19
Szerdáig meg kell írnom egy házidolgozatot m.ökonómián belül bármilyen témában. Ha van valakinek bármilyen témában, kérem írjon!!! thx
  • Szeszmester
    Van a Marshall-kereszt, annak a metszéspontja az, amikor a kereslet és a kínálat találkozik. Remélem segítettem.
  • csgery
    Hello mindenki :D
    Valaki nem Tud mikroökonómiai tételsorokat (off: számvitel is kellene)
    PSZFS a főiskola rövidítése I. évfolyam
  • KeKKSZike
    Sziasztok!

Közgáz (mikro) kidolgozott tételekre lenne szükségem; Tételsor
    Köszi a segítséget!
  • ricky
    :) Az a jegyzet már rajt is volt a gépemen! Majd átolvasom. Remélem jó lesz!!!
  • ricky
    jah, de bocsi, köszi a címet, megnézem
  • Szabina
    Keress rá a "google"ban a tökéletesen versenyző vállalatra. Az első találat amit kiad szerintem jó.

• Szabina
    a "teljesen" helyett nem "tökéletesen"-t akartál írni?
  • ricky
    Sziasztok

Én ezt a házifeladatot kaptam:

Profitmaximalizáló teljesen versenyző vállalat termelhet kapacitás maximummal???

Kb egy fél oldalas válasz kellene. Légyszi segítsetek, vagy internet címet írjatok!!!

Köszi
  • Tuvok #11
  • Borcsa
    ez hanyinger:) ezt tanulom. DE NÉMETÜL!
  • Tuvok #9
    Na hogy sikerült ? :)
  • Szabina
    Én a fogyasztói keresletről és a fogyasztói döntésekről írnék. Használd az Engel-görbét, rengeteg mindent lehet vele szemléltetni.
  • Tuvok #7
    Hát nem vagyok közgazdász, konkrétat nemtok, csak ami rámragadt az itthoni kötelezően vett közgázórákon . :)
    A neten sok ilyesmi téma van ezt biztos, mert nekem is kellett már keresgélnem a témában ;)
  • morfium
    :), ez szép és jó, de valami konkrét téma kellett volna... amúgy már elkezdtem... thx
  • Tuvok #5
    Esetleg írj még a nemzetgazdaság állandó és változó költségeiről, (nettó-bruttó), bevételekről, adónemekről, meg tegyél be pár szép ár/mennyiség függvényt, azokkal is szépen telik a hely :)
  • Tuvok #4
    A mikroökonómia a gazdaság alanyainak magatártását és viselkedését tanulmányozza, modellezi piaci körülmények között :P

Rizsázzál a kereslet-kínálat viszonyáról, a piacról, meg a Marshall-keresztről !

[ennyit tud]
  • Takezó
    LOÁL, félrenéztem, bocs :)
  • Takezó
    GDF - SupportNet - Makroökonómia Itt vannak előadásjegyzetek, stb...
  • morfium
    Sehogy sem állok még vele, bárki segítségét megköszönném!!! Esetleg közgáz egyetemesek órai előadása valamilyen témába vagy valami ilyesmi... plz help!...