16
  • termi
    #16
    Mire kipostazak a modemet
  • termi
    #15
    A bekotesre 2-3 hetet kell varni de ha megtudod csinalni magadnak akkor 2 nap max.
  • gz8
    #14
    Utólag észrevettem, de mint írtam, a német soha nem volt se erősségem, se kedvencem...
  • IrkaBirka
    #13
    termi,

    és mennyi idő alatt kötötték be? Mivel én már a második hónapja várok rá, hogy egy sima ADSL-t behúzzanak :-S
    Még azt sem tudják megmondani, hogy mikorra lesz meg....
  • termi
    #12
    Ja bocsi ez a jo cim rogers
  • termi
    #11
    Canadaba en 45$ fizetek 1 5Mbites kapcsolatert es 800 kbit uploadert de az elso 3 honap csak 25$. Es nem volt semilyen bekotesi dij es akkor szakitom meg amikor akkarom. Csak a modemet kellet megvenni 100$-ert. Es korlatlan se idohoz se tolteshez nincs kotve. Es idaig 1-se szakadt meg pedig 2 honapja megy. Es nem beszelve arrol hogy 10 mb email cimeket adnak es akkar 10 et is nyithatok. Fotok szamara meg nincs limit + 30mb webtarhely.rogers es itt keresd a service comparisiont!
  • valaé valaé ná
    #10
    Ajaj már megint kezdődik.
    El kell menni Japánba, nincs mese.
  • kicsizoz
    #9
    Na így már korrektebb a kép,
    horbykeee hozzászólásán kicsit felkaptam a vizet...

    De örömmel látom, vannak még azért tényszerübb hozzászólások is :)
  • Luminas
    #8
    Csak úgy mellesleg jegyzem meg, hogy bár az igaz, hogy Japán az első az internet árát tekintve (gyk legolcsóbb), viszont a vírusok elterjedésében is az első helyet birtokolja, ami már nem olyan nagy megtiszteltetés^^
  • Gabest
    #7
    Na igen, nem a t-* nevű rablóbandához kéne hasonlítgati az árakat állandóan, vannak még más szolgáltatók is a világon :)
  • shabba
    #6
    Viccelődés nélkül is lehet 4200 yenért(~38 dollár,7500Ft) japánban 100Mbps sőt most már gigabites lakossági csomagot vásárolni(erről nemrég csináltam egy topicot: http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=71314 ). Viszont nem sok gyakorlati értelme van mbps-ra arányosítani a havidíjat, ennek inkább PR vonzata van kevésbé költségoldani. A forgalmazott adatmennyiségnek sokkal jobban van köze a költséghez, az pedig egyáltalán nem törvényszerű hogy egy 100mbps-es netelőfizetéssel rendelkező 300x többet tölt le mint egy 384kbps-es, arányaiban nem lesz jelentős eltérés. A nagyobb sebességű csomagnak inkább PR oldalon vásárlócsalogató és a konkurenciától való kitűnés vonzata van amin a japánok már jó pár éve átléptek az erős verseny miatt ezért árulnak ott sebesség limit nélküli csomagokat és csupán a technológia által elérhető maximum sebességet tüntetik fel ami néha csalóka.
  • shabba
    #5
    Éppenséggel pont az internetszolgáltatás havidíját felejtetted ki(ahogy erre tesztelo is felhívta a figyelmet), kombináld össze az általad említett oldalt ezzel a t-online árlistával és a kettő összege megadja mennyi lesz a zinternet.(persze van még sok más internetszolgáltató, ez a kinti suxelero-nak felel meg).

    http://service.t-online.de/c/15/04/59/1504594.html

    Azt sem szabad elfelejteni az 1500-as csomagnak nincsen lakossági nagyker csomagja csak üzleti, az üzleti csomagokat pedig jóval magasabb áron mérik idehaza. pl. egy 768-as csomag esetén a lakossági 15 rongy az üzleti pedig 40.

    Persze mindezek ellére nálunk elég rosszak az ár/érték arányok, és ezt szerintem még az évvégéig várható sávszél emelés után is el lehet majd mondani.
  • gz8
    #4
    Ez a majd' 89 ezer forintos ár akkor is teljesen nevetséges. Németországban ugyanez 3072/384-es (elismerem, hogy a feltöltési sávszélesség ugyanúgy túró), az egyszeri díj 100 euró (25e Ft), a havidíj pedig 25 euró (6200 Ft), persze az árukapcsolás, ami miatt ugyanúgy szankcionálni kellene, itt is megvan: kötelező telefonelőfizetés.
    A 2048/192-es havi 20, az 1024/128-as 17 euró (5000 ill. 4200 forint).

    Itt vannak érdekességek, bár valami havi 50 eurót is említenek, de a német soha nem volt se erősségem, se kedvencem...
  • TeszteloPontHu
    #3
    Kicsit máshogy van ez, de a lényeg ugyanez:
    A T-Comnál a 3Mbites ADSL vonal 25 euró, ehhez jön még a korlátlan letöltés, ami 50 euró. Azaz kb. 18e Ft-ért kapják meg, amit mi 90e-ért.
  • kicsizoz
    #2
    Az komoly lehet kb 200 forint megabitenként?
    Ha ez igaz lenne, a kábel árát is csak évek alatt fizetné ki az ügyfél, hát még a többi cucc.. :)

    Ne vicelődjünk már....
  • horbykeee
    #1
    ez egyszerűen nevetséges...Németországban a T-com nál havi 3000ft Mbitenként a net,azaz 3MBit 9000ft nem azaz x euró,japánban 1-2USD megabitenként,nálunk meg 88900ft ez röhely,de nincs más a piacon ez a baj...