69
Ki mit tud róla? Vélemények...
 • akyyy
  #69

  Rovarirtószer a zöldpaprikában
  Nagy mennyiségű mérgezett zöldpaprika érkezett az országba. Úgy tudjuk, hogy a rovarirtóval fertőzött primőrt elősorban hipermarketekben árusították
 • akyyy
  #68
  ujra mérgeztek paprikákat...
 • akyyy
  #67
  gyanusítottak vannak
 • Tuvok #66
  Az, és ?
 • akyyy
  #65
  jó de ez a piros paprika
 • Tuvok #64
  Na ezért nem fogok soha bolti paprikát venni, maradok a piaci "100%-os", mindenféle vegyszer, méreg, színezék, meg mittoménmilyen mentes házipapriknál ...
 • Punker
  #63
  iskolás :) lassan a fia lesz iskolás :)
 • Punker
  #62
  szeva elveszett ember :)
 • Dzsini
  #61
  van. piacon, őstermelőtől bármikor vehetsz.
 • akyyy
  #60
  legyen sima magyar is.... két féle fajta, akinek a másik tetszik veszi azt akinek nem marad ennél.
 • Dzsini
  #59
  bármilyen termékbe bármikor kerülhet hibás, egészségre ártalmas alapanyag. hogy emberi hanyagság vagy műszaki hiba, esetleg a gyártási folyamat vagy az ellenőrzési rendszer problémája, az megint más kérdés, arra most nem is térek ki. minden gyár és minden üzem vérlázító? :)) érdekes munkahelyed lehet. (vagy ha iskolás vagy még, kiváncsi leszek hol fogsz elhelyezkedni)
  a termék magyar, import paprikát tartalmaz. ez mindigis rá volt írva, és aki nyitott szemmel jár, az eddig is tudta. és ha egy picit érdeklődő volt, akkor az okát is - a dél-amerikai paprikapor ízben sehol nincs a magyarhoz, viszont a színe sokkal vonzóbb a vásárlók számára, sötétvörös a "normál" paprika narancsos-vöröses színéhez képest. ezért keverik bele 5-20%os mértékben, hogy az ízhatást alig-alig rontva lényeges javulást érjenek el a színek terén. lehetne mesterséges színezéket is használni, akkor pedig ráírják, hogy E-128, E-160c vagy E-162 (ezek különféle vörös színezékék, mindegyik természetes anyag) - melyik a jobb? "10%ban import paprikát tartalmaz" vagy "tartalom: paprikapor, E-128"
  vagy van a harmadik, hogy tényleg tiszta magyar áru, és lényegesen kevesebbet ad el belőle a gyártó cég -> kisebb bevétel és presztízs az országnak.
  lehet választani.
 • Titan
  #58
  Dzsini!
  Valahol igazad van, de...
  A száraz tények akövetkezők:
  -Az őrőlt paprika zazsijára az van írva, hogy magyar termék, holott más, import paprikát is tartalmaz! (Ezt mindenhol elismerték) Tehát, valahol á[email protected]!
  -Szennyezett anyag kerűlt a paprikába! Mérgező, nem mérgező, megdöglünk tőle vagy nem döglünk meg, TÖK MIND1! Az elven és a felmerülő lehetőségen van a hangsúly! Ez a vérlázító!
 • Impi
  #57
  [email protected] volt a termés???
  Két hónappal ezelött azt a hírt nyomták, hogy sztrájkolnak a termelők, mert behozzák az olcsó paprikát! Akkor azt mondták, csak a zsák van külföldről. Most meg kiderült, hogy azis ami benne volt.
  Rabló banda, akik az anyjukat is megkefélik 10 Ft haszonért.
  Lemérgezik a fél országot és azt meri mondani, hogy "elkövették azt a pici hibát", hogy beletöltötték a külföldi terméket a magyar zacskókba! Adnék én neki a kicsi hibáért.
 • Dzsini
  #56
  jelenleg a "száraz adat" az annyi, hogy a fogyasztóvédelmisek az ántsz-el karöltve átvizsgálja a dolgokat, mert mérgező anyag került különféle paprikaőrleményt tartalmazó termékekbe.
  amit nem tudni, hogy mennyi, milyen hatása van, hogy reagál milyen mennyiségre a szervezet, milyen termékekbe került, mennyi került ki, azok hol vannak, mióta került az országba szennyezett áru, honnan jött, és lehet sorolni... sajnos ezekről még nem volt rendes, részletes, egyértelmű tájékoztatás, így az összes híradó/újság/stb gyűjtögeti a morzsákat, és általuk szakértőnek nevezett emberek szájába adna olyan szavakat, amik esetleg nem valósak.
 • The Garrett
  #55
  de nemmindegy hogy a "száraz adatokat" hogy adják elő, mit mondanak mellé...
 • Tuvok #54
  Száraz adatokon nincs mit felfújni vagy eltúlozni ...
 • Dzsini
  #53
  a bulvár-alapú sajtónak ez az alapelve már néhány tucat éve. itt az országban pedig jól látszik a nézettségen és a vásárlási adatokon, hogy a nagyobb tömeg a nagyobb balhé irányába megy.
  (lásd panem et circenses)
 • Tuvok #52
  Sztem ez nem biztos ..
 • Dzsini
  #51
  ha nagyobb farkast kiált, a balhéra kiéhezett tömeg őket fogja venni/nézni.
 • Tuvok #50
  És szted a médiának miért érdeke, hogy mást mondjon, mint a konkurencia ?
 • Dzsini
  #49
  egyszerűbben fogalmazva: attól, hogy rosszul jár az órám, még nem tudom, hogy mennyi a pontos idő :)
 • Dzsini
  #48
  onnantól, hogy 2 forrás mást és mást mond, már egyikben sem lehet megbízni. - természetesen lehet, hogy bármelyikük "valós", de ezt ennyiből nem lehet eldönteni.
  vannak források amik megbízhatóbbak, vannak kevésbé megbízhatóak, és van amelyiknek akkor se nagyon lehet hinni, ha kérdeznek :))
  nemtudom, hogy mi az igazság jelen esetben, de amikor hirtelen 3 weboldal 4féle információt hoz le ugyanarról (kiváló példa az index, amelyik 2 egymás utáni hírben sikeresen ellentmond önnamgának) akkor egyelőre nem szándékozom egyik hírt se kétkedés nélkül fogadni.
  még az általam tisztelt fogyasztóvédelmi felügyelőségnek sem, hiszen ők például hirtelen pánikból leszedették a pirosaranyat és az erőspistát pedig azok egyértelműen csak nyers, friss alapanyagot használnak, és nem szárított őrleményt. sajnos nagyon nagy a keveredés ebben a helyzetben, egy dolog tűnik biztosnak, hogy ez az exportunkat rendesen fejbekólintja. és ha az itthoni média ilyen hisztit vág le, az csak ártani fog nemzetközileg.
 • Tuvok #47
  De ha szerinte a média elferdíti a dolgot, tudnia kell mit ferdítenek el ...
 • Prank
  #46
  nem tudja, éppen ezért nem pánikol be rögtön, hanem esetleg próbál utánajárni, de nem a bulvárlapokból...
 • Tuvok #45
  Te honnan tudod mi az igazság ?
 • Dzsini
  #44
  én elégtelen, és a média által szándékosan elferdített információk alapján nem fogok következtetést levonni. történt valami, ami miatt bevontak vizsgálati célból rengeteg paprikaőrleményt tartalmazó árut. ennyi.

  hangulatkeltésre pedig végképp nincs szükség - vitatkozni, feltételezni lehet dolgokat, de a "vérlázító", "átb...tak", "hazaárulás" és hasonló szavak szerintem nem egy értelmes vita kellékei.
 • Titan
  #43
  Na, ez igen! Valami ilyesmi kommentre számítottam és köszönöm, hogy megosztottad velem a véleményedet! Minden vitafórum alapja az egyének különböző nézőpontjainak, véleményeinek az összecsapása, hisz erről szól! Vagy nem?
  Ha Én ezt a konzekvenciát vontam le, az 1 dolog. Lehet vele vitatkozni, és megcáfolni!
  Mondd meg Te a "frankót"! Neked mi a véleményed?!
 • Dzsini
  #42
  ha tudod, hogy nincs meg a megfelelő mennyiségű információd egy adott témáról - jelenleg nincs, hiszen nem tudod honnan, mikor, milyen mennyiség és hova került, nem ismered a cégeket akik a paprika importjával foglalkoznak, nem ismered az élettani hatásait annak a szernek ami belekerült a gombásodás során az import paprikába, nem ismered, hogy milyen mennyiség hogyan hat a szervezetre - hiszen ahogy te írtad ahány hírforrás annyiféle információ, nem olvasod el egy árunak az összetételét, és a saját alulinformáltságodat egy nemzetközi szervezetre fogod, akkor bocsáss meg, de nevetséges és demagóg dolog félinformációk alapján messzemenő, és valószínűleg alapjaiban hibás következtetéseket levonni. - vagy ha valakinek olyan ingere van, hogy ilyesmiket mégis megtegyen, akkor legalább másokat ne hülyítsen további hibás következtetésekkel. a média elég baromságot beszél, szerintem egy magánszemélynek nem kellene még a lovat adni a képzelgések alá.
 • Titan
  #41
  1. Sajnos következtetéseket csak az adott információk alapján lehet levonni...
  2. Senki nem osztja a "frankót" csak a véleményének ad hangot...
  3. Szerintem nem bűn, ha az embernek van véleménye...
  4. Hülye vagyok, hogy reagálok erre az értelmetlen, kevés tartalommal rendelkező hozzászólásra...
 • Tuvok #40
  Az állami szervek a saját hibáikat nem fogják rögtön elismerni, csak ha a körülmények jók, ezért hozták fel a dolgot most, nem augusztusban, amikor már rá tudják fogni, hogy 1. az import paprikát nem ellenőrizték egyik Uniós országban sem 2. Három magyar cég anno a tiltás ellenére is bekeverte a paprikát, ezekből következik, hogy állambácsi tisztára mosta a kezét, és ha májrákod lesz, nem az álamot, hanem a privatizált céget fogod perelni ...
 • Dzsini
  #39
  a tájékozott, hozzáértő és odafigyelő mintapolgár.

  gratulálok a gondolatmenethez. (meg ahogy itt körülnéztem másoknak is, akik félinformációkból és a médiahercehurca frázisai alapján mondják meg a frankót)
 • Titan
  #38
  ...hát Skacok, ezt nem értem....azt mondják, hogy, ha megeszel 1 héten fél kilót, akkor mérgező, de azt is mondják, hogy nem ürűl ki a szervezetből, mert lerakódik! Namármost az Én 1xű képletem szerint tök mind1, hogy 1 hét alatt zabálom fel a fél kiló paprika terméket vagy 1 hónap alatt, mert igyis úgyis összejön az a mérgező fél kiló! Vagy nem??!!
  Mivel a magyar konyha alapanyaga a paprika, szal...simán betolok az arcomba fél kiló paprikaterméket 1 vagy 2 hónap alatt. Most akkor nekem és a családomnak sanyi?? VÉRLÁZÍTÓ!
  Továbbá, ha bemgyek a boltba és dirrekt, hogy támogassam a magyar ipart, magyar terméket veszek, akkor nekem ne rakjanak sunyiban bele mást! Kérem szépen, engem és még sok hasonló honpolgárt Á[email protected]! Nesze [email protected]' UNIÓ!
  Hol van ilyenkor a fogyasztó védelem??!! Miért csak pingvineznek, jogszabályokra hivatkozva, hogy nem tehetnek semmit??!!
  A BLIKK szerint az ANTSZ már augusztusban letíltotta a mérgező szállítmányt, akkor kérdem ÉN: HOgy a bánatos [email protected] kerűlt ez feldolgozásra??!! Hol vannak a felelősök??!! Ennyi erővel 1 egész nemzetet ki lehet írtani úgy, hogy észre se vesszik. Azé' engedtessék meg, hogy a nyomorú't életemről had' Én döntsek má'n!
  Továbbá, csak nekem tűnik úgy, hogy a magyar nemzetet gyalázták meg??
  Régebben ezt hazaárulásnak hívták és kivégezték a tagot vagy tagokat! Most is azt kéne és senki ne jöjjön nekem erkölcsi prédikációkkal! Példát kell mutatni és teljes szigorral lecsapni a felelősökre!
 • Tetsuo
  #37
  A Hungarikumnak annyi..
 • Prank
  #36
  hát ha vodkával kevered
 • iko
  #35
  megeszik
 • iko
  #34
  az lenne a kérdésem hogy ha a tengerimalacom mindennap megeszek 1.et akkor árt neki?
 • akyyy
  #33
  Erős Pista
 • Bandew
  #32
  Nem tom, különösebben egyik sem izgat. :-D
 • Bandew
  #31
  Tudom, de el sem hinnéd mennyi ilyen dolgot fogyasztanak az emberek, csak most ezt a paprika ügyet így felfújták.
 • Z
  #30
  MUHÁHÁHHÁÁÁ!

  Igen, mert az alkohol öl butít és nyomorba dönt, de ki a [email protected] érdekel? :DDDDD