126
-
#86 Egeli?? Nekem bizonyíték kell nem ígéret! :DD
Mérnem bizonyít? Éjjel-nappal őt mutatná a média ha télleg..
/Cifunak: a legtöbb hozzászólást Lolvastam :) -
dez #85 Mármint hogy úgy igazán, alaposan. -
dez #84 "Aztán szép kinőttem belőle, mert lassan ráébredtem, hogy az egész csak humbug"
Nem hiszem, hogy valóban ismerted, értetted és gyakoroltad volna ezt. Nem vagy egyedül, legtöbben nem értik meg, még akkor sem, ha elvégeznek egy ilyen tanfolyamot. Olyasmiket várnak tőle, hogy nyerjenek a lottón, és más efféléket, vagy más nagy változásokat egyik napról a másikra, miután már 3x "lementek alfába". Az alapjai jól ismert és tudományosan igazolt pszicés és testi hatások (főleg a lazítás pozitív lelki és testi hatásai, stb.), és van néhány "extra", ami még nem igazolt (távhatások, stb.). José Silva érdemeit sok tudományos intézmény is elismerte. Amiért kritika érheti, az az, hogy egyfajta csodamódszernek van beállítva, pedig "csak" egy "lájtos" meditáció, hozzá egy önszuggessziós technia.
Nem tudom, miért van itt emlegetve a pénz. A könyvek olcsóak, és a tanfolyam ára is kimondottan elfogadható volt (és az ismétlés ingyenes). Persze, ha valaki csak úgy szórakozásból megy el rá, és nem is figyel oda, annak csak pénzkidobás. De ez mindennel így van. -
#83 Nos, csak egy kis vélemény.
Egy biztos, ma a világban, és magyaro.n is, NEM támogatják azokat akik valami ujat fedez fel.
Légyen szó fizikai vagy bármilyen más találmányrol.
Erre a kétkedöknek egy példa, saját tapasztaladbol:
egy magyar fizikus, feltalálo,( komoly fizikus, 3 diploma, évekig USa ban kutato) találta fel azt a dolgot, biztos láttátok a Tv ben olyan elektromos motort amelyik müködik a vizben is, nyitott kommutátorral! ez egy konverter? nevü dolog, olyat tud ha bekötik a lakás áramelláto kábelébe, akkor 50-60% csökkenti az áram fogysztást, és nem lesz áramütés a lakásban( nyugodtan beledobhatja a hajszáritot a teli kádba) nem kell mondanom ezzzel mennyi balesetet elözhetnénk meg.Ha nagyon nagy méretben épitenék meg és paks után kötve paks e tudná látni egész Mo. energia igényét!
Ezek tények, szabadalmaztatott, és többször ellenörzött(akadémia stb) hiteles dolgok.
Gondoljátok érdekel valakit???? kutyát se..... a Siemens adott volna érte(elméletért)valami nevetséges pár millios összeget,
hát ez a baj itten,a feltalálo mindenkinél volt már Mo-n aki számit, mindenki mondja,. király a dolog, de pénz az nincs rá.
Naná! mert sértené bizonyos energia termelö nagy multik érdekeit..hát ennyi..
hiszi valaki vagy sem, mellékes -
#82 Azt mondjátok, az elme ereje nem szól bele a fizikailag mérhető erőkbe.Javaslom, végezzetek el 1 Silva féle agykontroll tanfolyamot, utána lehet erről a témáról bővebben értekezni. Ott saját magán tapasztalja MINDENKI a "paranormális dolgokat".
Erről is mesélhetnék. :)))
Ezelött 12-13 évvel, amikor éppen virágkorát élte az agykontrol meg minden hasonló téma, még én is hittem benne, és hát alkalmaztam is (vagy talán helyesebb szó, hogy "követtem" a többieket?). Aztán szép kinőttem belőle, mert lassan ráébredtem, hogy az egész csak humbug, és főleg a pénzről szól. A Silva-féle agykontrol tanfolyamon én ugyan nem voltam, de ismerek két olyan illetőt is, aki elvégezte, anno össze-vissza dicsérte, hogy hát milyen nagyszerű és hogy mennyire csudálatos... Aztán lassan, rá egy évvel beismerték, hogy az sem szól másról, mint a pénz. (de persze találkoztam olyan emberrel is, aki még most is nagy Silva-hivő...)
PL Uri Geller sem a cirkuszi fellépéseiből lett milliomos, hanem abból, hogy pontosan meghatározta bizonyos ércek, és kőolaj PONTOS lelőhelyét
Ezt ő állítja, egész pontosan azt, hogy több millió $-t fizetett neki összesen 11 bánya- ill. olajcég a geológiai pszi-munkásságáért. Érdekes módon csak egyettlen cég, az Ausztrál ZANEX fizetett Gellernek, de messze nem 7 számjegyű összegről van szó, ráadásul a cég nem hajlandó nyilatkozni arról, hogy pontosan milyen eredményel jártak Geller előrejelzései, mindenestre a Zanex azóta sem vált megacéggé, az akkori CEO-ját pedig leváltották (ő volt az, aki minden egyes olajkút telepítése elött kikérte Geller véleményét).
Ezen kívűl érdekes, hogy ha saját bevallása szerint millió vannak, akkor miért okoz gondot neki egy bírósági per végén nyakába akasztott rongyos 120.000$ elégtétel kifizetése (Geller a kritikusai ellen perre ment, amit elveszített, és ennyit kell fizetnie a viszontper miatt), és miért csak egyszeri 40.000, majd évi 10.000$-onként tudja megtériteni. Nyilván nem találja sehol a millióit... :))) -
dez #81 Az agyról elég sokat tudnak már. Persze attól, hogy ismerik az alapokat (és pl. a főbb agyi "információ-utakat", stb.), nem olyan könnyű megérteni a belőlük összeálló nagyon bonyolult rendszert. És amit eddig nem nagyon találtak, az a tudat helye, forrása, stb.
A 4. dimenzió a relativitás-elméleten alapuló modellekben az idő, tehát amire te gondolsz, az inkább az 5. :) De pl. a szuperhúros elméletekben van elég plusz dimenzió, lehet válogatni. -
HUmanEmber41st #80 Ha visszatérnénk a cikk témájához, akkor én azt mondanám:
Szerintem a mi Világegyetemünk 4 dimenziós. A 4.dimenziót csak agyunk (elménk) segítségével ismerhetjük meg, hiszen testünk, látásmódunk csak 3D-s.Ez az elmélet magyarázatot adna sok ún. paranormális jelenségre is.
Csak az a probléma, hogy az emberi agy működéséről még csak nagyon kezdeti ismereteink vannak, jórészt csak elméletek. Nem tudom, (ez a matematikusok dolga)hogy lehetne egy ilyen még jórészt feltérképezetlen dolgot, mint az emberi elme-tényező bevonni matematikai-fizikai egyenletekbe, de ha sikerülne, sok olyan kérdésre választ kaphatnánk, amelyről manapság csak vitázni tudunk, mert mat. úton senki sem tudja igazát bizonyítani.
Azt mondjátok, az elme ereje nem szól bele a fizikailag mérhető erőkbe.Javaslom, végezzetek el 1 Silva féle agykontroll tanfolyamot, utána lehet erről a témáról bővebben értekezni. Ott saját magán tapasztalja MINDENKI a "paranormális dolgokat".
(PL Uri Geller sem a cirkuszi fellépéseiből lett milliomos, hanem abból, hogy pontosan meghatározta bizonyos ércek, és kőolaj PONTOS lelőhelyét.) -
dez #79 -is -
dez #78 Őőő, azért is van furcsaság, mert a két kenyérpirító, vasaló, stb. csak egy lassabb - bár ez már az egészséges átlagember szintjének megfelelő :) - forgást tud előidézni, viszont - állítólag - egyesek ennél gyorsabban is tudják forgatni. Na persze itt jön a tudományos igényesség hiánya, mert nem tudok róla, hogy mindez dokumentálva lett volna, hátmég mások által ellenőrízve, megismételve. -
#77 . A testmeleg is tudja mozgatni, de csak lassan, bár ez nagyban rontja a jel/zaj viszonyt. :)
Jó, ott a pont, nem volt kellően alapos a megfogalmazás, szóval a lényeg, hogy amire ő azt találta mondani, hogy az "életerő" mozgatja, valójában a testmeleg, amit bármivel ki lehet váltani, ami hőt ad le (pl. a kenyérpiritó majd' kicsattan az életerőtől az Egely-gépezet szerint :))
Ha úgy érted, hogy ő megpróbál paranormálisnak beállítani dolgokat, amik (talán) nem azok
Így értettem. :)
...(Egely) magát is ilyen magányos hősként beállítva..
Itt a fő bajom az egész Egely-effektussal. Volt már Uri Gellerünk, Gyurcsók Józsefünk, és most van Egely Györgyünk. A baj az, hogy amíg Uri és Gyurcsók a margóra került (szerintem még a blikk is csak évente 1x ír róluk), Egely sajnos még mindig látóképben van, és nagyon úgy tünik, hogy szépen kiépítette a saját bázisát, akik hisznek benne. Amiatt pedig, hogy Egely jól el tudja adni magát (mert el kell ismerni, hogy szerepelni nagyon tud) sajnos sokan hisznek is neki... -
dez #76 mármint azokkal kapcsolatos kutatásokat :) :p -
dez #75 Még annyit tennék hozzá, hogy a paranormális és más hasonló jelenségeket nem csak Egely-hez hasonló emberkék végeznek. Sőt, éppen ő akarja így beállítani, magát is ilyen magányos hősként beállítva.. "Meglett" tudományos intézményekben is folynak ilyen kutatások, sőt, az eredmények nagy része onnan származik, nem az amatőr "kutatóktól". (Elvileg) bármit lehet tudományos igénnyel vizsgálni, max. az lesz a végeredmény, hogy nem létezik a dolog. Nos, nem épp ez jött ki. -
dez #74 Ha úgy érted, hogy ő megpróbál paranormálisnak beállítani dolgokat, amik (talán) nem azok (de ettől függetlenül talán vannak ilyenek), akkor nem szóltam. Bár úgy tűnik, próbál keresni ilyeneket maga is. Nem tudom, talált-e már valamit maga is, vagy csak másik eredményeivel kérkedik. (Pozitívan felfogva népszerűsíti.) -
dez #73 "Miért, Egely tud bármit a "paranormálisnak" nevezett dolgokról? Semmit sem tud. Csak kitalált pár dolgot, amit elnevezett paranormálisnak, és aztán sokan bekajolták"
Na, azért a paranormális jelenségeket nem Egely "találta fel". Amúgy ez már egy ideje tudományos vizsgálatok tárgya is, csak nem verik nagy dobra.
"(lásd pl.: Egely-kerék, amit az "életerő" helyett valójában a testmeleg mozgat)."
Ne jelentsd ezt ki ilyen tényszerűen. A testmeleg is tudja mozgatni, de csak lassan, bár ez nagyban rontja a jel/zaj viszonyt. :) Az Egely-kerékkel a másik baj az az, hogy állítólag egy amerikai csinált először ilyen kereket, Egely csak az elektronikus fordulatszámmérést tette hozzá. -
#72 Egyébiránt az eltitkolt találmányokat fikázóknak üzenem, hogy van egy olyan magyar találmány, hogy vizet lehet adni egy adalékkal a benzinhez, 30%-os megtakarítás, plusz teljesítménynövekedés... Nem Egely írt róla, tv-ben volt.
Tudjátok hol van most ez a szabadalom?
Ennél tudok jobbat, állítólag volt egy tiszta vizzel működő autó. Igaz a feltaláló nem engedte senkinek, hogy benézzem a motorház alá, és a működési elvet sem volt hajlandó egy kukot sem mondani. De váltig állította, hogy ez az autó vízzel megy, és erre meg is esküdött.
Szóval erről ennyit.
Vízbefecskendés létezik, az működik is, sőt, a II.VH.-ban több vadászgép motorjában használták is. Itt olvashatsz is róla. Ugyanitt olvashatsz a Gunnermann-szabadalomról, szerintem te erről beszéltél (ez azonban nem magyar találmány).
A fókuszt, aktívot és a társait meg inkább kerüld, papír megfelelőikkel (blikk, mai lap és társai) együtt. Sőt, a bulvármédiát úgy anblokk kerüld, ha legalább alapszintű tényszerűségre vágysz...
A magyar fizikusokról meg annyit, hogy ha beismernék, hogy nem tudnak semmit a "paranormális" dolgokról, akkor nem költhetnének dollárszázmilliókat elektrongyorsítókra, meg fúziós generátor TERVEKRE, hanem fel kéne mutatni valami kézzelfogható dolgot.
Miért, Egely tud bármit a "paranormálisnak" nevezett dolgokról? Semmit sem tud. Csak kitalált pár dolgot, amit elnevezett paranormálisnak, és aztán sokan bekajolták (lásd pl.: Egely-kerék, amit az "életerő" helyett valójában a testmeleg mozgat). Egyébként érdekelne, hogy miféle "dollárszámilliókról" beszél te itten, mert konkrétan amit leírtál, az úgy ostobaság, ahogy van.
Számomra nem kézzelfogható dolog, hogy elköltenek több száz milló dollárt, és még kisebb darabokra hasogatják azt a szerencsétlen atomot...
Ebből látszik, hogy téged abszolute nem érdekel a fizika, és halovány sejtelmed sincs, hogy mit is csinálnak a fizikusok. Erre szerintem nem kellene ilyen büszkének lenned... -
mrzool #71 "vizet lehet adni egy adalékkal a benzinhez, 30%-os megtakarítás, plusz teljesítménynövekedés... Nem Egely írt róla, tv-ben volt."
Sebaj, majd te is felnősz, és akkor nem a fókuszból vagy egyéb "színvonalas" műsorokból fogsz tájékozódni.:))) -
#70 Én ha nyernék az ötös lottón, akkor megkérném az Egely féle társaságot, hogy mutassák be működés közben egy nullpont egnergia kinyerőjüket, és ha működik, akkor szabadlmaztatnám mindenhol és itt Mo.-on építenék neki egy gárat, meg gyártósort titokban, és mikor kész az első ezer darab, akkor dobnám őket piacra, mert akkor a sok köcsög arab olajsejk már nem tehet semmit.
Egyébiránt az eltitkolt találmányokat fikázóknak üzenem, hogy van egy olyan magyar találmány, hogy vizet lehet adni egy adalékkal a benzinhez, 30%-os megtakarítás, plusz teljesítménynövekedés... Nem Egely írt róla, tv-ben volt.
Tudjátok hol van most ez a szabadalom?
Egy olajsek páncéltermében, ugyanis a feltalálók bevalották, hogy nagyon nagyon sok pénzért megvette tőlük egy olajsek, és ők eladták.
Nekem nem tudnának annyit fizetni, hogy egy ilyen találmányt a köcsög arabok kezébe adjak, és ezzel további 50 évre gazdaggá tegyem azokat, akok jelenleg a fanatizmusukkal a legnagyobb veszélyt jelentik a világra!!
Támogassuk csak tovább az olajmiliárdos sejkeket, hogy legyen miből fegyert venni a dzsihadnak!
A magyar fizikusokról meg annyit, hogy ha beismernék, hogy nem tudnak semmit a "paranormális" dolgokról, akkor nem költhetnének dollárszázmilliókat elektrongyorsítókra, meg fúziós generátor TERVEKRE, hanem fel kéne mutatni valami kézzelfogható dolgot.
Számomra nem kézzelfogható dolog, hogy elköltenek több száz milló dollárt, és még kisebb darabokra hasogatják azt a szerencsétlen atomot, attol meg feláll a szőr ahátamon mikor ugyan ennyi pénzből fekete lyukat akarnak létrehozni a földön!!!
Ennél még Egely is normálisabb.
Most már csak meg kénye nyerni az ötös lottót, vagy a luxort, úgyhogy fel is hívom a t társaságot, hogy ne luxorozzon mert éna karok nyerni!! -
bandia #69 Gratula a tudásodhoz Én az ilyenekhez valahogy mindig is tompa voltam. Tényleg le a kalappal.
Ok, ez egy szép dolog, meg jó dolog, de ezzel mit kezdhetünk? Einstein elmélete volt a tér meghajlithatósága is, ugye, tehát a féregjáratok? Tudja ezt valaki?
Mert ha ezek tényleg bebizonyosodnak, akkor ami ma még sci-fi, egyszer lehetségessé válik, azaz a féregjáratokon keresztüli utazás... -
#68 Nézd, a probléma az, hogy Egely agyrémeit magyar fizikusok (és egyszerű halandók) is megcáfolták, van, amelyiket többször is. Ezek után se látja azonban be, hogy tévedett (vagy azért nem ismeri be, mert készakarva félre akarta vezetni az embereket?). Én nem vagyok fizikus, mégcsak mérnök se, de meghalgatva/megnézve egy-két "szereplését", még nekem sem gond hibát találni egyes "bizonyítékain".
Az, hogy másként próbál közelíteni bizonyos (eladdig kikezdhetettlen) dolgokhoz valaki, még nem bűn és nem megvetendő, ezzel kapcsolatban tehát egyet is értek veled, mert, igen, szükség van olyanokra, akik máshol keresnek megoldásokat. De nem ártana, ha ezek az emberek kellő alázattal közelítenék meg a témát, különben joggal váltanak ki ellenszenvet - a "mindenki rosszul tudja, csak én nem" hozzáállásal nehéz elfogadtatni szakmai szinten bármit is, még ha a laikusok között sokan meg is eszik ezt...
Ami azt illeti az, hogy más (hozzá hasonló) "kutatók" eredményeit közli le, nos, ettől még nem lesznek hitelesek azok. Ilyenre mindig a "vákumban repülő darázs"-t szoktam felhozni példának (aki nem ismerné: Egely szerint egy spanyol kutató bebizonyította, hogy a darazsak (vagy mit tudom én melyik hártyásszárnyú) képesek az antigravitációra, mert vákumban is képesek repülni. Azt hiszem az ezzel kapcsolatos aggályokat nem kell kifejtenem...). Szóval ilyen téren sem hiszem, hogy dicsérni kellene "munkásságát".
Teslával kapcsolatban én kissé szkeptikus vagyok: lehet, hogy nagy koponya volt, de úgy érzem kissé túllihegik már ezt az egész Tesla-mániát, túl sok a feltételezés és meseszerű dolog, és túl kevés a tényszerű adat... -
dez #67 na, az pl. most megmagyarázható, miért írtam kétszer egy szót, de az rejtély, hogy írtam á helyett í-t... :) -
dez #66 És még az első bekezdéshez: a saját "szigetünket" (általunk ismert jelenségek jelenségek alapján felíllított modell) aprólékos munkával alaposan megismerhetjük (és akár találhatunk pl. barlangokat, stb.), de ha azt feltételezzük, hogy nincs másik sziget, mert még nem bizonyította be senki hiteltérdemlően, el sem indulunk azt megkeresni. És a kósza híreket arról, hogy valaki mégis látott valamit, butaságnak vesszük. -
dez #65 Azért mielőtt egyesek megköveznek, hozzáteszem, én sem vagyok feltétlen Egely-hívő, csak meghallgatom. -
dez #64 De nem szeretnék erről egy vitát nyitni itt veled. Ugysem tudnánk meggyőzni egymást, felteszem gyorsan el is durvulna a vita. Évtizedek múlva fog eldőlni a kérdés, vagy még akkor sem. -
dez #63 akarom mondani ..aki meri feltételezni, hogy talán valami alapvetőt nem tudunk.. -
dez #62 Ugyan, ugyan... Csak az fedezhet fel valami egészen újat, aki tud kételkedni abban, hogy talán valamit nem tudunk, rosszul tudunk, stb. Tahát a te ideális világodban nem lenne felfedeznivaló... (Mert ha lenne, és arra akár csak véletlenül jönnének rá páran, valószínű senki sem hinne nekik, mert nincsenek hozzászokva az ilyesmihez - és máris nem ideális az a világ.)
Egely érdemei? Bizonyos részben neki köszönhetjük, hogy ma már senki sem modja azt, hogy gömbvillámok nincsenek. Rengeteg gömbvillám-észlelést dokumentált. "Sajnos" olyan eseteket is, ahol olyasmi történt, aminek "nem lett volna szabad". És bizony nagyon tudja idegesteni a fizikusokat, ha valamit nem tudnak megmagyarázni... Az meg főleg, ha egy mérnök áll elő olyan teoriával, ami esetleg magyarázatot adhat ezekre a jelenségekre. Tesla nevét és munkásságának elhallgatott részét is ő tette ismerebbé. (Ahhoz képest, milyen nagy tehetség volt, és milyen fontos dolgokat fedezett fel - pl. váltóáram, generátor, stb. - a magyar fizikakönyvekben pár sor van róla.) A paranormális jelenségek tudományos igényű vizsgálatáról (persze nem itthon végezték ezeket - ilyesmit azonnak megfúrt volna a magyar fizikustársadalom) is tőle lehetett először jobban hallani. Ugyanakkor ezáltal veszített ez a bizonyos magyar fizikustártadalom a presztizséből, amit végképp nem tudtak megbocsátani. -
mrzool #61 "Egely hibázik néha, de azért vannak érdemei."
Egyet mondj... Kár, hogy vannak, akik bedőlnek ennek a sarlatánnak. Egy ideális világban nem lenne helye holmi egely gyurikáknak. -
dez #60 Egely hibázik néha, de azért vannak érdemei. De szerintem nem a hibák miatt utálják annyira a magyar fizikusok, hanem azért, mert "csak egy mérnök"... És az, hogy utálják, nem jelenti azt, hogy csakis hülyeségeket beszél... (A könyveiben egyébként legtöbbször nem a saját kutatásait írja le - abból nem sok van -, hanem külföldi kutatások pillanatnyi eredményeit.) -
dez #59 Miből is bukott meg Einstein, fizikából? Vagy csak matekból? Lényeg, hogy úgy tudott új látásmódot bevezetni, hogy nem fogadta el (teljesen) az akkorit... -
#58 Jaj... Egely könyveit inkább ne hozd fel pozitív példának, oda-vissza végig lett már rágva párszor, milyen ostobaságokat hozott össze... -
Emmegki #57 #54 A www.tesla.hu-n van fent egy pár szabadalmának a leírása, valamint a véletlenül fennmaradt Colorado Springs-i naplója/jegyzetei (éppen az áram vezeték nélküli továbbításán dolgozott, csak hát ez nem érdeke senkinek) Magyarul Egely György könyveiben lehet róla olvasni. Tesla volt akkora koponya, mint Einstein. -
#56 Mi csak úgy bírunk elképzelni egy gömböt hogy egy külső pontból nézünk rá, vagy belülről látjuk egy részét, úgy hogy a közepében vagyunk és mégis látjuk az egész belső felületét nem. -
#55 Nem mondok véleményt kinek van igaza, de érdekes volt végigolvasni a Rockk szövegeit is. Eddig nem is olvastam végig ilyen terjedelmű fórumüzenetet. Lessz min gondolkodniom este.
Viszon egy vakon, mozgássérülnek született ember szerintem talán képes lehet 3D-ben minde irányba egyszerre gondolkoni, mert nem egy szögből néz mindenre, nem úgy képzeli el a dolgokat mint mi, hogy adott pontról csak valami 180 fokot látunk és a kíván részre nézünk. Értitek, próbáld meg elképzelni hogy "hátul, és a fejtetődön, talpadon is van szemed" és egyszerre látsz minden irányba, nem csak előlre bámulsz ki a felyedből, naugye hogy nem is könnyű. -
#54 Ez a mítoszok és legendák c. fejezet, nem tudom mennyi igaz belőle, nem hiteles a forrás. -
#53 Rockk O-zoneos fiú??? -
#52 Ja vannak feljegyzések Tesla pár találmányáról, amit nem tartott értékes felfedezésnek, ezért félredobta őket. Azóta nem sem tudják hogy kell megvalósítani, amit ő akkor már tudott.. -
UnnameD #51 Einstein elég jól értette a dolgát... de sokan Nikolaj Teslát nagyobb elmének tartották, és ő meg is csinálta amit felfedezett, (pl.olyan részecskegyorsító amit mai napig nem tudnak összerakni pedig a tervek megvannak,amit feldarabolt és mindegyiket más országnak adta) -
Cat #50 rockk romániában élő román, már leirta egy párszor -
#49 kisebbségi :-) -
#48 lehet hogy bevándorló :] -
#47 Érdekes... És mond, felétek tényleg nincs olyan magyar szó, hogy 'díler', csak olyan, hogy 'dealer'? Mert mifelénk (tudod, Magyarországon) létezik a 'díler' szó...