A Föld magával vonszolja a téridőt
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Na, azért a paranormális jelenségeket nem Egely "találta fel". Amúgy ez már egy ideje tudományos vizsgálatok tárgya is, csak nem verik nagy dobra.
"(lásd pl.: Egely-kerék, amit az "életerõ" helyett valójában a testmeleg mozgat)."
Ne jelentsd ezt ki ilyen tényszerûen. A testmeleg is tudja mozgatni, de csak lassan, bár ez nagyban rontja a jel/zaj viszonyt. 😊 Az Egely-kerékkel a másik baj az az, hogy állítólag egy amerikai csinált elõször ilyen kereket, Egely csak az elektronikus fordulatszámmérést tette hozzá.
Tudjátok hol van most ez a szabadalom?
Ennél tudok jobbat, állítólag volt egy tiszta vizzel mûködõ autó. Igaz a feltaláló nem engedte senkinek, hogy benézzem a motorház alá, és a mûködési elvet sem volt hajlandó egy kukot sem mondani. De váltig állította, hogy ez az autó vízzel megy, és erre meg is esküdött.
Szóval errõl ennyit.
Vízbefecskendés létezik, az mûködik is, sõt, a II.VH.-ban több vadászgép motorjában használták is. Itt olvashatsz is róla. Ugyanitt olvashatsz a Gunnermann-szabadalomról, szerintem te errõl beszéltél (ez azonban nem magyar találmány).
A fókuszt, aktívot és a társait meg inkább kerüld, papír megfelelõikkel (blikk, mai lap és társai) együtt. Sõt, a bulvármédiát úgy anblokk kerüld, ha legalább alapszintû tényszerûségre vágysz...
A magyar fizikusokról meg annyit, hogy ha beismernék, hogy nem tudnak semmit a "paranormális" dolgokról, akkor nem költhetnének dollárszázmilliókat elektrongyorsítókra, meg fúziós generátor TERVEKRE, hanem fel kéne mutatni valami kézzelfogható dolgot.
Miért, Egely tud bármit a "paranormálisnak" nevezett dolgokról? Semmit sem tud. Csak kitalált pár dolgot, amit elnevezett paranormálisnak, és aztán sokan bekajolták (lásd pl.: Egely-kerék, amit az "életerõ" helyett valójában a testmeleg mozgat). Egyébként érdekelne, hogy miféle "dollárszámilliókról" beszél te itten, mert konkrétan amit leírtál, az úgy ostobaság, ahogy van.
Számomra nem kézzelfogható dolog, hogy elköltenek több száz milló dollárt, és még kisebb darabokra hasogatják azt a szerencsétlen atomot...
Ebbõl látszik, hogy téged abszolute nem érdekel a fizika, és halovány sejtelmed sincs, hogy mit is csinálnak a fizikusok. Erre szerintem nem kellene ilyen büszkének lenned...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Sebaj, majd te is felnõsz, és akkor nem a fókuszból vagy egyéb "színvonalas" mûsorokból fogsz tájékozódni.😊))
Egyébiránt az eltitkolt találmányokat fikázóknak üzenem, hogy van egy olyan magyar találmány, hogy vizet lehet adni egy adalékkal a benzinhez, 30%-os megtakarítás, plusz teljesítménynövekedés... Nem Egely írt róla, tv-ben volt.
Tudjátok hol van most ez a szabadalom?
Egy olajsek páncéltermében, ugyanis a feltalálók bevalották, hogy nagyon nagyon sok pénzért megvette tõlük egy olajsek, és õk eladták.
Nekem nem tudnának annyit fizetni, hogy egy ilyen találmányt a köcsög arabok kezébe adjak, és ezzel további 50 évre gazdaggá tegyem azokat, akok jelenleg a fanatizmusukkal a legnagyobb veszélyt jelentik a világra!!
Támogassuk csak tovább az olajmiliárdos sejkeket, hogy legyen mibõl fegyert venni a dzsihadnak!
A magyar fizikusokról meg annyit, hogy ha beismernék, hogy nem tudnak semmit a "paranormális" dolgokról, akkor nem költhetnének dollárszázmilliókat elektrongyorsítókra, meg fúziós generátor TERVEKRE, hanem fel kéne mutatni valami kézzelfogható dolgot.
Számomra nem kézzelfogható dolog, hogy elköltenek több száz milló dollárt, és még kisebb darabokra hasogatják azt a szerencsétlen atomot, attol meg feláll a szõr ahátamon mikor ugyan ennyi pénzbõl fekete lyukat akarnak létrehozni a földön!!!
Ennél még Egely is normálisabb.
Most már csak meg kénye nyerni az ötös lottót, vagy a luxort, úgyhogy fel is hívom a t társaságot, hogy ne luxorozzon mert éna karok nyerni!!

Én az ilyenekhez valahogy mindig is tompa voltam. Tényleg le a kalappal.
Ok, ez egy szép dolog, meg jó dolog, de ezzel mit kezdhetünk? Einstein elmélete volt a tér meghajlithatósága is, ugye, tehát a féregjáratok? Tudja ezt valaki?
Mert ha ezek tényleg bebizonyosodnak, akkor ami ma még sci-fi, egyszer lehetségessé válik, azaz a féregjáratokon keresztüli utazás...
Az, hogy másként próbál közelíteni bizonyos (eladdig kikezdhetettlen) dolgokhoz valaki, még nem bûn és nem megvetendõ, ezzel kapcsolatban tehát egyet is értek veled, mert, igen, szükség van olyanokra, akik máshol keresnek megoldásokat. De nem ártana, ha ezek az emberek kellõ alázattal közelítenék meg a témát, különben joggal váltanak ki ellenszenvet - a "mindenki rosszul tudja, csak én nem" hozzáállásal nehéz elfogadtatni szakmai szinten bármit is, még ha a laikusok között sokan meg is eszik ezt...
Ami azt illeti az, hogy más (hozzá hasonló) "kutatók" eredményeit közli le, nos, ettõl még nem lesznek hitelesek azok. Ilyenre mindig a "vákumban repülõ darázs"-t szoktam felhozni példának (aki nem ismerné: Egely szerint egy spanyol kutató bebizonyította, hogy a darazsak (vagy mit tudom én melyik hártyásszárnyú) képesek az antigravitációra, mert vákumban is képesek repülni. Azt hiszem az ezzel kapcsolatos aggályokat nem kell kifejtenem...). Szóval ilyen téren sem hiszem, hogy dicsérni kellene "munkásságát".
Teslával kapcsolatban én kissé szkeptikus vagyok: lehet, hogy nagy koponya volt, de úgy érzem kissé túllihegik már ezt az egész Tesla-mániát, túl sok a feltételezés és meseszerû dolog, és túl kevés a tényszerû adat...
Egely érdemei? Bizonyos részben neki köszönhetjük, hogy ma már senki sem modja azt, hogy gömbvillámok nincsenek. Rengeteg gömbvillám-észlelést dokumentált. "Sajnos" olyan eseteket is, ahol olyasmi történt, aminek "nem lett volna szabad". És bizony nagyon tudja idegesteni a fizikusokat, ha valamit nem tudnak megmagyarázni... Az meg fõleg, ha egy mérnök áll elõ olyan teoriával, ami esetleg magyarázatot adhat ezekre a jelenségekre. Tesla nevét és munkásságának elhallgatott részét is õ tette ismerebbé. (Ahhoz képest, milyen nagy tehetség volt, és milyen fontos dolgokat fedezett fel - pl. váltóáram, generátor, stb. - a magyar fizikakönyvekben pár sor van róla.) A paranormális jelenségek tudományos igényû vizsgálatáról (persze nem itthon végezték ezeket - ilyesmit azonnak megfúrt volna a magyar fizikustársadalom) is tõle lehetett elõször jobban hallani. Ugyanakkor ezáltal veszített ez a bizonyos magyar fizikustártadalom a presztizsébõl, amit végképp nem tudtak megbocsátani.
Egyet mondj... Kár, hogy vannak, akik bedõlnek ennek a sarlatánnak. Egy ideális világban nem lenne helye holmi egely gyurikáknak.
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
Viszon egy vakon, mozgássérülnek született ember szerintem talán képes lehet 3D-ben minde irányba egyszerre gondolkoni, mert nem egy szögbõl néz mindenre, nem úgy képzeli el a dolgokat mint mi, hogy adott pontról csak valami 180 fokot látunk és a kíván részre nézünk. Értitek, próbáld meg elképzelni hogy "hátul, és a fejtetõdön, talpadon is van szemed" és egyszerre látsz minden irányba, nem csak elõlre bámulsz ki a felyedbõl, naugye hogy nem is könnyû.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Es igen is szeretek ell kebzelni hihetetlennek tuno dolgokat, lehetetlen dolgokat, amiknek igazabol nincsen semmi alapja...meg..a tudomanj nagyon nagyot fejlodik, naprol napra, butasag lenne barki reszerol barmijen ervet ell toszitani, anelkul hogy belle gondolna legalab egyszer, es meg akkor sincs semmi garancia hogy meg van az osszes erv ahoz hogy ell taszitsa, es ell katalogaja mint lehetetlen.

Ami ma sci-fi holnap valosag, es Domper Armand..ha ez az igazi neved, a hejedbe meg vernem a szuleimet mert ijen huje nevet adtak...jo szar lehet az eleted, kojok...de mindegy
Te fell sem tudod fogni amit en ell tudok gondolni, csak egy kis elmeju emberke vagy...
Es apropo anyanyelv...Insticifu.. a te anyanyelved bisztos a magyar, es bisztos magyarul tanultal irni, es megis..en , aki nem magayar suliba jart, aki hallas utan tanulta meg eszt a nyelvet nem erti mit jelent az hogy : Te nagyon be lehet szívva öregem..."..na ez hejesen van le irva, ugye?
Na de mindegy, mindig is voltak ojan emberek akik tul bekebzeltek es tul onfejuek ahoz hogy mas szavat is hajak...zarkoz be a kis vilagodban, szivjal egy ket fustot naponta, rugjal be egy bulin es masnap meseld ell a baratidnak hogy kemenyebnek tunyel, anelkul hogy eszrevenned hogy rohognek rajtad, es ell le a kicsinjes szanalmas eletetted mint eddig
Ami ma sci-fi , holnap valosag.

Egyébként mintha Sztálin nem 10 ezer embert említett volna, hanem egymilliót, valahogy így:
Egy ember halála tragédia. Egymillióé statisztika.

Na most, ha a fold, kepes eszt az ido-teret meg hajlitani, akkor mijen effektusa van egy Galaxisnak erre a ter-idore?
Ahogy jol tudjatok, minnel meszeb megyunk "ki" a galaxisunkbol, annal inkabb lathatjuk ennek spiral formajat, karjajit, ha meg jobban tavolodunk, lahasuk mas galaxisok ugyanijen alakjat...ami engem igazan erdekel az hogy mi tortenik ha //ki lepunk// ebbol az egesz mesterseges univerzumbol, mi van ezen tul, mert ha tenyleg az unvirezum nem vegtelen, ahogy eszt mar sok hejen es meg tv ben is lattam sok tudos mondasa szerint,akkor nagyone rdekes lenne meg magyarazni mi van az univerzumon tull, a nagy semmi? erdekes belegondolni, es meg is, ojan az egesz mint egy nagy szinjatek, amiben mi meg csak szereplok sem vagyunk, ha csak nem fogagyk ell hogy Isten teremtett minket, eszt az Univerzumot, es csak most kezdjuk eszlelni ennek gyonjorusseges nagysagat, menyire is oriasi es ell kepzelhettetlen ennek teremtese...
es azok akik nem hisznek csak a tudomanjban, azok nagyon szegenj emberek, a tudomanj meg mindig a Big Bang et tamogatja> es egyszer csak bum, es lett minden...hm...hat igen, nagy magyarazat, persze miert lett a bum? ha ellote nem volt semmi, sem ter, sem ido, es megpedig eszt mondjak, hogy a nagy Bum al jot letre a ter es ido (kamu), akkor nem letezik az a szo hogy akkor,vagy egyszer, tenylegesen ell tudunk mi, mint emberek, ell kepzelni egy letezedst ido nelkul? vagy ter nelkul? ell tudjuk kepzelni mi az a semmi? en szerintem a tudomanj ell felejtetti velunk sokszor mien csodas a mi letezesunk, mijen szerencsesek vagyunk csak azzal hogy vagyunk...az emberek tull bonyolitanak mindent...De sok jo resze is van a tudomanjnak, peldaul a tv, a playstation, a computer, a mikrosuto, a frigo, az auto, es mind ennek sok negativuma is van..kivancsi lennek mibe fajul majd mind ez a tehnika 1000 ev mulva...ha meg letezni fog az emberiseg, es ez egy nagy HA...nezzuk csak az arab vilagot, a sok terrorista csoportot, a sok Afrikai emberek meg gyolkolassat, napponta tiz ezrek hallnak meg...es marpedig 2004 es evet irunk, mi keresni valoja van az ijesminek a civilizalt vilagban? Jartunk mar a holdon, a marson rovidesen, es meg is, itthol nallunk nehany ember meg most sem valtozot, ugyanojan barbar maradt mint 3000 eve...kivancsi lennek hogy magyarazna eszt Darwin...vajon nem lassak menyire kicsinjes es vegulis undorito mind ez...
ahogy Stalin mondta: 1 ember halala, tragedia.. 10 ezere, statisztika
Vegul is , mindanyian csak csilag por vagyunk...
."vessetek a mókusok közé" :)
http://www.shareguide.com/Hagelin.html
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Egyebkent John Hagelin magyarazta el az egeszet es ertheto volt, A relativitas nelkul is, amit anno fizika oran tanultam dehat az mar tobb mint 10 eve volt. (http://www.istpp.org/bio/hagelin.html)
Mellesleg en pont forditva gondolom, mivel az egesz egzisztencia alapja a unifield field, minden ami letezik ebbol a mezobol szarmazik(legalapvetobb mezo) mig a relativitas elmelet ""csak"" egy torvenyszeruseg arra vonatkozoan ami mar megnyilvanult fizikailag.
Tehat a relatvitas elmelet nem ismerete nem zarja ki a masik ismeretet. Maximum egy "torespont" a semmibol a vegtelenbe folyamat megerteseben.
Koszi szepen az irast. Pa'
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
tulajdonképpen arról van szó, hogy a tér és idõ nem színfalak, melyek elõtt zajlik az univerzum nevû színjáték, hanem szerves részei a világegyetemnek.
egyébként amit írtál, az sem hülyeség, olvasd el hawking világegyetem dióhéjban c. könyvét, ott azon filózik, hogy ha így lenne, azt sem tudnánk megállapítani, méghozzá a holográfia miatt, mely képes egy bizonyos dimenzió összes információját eggyel kevesebb dimenzióban elkódolni. tehát egy hologramlakó azt hihetné, hogy õ háromdimenziós világban él.
a szuperhúr elmélet is azt mondja, hogy 9 (vagy 11) dimenziós világban élünk, csak a többi fel van csavarodva, és csak nagyon kicsi méreteken/nagyon nagy energiákon válnak észlelhetõvé