48
  • Laci
    Igen általában csak ilyen beszólások maradnak, mert más nincs pl. én is kaptam a olyat hogy nagyképű meg öntelt vagyok:)) (pedig ennek a témához semmi köze és ha öntelt lennék akkor meg lennék gondolom elégedve magammal, ami viszont nem tűnik számomra igaznak)
  • h4x0r
    Ime egy intelligens beszolas. Wow...
  • archkoven
    Ragyogó!
    Akkor írd meg plattformfüggetlenre, ne itt a fórumban pityeregjél!
  • h4x0r
    Hordozhatosagrol hallottal mar? Altalaban a programokat (a felhasznalt eszkozoktol fuggoen) meg lehet irni platformfuggetlenne is. A legtobb OpenSource (rulz :-) cucc portolhato (pl. az OOo es FireFox szinte mindenre van nativan).
  • archkoven
    Htmm!
    Képzeld el a szituáció, hogy az Oktatási Minisztérium vagy a barátnőd iskolája Mac-re adja ki a programokat, vagy Linuxra!
    Ezt a kettőt csak egy szűk réteg használja, így egy olyan programot amit a lehető legszélesebb rétegek számára kell elérhetővé tenni nyilván valóan olyan OP-renszerre kell e megírni amelyet a legnagyobb valószínűséggel a program célközönsége is használ, ez az OP-renszer pedig vitán felül áll, hogy a Windows és nem a Mac, nem a Linux és nem a Basic.
    Az már más kérdés, hogy a Windows mellett meg lehetne írni, Linuxra meg Mac-re is, de, hogy ezek eddig nem készültek el az főként a lustaság számlájára írható és nem arra, hogy összeesküdött a Linux meg a Mac ellen a világ.
    De ha neked van kedved megírhatod a kedvenc op-rendszeredre, garantáltan nem fognak felkötni érte.
    Ha például csak Mac-re vagy csak Linuxra jelentek volna meg ezek a szoftverek, az sem jelentene kényszerítést (legfeljebb hülyeséget) úgyanis attól még az emberek nem fognak venni Mac-et, és nem fognak Linuxot telenpíteni, hanem hőzöngeni fognak. Joggal.
    Nézz szembe a ténnyel, ez nem kényszerítés hanem a józan cselekedet, ugyanis a Mac és a Linux részese együtt is töredéke a Windows-énak.
  • Laci
    "Nem a flame miatt irom, de..."

LOL! Már ott tartunk hogy a windózvédő reklámemberek úgy elérték a céljukat (szinte már megfélemlítés) hogy annak aki joggal meg meri esetleg jegyezni itt hogy talán mintha nem lenne minden rendben a microsoftnál meg hogy ez enyhén szólva is (egyébként nagyon egyértelműen) kimeríti a kényszerítés fogalmát annak magyarázkodnia kell, hogy jajj "ne lőjjetek" nem flémelni akarok.

Büszkék lehettek magatokra meg a demagóg m$fényező hülye szövegeitekre, gratulaMár bocsánat.
  • htmm
    Nem a flame miatt irom, de vannak helyek, ahol tenyleg ra vannak az emberek a winre kenyszeritve.
    Hozok nehany peldat is. Pl az oktatasban a miniszteriumtol jovo programok mind win ala vannak, hasznalni _KELL_ oket. Pedig ezen kivul minden meglenne, hogy valtani lehessen...
    Egy masik, testkozelibb pelda: baratnom iskolaja a gyakorlasra szolgalo programokat csak winre adja ki. Ha nem akar megbukni, muszaly wint hasznalnia. Pedig ez az otthoni gepe...
    Ez csak nehany pelda, de holnaputanig tudnam sorolni. Ezek utan, aki azt mondja, hogy nem vagyunk rakenyszeritve, az _hazudik_. Ott font vannak elegge konkret peldak...
  • Laci
    Engem itt már windózpécés vádolt meg azzal hogy elbagatelizálok egy vitát merthogy nincs igazam és így próbálok enyhíteni. Én ott is írtam hogy én ezt a viselkedést pedig a windóz-pc marketingszövegelő embereknél látom.
    Csak nem megint igazam lett?:)))) Ekkora zseni lennék?:)) Nem hiszem. Ehhez nem kell még okosnak sem lennem. Szánalmasan látszik ahogy egyesek mentegetnek egy romlott cuccot amit a népre egyre jobban rá akarnak sózni. Legyetek eredményesek! Hátha kitüntetést kaptok az m$-től. Drukkolok nektek:)) Elégedett Windóz felhasználók. Leírtam hogy mely emberek ezek (egyébként sok ITben jelenlévő emberrel beszéltem de személyesen még egy "elégedett windózfelhasználóval" nem találkoztam. Meg elég demagóg módon is hangzik ez a kifejezés, de valószínű hogy nem nehéz kitalálni miért:))
    Na minden jót:))
  • archkoven
    Csillapodj Laci!:)))
    Magam előtt látom amint gőzölgő homlokkal, magad elé motyogva vered a billentyűzetet, hogy jól megválaszolj ennek a sok "hülyének".:)))))

Attól, hogy még itt próbálod gerjeszteni az indulatot még nem leszel az Apple-nél kitüntetve, és az elégedett Windows-felhasználók sem fognak a ténykedésed nyomán nyomban a boltba futni, hogy lecseréljék a PC-s erőművüket egy kínosan lassú Mac-re dupla pénzért, amire ráadásul még szoftver is alig van, csak porfogónak tudnák használni!:))))))
  • Laci
    Épp a másik topikokban írtam le gyanúmat az érdekből írkálókkal kapcsolatban. Nemcsak a pécé hanem a windóz melletti üres badarságokat olvasva úgy tűnik nem is tévedten ezzel kapcsolatban.

"Szabadon választhatnál mást is csak nem találod a programellátottságot számodra megfelelőnek."

Igen akkor 20000erre leyrom: KÖTELEZŐ cégeknél, intézményekben olyan feladatot végezni amihez ez a sz@r kell, pontosabban olyan program ami csak erre létezik. Ennyi a lényeg, ezt nem igaz hogy nem lehet megérteni, inkább vannak akik ki akarják megyarázni, de elég röhejes is lesz a végeredmény... Ebből következik hogy ezek után aki nem érti hogy ez kényszer az nincs tisztában a szó jelentésével.

"Az nem az MS hibája, hogy se Linuxra se Mac-re nem írtak ilyet."

ÁÁÁ neeeem peeersze. Mivel mindenhova oda nyomja magát (pl. ezzel a jogi úton elintézett KÖTELEZŐ használattal, a többi meg a hazug propagandával történik) ezért nagyon is tehet róla. Ez az ő bűnük de a mi hibánk is hogy megvesszük a semmitérő "terméküket". Namost ez is olyan lerágott nyilvánvaló dolog amiről csak az tesz úgy hogy nem tud akinek ez valamilyen érdeke. Mást nem lehet már erről feltételezni anniyra röhejesen egyértelmű. Nem tudom egyesek még mit akarnak ezzel a kacatfényezéssel.

"Vagy reklamálj a főnöködnél, hogy használjon olyan OP-renszet ami neked otthon van!:))))
    Ne legyél már hülye!!!!!"

És ez után a mondat után még én ne legyek hülye:)) Vicc:(
  • h4x0r
    Bocs, igazad van. Csak egy peldat akartam mutatni az OpenSource terjedesere.

Figyeljed meg, jon meg kutyara kamion...
  • b2nary
    A flame, a flame a FALME!!!! M$ meg meggazdagszik
  • archkoven
    "És felfoghatnad azt hogy a linuxon akik dolgoznak nem milliokert teszik azt." -szívesen felfognám, ha egyértelműen fogalmaznál.
    Látom neked tényleg nagyon komoly gondjaid vannak a magyar nyelvvel.
  • fapapi
    es szerintem velem egyutt meg sokan masok inkabb a szarkeverest valasztjak :)
  • fapapi
    De tudodmit elegedett legyel ej a kizsakmanyolasban az neked valo en meg maradok szarkevero
  • fapapi
    azt mond meg hogy milyen valasztasi lehetoseget ad PL neked az adobe vagy a tobbi szoftvergyarto Ceg ???
    Limuxon nagyon sok alternativa van de nem egy teljes kinalatban.
    És felfoghatnad azt hogy a linuxon akik dolgoznak nem milliokert teszik azt.
    Es ha lennek olyan ugyes hidd el inkabb a linuxra irnek programot az meg mar a te begyöpösödött felfogasod amiket irsz.
  • archkoven
    Hogy a munkahelyeden PC-t kell használni az a főnöködön múlik, ő kényszerít arra, hogy arra a hitvány PC-s egérre rátedd azt a bársonyos Mac-es kezedet.
  • archkoven
    "Ugyan teljesen lejárt és egyértelmű dolog de amellett hogy a cégeknél stb. windózt KELL használni még az ott elkészített dokumentumokat adatokat is olyan programmal kell otthon is felhasználni ami CSAK windóz alá létezik!!! Mit nem lehet ezen felfogni??? Méghogy nincs kényszer? Röhej!"

Ez nem kényszer te agyatlan! Ha lenne linux alá akkor kavarhatnál otthon a gépeden azzal a kurva programmal. Reklamálj a Linuxnál ha nincsen náluk ilyen program, vagy írj egyet, úgy is olyan okos vagy. Ha lenne vele kompatibilis program másik platformon akkor használhatnád azt is. Az nem az MS hibája, hogy se Linuxra se Mac-re nem írtak ilyet. Vagy reklamálj a főnöködnél, hogy használjon olyan OP-renszet ami neked otthon van!:))))
    Ne legyél már hülye!!!!!
  • archkoven
    Fapapi, te kevered a szavakat.
    Amikor azt írod, hogy azért vagy rá kényszerítve a Windows használatára mert a felhasználói programok 90%-a arra íródott, akkor te valójában nem kényszerből használod a windowst hanem megfontolásból, hiszen -mint írod- azt az operációs rendszert akarod használni amelyikre a legtöbb program van. Szabadon választhatnál mást is csak nem találod a programellátottságot számodra megfelelőnek. Magyarán neked a Windows nyújtotta szolgáltatások megfelelőbbek.
    Azért azt már ne rójuk fel a vindóz hibájának, hogy olyan sok program van rá. Ez épp az előnye. Van épp elég dolog amit egyébként fel lehet róni...

• archkoven
    Operációs rendszerről beszéltem, nem böngészőről.
  • h4x0r
    Hoppa, a masik ellenpelda lemaradt: I. Bela Gimn. es Inform. Szki. rendelkezik linuxos gepekkel.

Amugy a VE-n linuxot preferaljak muinfon. Oprendszerek c. targy alapvetoen Linux/BSD-rol szolnak.
  • h4x0r
    Jovan, na, nem kell orditani. Aki olyan zombi, hogy nem kepes mast megtanulni, az engem nem erdekel. Akar meg is fulladhat.

Amugy ket ellenpelda: Veszpremi egyetemen vannak targyak (tobbek kozt a halozati programozassal foglalkozo IRT labor), amiket Linux rendszereken oktatnak. Es ez csak egy pelda.

A wines kenyszer, ismetlem, nem letezik. Maganszemelyeknek legalabbis.
  • Laci
    Ugyan teljesen lejárt és egyértelmű dolog de amellett hogy a cégeknél stb. windózt KELL használni még az ott elkészített dokumentumokat adatokat is olyan programmal kell otthon is felhasználni ami CSAK windóz alá létezik!!! Mit nem lehet ezen felfogni??? Méghogy nincs kényszer? Röhej! Ezt is már annyiszor megvitattuk! Arról nem beszélve hogy minden ami informatika (oktatás, munka) erről a rohadt winfosról szól pedig az informatikához van a legkevesebb köze. Így próbálj meg nem windózt használni, ha sikerül ügyes vagy, vagy nincs a munkakörödben sok informatika útján elvégzendő dolog.
    Lényeg: KÖTELEZŐ (érthető??) csomó helyen PC-t + valamilyen windózt venni. Ezt sikerült elintézniük/-nünk sajnos.
  • Laci
    " A windows felhasználóbarát"

Pfff, ja hát ez is CSAK a MAI viszonyok közt tartalmaz a LINUXal szemben valóságot.
  • Laci
    PÉCÉT --> WinPÉCÉT
    Sorry (de egyik dolog sem örvendetes)
  • Laci
    H4x0r!!!!!!! NEMCSAK OTTHON KELL A ROHADT GÉPET HASZNÁLNI. MÁR EZERSZER LEÍRTAM HOGY VANNAK INTÉZMÉNYEK ISKOLÁK MUNKAHELYEK AHOL PÉCÉT KELL HASZNÁLNI. Azt meg már ezren ezerszer írták le hogy a rohadt programok is win alá mennek. És ilyen felfogással így is marad. Ne hülyítsük már egymást!!!
  • Piscator
    azért telepítik a wint, mert annak a legnagyobb a támogstottsága minden szinten.
    Ugyanakkor akármilyen jó, az csak mnidig relatív lehet, én se használok per pill más, de jó tudnom, hogy van más választás, csak legyen linux, bármi más, a zombik szerintem örökké a win melett maradnának, akármilyen a minősége.

Egy unixos mondta: A windows felhasználóbarát, a Linuy viszont müködik. ;-)
  • Piscator
    Ezekután jönne igazi meglepetésként a hír, hogy a bevételkisesés miatt pár szigorítás következik. Hogy még egyet belerugjak a kutyába.
  • fapapi
    "Senki nincsen kényszerítve, mindenki szabadon dönthet, hogy mit telepít a gépére."

ezt a baromsagot te talaltad ki ?
    mikor a felhasznaloi programok 90% a ms re irodott ?
    Nem vagy belekenyszeritve ugyanmar.
    Hidd el le se szarnam a wint ha a linuxon lennenek olyan programok mint a win en igy is csak akkor kapcsolom be a vint ha amr nagyon muszaj.
    Es megvalami ha a linux is szabad rablast csinalna sejnos nem elne meg de ha ennyi nyeresege lenne vagy ha megtehetne azt hogy ilyen aron adja az oprendszereit az M$ nek befellegezne, legalabbis nehez idok jarnanak felette.
    inkabb FEL KELLENE NEZNI a linux, linuxos felhasznaloi program irokra mert oket nem a nyeresegvagy hajt vagy ha az is van bennuk nem adnak ki rakas szart a kezukbol.
    Ellentetben a win el nezd meg akarmit kiadtak csak a frissiteseket toltod le hozza mivel ugy adnak ki egy programot ami 300$ hogy hasznalod 2-3 honapig es mar lefagy ctrl alt del gomb ujra kezd bemelegedni. Lehezt en avgyok a balfasz felhasznalo hogy nekem ennyi ido alatt leamortizalodik a rendszer. (Arol mar ne is beszeljunk ha mar jatszani is szeretnek vele) em adok a gepnek 1 honapot.

Uj munkahelyekkel kapcsolatban: Kinek adnak melot 40 embernek huha
    A melorol csak annyit hogy nem lenne ekkora munkanelkuliseg ha nem lenne szegyen melozni mert egy agyoniskolazott diplomas akor sem emelne fel egy komuveskanalat hogy ugyanmar ne munkanelkulin legyek volt amikor (szemeteskukakat hegesztetem hogy megeljek)
    Es most mar egy nagyon jol fizeto allasom van soha az eletemben nem voltam munkanelkuli.

Elnezest ha nem tudjatok jol olvasni az irasom.
    vagy ha helyenkent nem voltam egyertelmu.
  • h4x0r
    Miert, ki kenyszeriti az embereket Win hasznalatara? Inkabb linuxos a kenyszer, mert manapsag sokan hulyenek neznek automatikusan mindenkit, akik wint hasznalnak. Ne haragudj Laci, de amit irsz, az nagyreszt osszeeskuves-elmelet.

Kijelentem: Nincs kenyszer. Linuxot hasznalok, kielegiti az igenyeimet, aki pedig wint hasznal, az vagy okkal teszi, vagy nem erdemli meg, hogy itt pazaroljuk rajuk a biteket.

Archoven: FireFox opensource 15-20% a hasznaltsaga, es ez meg csak egy pre-release, az 1.0-t sztem az elso napon millioan fogjak letolteni. Hogy is van az, hogy az ingyenes alternativat nem hasznaljak?
  • strogg
    OSX nem ingyenes OS.
  • Laci
    "Senki nincsen kényszerítve, mindenki szabadon dönthet, hogy mit telepít a gépére."

Ezzel az otromba hazugsággal próbálkoznak az m$től anyagilag/munkaügyileg (sokan vannak) függő emberek magyarázkodni, de ez egyszerűen nem igaz... Viszont kár hpgy még nem járt le ez a szöveg, szerintem már mindenki tudja úgyis hogy hülyítés
  • strogg
    jah ez félreérhető. A "wine" kezdetű sor elötti összes játék, tehát az a 30-40 natív, tehát nem emulált környezetben fut. Ezek a "jobb" játékok, amelyek nagy játékos kört érintenek. Szóval ha úgy veszem a linuxos játék ellátottság már lefedi a gamerek 80%-nak igényeit, de lehet, hogy van az 90%.
    Tehát ez sem érv manapság. Szerintem a win vs. Linux vita manapság már kizárólag vallási kérdés. És mint ilyen, vallásszabadság van ;)))
    Mellesleg nagyon sokan nem a linuxtól, hanem az új dolgoktól idegenkednek. Egyik winről a másikra szabályos marketing gépezet terelgeti a júzert, mert még attól is tart, hogy amit eddig a win2001-ben meg tudott nyitni, azt a win2002-ben nem fogja tudni.Nah meg a lustaság. Nem véletlen volt százmilliós tétel "eladni" az xp-t annó.
  • Laci
    "Ha olyan drága és szar a windows akkor miért azt telepítik az emberek a gépükre és miért nem az ingyenes termékeket? Mint pl a Linux vagy OSX vagy esetleg más oprendszert."

Erre már milliók válaszolták meg a kérdést. Egyet elárulok. A válaszban nincs benne hogy "mert olyan jó". És ezzel sem nagy titkot sem túl felfoghatatlant nem mondtam. Könnyű olyan terméket megveteni amit kötelező használni, aminek az előállítója tönkreteszi tisztességtelen üzletpolitikával a konkurenciát és amire így kénytelenek a legtöbben programozni is pl. Ehhez nem kell nagy ész. Ugyanez áll a pécére is ha még nem tűnt volna fel ez a nagyon evidens jelenség. Aki ezt nem érti meg az megint csak hiába kap magyarázatot, vagy pedig érdekelt. Hűűű ilyet nem szabad mondani. Attól persze még így van. De lejár ám az m$-nek is meg az intelnek is az ideje nem kell aggódni. Már alig várom.
  • strogg
    Kedves archkoven.
    A Linu elég sok helyen egyre inkább alternatíva.:) A "zseniális pénzügyi adatokra" pont innen a harmadik hozzászólás az ok, amit pont hárommal lejjebb olvashatsz. Merthogy az idén nem egy részleget zártak be, vagy kurtítottak meg a microsoftnál. Spórolási programot hajtottak végre.
    A mac is egy felhatsználói tábor, és a Linux is. A világ felhasználóinak kb: 5-5%-án osztoznak hivatalosan. bár már elég sokszor leírtam ismét leírom, hogy linuxnál százalékos adatot mondani csak hasra lehet, még a gartnernek sem. Ugyanis a linuxosok elég kis százaléka vásárol boltban disztribet. Szal amiért ingyenes semmilyen nyoma nem marad ha valaki letölti, és felrakja. Szvsz az a linuxos 5% szerintem min. csak a fele a reális értéknek. Vagy még kisebb része...
    Mind1, én ezen nem szoktam agyalgatni.A linux kiváló alternatívája a winnek, és ezt napról-napra több helyen ismerik fel/el. A mi kis "vallási vitánk" nem mérvadó. A mac meg sajnos valóban nagyon drága.Legalábbis nekem.:)
    Bár az is igaz, hogy én úgy látom, hogy szoftveresen is kicsit behatárolnám magamat ha átállok mac-re.
    játék vs. Linux: Amivel rendszeresen szoktam játszani: wolf,quake1-3, összes létezö unreal, doom-ok, neverwinter nights, rune,mohaa, myth sorozat, Descent, descent freespace, stb... kb: 30-40 drabig tudnám folytatni a sort.
    wine-al (win emulátor) pedig nekem eddig minden pöccre indult, heggesztés nélkül. Szóval köszönöm szépen játékkal is jól el vagyok látva, hiába linuxozom:)))
  • archkoven
    Ha olyan drága és szar a windows akkor miért azt telepítik az emberek a gépükre és miért nem az ingyenes termékeket? Mint pl a Linux vagy OSX vagy esetleg más oprendszert.
    Ezen kellene elgondolkondni és nem oknélkül fikázni meg mindenféle maffiás baromságokról, meg kényszerítésről pofázni!
    Senki nincsen kényszerítve, mindenki szabadon dönthet, hogy mit telepít a gépére.
    Ja, hogy a Linuxon majd nem fogsz tudni játszani! Akkor valami mégsi hibádzik vele, nem? Ja, hogy nem tudod kezelni, mert nem tartod elég felhasználóbarátnak, meg nincs kedved megtanulni, és keveselled rá a programokat és nem tartja elég könnyűnek a programok beszerzését!
    Ja, hogy az OSX-et csak Mac-re lehet telepíteni! Ja, és a Mac kurva drága!
    Tessék életképes konkurenciát állítani a Windowsnak amivel a felhasználók is minden tekintetben elégedettek lesznek és akkor majd olcsóbb lesz.

Csak egy példa, hogy a leghülyébbek is megértsék:
    -Annyúúú, vegyél nekem Nike cipőt!
    -Nem lehet, kurva drága kisfiam. Láttam olcsó Tiszát a másik boltban.
    -De nekem az kell és nem a Tisza!!!
    -A Tisza is ugyan azt tudja, és még vigyázni se kell rá annyira.
    -De nekem az kell és kész!
    -Ja, ha az kell akkor fizesd meg!

Mindenki szidja a Windowst, hogy milyen szar meg drága, de ahhoz keveseknek fűlik a foga, hogy helyette, ingyenes Linuxot használjon.
    Vajon miért????
    Biztos nem azért mert Bill Gates pisztolyt nyom a fejedhez, hogy azt használd...
  • NEXUS6
    Én azt tartom köcsögségnek, hogy a M$ kifejleszt monnyuk 100 milkó $-ért egy új szoftvert/os-t. Elad belőle 100 milkó példányt, de nem ám 5-10 $-ért árulja, hanem több százért, hát így télleg lehet extra profitot csinálni.

Ezt "kicsit" szemétségnek tartom, mert ezzel mindenki mást kinyírnak, ui a piacról az összes pénzt elszopikázzák.
  • GulaSoft
    Nekem ezek tetszenek:
    9%-kal nőtt, míg az üzemi veszteség a tavalyi év első negyedévéhez képest több mint 47%-kal csökkent
    Ja hát így könnyű ilyen nyereséget felmutani. Egyébként meg szerintem abból van a sok pénzük, hogy sok bepalizott vállalat kénytelen folyamatosan upgradelni, mert ha nem teszi, akkor szétesik vagy széthackelik a rendszereit. Érteni meg nem értenek máshoz mint az egérhuzigatáshoz, de erről a microsoft már papírt is ad, meg minősített mérnöki oklevelet!
  • strogg
    Ami azt illeti éppenhogy a szoftverek árával van a gond szerintem. Mindössze annyi a különbség, hogy a szoftver egy teljesen egyedülálló termék. Értsd: nem tudsz vele párhuzamot vonni semmilyen másik termékkel (autóipar, tv, telefon, vagy bármi) mert mindenhol sántítana a hasonlat. Ráadásul annó amikor a PC-k megjelentek kevés embernek volt gépe, olyan árképzést kellett kialakítani, amely kis piac mellett is képes volt fenntartani sőt nyereséget termelni a cégeknek. Az átverés ott van, hogy most már szinte mindenkinnek van gépe, és az árképzés nem a fennmaradást jelenti, hanem a nyereség mértékét. Ráadásul az árak még nőttek is, de igen durván. (emlékeztetnék a windows 1.0 reklámjára, ahol 99 dollár volt egy win, most pedig nem annyi :)))
    Nekem a minden gerincet nélkülöző ár/feltétel aránnyal van a gondom. értsd: 300$ egy Office, és a licensz börtönnel feneget ha a kedvesem gépére is felrakom? Én erre azt mondom, nincs még egy olyan iparág amely úgy terrorizálmá a vásárlóit, mint a szoftver ipar. Így msot kedvesem gépéen is, meg az enyémen is OOo van. És mive la Windows drága is, és arcátlanok a feltételei, az OS a linux. Technológiai vitákat lehet folytatni, hogy melyik a jobb. Sőt vallásit is. De addig nem rendszereseítek wint a gépeimen, amíg leglább emberibb nem lesz a hozzáállás a felhasználókhoz.
    Mellesleg ha észrevettétek csak ez tartja össze az m$ birodalmat, és ezért lehet ilyen adatokat produkálni. Magas árak, erőszakos terjesztés, és mindneki "lekalózozása" akiben csak futólag felmerül, hogy ez nem biztos, hogy rendben van. A gond, hogy a felhasználók "így lettek programozva" a fent leírt kis piaci szegmens miatt a múltban. Így kialakult az "olcsó szoftver már nem is olyan jó", vagy a "jó szoftverhez drága licensz tartozik." Amint ez megváltozik az m$ nagy bajban lesz. Ezért ha megfigyeltétek ahol tudja "súlykolja" hogy "legális licensz".
  • Alfa Of NS
    "pedig még kb. 300 - egy hibajavító részleg kialakítása van folyamatban Budapesten)"

LOL