1015

Minden ami a telefonnal kapcsolatos:)
-
Te mit bonyolítod a dolgot. Nem értem a problémádat, a Panninál elő vagy fizetve gprs-re? Mert ha nem akkor nem fogsz tudni mással!
Start csomag ingyenes, de aktiváltatni kell a GPRS-t, 8 Ft 10 kbájt!
Aztán a többi már megy, infrák össze, telón aktíválni a modemet....
Az oprendszeren meg egy betárcsázos kapcsolat, aztán kész! 98-alatt nekem ment kiválóan... -
Meg fogom próbálni minden AT-parancsos varázslat nélkül. A Nokia weboldalán van némi infó arról, hogy a modemjeit hogyan kell rávenni a GPRS kapcsolatra, ezért kérdeztem, hogy kinek sikerült már infrán keresztül GPRS kapcsolódni egy N3650-nel a Pannon hálózatához... Mert sztem annyira azért mégsem egyszerű... A HSCSD megy. A "sima" GSM-et kuriózumként ki lehet próbálni, de nem biztos hogy kifizetődő. És jön a hétvége, sztem minden Pannonos ráizgulhatna a telefon modemként való felismertetéséhez, mert ha regisztrálsz egyet, akkor tényleg ingyért lehet nyomni a wapot havi 10MB-ig, ami nem sok, de nem is biztos, hogy ennyit el fog az ember wapolni (vagy éppen "webelni" modemen).
Azért próbálom ennyire megcsinálni, mert jön a hétvége és én nem akarok a szobában ülni, hanem valahol a zöldség között a kertben és a kis palmomon már ott figyel egy levelező program és egy webböngésző tettre készen :P És ha jól értelmeztem, nem csak a GPRS kapcsolat lesz ingyér, hanem az adatforgalom csak a határ. Ha ez is így van, akkor kit érdekel a GPRS. HSCSD-n is be lehet állítani 38400 baud-ot, az nem is annyira lassú... Tekintve, hogy egy-egy weboldal (persze nem az sg fórum :P ) pár ezer byte, az secperc alatt átjön...
És ha valaki hasonlóan szeretne ebben elmélyedni egy kicsit, vagy van ötlete-tapasztalata: Nokia AT-parancsok (SMS, HSCSD, GPRS)
-=ZR=-
-
Puntigamer #653 thenksz -
Szerintem mint a számítógépen!
Tárcsázza a *99# ha jól emléxem. -
tud vki AT-parancsokat a N3650-es modemjéhez? vagy ez ugyanaz, mint bármelyik Hayes(???)-kompatibilis modemnél??? A GPRS beállítás nagyon izgatna, hogy mit kell írni a modem-inicializáláshoz a Palm-on...
-=ZR=- -
Ahol a 6-os villamos megáll a Móricz felé menet, ez az utolsó előtti megálló (utcát nem tudom), az elejébe felszállva, menetirány szerint jobbkéz felőli oldalra kell átmenni az úton, ott megint a Móricz felé át a zebrán. Van a sarkon egy papír-írószer, abban van lekerítve egy nagyon kis mobilos üzlet, ott vettem. Tegnap néztem, júl. 10-14-ig szabadság miatt be van zárva. Rendes fiatal srác dolgozik ott és szokott emlékezni a vevőkre - tudja, hogy mit keresel és el is rakja neked. Nagyon elégedett voltam, kivételesen nem elszállt áron akar rádsózni mindenfélét...!
-=ZR=- -
Puntigamer #649 tyűűű, melyik szervízben volt?:)
mert 128asok kerülnek 4 ezer körül... állati jó vétel volt akkor:) -
köszönöm a tippeket - én is eljutottam még aznap erre a következtetésre: házilag buheráltam egy 2.5 jack -> 3.5 jack átalakítót és sehogyan sem ment sztereoban a dolog: a földet összekötve az egyik csatlakozón megvolt a hang, a másik tök süket volt. mindenesetre ki tudtam hangosítani, így a kis kijelző, meg a háttérben sistergő erősítő-hangszóró együttes igazán eredeti hatást keltett.
Egy telefonos szervízben találtam egy fél gigás MMC-t 4eFt-ért. Azon percben elvittem. 490MB szabad helyhez jutottam... :)))
-=ZR=-
Memókártya csere: nem csak a postafiókok, hanem a csengőhangok, az átszabott profilok, stb... is "visszaállnak" a gyári beállításra... -
és azt tudja-e vki, hogy a memókártya cseréjekor miért törlődnek a postafiók beállításaim? eléggé idegesítő végigjátszani a freemail-es, pannonos, yahoo-s, nemtommis beállításokat, hogy újra mind meglegyen... az sem szívderítő, ha előtte elmentem a memókártyára az állapotot, majd onnan visszatöltöm. ráadásul ekkor mindíg egy "Alk. bezárva -- AppArcServerTh_read" hibaüzenetet kapok (a "read" előtt is lehet szóköz, mert még úgy is értelmes lenne, de anélkül is el tudom képzelni :P )
Ötlet?
-=ZR=- -
woow... tegnap éjjel először sikerült egy kis Palm-ról az EudoraWeb programmal elérnem a Google-t a N3650-emet mint infra modemet használva! Pannonon keresztül, sajnos csak HSCSD-vel, de nem került sokba. Van vkinek ötlete, hogy a GPRS beállításokat hogyan lehet a Palm-on megtenni? Előre is köszönöm!
-=ZR=- -
Na, nem is olyan egyszerű ez... Azt gondoltam, van egy szép "szótárfájl" és egy program, ami ezt használja, de nem, legalábbis nem úgy fest. Bogarászok még utána, az lesz a legjobb... :P :(((
-=ZR=- -
vmi olyan lehet ez, mint anno a C=64-et rávenni, hogy a RAM egy adott területéről szedje a karakterkészletet és lehetett új betűket gyártani...
más: ha van vkinek működő infrás 7650-ese, ami esetleg telefonálásra már nem alkalmas, de eladná nekem hogy a szoftvert minél alaposabban buherálhassam, akkor legyen szíves megkeresni! ha működő van, az is érdekel - de reális áron! (pl. 6-7eFt, a "nem működő" 4-5eFt) semmi cucc nem kell hozzá, max egy töltő.
-=ZR=- -
Legfeljebb annyit ígérhetek, hogy a T9 fájl felépítését megpróbálom megérteni, azután ékezetmentesítem és azután kiszedem az ismétlődő elemeket ("álom" -> "alom" és ez mint "alom" egyszer már volt).
Azt, hogy hogyan lehet rávenni, hogy a felmásolt fájlt használja, abban semmi tapasztalatom sincs, vki, aki ebben járatos, eligazíthatna! PL. vki, aki járt a BME-n a Symbian programozásra...!
-=ZR=- -
Nem, de ha tudod hogyan kell oszd meg! -
hali! probalkozott mar valaki azzal, hogy ekezetmentes magyar T9-es szotarat pakoljon a 3650-re?
-=ZR=- -
ultramp3 (pl innen) -
Csá!
Nemtud valaki mondani olyan linket,ahonnan le lehet szedni erre a telcsire mp3 lejátszó progit?
Elég a program neve is. -
a telefon mono hanggeneratorral rendelkezik, ugyhogy teljesen ertelmetlen hozza barmilyen sztereo megoldas szerintem
en egy 256os amzor rs-mmct vettem hozza anno a speedshopban, az atalakitojaval tokeletesen megy rendes mmckent a telefonban. osszehasonlitasi alapom nincs, hogy mas gyarto azonos meretu kartyajat gyorsabban olvassa-e a telefon, mindenesetre filmezeshez tokeletes volt, nem akadozott vagy hasonlok. a 128as keves szerintem, arra ha rateszel egy filmet, akkor marha keves helyed marad az alkalmazasok/kepek/stb szamara. -
Szeretném megtudni, hol, milyen típusú MMC kártyát érdemes venni ebbe a telefonba!? (Biztos volt már - holnap utána is túrok a hozzászólások között, de hátha valaki tud egy jó helyet kapásból...) Némi filmnézegetéshez milyen javasolt? Mekkora kapacitást érdemes választani és van-e gyártó, akinek a kártyája gyorsabban olvasható, stb...?!
Köszönöm a válaszokat előre is!
Hasonlóan érdekel, hogy ez a kis fülhallgató csatlakozó sztereo, ami "kijön" az alján? Érdemes-e beruházni egy sztereo fülest hozzá ilyen csatlakozóval, vagy felejtsem el és a jó minőségű 3.5-esekből válogassak, ehhez meg keressek egy 2.5/3.5 jack-átalakítót?!
-=ZR=-
-
Sajna egy magyarországi van, de nem fut el a 3650-en!
-
milyen térképeket lehet feltölteni a telefonra?
tud vki progit és térképeket? pilis érdekellne most. -
Én Panninál az ingyenes start csomaggal neteztem, 8 Ft 10 kb-ként, független hogy kártyás, vagy előfizus a dolog.
Idézet Panni oldalról a MobilAdat csomagról (GPRS):
"Kártyás ügyfeleink a MobilAdat csomagokat csak akkor tudják használni, ha rendelkeznek az egyenlegükre feltöltött összeggel. Amennyiben a rendelkezésre álló összeg elfogy, egy megfelelő feltöltést követően a szolgáltatást ismét használhatja."
Bővebbet ITT! -
donoki #633 hja ok -
Puntigamer #632 semmi, ez ilyen T-mobil -ból jött átalakítás:)
Mint a Vodafone --> Vodafos -
donoki #631 ammi?
-
Puntigamer #630 :) -
donoki #629 ttrÉ?? -
Puntigamer #628 :D:D
hát igen... sajna pang a topic...
tud valaki valami jó,és olcsó mobil internet megoldást, nem előfizus cuccra?
Mert 2500 havonta kicsit drága... főleg hogyha ráadásul 500 alá megy a karid, megszüntetik:S:S
jó, ez mondjuk ttré mobilnál van így...
valaki? -
Látom a telók jól működnek, csa így tovább!
-
donoki #626 lehet.. -
donoki #625 
-
Puntigamer #624 el vagy maradva:D:D -
donoki #623 lol
vodkafont max.. xD -
Nem halottad még? És a Vodafost? -
donoki #621 mijaza tré?t-mobil?? -
Puntigamer #620 lol -
donoki #619 tré?? -
Tudtommal a szoftvegyártó a Tré mobillal van csak kapcsolatban, ezért nem müxik! Rakj bele Tré mobil kártyát!
-
donoki #617 én vodánál vok, de nem használom =) -
moyirto #616 Hi Tomasseee!
Nem valamiért nem mennek a linkjeid...