237
Véradásról általában
  • Takezó
    ezt nem értem :S
  • Wing Rockling
    Vámpír akkor se adjon vért ha másképp meghalnék :))
  • Takezó
    Jah, még valami: NEM kellett pisilni :)
  • Takezó
    Alig várom :D
  • Dzsini
    január 28-án mehetsz következőre :D
  • Takezó
    jóvan, má nó para :)
  • Dzsini
    ha 1-2 csepp és megáll, akkor igen - csak "feltépted" a seb tetejét.
    reggelre jó lesz.
  • Takezó
    Köszke a gratulációt :) Levettem róla a vattát, és megint csorog egy kis vér :S ugye ez természetes? :)
  • Dzsini
    grats
    füzetkét nexttime kérd el akkor :))
    és jó pihenést
  • Takezó
    huhh, megjöttem életem első véradásából :) Ma 12 órát aludtam, de most megint fáradtnak érzem magam :S Amúgy nem kaptam véradó-könyvet, meg kenyeret se :D, de egy Arctonikot, 3 májkrémet, 2 mackósajtot és 3 cornexit igen... :)
  • Vlala #67
    :-)
  • Vlala #66
    Jobb adni, mint kapni!
  • Vlala #65
    +egy sör/fél liter üdítő, + egy liter tej, + egy "köszönjük a véradást" feliratú toll... + amit ott meg tudsz enni.
  • Random_
    Felénk jó erősen rákötnek egy gézt szinte úgy, hogy alig kap vért az alkarom. :) Kenyeret meg szabadon lehet venni
    Minden csomagba alapból van csoki vagy ücsi.
  • Dzsini
    itt is, általában sportszelet-pirosmogyorós-cerbonaszelet-májkrém-lekvár-3szeletszalámi jellegű dolgokból van összerandomizálva :)
  • Punkerwork
    hát hacsak anyám vissza nem megy a vérellátóba melózni akkor nekem ezek az élmények kimaradnak.
  • Random_
    Szegeden 6 csomag van különböző összeállítással. Az egyik az sörös. :)
  • Dzsini
    ha adnának kiskanalat :) egy gagyi műanyagspatulát kapsz, ami arra jó, hogy meghajlik a májkrémbe beledöfve :))) mindez, főleg azzal, hogy az egyik kezed alapvetően azzal van elfoglalva hogy még a sebre szorítja a vattagombócot egészen kiváló szórakozássá teszi a véradás utáni kaját :)) (ja, arról nem is beszélve, hogy a kajástálcát jó vastagon folpackba csavarják, hogy már ott elkezdődjön a cselendzs, hogy megpróbálod kinyitni :)))) )
  • efti
    Ilyen vaskalapos vagyok. :)

Szerintem a máj ebben a témában amúgy is sütve jó *Yum Yum*
  • VinylToy #58
    a sportszelet?
  • Punkerwork
    kiskanállal kiszedve a legjobb :)
  • Takezó
    Csak én szoktam úgy? ;)
  • Dzsini
    ja, és a sportszeletet kenjük a kenyérre mi? :)))
  • Takezó
    májat magában illik, te ;)
  • Takezó
    LOLLLL
  • efti
    pisiltetés változó. Tőlem pécsen nem csak az első véradáskor vettek, itt meg székesfővárosunkban egyszer sem. Májkrám meg tényleg rúlz. Adnak két fél szelet kenyeret, meg két konzervet. Na most a fél kenyéren 1 konzerv máj meglehetősen Garfield barát éményeket okoz :D
  • Vlala #51
    Nekem mindig van. Fura... lehet, hogy a Vöröskereszt a Maygar Olimpiai Csapat hivatalos támogatója?

Egyik szöszi esete:
    elment első véradónak, mert megtudta, hogy cuki rózsaszín pólót lehet érte kapni. Vérnyomásmérés, kérdőív (csak alá kellett húzogatni, ez még ment neki) utána próbavér. Jött ki a vizsgálóból, "Ennyi volt az egész? Nem is fájt! Nem értem, miért félnek tőle a fiúk!" szöveggel, aztán meglátta a fekvő véradókat, megkérdezte: "Ők it csinálnak?" -Vért adnak. A csaj ott helyben elájult...
  • Takezó
    nah, végülis elmegyek az Egyetem térre, mert az közelebb van és du. 5-ig tartanak nyitva :) majd beszámolok :D
  • Dzsini
    megtaláltam a nyugat-európai értékeket is:
    0: 40%, A: 45%, B: 10%, AB: 5%
    és 85% Rh pozitív

a 0-gyakori még rajtunk kívül Izlandon, Baszkföldön, és az Ural mentén.
  • Dzsini
    egy ilyet találtam:
    0: 38%, A: 34%, B: 18%, AB: 8% (gondolom a kerekítések miatt 98% :o) )
    a pozitívak aránya 65 – 70 %

ezekszerint a 0+ és nem a 0-, ebben tévedtem.
    vércsoportok alapján amúgy mi inkább mongol-rokonok vagyunk, és onnan a 0-s csoport nagyobb százaléka. Europa-téren tényleg az A az elterjedtebb, nálunk meg a rengeteg betelepítés miatt láthatóan majdnem kiegyenlítődött.
  • efti
    Én volnék az a bizonyos AB-, aki Dzsinivel együtt szokott vért adni járni. Sőt, multkorában leírtam a többit is úgyhogy a vércsoportom helyesen: AB Rh:- D:- C:- E:- c:+ e:+ K:- k:-

Dzsini: Emlékeim szerint európában az A+ a leggyakoribb, de persze lehet, hogy tévedek

Blackgamer: nekünk azt mondták, hogy a fel nem használt vérből gyógyszer lesz..
  • Takezó
    Oksa, meglesz ;)
  • Dzsini
    az kellemes :) majd mesélj milyen érzés volt, aztán remélem nem ez lesz az utolsó alkalmad
  • Takezó
    Oksa, ma már kajáltam sültkolbászt (pedig zsírost nem kéne), meg megittam a reggeli egy liter tejemet :D
  • Dzsini
    akkor most kezdj neki rendesen kajálni meg inni :) (sörből ne túl sokat ;) )
  • Takezó
    csak főállásban vok tanuló, most épp dolgozom itt a gép előtt :D (ha nem is láccana ;)) de sztem ráveszem magam, és £megyek még ma..
  • Dzsini
    akkor havaj :) mi a gond a délelőttel? :D
  • Takezó
    /me főállásban még csak főoskolás, szal ilyen jellegű problémája nemigen van ;)
  • Dzsini
    hát a szabad véradás olyan délután 2ig szokott lenni itt-ott, kora reggel jó menni szerintem, akkor max 1 órát "késel" - és csak nem morognak érte a cégnél ha tudják, hogy miért mész :) (sőt, be lehet szervezni a többieket :)) )
  • Takezó
    Köszi, megnézem, bár remélem nem csak délelőtt lehet...