126
-
HUmanEmber41st #126 Akkor mostmár csak olyan izét kell készíteni, ami a 4.irányba tud elmozdulni..topológusok!!! MIRE VÁRTOK????? -
Ratty #125 HUmanEmber41st:
Persze, hogy létezik...kicsivel lejebb egy nagyvonalú matematikai dologgal be is van bizonyítva. A relativtás elméletben is ez van benne. Többet nagyon nem tudok mondani róla...
dez:
Nem biztos h sokszor nehezebb leírni valamit, mint elképzelni. Sajna a klasszikus fizikában, meg matekban, még igen, mert ott nincsenek végtelen dimenziós terek. Ha kicsit jobban belemélyedsz te is, akkor rájössz, hogy egy szép indexes, paraméters képleted totál normálisan írja le az egész jelenséget, minthogy behunyod a szemed, és elképzeled, hogy egy többszörösen öszetett hullám mozgást végez. -
HUmanEmber41st #124 Inkább válaszoljon valaki lécci erre:
akkor most létezik (a tudomány mai állása szerint) a 4. térdimenzió?
Mert parapszichológiailag, meg UFOlógiailag létezik -
dez #123 A hidegáram (vagy hogy is hívják) kutatói között is van KFKI-s. -
#122 A KFKI-n (az MTA telephelye). De úgy hallottam Egely is ott dolgozott és ő is az ottani vizsgálatokra hivatkozik.. úgyhogy -
dez #121 Mindegy, végülis, aki egészségesebb ("több az életereje"), annak jobb a vérkeringére, így melegebbek a végtagjai... :) -
#120 Hát nem tudom miféle Alien lehetett az az illető, akinek a kezétől gyorsabban forgott, de mi anno kenyérpiritóval próbáltuk, és pörgött, mint a ringlispil. :))) -
dez #119 (Persze lehet, hogy valójában soha senki sem forgatta gyorsabban, mint a vasaló, csak mondja. :) ) -
dez #118 1. Utoljára én azt hallottam, hogy két emberi kéz alakú és hőmérsékletű tárgyat tettek mellé, és attól lassan tudott forogni, és ha két vasalót tettek mellé, attól sem forgott sokkal gyorsabban. Tahát marad a kérdés, hogy egyesek kezétől miért forog méggyorsabban..?
2. Csak mint példa arra, amikor jól lehet kuncogni egyes "bizonyításokon". De jobban ne menjünk inkább bele. -
#117 1.: Nem. Azt bizonyították be, hogy az Egely-kerék csak és kizárólag a testből (vagy bármi másból) felszálló meleg levegő mozgatja és ez adja az "értéket". Amikor a levegőtől függetlenítették a berendezést (ezt pontosan nem tudom hogy csinálták, talán nitrogénel feltöltött sátor alatt?), nem mért semmit, hiába volt alatta emberi kéz.
Persze ebbe is bele lehet kötni, ha valaki arra hivatkozik, hogy az életerőt csak a levegő képes továbbítani. :)))
2.: A Pi-víz most hogy kerül ide? Esetleg 'játdsz újra sam' stilusban az egész Index Tudomány topicját újra bemagoljuk? :))) -
dez #116 Ez olyan, mint amikor a pi-vízről "bebizonyították", hogy csak víz, hiszen kémiai elemzések alapján H2O? :) -
#115 Hát hogy tovább ne menjek, az Egely-kereket laboratóriumi körülmények között is vizsgálták emlékeim szerint (talán a BME-n?). -
dez #114 Tudsz mondani olyan munkákat, ahol valami teljesen korrekten lett cáfolva, ill. hiba bizonyítva? Én is olvastam pl. az index-en 1-2 ilyen "bizonyítást", olyan uraktól, akik magukat hozzáértő fizikusoknak mondták, de csak addig voltak olyan nagy mellénnyel, amíg meg nem jelent egy "hozzáértőbb", és megmutatta az ő hibáikat.. -
dez #113 Leírni sokszor nehezebb valamit, mint elképzelni... -
#112 Elképzelni mindent el lehet, 4térdimenziót simán.. talán még azt is Kerry nyeri a választásokat. :) -
HUmanEmber41st #111 Akkor most létezik a 4. térdimenzió a matematika szerint is? -
Ratty #110 [NST]Cifu:
Ne úgy gondolj a térre, hogy van 3 vektorod, amit kifeszítesz, egymásra merőlegesen, és akkor van egy 3d-s tered! Próbálkoztak már páran egy olyan algebrai struktúrával, amit 3 dimenzós hiperkomplex rendszernek hívnak. Tehát van 3 darab lineárisan független bázisod. A 3 bázisra definiálni kell az egymással végezhető műveleteket. Ez sajna nem jött össze, és Hemilton volt az aki a 4d-s hiperkomplex rendszert megalkotta, ami mellékesen egy algebra nevű algebrai struktúrát alkot, és ennek egy altere a 3d-s tér (mint algebrai struktúra) Ja és ezek már alapból a komplex számokon vannak értelmezve, tehát a bázisok egymással vett szrozatát, nem a számegyenesen, hanem a komplex síkon kell definiálni. Így magának az algebrának (még mindíg mint algebrai struktúrának) 4^3 darab állandója van, amivel minden művelet elvégezhető. Például ezt úgy lehet szemlélteni wenn diagrammal, hogy a 2d az altere a 3d-nek, tehát ha 2 vektort össze vektorszorzol a 2d-s térben (szintén mint algebrai struktúrában) akkor annak az eredménye már a 3d-s halmazban lesz, és ez így működik a 3d és 4d között is. És mondom hogy ot van az alap probléma hogy ezek komplex vektorterek és algebrák. Mondjuk egy példa az, hogy egy 3d-s vektorodnak a kordinátái az x tengelyen 2, az y-on 3, a z-n meg 4. Akkor ezt úgy írod le ebben a sturktúrában, hogy a vektornak megfelel a (2, 3, 4) sormátrix. Próbáld ki ezt komplexben. Hogyan képzelsz el egy olyan vektort aminek mondjuk az egyik koordinátája 2+i !
Így körülbelül ennyi a reakcióm arra, hogy amíg nem foglalkozol lineáris algebrával, addig ne mond, hogy a 4d-s relativitást, vagy a végtelen dimenziós kvantummechanikát, "csak úgy" el tudod képzleni! -
HUmanEmber41st #109 És a gömbvillámok? Van már valami egyenlet, ami leírja a működésüket? -
#108 Persze sokan állítják, hogy pont ez történik.
A baj az, hogy bizonyítják is, és nem csak állítják... -
dez #107 "Egyébként tényleg jelentős ez az eredmény, bár ahogy észrevettem nem kavarta fel annyira a tudóstársadalmat."
Végülis késett egy pár évtizedet ez a kísérleti bizonyítás. Már szinte biztosra vették. Van ennél furcsább dolog is ma már. :) -
dez #106 Hmm, most inkább ne kezdjünk bele, hogy régebben a "mese, őrültség, butaság" kategóriájába tartozott a gömbölyű Föld, és égből hulló kövek, stb. stb. :) Csak azért nem fogom hülyének nézni Egely-t, mert ellentmond a mai elfogadott fizikai elméleteknek. Az más kérdés, ha oltári hibákat vét, vagy direkt csal, stb. Persze sokan állítják, hogy pont ez történik. -
dez #105 Egy érdekes link (a sok közül) a számodra:
http://www.lerc.nasa.gov/WWW/bpp/ -
dez #104 Nem tudom, 4 térdimenziót el tud-e valaki képzelni a teljes valójában (állítólag van ilyen személy - talán ha többet játszol ilyesmivel, neked is sikerül), de "nem teljes valójában" való elképzelés nem olyan nagy ördöngősség. Sőt, 2D-beli ábrázolása sem: egyszerűen több irányvektor indul az origóból a papíron...
Egely téma: van egy pár könyve, és azokban van képlet bőven - aminek csak egy része az ő munkája (mondjuk nem mind hibátlan). -
#103 Attól tartok némi tévhitben élsz. A 3D ugye tudod mi, az általánosan ismert háromvektoros térbeli kiterjedés. A negyedik dimenzió emberi agyal még tökéletesen felfogható - lévén ez az idő. -
Ratty #102 Visszatérhetnénk az eredti cikkhez plíz!
Szerintem ez az eredmény eléggé fontos, bár a pontossága még nem a legjobb. Ezt csak azért mondom, mert ha a gravity probe csak 1%-os hibahatárral dolgozik, akkor várjuk meg azt az eredményt is, és lehet összehsonlítani. Egyébként tényleg jelentős ez az eredmény, bár ahogy észrevettem nem kavarta fel annyira a tudóstársadalmat.
És először is le szertném szögezni, hogy ne is nagyon próbáljatok elképzelni 4d-s dolgokat, meg magát a térgörbületet. Ez csak színtiszta matek. Az h 4 dimenzió az csak a matematikai összefüggésekből jön ki. Ugyan úgy mint a húreléletnél, ott is 11 dimenzióban kell gondolkodni (vagy attól függ hogy éppen mennyi az adott egyenlethez szükséges dimenzió)! Ez vizuálisan már nem működik. Ha hallgattok kvantummechanikát ahol az egész végtelen dimenziós terekkel van leírva, akor majd nem kezdtek el ilyenen gondolkozni:P
A lényeg az h az átlag embernek a fenti rajz a legszemléletesebb...aki meg ezzel foglalkozik az csak az egyenleteket látja. Erre meg írják páran h a 3d-s emberi aggyal nem lehet felfogni, és mi lenne HA....
Nem is folytatom, mert a középiskolás fizka meg matek nem elég hozzá:P
Erről az áltudományos izéről meg nem tudom, hogy miért éri meg vitekozni. Égely munkásságát nem ismre pontosan, de csak szimplán szavakkal, meg "kíséletekkel" nem leht leírni a fizikát. Ha látom a levezetésket, és néhányan átvizyglják, és nem lesz benne hiba, akkor azt mondom h oks! -
#101 tényleg nagyon jó -
#100 Kokrétan a lent említett dolgok (pl. Egely) propagálásával, és ezen dolgok befogadásra való találatáról. :)) -
dez #99 Hmm, érdekes... :) (Az infó nem kis része nem teljesen új előttem.) De egészen pontosan miért ajánlgatod annyira? -
#98 Szerintem olvasgasd át ezt az oldalt (már ha eddig nem ismerted)
Elég jó dolgok vannak benne, ez esetben a 'Reklámok' rész vég némiképpen ide. -
dez #97 Mármint az ESP más területei. -
dez #96 Közel áll a véleményünk. Nekem is furcsa volt, hogy már az első kurzuson "gyakoroltatták" ezt a részt (mások betegségeinek "letapogatása", stb.). Viszont nem zárom ki az elvi lehetőséget, hogy működhet - ha pl. sikerül feloldani az ezzel kapcsolatos gátlást. (És az ilyesmi ugye sokszor jobban megy csoportosan. És pár embert láttam is feldobódni amiatt, hogy egész jól ment nekik ez a "letapogatás".) Ez a része mindenesetre engem nem különösebben érdekelt. Legalábbis a "távdiagnózis-távgyógyítás". Az ESP már jobban, de nem akkor - gondoltam, később talán majd foglalkozok a kérdéssel.
Most úgy gondolom, hogy ha jobb is, mintha valaki semmilyen lazítást nem végez, nem túl hatékony technika, miközben sokan túl sokat várnak tőle, túl könnyen. De azért első lépésnek jó volt. -
#95 Akkor kiderül a végén, hogy végülis kb. azonos véleményen vagyunk a Silva-féle programmal kapcsolatban? Annyi a különbség (ha jól látom), hogy szerintem a Silva program esetén túl hangsúlyozzák az ESP-t és a távgyógyítást (ott a lenti linknél is olvasható, mit igérnek...), lazitás terén pedig eddig is voltak hasonló hatást elérő gyakorlatok...
Számomra mondjuk nem világos, hogy mi az elvi eltérés mondjuk a Reiki és a Silva-féle program filozófiája között. Talán annyi, hogy a Reiki nem traktált az ESP témával...
Lehet, hogy csak én állok túl mereven a témához, de nem szeretem, amikor ennyire megfoghatattlan témában ilyen átverésszagú dolgok vannak, amelyeket ráadásul bizonyítani sem tudnak (itt most az ESP-re, távgyógyításra értem ezt persze). -
dez #94 Ehhez annyit fűznék hozzá, hogy még pár évvel ezelőtt voltam egy Ufómagazinos, és egy Színes ufós rendezvényen. Az Ufómagazinos még mindíg sokkal színvonalasabb és tartamlasabb volt, olyanok vettek részt, akik komolyan is gondolják, nem csak heccnek. -
dez #93 "Csaknem 4 évig nagy agykontrollos voltam, hittem Uri Gellerben és az egész mizériában. Aztán szépen lassan kinyilt a szemem..."
Nem tudom, az ezekben való vak hit mennyire számít itt. Szerintem fontosabb, hogy vajon rendszeresen, naponta gyakoroltad-e a visszaszámolásos (később gyorsított) relaxációt (másodsorban a relaxált állapotban való különféle problémamegoldásokat - lehet az hétköznapi is). Anélkül az egész csak egy filozófia a sok közül.
"Jóga, Reiki, egy-két dolgot már én is kipróbáltam. A testi és lelki lazítás pozitív oldalát sose tagadtam, ezzel kapcsolatban sose írtam rosszatt. A probléma ezekkel az ESP élményekkel, kivetítésekkel van..."
Ha azt írod, az egész egy humbug, a jó dolgokat is tagadod. Már az is bizonyított, hogy ha valaki nagyon nem tud hinni a gyogyulásában egy betegségből, az maga bénítja le az immunrendszerét. Az agytréning nagy segítség tud lenni ilyen esetekben. És nem csak a negatív dolgokat lehet közömbösíteni, pozitív irányban is lehet befolyásolni az egészséget. Legalábbis a sajátunkat. Az egy kérdés, hogy másokra is lehet-e így hatni, és az ESP-t és hasonlókat csak egy extrának fogtam fel, nem azt volt a lényeges, és szerintem a legtöbben így vannak vele.
"De nem az ESP és a távgyógyítás terén... (ha jól tudom)"
Ez igaz.
"Én úgy tudom, hogy egy alaptanfolyam cirka 25.000Ft, az Ultra továbbképzés meg 15.000Ft, az Ultra ismétlése pedig 7.500Ft (Forrás)."
Hát, amikor én mentem, még olcsóbb volt. De ha valaki valóban gyakorolja, nem olyan sok pénz ez, sok ("nagyobb") hülyeségre is el lehetne költeni. Egyébként szerintem könyvből is el lehet sajátítani, csak ahhoz egy icipici akaraterő is kell.
"Ráadásul a Silva-program egyik lényege érdekes módon pont ez: ha nem működik, akkor benned van a hiba, hiszen aki rendesen elsajátítja a Silva-féle agykontrolt, az megnöveli az Inteligenciáját, boldogabb és kiegyensúlyozottabb lesz, önmagát (és másokat) fogja gyógyítani és bármilyen nehézséget képes lesz leküzdeni. Legalábbis ezt állítják."
Azért ebben van valami, bár a "bármilyen"-t én is túlzásnak tartom. És az sem tetszik, ha már-már vallásosan akar hinni benne valaki, vagy másoktól azt várja. Tehát ha valakinek már nem is létezik más, mint az Agykontroll. De szerintem a José Silva sem arra hajt.
"Ha úgy gondolod, hogy a te életed a Silva-módszertől lett teljesebb, akkor végülis tényleg pozitív a hatása, és ez örvendetes. De a legtöbb vallás pontosan erről szól..."
1-2x segített, amikor nagyon kellett. Bár még évekkel ezelőtt más lazítási technikára váltottam, amit jobbnak tartok. (Viszont az Agykotrol talán közelebb áll a nyugati emberhez, legalábbis egy részükhöz.) -
Praetor #92 Azért ez nem így van...
A politikusokat is állandóan mutogatja a média. Mit bizonyítottak? Ja hogy az anyag nem átalakul, hanem minden nyom nélkül megsemmisül. Gondolok itt az adófizetők pénzére és a közvagyonra. -
Kryon #91 ....Inkább Csillagkaput nézek... -
Kryon #90 A hidegfúziós csirke sem semmi....Egely szerint ugyanis kalciummentes táppal etetett csirkék hidegfúzióval állítanak elő kalciumot csontjaik növekedéséhez.... -
#89 Sorry, de az elöbb rohantam, és nem akartam kapkodva válaszolni:
Nem hiszem, hogy valóban ismerted, értetted és gyakoroltad volna ezt. Nem vagy egyedül, legtöbben nem értik meg, még akkor sem, ha elvégeznek egy ilyen tanfolyamot. Olyasmiket várnak tőle, hogy nyerjenek a lottón, és más efféléket, vagy más nagy változásokat egyik napról a másikra, miután már 3x "lementek alfába".
Csaknem 4 évig nagy agykontrollos voltam, hittem Uri Gellerben és az egész mizériában. Aztán szépen lassan kinyilt a szemem...
Az alapjai jól ismert és tudományosan igazolt pszicés és testi hatások (főleg a lazítás pozitív lelki és testi hatásai, stb.), és van néhány "extra", ami még nem igazolt (távhatások, stb.).
Jóga, Reiki, egy-két dolgot már én is kipróbáltam. A testi és lelki lazítás pozitív oldalát sose tagadtam, ezzel kapcsolatban sose írtam rosszatt. A probléma ezekkel az ESP élményekkel, kivetítésekkel van...
José Silva érdemeit sok tudományos intézmény is elismerte.
De nem az ESP és a távgyógyítás terén... (ha jól tudom)
Nem tudom, miért van itt emlegetve a pénz. A könyvek olcsóak, és a tanfolyam ára is kimondottan elfogadható volt (és az ismétlés ingyenes). Persze, ha valaki csak úgy szórakozásból megy el rá, és nem is figyel oda, annak csak pénzkidobás.
Én úgy tudom, hogy egy alaptanfolyam cirka 25.000Ft, az Ultra továbbképzés meg 15.000Ft, az Ultra ismétlése pedig 7.500Ft (Forrás).
Ráadásul a Silva-program egyik lényege érdekes módon pont ez: ha nem működik, akkor benned van a hiba, hiszen aki rendesen elsajátítja a Silva-féle agykontrolt, az megnöveli az Inteligenciáját, boldogabb és kiegyensúlyozottabb lesz, önmagát (és másokat) fogja gyógyítani és bármilyen nehézséget képes lesz leküzdeni. Legalábbis ezt állítják.
Ha úgy gondolod, hogy a te életed a Silva-módszertől lett teljesebb, akkor végülis tényleg pozitív a hatása, és ez örvendetes. De a legtöbb vallás pontosan erről szól... -
Cat #88 Egely rajongóknak
Az Ufómagazin és az Ufószövetség nevében tisztelettel meghívjuk a KOZMIKUS JÖVŐ című Energetikai és jövőkutatási konferenciára. Egésznapos előadássorozat ismert hazai kutatók részvételével a jövőkutatás, ufók, földönkívüliek, kozmológia témakörében, valamint az új, környezetkímélő energiaforrásokról. (Az előadók között: Dr. Egely György, Hargitai Károly, Sebeők János, Sós Tibor.)
2004. november 6. (szombat) 9.30-19 óráig
Újpesti Gyermek- és Ifjúsági Ház
(Budapest IV., István út 17-19.)
Előadások a színházteremben
9.30-9.45: Filmvetítés
9.45-10.00: Pusztay Sándor: Kiállítás- és konferenciamegnyitó
10.00-10.40: Sós Tibor: Jövokép idegenekkel
10.50-11.30: Kalmár János: Eltitkolt jövo
11.40-12.20: Oláh Gábor: A sokoldalú lappiramis-energia a hétköznapokban
12.30-13.10: Kisfaludy György: Igaz-e az anyag- és az energiamegmaradás törvénye?
13.10-14.00: Ebédszünet: Filmvetítés
14.00-14.40: Csefkó Pál: A napenergia hasznosítása a tértechnológiában
14.50-15.30: Nagy Gábor: Az élo energia
15.40-16.20: Sebeok János: Mindenhatás és mindentudás
16.30-17.10: Hargitai Károly: Új kozmoszkép
17.20-18.00: Dr. Egely György: A múlt és a jövo energetikája
18.00-18.40: Fórum, melynek során az eloadók válaszolnak a nézok kérdéseire.
Házigazda: Pusztay Sándor
Kendra térítésmentesen jósol a helyszínen, valamint dedikálja a Rejtett sorsok, és a Laura, édes címu nagysikeru könyvét. A konferencia helyszínén kiállítást rendezünk az Ufók és eltérítések címu képzomuvészeti pályázat legjobb alkotásaiból. 11 órától az Ufószövetség elnökségi, 11.45-tol választmányi ülést tart.
Minden érdeklodot szeretettel várunk! -
#87 Tisztelet érte!