Az MP3 veszít a népszerűségéből
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1. Nem mindegy, hogy Joint Stereo (a bitráta nagyobb része megy magára a hangra, és kisebb része a stereo különbségre - alacsony bitrátához ez a jobb), vagy sima Stereo (a két csatorna egymástól függetlenül van tárolva, így egyszerûen felezõdik a bitrátájuk).
2. Az sem mindegy, milyen hangkártyán hallgatod (a legjobb "játék-kártya" is rosszabb, mint egy profi studio hangkártya
3. Attól, hogy nem PC-speaker, még lehet gyengus a rendszered.
4. A te füled az etalon? Az emberi képességek mint tudjuk nem egyformák.
5. Az albumtól is függ.
De még 1x, a 192 még mindíg sokkal jobb, mint pl. a 128.
Meg az emberek nagyrésze is csak errõl hallott csak sajnos. Igaz van aki még errõl sem😊
Szerintem 128kbitnél még simán lehet hallani a valamiféle kvantálási zaj féleséget, de nagyobb bitrátán is megmarad valami inkább érezhetõ, mint konkrétan hallható zizegés-, sistergésféle.
Amugy WMA-nak is van veszteségmentes modja, ez pl. pozitivum. Negativ, hogy ha a WMA lesz a hd-dvd hangja, akkor viszlát digitális kábelek, szépen analog 6 vezetékkel kell majd az erõsitõbe vinni a hangot 😞((
Forza.
(*) Itt fontos kiemelni, hogy sok fajta torzulás van; van, amit jobban tolerál a fül, van, amit rosszabbul. Namost lehet tippelni, a mûszeres tesztek által vizsgált dolgok melyik csoportba esnek.. És miért pont azokat mérik? Mert azokat a legkönnyebb feljavítani. Így születnek a "jól hangzó számok" (a spec-ben), amikbõl semmit sem lehet tudni arról, hogy is szól a cucc valójában. Na jó, annyit igen, hogy egy szokol rádiónál biztos jobb. Pl. egy Audigy az adatai szerint a csúcsszuper, pedig hát...
Bocs, de ez butaság. Nem túl minõségi cuccok olyan torzulásokat csinálnak, ami meghamisítja a zenét, a finomabb részletek meg egyszerûen elvesznek. Kb. olyan, mintha egy koszos celofánon keresztül néznél egy festményt, miközben arról beszélnél, hogy neked csak a festmény számít.
persze ez a határ mindenkinek más. nekem a wma 128kbiten hallgathatatlan... persze ott az mp3 sem sokkal jobb, csak más. 160-192kbit körül az én hallásom vége ér, afölött már csak nagyságrendi ugrást veszek észre... pl vs. CD vs. SACD ...
Forza.

Those who wish to follow me I welcome with my hands
ha azt írod be hogy www.roxy.hu. akkor a danubius online jön be : )
/off
WMA: van akinek az tetszik benne, hogy hangosabb mint az mp3 : )
(Én meg úgy gondolom, hogy van akinek a minõség, és van akinek a zene számít...)
http://www.reasonunderground.hu - reason portál
http://www.lohere.net - a MagyarChan
azt irtam: a nagy többség szerint vakteszten a tõle elvárható módon leszerepelt a WMA. Ennyi. Szar és kész.
Forza.
marketingrõl pedig pontosan a 'céges' formátumok esetében lehet szó mint a wma és az általad használt. vorbis mögött pl nem sok marketinget látni...
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
S onnantól kilehet iirni cd-re ,hifire kötni...
lll l ll lllll l lll ll
- Hol van a füled?
a flac multiplatformos és streamelhetõ kevesebb erõforrást eszik a lejátszásnál.
S szerintem aza +/- 5% filekülönbség elhanyagolható ha losless-ben utazik az ember.
lll l ll lllll l lll ll
Monkey's Audio
Szerintem veri a FLAC-et (gyorsabb, és valamivel kisebb file-t csinál ugyanolyan hangminõség mellett) és ugyanúgy ingyenes. Szerintem ez a legjobb.
A mûszeres tesztek akkor érnének valamit, ha teljesen egyenletes átvitelt tudna minden a hangláncban. De mivel ez nem így van, így egy összetevõt kiemelni teljesen értelmetlen. A végeredmény számít, vagyis az, hogy mit hallok.
Az a teszt, amire hivatkoztál, szintén szubjektív teszt, de mivel szubjektív, így hiteltelen (számomra). Ráadásul engem ilyesmi sosem befolyásolt. Nekem csak az a lényeges, hogy nekem melyik jobb, magas ívben szarok arra, hogy akár ezer másiknak eltérõ a véleménye.
Az egész dologban az a szomorú, hogy az emberek nem határozottak (még ha nem is vallják be), és a marketing rabjaivá válnak. Elhiszik azt, amit mondanak nekik, bármekkora hazugság is legyen.
Forza.
Forza.
talán hidrogénaudion, de lehet h máshol volt teszt, bárki leszedhette szavazhatott, AAC, MP3, OGG, WMA, sonyATRAC3 versenyzett. És bezony az AAC és a tweakelt MP3 gyõzedelmeskedett.
A WMA a sony mellett a kemény utolso helyet fogta meg. Az mp3pro nem versenyzett, mert normális audioberendezésen alkalmatlan zenehallgatásra. Hordozhatón... talán.
128kbit alatt NINCS normális kodek, valahol ott a határ a fülnek... ismétlem: normális otthoni audioberendezésen, nem minifülhallgatón.
Forza.
lame-nél pedig inkább abrt szokás használni mint vbrt, kérdésed is akkor mondana valamit ha az átlagos bitrátát adnád meg, nem a min/max értékeket - igaz, 1értelmû válasz akkor sincs.
alacsony bitrátán (amit azért ált. szívesebben használunk hordozhatókba) a vorbis 1értelmûen sokkal jobb, 128kbps alatt az mp3 meghal (nem én mondom, hanem a fehérfülûek).
én pda-dvdripjeimnek pl -q 1 minõséget adok (~80kbps) és ok.
kb szabály, hogy a vorbis eggyel alacsonyabb fokozaton mint mp3 biztosan jobb minõséget produkál, nagyobb szakadéknál jöhet csak vita.
bõvebb infókért és összehasonlító tesztekért megintcsak hydrogenaudio.org.
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
\"A lehetetlent megkiserelni, nem lehetetlen...\"
"-most készítik elõ a terepet, hogy illegálisnak minõsítsék az mp3-at😊)"
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
A wma hangzása nem tetszik, túl sok mindent elnyel a zenébõl. Az aac-nek pedig túl keménynek hallom a hangzását. Persze izlések és pofonok... Egyes zenéknél még elõny is lehet.
Az MP3pro-nál pedig szerintem nagyon elkülönül (pro-s lejátszásnál) a magas, anélkül meg mintha nem is lenne.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Ugy tudom, hogy a wma kb. mp3 pro minosegehez hasonlithato, aachez meg nem volt szerencsem.
De legyen az wma, aac, ogg vagy akarmi, elobb-utobb ugyis mp3ba fogom konvertalni: mivel a hordozhato lejatszom ezt tamogatja.
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce