237
Véradásról általában
-
Takezó #77 ezt nem értem :S -
Wing Rockling #76 Vámpír akkor se adjon vért ha másképp meghalnék :)) -
Takezó #75 Jah, még valami: NEM kellett pisilni :) -
Takezó #74 Alig várom :D -
január 28-án mehetsz következőre :D -
Takezó #72 jóvan, má nó para :) -
ha 1-2 csepp és megáll, akkor igen - csak "feltépted" a seb tetejét.
reggelre jó lesz. -
Takezó #70 Köszke a gratulációt :) Levettem róla a vattát, és megint csorog egy kis vér :S ugye ez természetes? :) -
grats 

füzetkét nexttime kérd el akkor :))
és jó pihenést -
Takezó #68 huhh, megjöttem életem első véradásából :) Ma 12 órát aludtam, de most megint fáradtnak érzem magam :S Amúgy nem kaptam véradó-könyvet, meg kenyeret se :D, de egy Arctonikot, 3 májkrémet, 2 mackósajtot és 3 cornexit igen... :) -
Vlala #67 :-) -
Vlala #66 Jobb adni, mint kapni! -
Vlala #65 +egy sör/fél liter üdítő, + egy liter tej, + egy "köszönjük a véradást" feliratú toll... + amit ott meg tudsz enni. -
Felénk jó erősen rákötnek egy gézt szinte úgy, hogy alig kap vért az alkarom. :) Kenyeret meg szabadon lehet venni
Minden csomagba alapból van csoki vagy ücsi. -
itt is, általában sportszelet-pirosmogyorós-cerbonaszelet-májkrém-lekvár-3szeletszalámi jellegű dolgokból van összerandomizálva :) -
hát hacsak anyám vissza nem megy a vérellátóba melózni akkor nekem ezek az élmények kimaradnak. -
Szegeden 6 csomag van különböző összeállítással. Az egyik az sörös. :) -
ha adnának kiskanalat :) egy gagyi műanyagspatulát kapsz, ami arra jó, hogy meghajlik a májkrémbe beledöfve :))) mindez, főleg azzal, hogy az egyik kezed alapvetően azzal van elfoglalva hogy még a sebre szorítja a vattagombócot egészen kiváló szórakozássá teszi a véradás utáni kaját :)) (ja, arról nem is beszélve, hogy a kajástálcát jó vastagon folpackba csavarják, hogy már ott elkezdődjön a cselendzs, hogy megpróbálod kinyitni :)))) ) -
Ilyen vaskalapos vagyok. :)
Szerintem a máj ebben a témában amúgy is sütve jó *Yum Yum* -
a sportszelet?
-
kiskanállal kiszedve a legjobb :) -
Takezó #56 Csak én szoktam úgy?
;)
-
ja, és a sportszeletet kenjük a kenyérre mi? :))) -
Takezó #54 májat magában illik, te ;) -
Takezó #53 LOLLLL -
pisiltetés változó. Tőlem pécsen nem csak az első véradáskor vettek, itt meg székesfővárosunkban egyszer sem. Májkrám meg tényleg rúlz. Adnak két fél szelet kenyeret, meg két konzervet. Na most a fél kenyéren 1 konzerv máj meglehetősen Garfield barát éményeket okoz :D -
Vlala #51 Nekem mindig van. Fura... lehet, hogy a Vöröskereszt a Maygar Olimpiai Csapat hivatalos támogatója?
Egyik szöszi esete:
elment első véradónak, mert megtudta, hogy cuki rózsaszín pólót lehet érte kapni. Vérnyomásmérés, kérdőív (csak alá kellett húzogatni, ez még ment neki) utána próbavér. Jött ki a vizsgálóból, "Ennyi volt az egész? Nem is fájt! Nem értem, miért félnek tőle a fiúk!" szöveggel, aztán meglátta a fekvő véradókat, megkérdezte: "Ők it csinálnak?" -Vért adnak. A csaj ott helyben elájult... -
Takezó #50 nah, végülis elmegyek az Egyetem térre, mert az közelebb van és du. 5-ig tartanak nyitva :) majd beszámolok :D -
megtaláltam a nyugat-európai értékeket is:
0: 40%, A: 45%, B: 10%, AB: 5%
és 85% Rh pozitív
a 0-gyakori még rajtunk kívül Izlandon, Baszkföldön, és az Ural mentén. -
egy ilyet találtam:
0: 38%, A: 34%, B: 18%, AB: 8% (gondolom a kerekítések miatt 98% :o) )
a pozitívak aránya 65 – 70 %
ezekszerint a 0+ és nem a 0-, ebben tévedtem.
vércsoportok alapján amúgy mi inkább mongol-rokonok vagyunk, és onnan a 0-s csoport nagyobb százaléka. Europa-téren tényleg az A az elterjedtebb, nálunk meg a rengeteg betelepítés miatt láthatóan majdnem kiegyenlítődött. -
Én volnék az a bizonyos AB-, aki Dzsinivel együtt szokott vért adni járni. Sőt, multkorában leírtam a többit is úgyhogy a vércsoportom helyesen: AB Rh:- D:- C:- E:- c:+ e:+ K:- k:-
Dzsini: Emlékeim szerint európában az A+ a leggyakoribb, de persze lehet, hogy tévedek
Blackgamer: nekünk azt mondták, hogy a fel nem használt vérből gyógyszer lesz.. -
Takezó #46 Oksa, meglesz ;) -
az kellemes :) majd mesélj milyen érzés volt, aztán remélem nem ez lesz az utolsó alkalmad -
Takezó #44 Oksa, ma már kajáltam sültkolbászt (pedig zsírost nem kéne), meg megittam a reggeli egy liter tejemet :D -
akkor most kezdj neki rendesen kajálni meg inni :) (sörből ne túl sokat ;) ) -
Takezó #42 csak főállásban vok tanuló, most épp dolgozom itt a gép előtt :D (ha nem is láccana ;)) de sztem ráveszem magam, és £megyek még ma.. -
akkor havaj :) mi a gond a délelőttel? :D -
Takezó #40 /me főállásban még csak főoskolás, szal ilyen jellegű problémája nemigen van ;) -
hát a szabad véradás olyan délután 2ig szokott lenni itt-ott, kora reggel jó menni szerintem, akkor max 1 órát "késel" - és csak nem morognak érte a cégnél ha tudják, hogy miért mész :) (sőt, be lehet szervezni a többieket :)) ) -
Takezó #38 Köszi, megnézem, bár remélem nem csak délelőtt lehet...