A Gyûrûk Ura - A könyv...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen, de néhol ütközik a karakter személyisége a kooperatív hajlammal, és dönteni kell... Sajna nálunk elég gyakran jön elõ ez a probléma, mióta bevettünk egy kezdõ srácot. Nah mind1, ez már erõsen off, szal szorri.
Sir Quno Jedi
Idõvel õ is rájött mennyivel erõsebbek így, de akkor már késõ volt...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Dzsini
egy hosszabb kampányban azért az "én nem"-ek lemorzsolódnak - legalábbis felénk :) és kialakult az egészen jó csapat :)

és itt is így volt. Boromir pl... nem fogadta el az eleinte erõltetettnek tûnt szövetséget, hiszen ki látott már olyat, hogy ennyi különféle nép összefogott, ráadásul még pont egy szõrõstalpú senkire bízni a lényeget...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Sir Quno Jedi
Ehhez kell kooperatív hajlam.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

persze lehet, h én értettem félre :S
úgy értem, rpgben általában úgy gyártanak karaktert az emberek, hogy mind egyéniségek ("én nem" ;)) legyenek + nem látnak a jövõbe -> kisebb összetartás
Szvsz ezt anélkül, hogy tudták volna, hogy a dolgokban ilyen fontos részt vállalhatnak - ésnem csak akadályozzák õket, egyszerûen nem engedték volna, hogy menjenek -> RPG-ben ezért sokkal nehezebb szerintem.
Sir Quno Jedi
Így van.

Sir Quno Jedi
Milyen érzés lehet egy kisgyermekforma kis "izé"re bízni a világod, országod, családod sorsát ?!! ÉS Aragornék megteszik, mert hisznek a hobbitokban ! Épp ez a lényeg, le kell gyõzni saját hitetlenkedésüket, önzõ céljaikat, elõítéleteiket, gõgjüket és büszkeségüket és egy csapatként mûködni.

Iskolapélda minden kaladozónak, hogy mi a valódi csapat !!! Manapság ezt oyl sokan nem értik. A szavakat igen, a tartalmat NEM ! Mondom ezt több évtizedes RPG-s tapsztalattal !

Dzsini
"disposable hero" - bár Elrondot és a tanácsot nem tudom elképzelni, hogy elõrelátható veszteségként/csaliként gondoltak az aprónépre, talán inkább egyrészt megláttak bennük valamit, másrészt láthatták azt is, hogy Frodónak - legyen bármilyen õse - nem lett "hõsnek nevelve" mint a többiek, és támaszra lesz szüksége.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

"De nyóc kráni fejvadász jobban csináná" (R.R. után :P)
Sir Quno Jedi
Csak figyeljétek meg, hogy a nemes hõsök idõvel felnéznek a "buta hobbitokra" bármilyen idegesítõnek, fárasztónak és primitívnek tûnnek is ! A nemes lélek nem kötõdik királyi ranghoz...

Sir Quno Jedi
Alkalom szüli a hõst ! Ez itt hatványozottan igaz !

Sir Quno Jedi
Dehát AZOK ! Aragornék születésük és képzettségük miján, mondhatni "hivatásos hõsök" ! :DDD Samuék pedig a "kisemberek", akik tehetnek igenis valamit a világért. Fantáziátokra bízom, ki hozott nagyobb áldozatot, ki gyõzött le nagyobb félelmet és kinek kellett nagyobb bátorság, hûség és kitartás mindehhez !

Dzsini
bocsi a duplázásért, kicsit szédülni látszik a szerver :)

Persze, nem is belekötni akartam, csak az "ÕK az abszolút hõsõk" kijelentésre mondtam
Sir Quno Jedi
Így van. Õk hivatalosan nem hõsök, hanem leírható veszteség, de mégis !

Dzsini
megint más kérdés, hogy nélkülük esetleg nem sikerült volna a küldetés. de a saját önfejûségüknek (és Elrondnak) köszönhetik, hogy mégis odakerültek nem pedig a származásuknak és hírnevüknek.

Sir Quno Jedi
P és T meg tuti jó csalik, és írói szempontból õk az ártatlan "kisemberek" akik belekverednek a történelem sodrásába ! ÉS azért a történetben van kulcsszerepük itt-ott, csak figyuzni kell !

Dzsini
megint más kérdés, hogy nélkülük esetleg nem sikerült volna a küldetés. de a saját önfejûségüknek (és Elrondnak) köszönhetik, hogy mégis odakerültek nem pedig a származásuknak és hírnevüknek.

Sir Quno Jedi
Hátugye Samu aki tuti nem kolonc. Õ az egyik alaptag, bár látszólag semmiféle szjuperpávörrel nem rendelkezik. Gondold csak végig mit köszönhetnek Samu-nak !

"bónusz" hobbit :D
a 3 kolonc :) P, S, T
Dzsini
igen, a 3 "bónusz" hobbit - dehát õk az eredeti tervek szerint nem is lettek volna a szövetség tagjai...

Sir Quno Jedi
kik ??

amúgy 3an nagyon kilógnak a sorból :D
Sir Quno Jedi
sajnos de

De itt senki nem firtatta ezt a kérdést ;)
Sir Quno Jedi
A gyûrû szövetségérõl:

Azért vannak kevesen, mert ez egy amolyan "öngyilkos" küldetés, tudják, hogy lehet hogy nem jönnek vissza, de minél kevesebben vannak, annál több esélyük van, hogy nem veszik õket észre. Behatolnak az ellenség szívébe, azzal a misztikus tárggyal, amire az ellenségük a legjobban vágyik, szinte a kezére adják, penegélen táncolnak az elejétõl fogva. Mindenki õket keresi, sehol sincsenek biztonságban.

És miért õk ?!! Hogy gyengék lennének, avagy miért olyan táposan lehetetlen amiket csinálnak, csak a miheztartás végett:

Gimli -> a valaha élt legnemesebb törpeklánok királyainak utódja, a fajának legnagyobb élõ hõse.
Legolás -> Elf herceg, a legjobbak legjobbja, fiatal, tehetséges és ambíciózus, fajának egyik legnagyobb élõ hõse.
Gandalf -> A nagyhatalmú mágus akitõl mindenki tart, aki kishíján a tanács feje, aki ismeri a jövõt, aki megjárja a mélységet, megküzd önmagával és visszatér a halálból szürkeként.
Frodó -> A legnagyobb hobbit hõs unokaöccse, erõsszívû, tisztalelkû, bátor, fiatal és belül erõsebb egymaga az egész csapatnál.
Samu -> Nyíltszívû, hûséges, józan paraszti ésszel megáldott hobbit, aki a legnagyobb sötétség közepette is képes mindig a helyes úton járni.
Boromir -> Nemes fõrang, erõs és büszke harcos, a kürt hordozója, a királyság legfõbb bajnoka, a trón õrizõje.
Aragorn -> Isildur örököse, a törött kard hordozója, az király, kinek visszatértét rég megjövendölték.
Trufa és Pippin -> Nyíltszívû, barátságos gézengúzok, akik ha kell bátran vállalják a halált barátiakért.

Ezek a hõsök mind legendás varázsfegyverekkel, tárgyakkal és páncélokkal felövezve indulnak el bevégezni a küldetést, amin az általuk ismert világ sorsa dõl el ! Nem igazán van táposabb party Középföldén mint õk ! ÕK az abszolút hõsõk !!!

Arról nem beszélve milyen támogatás áll mögöttük és hogy képeségeik és születési rangjuk révén mennyi szövetségest képesek szerezni !

Sir Quno Jedi
Jó kis buli volt itten gyerekek és pont nem voltam...haj...

Namind1. Hazafelé a kocsiban jól kidühöngtem magamat azon, hogy egyesek milyen értetlenek tudnak lenni a karakterek motivációival kapcsolatban és mennyire nem ismerik a tényeket, vagy inkább ami mögöttük van. DE most már nyugodt vagyok, úgyhogy részemrõl folyhat(na) az eszmecsere ! Üdvözlöm a türannoszi moderációt, ideje volt ! :D

Esrohnoil
"Az õsembernek nem volt tinédzserkora"
Gyerekszobája se?

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Esrohnoil
"Kilencvennégyezer évvel ezelõttõl tizenháromezer évvel ezelõttig élt..."
Hûha, akkor 81000 éves korában halt meg?

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Esrohnoil
Lol

Esrohnoil
Én is így látom. :)

Dzsini
tessék hobbitok :)

(ja, és tudjátok mi 8 hobbit? 1 hobbyte)

Gladiator
igen, de abban az üzenetemben pl semmi személyeskedés nem volt, amelyiket azzal kezdtem, hogy díjaznám, ha nem törölnétek ki minden üzimet

Bandew
Meg ez is. :-)

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Bandew
Ez igaz.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Nem, szvsz bárki írhat kritikát - csak a minõség változó ;9
Dzsini
még csak azt se kell mondanod :) megírod a kritikát, és felrakod a netre - az, hogy a lenti írást egy író írta csak 1 dologra jó - könnyebben elterjed, és nagyobb ismertsége van.

Keyes: Az ötödik Dzsini :D
Bandew
Áhhh értem...
Szóval ha én azt mondom magamról, hogy író vagyok, akkor már is kritizálhatok mindent amit csak akarok. Hát ez ilyen egyszerû?

Dzsini
Dzsini nem töröl semmit, Efreet a moderátor :o)

Efreet
nem, csak amelyikben bármilyen utalás van személyeskedésre. megmondtam, hogy azt mostantól _CSAK_ privátban engedem.

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

OFFTOPIKOKAT törli Dzsini gondolom (ezt is lehet...)
QuippeR
ha jól tudom nem is vallotta magát írónak

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Gladiator
jóvan, akkor léptem. csocsi

Gladiator
most már akármit írk kitörlitek?

Ki dühöngött itt? :) Flém-powa ;)
Bandew
Azért volt egy kivétel.