A Gyûrûk Ura - A könyv...

Oldal 1 / 15Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mama 2
Már meg van(egy évre rá:DDDD). A borítója az... valami csodálatos:D.

TDU nick: mamabala VISSZATÉRTEM NEM LESZ VIDEÓ SE KÉP!

Simán!! Már el is kezdtem! :)

Gigabyte SM56 P55-UD3,Intel CoreI5 750,Apacher 4GB/1800MHZ,MSI Radeon 5870,FSP Epsilion 600W,Samsung TFT 24\",Thermaltake element TVK 9000,NEC Sony optiarc AD 7243

Gladiator
képes lennél gépen kiolvasni az amúgy kb. 1200 oldalas történetet? grat...

Helló!

Valahol nincs meg .docba a könyv, mer akkor szivesen letölteném?!

Gigabyte SM56 P55-UD3,Intel CoreI5 750,Apacher 4GB/1800MHZ,MSI Radeon 5870,FSP Epsilion 600W,Samsung TFT 24\",Thermaltake element TVK 9000,NEC Sony optiarc AD 7243

mama2
Nem tudtok egy linket adni, ahol megvásárolhatom a könyvet?

Somlói Galuska Fan Club™. Somlói Galuska Forever. TommyG Forever.

Sz'ntem a könyv sokkalta jobb mint a film.
Sil78
Egy kis programajánló január 6-ra: Tolkien Születésnap 2007... ;-)

These are my friends, see how they glisten...

violence can be used for good - JUSTICE

bki van honlapjuk de vmi hülye szöveg jön ki amibõl én nem tudok fellépni hozzájuk...
lol:D
vmi online web kft termékbizbaszt kérnek:(
na mindegy

Kedvenc trilógiám-könyveim! Ez az egyetlen könyv amit képes voltam elolvasni egy film miatt, megérte! <#integet2>

War. War never changes.

Bandew
Pedig igen. :-)
Ez egy hivatalos, elég nagy társaság.
Amúgy jó sok programot szoktak csinálni, táborok meg miegymás.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

oks rákeresek...
bár nem hinném h csak 1 ilyen van
köszke

Bandew
Van olyan, hogy Magyar Tolkien Társaság.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

nem tudja valaki h van-e ilyen lotr klub?
mert én már éve óta járnék ha tudnám h egyáltalán van ilyen... nem csak a film miatt, hanem a könyv miatt is
de leginkább engem nem is ezek hanem a szilmarilok meg ereinion gil-galad, erõsíjú beleg érdekel:D
szóval aki tud ilyesmi klubot az írja már le légyszi...thx

Dying Soul
Jó volna, ha a könyvrõl is szólna itt valami, nem errõl a kritikáról..

QuippeR
egyébként még mindig olyan naív vagyok, hogy valakit hazugnak nevezni szerintem nagy sértés, és ezt nem a jelenlétében tenni eszméletlen bunkó dolog.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

QuippeR
most nem olvasom el még egyszer a kritikát, de gondolom nem nem jött rá, hanem számára nem elfogadható indok.

ui: a könyvet azóta sem sikerült elolvasnom, szóval lehet szidni.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Dying Soul
Amúgy itt a többség elég szélsõségesen viselkedett, szomorú..a könyv tartalmáról max született 50 hsz..

Dying Soul
+ finn + görög + spanyol

Dying Soul
Milyen jó, hogy nem olvastad a könyvet, gratz.
20 gyûrûbõl kb 17-et Sauron irányított, lehet kicsit kevesebbet. (a törp gyûrûkben nem vagyok biztos.) (Y)
Itt a többes szám.
De végülis a Nazgúlok nem érnek semmit ugye? Ugyan már.

Dying Soul
Késõn reagálok.

Hogy az istenbe olvasta volna Tolkien mûveit, ha arra nem jön rá, hogy Sauron és Morgoth miért gonosz?! Úristen, nyomorék.

Bandew
Végigolvastam a topikot! <#smile>

Hejj milyen indulatos voltam! Így utólag elnézést kérek mindenkitõl, akit esetleg megsértettem volna.
De azért a véleményem nem változott. <#vigyor>

bmffm856
ezek szerint nem volt alaptalan a megfigyelésem :D:D

FORZA ITALIA! I CAMPIONI DEL MONDO SIAMO NOI!

Dzsini
egyszer valahol olvastam, hogy Tolkien baszk és velszi (walesi, ahogy tetszik) alapokat használt a tünde beszéd megalkotásához

gyorsan rákerestem, gugli dobott egy ilyet:
"...on the basis of the common parts of Finnish, Basque, Japanese, Latin and Welsh."

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

bmffm856
hello!

elõre bocsátom hogy nem vagyok nyelvész...

de most olvasgattam egy honlapot, és egy két szembetûnõ dologra bukkantam a Tolkien által megalkotott tünde nyelvvel kapcsolatban...mégpedig annak is a származásával kapcsolatban...

ezen meglátás a következõ: mind hangzásra, mind írásmódra (természetesen latin betûkkel) megdöbbentõ hasonlóság mutatkozik a tünde nyelv és a baszk nyelv között...ezt elsõsorban a szavak végzõdése, kiejtése, és írásmódja mutatja...

itt is van egy baszk szöveg...

"Athletic Clubeko jokalariek besoko beltza eramango dute igandean Cadizen aurkako Ligako partidan zendu berri diren Iñaki Gallastegi haurren goreneko jokalaria eta Pedro Iturriaga jokalari ohiaren omenez."

meg momndom õszintén hogy semmit nem értenék belple ha nem lenne meg az angol fordítása is, de nem is ez a lényeg...hanem a már említett nyelvtani hasonlóságok, amik így értetelnben is megfigyelhetõek...

nem tudom konkrét adatokkal alátámasztani, de erõs lett bennem a gyanú, hogy a tünde nyelv alapjául a baszk szolgált...azt se tudom, hogy erre gondolt-é már valaki, mivel nem is olvastam vissza, csak elsõ hévvel osztom meg ezt a gondolatomat a fórumon...:)

végül még egy érdekesség...a Gyûrûk Ura könyvben a fõhõs, Frodó rokonát, Zsákos Bilbonak hívják...ezt mindenki tudja...de ami az érdekes, hogy a baszk fõváros, spanyolosan, és a magyar nyelvbe átültetve Bilbao, igazi, baszk neve: Bilbo

hát...kb ennyi az ami most eszembe jutott...mi a véleményetek róla?

FORZA ITALIA! I CAMPIONI DEL MONDO SIAMO NOI!

rezsofiz
Valószínûleg rosszul gondoltam anno, mert idegesített hogy a cikk a Gyûrûk Ura negatív oldalát próbálta megfogni, miközben ezzel nem volt semmi gond, csakhát még most sem értem miért kellett ilyen erõltetten, elvinni a szélsõségek felé a cikkét. Mert egy biztos, hogy nem objektív értékelés lett. Sok helyen túlzások voltak.

sazl : c

rezsofiz
hy ^^

jah :D:D:D mellesleg a címe: A Gyûrûk Ura :D:D:D jó nagy b uzi vagy :D
Esrohnoil
Ha nincs "én" a mondatban, sokkal érdekesebb. :)

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Pompás <#hehe>
Gladiator
király, pá

McFrost
Hail! Megmondom õszintén , én gyûrûk ura buzi vaok! IMÁDOM!!!!!!!!

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Szia Rezsõ! :DDD
rezsofiz
hy

Eye-scream
spam D:

- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!

Sir Quno Jedi
de

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

b-type
pedig. :)

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Sir Quno Jedi
nemis

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

az, kérészéltû volt :D
Sir Quno Jedi
halott tápig...

LOÁL :D
Eye-scream
LOL itt a válasz a korábbi kérdésemre :D

- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!

Esrohnoil
Hosszú ideig nem játszottam semmit, mostanában Warhammerezek pár haverral.

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Esrohnoil
Nagyon Lol.

Még valami: igen, itt kezdõdik el szerintem is a valódi szerepjáték, de ettõl még ezt láthatja más is - azt hiszem errõl nincs értelme vitatkozni, meglehetõsen szubjektív egy téma
csak erre vágytam :D
Rosszul esik neki az, ami a karakterével történik?
Szvsz ez esetekben lesz játék :)
Oldal 1 / 15Következő →