet "biztonságimásolatot" csinálni akkor azt felrakják netre, kiírod és már indul is! nem? -
#2465 remélem a Medieval II TWon nem ez lesz. -
Dodo55 #2464 "a biztonsági másolat készítésének lehetősége"
Na végre, így nem kell újra megvennem egy starforce-os játékot, ha szétmegy a cd/dvd. -
#2463 Az orosz székhelyű, másolásvédelmi eljárásairól elhíresült StarForce-ról sokat lehetett hallani nemrég. A program korábbi változatai számos ponton sértették a felhasználói szabadságot, olyan durva megkötéseket tartalmaztak, amelyek még az eredeti játékokat is csak nagy ritkán engedték elindítani. Ám most minden megváltozik.
Legalábbis a cég szerint. Jön ugyanis a StarFroce FrontLine 4.7, amely az ígéretek szerint helyreteszi a vállalat megtépázott renoméját. Állítólag az új verzió teljesen kivédi a Daemon Tools emulációját is.
"Nyolc hónapba telt a programozóknak, amíg elkészítették emulátoruk új verzióját. Hogy lépést tarthassunk ügyfeleink elvárásaival, némileg változtattunk kiadási rendszerünkön mi is. A StarForce Frontline 4.7 november közepén érkezik. Korábban erre az időpontra a 4.6-os verziót szántuk. A 4.7-es változat a Daemon Tools mellett minden más modern emulátort is maga mögé utasít, illetve további olyan szolgáltatásokat is nyújt, amelyek a végfelhasználók kényelmét szolgálja. Ilyen például a licenc deaktivációja, a biztonsági másolat készítésének lehetősége, illetve a másolásvédelmet tartalmazó könyvtárak tömörítésének engedélyezése."
[GameStar] -
#2462 Valami nintendo fejes mondta 89ben =) -
#2461 off: ez az aláirás zseniális :DDD -
#2460 Kis hazánk kb annyira piac mint a seggem.. -
#2459 hát jhaja.... =/
torrent oldalakon írják mindig, hogy 699 v. 999 Ft egy film (régebbi), és akkor is írja rá az illető, hogy leszarja...
FlatOut 2-t énis megvettem pl...sztem sokan mások még :)
habár mikor RELOADED törése megjött, akkor meg húzta a száját mindenki:
"mi a picsáért vettem meg", "meg én már nem veszem meg, me minek, ha itt a tört.." -
#2458 mondjuk, pl a flatout2nek az alacsony ár mellett jót tett az sf4 is - ITTHON - szvsz ... sajnos itt az emberek menatlitásával is van baj, mert hiába olcsó, netán REÁLIS ára van, nem veszi meg, inkább leszedi ...
ld. még 999 forintos dvd-k... sokan azokat is másolják :) -
#2457 ezt akartam pont mondani...
kb amin nincsen másolásvédelem, az nagyobb marketing fogás, mint hogy lenne...
ez azért érdekes, de így marad az a pénz a kiadónál, amire költötte volna, nameg sokkal jobban viszik a gameet, szóval csak plusz pénz az is :)
aki nagy fanja a játéknak, az meg ígyis-úgyis megveszi...ha van tört, ha nem :) -
#2456 vagy akár másolásvédelem sem (Oblivion) ;)
az a pár milla, amir védelemre költöttek (volna), szintén zsebben maradt :) -
#2455 ha ez tényleg így lesz (nem olvastam az angol szöveget) akkor szerintem innen már csak egy apró lépés és feltörik:) -
Newfronter #2454 Erről van szó. -
#2453 Meglepő módon a jó gémekből mindig is el lehetett adni millós darabszámot, és nem kellett hozzá a starforce -.- -
#2452 hát jha...
de sztem magasról szarnák le :(
amúgy rohadjanak meg, hogy már a 4.7 jön...
de nem baj, talán már nem vészes annyira a dolog, mint tavaly ilyentájt volt...hogy minden gameen szinte SF volt, és allig bírtunk játszani...
most már csak tényleg pár kiadó használ SF-et, meg mondjuk törni is tudják már úgy ahogy szerencsére :) -
Dodo55 #2451 Amúgy gondolkodtam egy kicsit, és arra jutottam, hogy magyarországon a starforce(és más másolásvédelem is) jogsértő.
Ugyanis minden magyar állampolgárnak jogában áll korlátlan számú biztonsági másolatot készíteni az általa megvásárolt software-ről, audio cd-ről, video dvd-ről (és egyéb dolgokról), saját használatra.
Ezért az olyan programok, amik a biztonsági másolatkészítést megakadályozzák, akadályozzák a jogaim gyakorlását, tehát jogsértőek.
Tehát akár simán beperelhetném a starforce-t készítő céget, azért, mert nem tudok biztonsági másolatot készíteni egy starforce-os játékomról. -
Dodo55 #2450 "It is also important to mention the following changes: licenses deactivation and back-up copies capability – these will make easier life of the end-user."
Na végre, ez ha minden igaz azt jelenti, hogyha eredeti, akkor fogsz tudni róla biztonsági másolatot csinálni. Ennek azért örülök, mert valószínüleg meg fogom venni a TrackMania United-et, amin állítólag sf lesz, remélem 4.7, mert akkor nem kell aggódnom, hogy esetleg tönkremegy a cd/dvd. -
#2449 codemasters kitart :) 4.0 is alig jelent meg, hamar eljutottak a 4.7ig
gondolom a major verziokert ujra kell fizetni, ha hamar jön az 5.x, akkor ujabb lóvé :) -
Newfronter #2448 Sok kiadó dobta az SF védelmet, remélem nem fogják alkalmazni soha többet! -
zoltang #2447 FrontLine 4.7 – protection against the latest emulators!
Még az SF 4.5-t sem láttam, és itt a 4.7. :)