2392
PS2-n mi kell ahhoz, hogy a HDLoader betöltődjön mindenféle boot-lemez használata nélkül ?
  • daftpete
    EBay? Hm... megnézem a környező Sega Shopokat és ha 1ik se talált, akkor marad az EBay. És külföldről nem körülményes? Vagy vannak fent magyar hírdetések is? (bocs, ha hülyeséget kérdezek, de nem nagyon vágom ezt a témát)
  • PoisonChihuahua
    8-15k-ig is terjedhet az ára, de én max egy 10-est adnék érte. Külföldről (pl.: E-Bay) több eséllyel tudsz olcsón szerezni, itthon pofátlanul magas áron szokták kínálni. Ha mégis találsz olcsó helyet akkor szólhatnál nekem is...
  • daftpete
    Feladom... mennyibe mennek a Network Adapterek, ha vhol lehet kapni?
    Vagy használtan tud vki esetleg eladót? Köszi.
  • daftpete
    Külső tápos, szal sztem azzal nincs gond. Ráadásul kipróbáltam haverom 50004-esén is, és ott is fagyott. A pendrive-ot, meg most már tökéletesen felismeri, amint rányomom az USB-re.
  • lowdog
    lehet a házzal is gond, lehet hogy nem kap elég "tápot" például...

de USB HDD-ben nem vagyok otthon, egyszer próbáltam egy 4 gigás pendrive-ot de nem sikerült működésre bírni, úgyhogy maradok a network adapternél...
  • daftpete
    Köszi, hallottam az USB-s hátrányról, de most örülök, h legalább ez van. Am pendriveról sikerült elindítani az SSX-et. Jól megy, meg minden, csak az a baj, h 1 gigás pendrivera nem nagyon férnek játékok :S Azt jó lenne valahogy kideríteni, h miért fagy ki az USB Advance, amint rákötöm a winyót... Próbáltam Slave-be, Master-be meg vmi limit cuccba is. Ráadásul 2 winyónál is csinálja. Lehet, h az USB "winyóházzal" van gondja?
  • PoisonChihuahua
    Ezt ismered?
    Ha sikerül működésre bírnod, akkor ne lepődj majd meg, ha a játékok nagyja nem indul vagy sz@rul fut.
    Ráadásul a PS2 1.1-es USB-je miatt a töltés is 3x lassabb, mint lemezről, emiatt a videók is szaggatnak majd.
    Csak azért írtam le, mert az USB-s HDD nem egyenlő a PS2 belső HDD-jével. Utóbbinak megvan az a pozitív tulajdonsága, hogy szinte minden játékkal kompatibilis, gyorsabban tölt, stb., szal nem keverendő össze a kettő.
  • daftpete
    Közben itt próbálgattam 1 csomó mindent és azt vettem észre, h az 1 gigás pendrive-val is ugyan azt csinálja az USB Advance, mint a winyónál, de ennél 1 idő után észbekap. Lehet, h időbe tellik neki beolvasni mind a 40 gigát? Ha igen, akkor viszont mennyi idő? 5-10 perc, mire futtathatok róla vmit, v ez h működik?
  • daftpete
    Igen, ez is megvolt már... még játékokat is másoltam fel.
  • Banyapapa
    ezzel probáltad?
    mármint ezzel megformázo,dés ugyanezzel felrakod a játékot.
  • daftpete
    O, bocsi, h ez a 3. HSZ-om egymás után, de azt elfelejtettem, h Windows alatt mibe formázzam a winyót? FAT, FAT32 v NTFS? (40 gigás Maxtor, ha ez számít... bár kétlem)
  • daftpete
    Ja és még érdekelne a winyóval kapcsolatban 1-2 dolog.

1: mikor bekapcsolom a PS-t, akkor már menjen e a winyó v csak az USB Advance betöltésekor kapcsoljam be?
    2: SLAVE, MASTER v CABLE SELECT juperelés legyen?
  • daftpete
    Újra itt!
    Na szóval. Most az van, h sikerül az MCBoot, de az USB Advance azt csinálja, h betölt, villan egyett a HDD LED a winyón és a progi kifagy. Na ilyenkor mi a teendő? Próbáltam sima USB Advance-t és Global War Edition-t is. Mind a 2 gépen ugyan ez a helyzet.
  • daftpete
    Rendben van, köszönöm szépen a segítséget. Már kezdtem félni, h a PS-sel van a gond és fölöslegesen vettem meg a kártyát.
  • lowdog
    igen, meglehet hogy regebbi verzioval mukodni fog, a legjobb az lenne hogyha a ket gepet egymas melle tennetek. ha megcsinalod egyik gepen a kartyat, ki tudjatok probalni mindketton hogy megy-e... ha egyiken megy, masikon nem, akkor erdemes masik verziot kiprobalni!
  • daftpete
    Ja és a memóriakártya vadonat új, tegnap vettem. 8 megás Sony.
  • daftpete
    Hát, délután kipróbálom majd nála. Am a volt az azt lelenti, h amikor próbáltuk :D
    Meg közben rászántam magam és elolvastam visszamenőleg 10 oldalt. Lehet, hogy ha továbbra se működik a Free MCBoot 1.8, akkor egy régebbi verzió még jó lehet?

Amúgy köszönöm a gyors választ. :D
  • lowdog
    ha jol ertem egyaltalan nem mukodik a FMCB, tehat valoszinuleg ujra kell csinalni a kartyat.

"Havernál jó volt, meg minden"
    az mit jelent hogy "volt"? ha most atrakod a kartyat a masik gepbe, most is jo?
  • daftpete
    Helló!

Nekem egy SCPH-30004-es, PAL-os böszmém van és lenne egy olyan gondom, hogy Free MCBoot 1.8-ról indítom a gépet és akár ElfLauncher-t, SMS-t vagy bármit indítok a kártyáról az történik, hogy LOADING... és vagy feketeség vagy újraindul a gép. Ilyenkor mi a teendő? Havernál jó volt, meg minden, csak akkor hülyült be néha, ha rá volt kötve az USB winyó.

(Bocsi, h megkérdezem, gondolom már 100x le lett írva, de a 23 oldal HSZ most kicsit sok lenne a számomra.)

Amúgy azért próbálkozok ezzel a winyós megoldással, mert macerás lenne most a fejcsere a többi cucc meg kéznél van.

Előre is köszönöm a választ!
  • BeLANzO
    Hi!

Köszi szépen, ez tűnik eddig a leghasználhatóbbnak!
    Nyomogatom aztán meglátom, hogy mire jutok.
    Mondjuk már elsőre szimpatikus, hogy a kernel loader
    .elf file így mcboot-ból már tudom futtatni.
    A hajam hullott a Sony féle cd-boot majd select boot->memory card
    verziótól...

Üdv,

BeLANzO
  • PoisonChihuahua
    Egyszerre nem lehet a kettő pont a HDLoader filerendszere miatt. :(

Nem hivatalos Linux-ról PS2-n itt találsz kevéske infót.
  • BeLANzO
    Sziasztok!
    Csak félig vág ide a kérdésem de hátha van valakinek tapasztalata ezügyben.
    Sikerült-e már valakinek a vastag PS2-ben a HDD-t úgy partícionálni, hogy a HDLoader-es játékok és Linux is fusson rajta?
    Eddig arra jutottam, hogy mivel mindkettő más file-rendszert használ egyik simán felülírja a másikat...
    Annyit még hozzá, hogy edig csak a gyári Sony által kiadott 1.0-ás Linux-al próbálkoztam...
  • bcrics
    hy,,a vigyón mien játékok vannak?és lélegzik még a gép,mert érdekelne.
  • BuktaXbox360

Vastag ps2 network adapterrel + 80gigás vinyóval tele játékokkal + Logitech Wireless joyal + 8mb eredeti Sony memkártya + rgb kábel 25eFt. Péntek-szombat személyes Bpesti átvétellel. PM ha érdekel.
  • cors
    Szuper,akkor meggondolom.
    Köszi.
  • gyurczy
    Működik, szerintem az eredmény uaz, mint a FAT+NetworkAdapter (kivéve az esztétikát). A játék arányom eddig: 52 felmásolt játékból 9 nem indul (de ez még javulni fog, remélem), ellentétben az USB-s megoldásnál kb. a felrakott játékok fele nem indult.
  • cors
    Köszi,és működik?
  • gyurczy
    Nem, ezt slim gépek egy részével lehet megcsinálni. Leírás itt
  • cors
    Szia!

Így a ps2 network adapter nem is kell hozzá?
  • gyurczy
    Próbáltam - eredmény ua.: HDLoader 8C - minden inditáskor formázni akarja a HDD-t(több winyóval is próbálkoztam), a HDL_8B működik és már indul kártyáról is:-). (a kártyával van vmi, mert másik két kártyával OK)
    De, miért nem megy a HDL_8C ???
    Amúgy szuper ez a HDD-s megoldás - érdemes volt "szétvágni" egy orig. gépet, most "kúsznak" fel a játékok a 400GB-os Hitachi-ra:-)
    Köszönet PPMISA-nak a forrasztásokért!
  • lowdog
    probalj meg feltenni ra egy jatekot (winhiip-el pl)
  • gyurczy
    Folyt.: A HDL v0.8B/v3.8B-vel működik, de a többi vagy el se indul, vagy a lentebb említett problémát okozza.
    Jó lenne működésre bírni a 0.8C-t, mert úgy látom azzal megy a legtöbb játék.
    Más: USB HDD-ről indítom a HDL_8B-t - müxik, átmásolom az ELF-et a kártyára - onnan már nem tölt be! ???
  • gyurczy
    Uraim! Megtörtént az IDE kábel forrasztgatás, fájlkezelő látja is a HDD-t, viszont az a problémám, hogy HDLoader 1,8c -vel leformázom - progi indul - mutatja, hogy nincs rajta játék - de, ha újraindítom a HDL-t megint formázással akar kezdeni! Ötlet????
  • gaben919
    sziasztok megcsináltam a karit de a saját gépemen nem megy valami miatt
    másik gépen megy a sajátom 39004 es! Ezen megy az 1.8 mc boot?Az a baja a gépnek hogy nem pörgeti a cd-t és minden indításnál mintha teljesen ulraindulna minden indulásnál be kell állítani a nyelvet meg az időzónát stb. tud valaki valami megoldást vagy halott ötlet??
    Esetleg ha régebbi boot al menne akkor kellene egy iso amivel fel lehet telepíteni a memkarira mert amit találtam 1.2 t az valamiért nem megy rá a karira valamit hiányol köszi előre is!!
  • gyurczy
    Az menni fog :-) Köszi!
  • lowdog
    onnantól nem, ha free mcboot-tal el tudod indítani a HDloadert.
  • gyurczy
    Uraim! Meguntam az USB-vel való szenvedést és szereztemegy 70004-es slimet, amire "ráforrasztgatunk" (ha minden jól megy) egy IDE kábelt.
    A HDLoader-es megoldásnál számít az, hogy chippelt-e a gép?
  • gyurczy
    Rakd fel a Free McBoot 1,8-at a kártyára, abban benne van az SMS lejátszó (is), inditsd a gépet kártyáról, inditsd el a SimpleMediaSystem-et, rakd be a PenDrive-t.....és nézd a filmet:-)
  • gaben919
    Szóval addig értem hogy kiírom azt a lemezt amit belinkelt berakom a memókarit és megformázom azután ez a telepítés nem megy mit kell rakni a memókarira hogy divix filmet tudjak nézni pendriveról?
    Ennyi lenne a játék per pillanat nem fontos!
    Előre is köszi!
  • Akey
    Banyapapa #1648-as hsz-ban nagyon jól össze van foglalva a dolog. Ha elsőre nehéznek is hangzik, de a PS2 előtt már pofonegyszerű lesz. Az USB-s HDD már keményeb dió, mert elég gyenge a kompatibilitása, és mondnom se kell, hogy pendrive-ről ne is próbáljon játszani senki. Viszont a Divx-es lejátszóját megirigyelhetné sok DVD lejátszó.