299
Hova jut az orszag?
 • Tikal #299
  én is mindig utolsonak szállok fel ugyanis az emberek mint az állatok ugy tolakodnak fel a buszra, nagyon idegesito és szomoru....
  nem értem miért nem lehet itt is sorba állni érkezés szerint...
 • Tikal #298
  plusz mikor a cigisek lusták elsétálni a kukáig és ahányan vannak annyi felé lövik a csikket...
 • Dr DeViLKiNG
  #297
  mintha csak én irtam volna :D
  már több mint 7 éve vagyok a távolsági buszok rabja, és ez szinte mindennapos... mondjuk én már kifejlesztettem ez ellen egy módszert magamnak. fogom az mp3 lejátszóm, fejhallgató a fejemre, full kakaóval be a zenét, hogy még azt se halljam, hogy mit morognak össze-vissza... buszra felszállásnál meg mindig én szállok fel utoljára, ha meg túl sokan szállnak fel, akkor inkább kihagyom, és megyek a következővel...
  más, amig ilyen politikusok irányítják az országot, akik soha nem tapasztalták milyen minimálbérel "élni", addig itt nem lesz változás. egy megoldás van (legalábbis számomra... húzok el ebből a szar országból, ahogy letettem diplomám...)
  ez egy vad világ, alkalmazkodni kell :D
 • Random_
  #296
  Szemetelésről is van egy tapasztalatom szintén buszos amikor a megállóban ott az üres szemetes és nem csak a buszmegálló másik végében van eldobott szemét hanem a szemetes mellett is közvetlenül. Szerintem ez a megfelelő nevelés hiánya. Mai fiatalok teljesen más értékrendet képviselnek és nincsenek tisztában a tetteik következményeivel.
 • Random_
  #295
  Az autósok engem is idegesítettek amíg autóval közlekedtem most, hogy buszozok az legyen a sofőr gondja. Viszont a sok idős nő akik tolakodnak az eléggé bicska nyitogató. Pénteken is szállok fel persze nagy sor van a távolsági busznál mert csak első ajtón lehet ugye felszállni. Én nem szoktam sietni mindig a végén szállok fel hiszen hely van bőben fölöslegeden nem tolakodok. Most azért siettem és beállam a sorba ahogy a többi erre azért néhányan nem vették észre, hogy van sor is. Azt vettem észre mind nő volt idősebb vagy középkorú. Mintha azt sugallnák, hogy úgyis előreengednél mert nő vagyok ezért már alapból beállok eléd. Pesze lehet, hogy az én hibám mert nem szeretek úgy a buszra szállni, hogy a másik nyakába lihegek a sorban hanem hagyok egy jó fél métert. Ezt már ő úgy veszi, hogy beférhet elém. Persze amúgy valószínűleg felengedném magam elé, de ezek után? Amikor persze a buszvezetőnél vesz valaki jegyet neki az nagy időkiesés megvárni mert bérletes ezért mögötte szorongva dúródik befele a buszba mintha ő annyival hamarabb érne haza mint a másik aki kivárja a sorát.
  Amikor a végállomáshoz közeledünk akkor is ez a szitu már előre állnak fel és dúródnak az ajtóhóz azt nem veszik észre, hogy addig még van egy megállo ahol mások leszállnának. Szóval néha igazán felidegesítenek és ezek általában idősebb nők. Mikor állok az ajtó közelében sokszor beszólnak, hogy engedjen már el kérem mert le akarok szállni. Persze erre mindig megjegyzem, hogy ez a végállomás lesz és én is le fogok itt szállni eztért nem kell kikerülni és elém tolakodni.

  Na ezt most jól kiírtam magamból. Az autósok nagyon felbosszantottak anno volt amikor beérve a melóba már tiszta ideg voltam.
 • Davidus
  #294
  anyázó autósok
  szemetelő emberek
  boltban tolakodó idegbajos brigád
  mobil meg ruhabuzi fiatalok
  irígy emberek(ebböl van a legtöbb)

  Hirtelen ezek jutottak eszembe ami a magyarok nagy rászére ráillik:P
 • Random_
  #293
  Olvasom a foglalkozásod csak nem értem. :D
  Mitől faszfej valaki szerinted?
 • Dzsini
  #292
  nincs már sok hátra, és éccaka nem láttam. utólag büntetés meg már a kutyáknál se válik be :)
 • Davidus
  #291
  Az a baj hogy a magyarok jelentős része faszfej. Ez itt SG-n is megfigyelhető;) Abbol az országból ahol faszfejek élnek soha nem lesz semmi.
 • Lteebee
  #290
  Én már rég eltüntettem volna, ha előbb látom, de ez mostmár a te sarad.
 • Random_
  #289
  Őőő akkor most csak elbasztuk a jó hírnevünket nem? Hiszen valamit találtak a paprikánkban?
  Arra gondolsz, hogy az importban nincs káros anyag? Szerinted ezt elhiszik az importőrök vagy érdekli őket? Ez egy újabb fogás rajtunk, hogy minél kevesebb paprikát tudjunk eladni. De ne ragadjunk le a témánál mert nem idevaló és szerintem ahogy te már modtad más fórumon nem vagyunk eléggé tájékozottak se te se én a média mindenfélét mond.
 • Random_
  #288
  Persze, de sajnos az állam azt is védi akit nem kellene így téged is előállíthatnak mert hogy merészelted leütni a betörőt a saját lakásodban! Tudom nincs alapm hozzászólni mert nem vagyok büntetőjogász és rabló se meg rendőr.

  Megjegyzem sokan a falunkban visszasírják a régi időket mikor volt egy megtermett rendőr vagy csendőr (mikor hogy hívták) és lekevert egy sallert annak aki megérdemelte. Most van 1 rendőr aki kapott kérót mindent, de ha verekedés van akkor átmegy az utca másik oldalára és előfordulhat, hogy egy amúgy rendes srác kómába esik úgy összeverik. Ja és miért verték meg? Mert a discoban kialakult egy kis vita és megvédte a vétlen srácot megakadályozva a verekedést. Azt fölvállalva, hogy néhány napra rá őt verik szinte halálra.
 • Punkerwork
  #287
  ami itthon nem működik, úgyhogy én azt mondom ha az állam és a törvény nem véd meg akkor megvédem inkább magam (ha tudom)
 • traXion
  #286
  Neked nem tökmindegy?
 • Dzsini
  #285
  nem, mert a mentalitásba beletartozik a bíráskodás működése is.
 • Bandew
  #284
  Azért a valóságban nem pereken fogsz gondolkodni. :-)
 • Punkerwork
  #283
  mindketten rosszul áltok a problémához.....
 • Dzsini
  #282
  paprika import van, és az importtal kevert saját termékünk az ország egyik leghíresebb, és legnagyobb hungarikum-jellegű exportcikkje. mert nem ugyanazt importáljuk, így a következtetésed is téves.
 • Random_
  #281
  Beleolvastam látom veled nem érdemes vitázni mert paprika ügyben pl. csak egy mezőgazdasági szakértővel vitázol aki a minisztáriumban dolgozik, de hobby szinten laboratóriumban paprikát vizsgál valamint importál valamint orvosi képesítése is van. Ilyen ember nem vagyok szóval ráhagyom.
  Gondolom te tudod miért is van az import ha már így kioktatsz! Megjegyzem nem csak a paprikára gondoltam, csak te kiemelted és ráugrottál, hogy cincáld a témát. Gondolom az nem téves következtetés, hogy paprika import van és az se, hogy káros anyag van benne akkor tehát téves következtetést nem vontam le.

  :)
 • Dzsini
  #280
  olvass utána, hogy az az import miért is van - van rá paprikatopic, ott el lett mondva.

  ha már "elég szomorú", akkor az is az, hogy jónéhányan - ahogy ez a topic is mutatja - elégtelen félinformációk alapján, és nem áttekintve a helyzetet von le téves következtetést, esetleg még demagógiába is belemegy.
 • Dzsini
  #279
  és mindkét országban be lehet perelni az utasokat önbíráskodásért - ahogy az izomagyakat pedig zaklatásért és ilyesmikért.

  egy ország mentalitását pedig nem lehet 15 év alatt megváltoztatni, ahoz legalább 1, de inkább 2-3 céltudatosan nevelt generáció kell.
 • Random_
  #278
  Nem írok aktuálpolitikát bár akkor meg hiába ez a topic mert csak közhelyeket tudunk pufogtatni.

  Pl: elég szomorú, hogy olyan cikkeket importálunk amit mi is termelünk a mezőgazdaság meg tönkremegy mert külföldről hozzuk be a sz*rt. Ugye nem kell említenem a múlt heteket ezzel kapcsolatban.
  Szüleim kezdettől fogva gazdálkodtak és most is van sok földünk, de meggyőződésük, hogy a kormány tönkre akarja teljesen tenni a mezőgazdaságot és nem véletlenül! De ez már megin politika.
 • Rafaelo
  #277
  igazad van
 • Bandew
  #276
  Én inkább azon csodálkozok, hogy Magyarországon az emberek milyen gyávák. Nem állunk ki az igazunkért, akármi történik is.
  Jó példa pl az uncsitesóm férjével történt dolgok. A férje francia, és éppen ment haza a vonaton, amikor az egyik megállón felszált egy banda. Teli vészjósló izomagyúakkal, meg nagydarab feketékkel. El kezdték az utasokat zaklatni. Erre mit csináltak az utasok? Megtámadták őket! Bizony uncsitesóm férje is kikapott magának egy baromi nagy négert (őmaga alacsony és vékony) és izomból elkezdte rúgdosni. Magyarországon mi lett volna? Mindenki kussol, nehogy elverjék és hagyták volna, hogy a másikat megalázzák. És nem csak ez az egy példa van Mo. gyávaságáról és más országok bátorságáról. Szóval engem leginkább ez zavar.
 • Dzsini
  #275
  úgy, hogy már lassan 1 éve ki van tiltva innen a politika, és működik a fórum. odafigyelve kell hozzászólni.
 • Dzsini
  #274
  ja, mellesleg szerdán is volt autómentes :) jópárezer biciklis megtartottuk az autómentes estét, és keresztülvonultunk a városon :) (nagyon szépeket mondtak nekünk...)
 • Punker
  #273
  sajna az is igaz :(
 • Random_
  #272
  Szerinted mennyire különíthető el Magyarország helyzete az aktuálpolitikától? Mert szerintem képtelenség külön kezelni a kettőt hiszena politikusok vezetik az országot.
 • Dzsini
  #271
  a legutolsó bekezdés nem kellett volna :(
 • Random_
  #270
  Hú beolvastam a fórumba az első két oldalig. Hát nagyon el vannak tévedve egyesel. Az autó státusszimbólum ahogy a mobil, laptop, márkás ruha is. Sajnos ilyenek az emberek! Eléggé ledöbbentem a nemzetküzi autómentes napon is amit Budapesten vasárnap tartottak meg nem szerdán ahogy egész európában mert hát akkor kevés a forgalom na és szedrán meg dolgozni kell menni kocsival.
  Az autó valóban gyorsabb és kényelmesebb, de drágább és károsabb! Én 2 évig autóval jártam dolgozni minden nap mert 10km-re lakok a melóhelytől. Kifizettem havi 25ezret és még egy barom meg is húzta a kocsim. Most buszozok havi 7000 amiből 80%-ot a munkahely megtérít. Persze ezt csak bizonyos bérleteknél teszik meg. Sokkal nyugodtabb vagyok mert nem basz föl minden reggel a sok láma autós csak fölülök a buszra füles fel (mert nem csak kocsiban lehet zenét hallgatni a mai technikának köszönhetően) vagy előkapok egy könyvet és olvasok. 20 perc és benn vagyok a városban. Összesen 30-35 perc busszal az út a melóba. Kocsival 15 perc volt. Mondok újat biciklivel 45 perc! Nem szabad elfelejteni, hogy lehet közlekedni nem csak autóval és busszal hanem kerékpárra motorral is. Megjegyzem sokkal gyorsabban haladok városban biciklivel mint autóval.

  Na és mióta busszal közlekedek sok régi haverral találkozok akikkel autóban egyedül soha. :)

  Amúgy az összes kormány csak megszedi magát és kész. A valós problémákat 4 évente emlegetik mi meg bevesszük a maszlagot és kész. Az valóban elkeserítő, hogy nincs összefogás így bármit megtehet a kormány mi beletörődünk. Bár ha lázadoznánk akkor meg a sitten találnánk magunkat úgylehet.
 • Rafaelo
  #269
  szar ország szar emberek akik szar házakban élik a szar életüket és
  még a sörük is szar !!!!!!4
 • modellmaker
  #268
  hupsz
 • Punker
  #267
  már vártalak :)
 • modellmaker
  #266
  Mármint egy csomó mindennek nő az ára. Ez elsősorban abból adódik, h állambácsi megnöveli az áfáját. Namost azt jó lenne ha ránk, a lakosságra fordítanák. De NEM.
 • Efreet
  #265
  én meg csak szólok, hogy amint valaki megpendíti az aktuálpolitikát zárom a topicot.
 • modellmaker
  #264
  Most láttam+ a topicot, az első 3-4 hozzászólást olvastam el. Ha valaki már írta ezt akor sry. Szóval szerintem mindem elnyomásos időszakban egy ideig bírta a nép aztán meg elpattant a húr => forradalom. Oké lehet, hogy most nincs elnyomás meg ilyenek, de ami most megy az mégiscsak felháborító. Még csak 16 éves vagyok. De anya meg apa, és a többi felnőtt akit ismerek azt mondják hogy "nem ilyen nincs?!" Már megint emelkedik ez is, az is. Mi meg semmit nem látunk/érzünk belőle. De akik a parlamentben olyan hülyeségekről vitatkoznak, hogy neked több fogad van, mint nekem azok meg egyre jobban élnek. Fenese érti ezt. Na mind1. Egyszer, majd, tudjátok, BETELIK A POHÁR!
 • Punker
  #263
  a BKV igénytelensége nem egyenlő azzal hogy rossz a tömegközlekedés, jó dolog lenne az alap ötlet csak ebben a formában életképtelen.
 • CSOCSO
  #262
  .. neki megfelel... o imadja azt a kocsit.. szal felesleges lenne nekiallni vele veszekedni hogy minek vesz ilyet:)
 • Garfield
  #261
  Fél lábbal az ágyból: És szerinted egy egérkamion olyan nagyságrendekkel nagyobb komfortot, biztonságérzetet biztosít összességében és olcsóbb napi használatra? Mert ebben nem vagyok biztos.

  Azért venni kocsit - főleg egérkamiont!!! -, hogy kiváltsuk a tömegközlekedést, hááát, nem igazán racionális indok. Szerintem legalábbis.
 • CSOCSO
  #260
  csakany