Elterjedhetnek a két videókártyás alaplapok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A cikkben említett megoldáshoz nem kell SLI-s kártya, az alaplap+driver+vga-átkapcsoló intézi.

Nem gondoltad te át ezt rendesen... :)
1.a. 2 mai csúcskártya teljesítményével semmi sem vetekszik...
1.b. indíthatsz egy kártyával is (csúcs, vagy akár közepes), és késõbb is mellé tehetsz mégegyet.
2. Ha elterjedtebb lesz, nem lesz olyan drága
3. Nem kell hozzá spéci játék, elintézik a driverek! (Bár itt jobban bízom az NV saját megoldásában, saját driverrel, mint a cikkben említett megoldásban.)

NEXUS6
Ez egy jó nagy át....rás!

Gamemaniac elvtárs nem fog szarozni egy ilyen géppel.
1. speckó alaplap + 2 kari tutkó drágbb mint prosztó alaplap + egy combosabb kari!
2. Mire is jó ez cuccos?: megvetted a ki..szott drága gépet és még jó félévig nem lesz rá pénzed, hogy megvedd a legújabb gfx kártyát, ami tutkó gyorsabb, mint az a két régi.
3. Az egész egy demó: az aktuális csúcsszintû technikát képviseli. Amihez valszeg még játék sincs, csak tesztprogik!!!!

Ennyit azért nem ér az egész.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Szerintem nem hülyeség a dolog mivel a notórius játékfüggõk számára késõbbre tolható a videokártya-upgrade. Viszont erre tudatosan kell készülniük, két PCI-E-s alaplapot kell vásárolniuk, SLI-re alkalmas kártyát kell vásárolniuk amiket az ember csak úgy véletlenül ritkán vesz.
Az alaplap és videokártya nem hiszem, hogy jelentõsen drágább lenne az SLI miatt.
Tehát ha teszem azt én egy kurvanagy játékos vagyok és veszek most egy jó drága kártyát, majd mikor elérkezik az upgrade ideje akkor nem egy másik kurvadrága kártyára cserélem, hanem csak veszek mellé egy másikat, ami addigra már úgy is olcsó lesz.
Az a felvetés meg egy marhaság, hogy ehhez kevés lesz a processzorteljesítmény. A processzorupgrade eddig is megoldott volt (én pl. évek után vettem újat a régi alaplapomba), valamint a játésok számára nem a processzorteljesítmény, hanem a VGA teljesítménye szokott kevés lenni ha ki akarják használni a játékokban a grafikai lehetõségeket.
Az meg egy jó kérdés, hogy a két chipet az nVidia mér nem rakja egy kártyára és akkor reklámozhatná magát a leggyorsabb kártyával. Bár lehet, hogy nem akarják elkapatni magukat mint azt a 3dfx tette anno...

Szerintem a két grafkártyás (+ két procis, legalábbis amíg megjelennek a multicore procik, de talán még azután is) konfigok elterjedtebbek lesznek, mint az SLI-s 3Dfx-esek. Mások a körülmények.

A jelenlegi játékokkal... A határ viszont a csillagos ég... :) Az alapkövetelmény persze csak irónia volt, de ma is akad olyan játék, ami igazán jól csak a legújabb csúcskártyákon fut. (Kell motiváció ezek megvételére, mert önmagában a "nekem van a leggyorsabb az osztályban" még nem elég a számottevõ eladásokhoz.)

[NST]Cifu
Alapkövetelmény aligha lehetne, hiszen a 3Dfx SLI is csak egy extrém lehetõség volt a jól eleresztett egyéneknek. Ez is csak arra jó, hogy ha valaki extrém felbontásban (1600x1200 vagy még feljebb) akar játszani élsimitás bekapcsolása mellett...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Ja, ez épp az "univerzális" hír...

Amit a jelenlegi technológiával ki lehetett hozni egybõl, azt kihozták... (Legalábbis az NV, az intelre ez már kevésbé áll.) Csak hát van kereslet még többre. De azért remélem, nem ez lesz az alapkövetelmény a játékoknál (lásd másik SLI-s megoldás ATI-hoz is).

vegallomas
A képen meg aki dualos lapba egy procit tesz az egy gyökér :)

* Asus A8N-SLI Premium * AMD Athlon64 3200+@4100+ Venice * 2x256 DDR400@433 * Geforce 6800GT 350/1000@450/1100 *

vegallomas
Erre büszkék? Mi van nem tudnak jobbat kihozni egybõl akkor tegyünk ble kettõt vagy mi?

Aki meg ilyen cuccot vesz mostanában, biztos sokat dolgozott érte és büszke lehet rá :D

* Asus A8N-SLI Premium * AMD Athlon64 3200+@4100+ Venice * 2x256 DDR400@433 * Geforce 6800GT 350/1000@450/1100 *

(Már bocs az FPS rajongóktól! )

Hát igen. 2 egység látvány, 1 egység gyilkolásivágykiélés, 0 egység értelem.

Szép, jó, csak 2 x 6800 Ultra meg 3.8 GHz Prescott meg stb... azt hiszem ide 500W tápegység a minimum.

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

Tetsuo
Vazze nekem ez az 1 sem mûxik rendesen!! Meg ilyen xar játékokért nem érdemes.. Jó nekem a worms..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Go to http://www.nvidia.com/page/sli.html
"And depending on the application, NVIDIA SLI can deliver as much as 2x the performance of a single GPU system"

Nyilván számít, hogy itt eleve a driverbõl van megoldva a dolog.

Ettõl függetlenül jó, hogy ATI-t is lehet majd így használni. Érdekes lesz majd teszteket látni.

[NST]Cifu
Negatív, pl. egy X800XT teljesítménye nem 50%-al több az X800Pro-nál, csak olyan 30%-al.

arty
honnan jön ez a 90%os hülyeség? még az nvidia is csak 70%-ot ad meg :D és az a MAXIMUM !

ehez 1600/4AA 16AF kell... 1024ben kapsz jokis 30-40%ot

Forza.

Es mesterseges tornadoval fogjak huteni? Esetleg rakjuk a gepet egy -20C-s hutokamraba... :o)

Y
CSOCSO
nahja.. viszont ket olcsobb kartya ott lesz mint 1 nagyon jo kartya.. szal.. erdemes-e?
Az nV drágább lenne?

PLaci
Inkább egy kicsit többet fizetek az alaplapért, két jó ATI kártyával, mint hogy két drágább nVidia kártyát veszegyek...
/Mintha lenne pénzem rá :-)/

Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci

Ez igaz, viszont ez plusz költséggel jár.

SinClaiR
Igazából nekem egyik sem tetszik. Legyen csak egy mindenbõl, nem az egyszerûség kedvéért, de már így is sok a jampec :)
De hamár választanom kéne, inkább ez a megoldás..

Ex UT-s, ex BF\'42-es, ex WoW-os Most Lotros, UT3 as. A64x2 6k+, 4Gb Geil DDR2, 1Tb Hdd, HiS HD2900XT, GA M56S-S3

[NST]Cifu
Amiért mégsem: Ez bármilyen PCI-Express kártyánál mûködik, és akár utólag is berakhatsz egy második kártyát. Az nVidia SLI-nél alapból SLI képes kártyát kell venned.

Ez a dolog kevésbé hatékony mint az Nvidia SLI ahol 90 %-os sebessségnõvekedést igérnek, itt ez csak 50%.

Az Nvidia SLI-hez, SLI-t tudó kártya kell, az alienware-hez nem, igen ám de ehhez meg a Video-Array nevü hardware kiegészítés szükséges.

Ha azeket mind figyelembe veszük, akkor az Nvidia SLI megoldása jobbnak tûnik.

Kettyõ kártya négy proci hütõszekrény+Paks reaktor 1-2 blok. 2méteres plazma munitor 120008bit-es Kill Bill WIN-2015.
3milla meg egy anyós
Atom.

Hát, egy X800Pro-t kis ráfizetéssel lecserélhetsz XT-re.. Viszont az utóbbi néha alig gyorsabb.

Érdekes lesz majd látni a teszteket, melyik eset lesz a gyorsabb. Sokszor a proci a szûk keresztmetszet.

A legjobban még mindíg az nV megoldása éri meg a maga 80-90%-os gyorsulásával (persze itt is korlátozó tényezõ a proci). Ott a képváltás is megoldott kártyán belül, az Alienware megoldásához bizonyára külsõ átkapcsoló kell. És nem tudom, hogy DVI-re megoldott-e a dolog. (Most nem azért, hogy az nVidiát fényezzem, csak jó odafigyelni ezekre is.)

[HUN]PAStheLoD
csak hát ha gyenge a vga akkor általában már a proci is kezd haloványnak tûnni, az alaplapi csipkészlet nem a state-of-the-art kategóriát üti , és kéne még 2x ennyi memória meg winyó kapacitás is ...

habár most perpillanat nekem is csak 1 jobb vga kéne (meg memória, meg jobb proci :DDD)

hátö .. az elõzõ aláírásom sokkal jobb volt :]

[NST]Cifu
Végülis ha belegondolunk, két X800Pro > X800XT... :)
Úgyis jövõre tervezek gépbõvítést, majd meglátjuk. Mindenestre érdekes lehet ezentúl a gépbõvítés: ha gyenge a videókártya, csak veszel még egy ugyanolyat, és voilás, cirka 50%-os teljesítménynövekedés.

Jobban hangzik, mint egy új kártya. :)