4495
  • bigfoot
    hát igen,nagyon vág mindent,ahhoz képest hogy ilyen régi a sorozat!
  • David01
    Nagyon részletesen ismersz mindentt Köszi.

Kérdezhetek még??? :)
  • bigfoot
    akkor gondolom neked az összes rész is megvan!
    a replicát olyanra tervezed mint a magyar mukinak van??
  • KnightRider

Kitt karosszériája az úgynevezett Molekuláris Kötésű Héj (Molecular Bonded Shell). Ez egy három rétegű, spirál szerkezetű molekulákból álló anyag, mely molekuláris szinten ötvözi magát az adott alapanyaghoz (Kitt esetében, gondolom, acélhoz, vagy aluminiumhoz). Az anyag pontos összetétele ismeretlen, ezek az adatok az 1983-ban kiadott "The K.I.T.T. kit" brosúrábóll, és persze magából a sorozatból való infromációk.

Kitt eleinte gyakran mondogatta, hogy nincsenek érzései. Valójában azonban mindig is megvolt a lehetősége a fejlődésre, és ez hamar meg is mutatkozott. Kitt megmutatta nekünk, hogy képes megérteni az élet értelmét (Élethalálharc), hogy képes a félelem (Veszélyes hulladék) és a hiúság (Az ál-Devon) érzésére, valamint arra, hogy kételkedjen önnön értékeiben (Felvásárlás).

Kitt elméletileg bármilyen finomított kőolajszármazékot képes hasznosítani, emellett hidrogént is.

Kitt végsebessége valahol 300 mérföld/óra fölött van, igazából nem ismeretes a pontos szám.

• David01
    Régebben nagy KR rajongó voltam de akkor még számitogepem se nagyon volt.tehát akkor még pár kérdés:

Miből van kitt karosszériája?
    Vannak kittnek érzései?
    Milyen üzemanyaggal müködik?
    Mennyi a high-end végsebessége?

• KnightRider

Nehezen. Én idegen nyelvű antikváriumban szereztem, még fél éve, de azóta nem érkezett új. Sajnos...
  • David01
    A könyvet honnan szerezhetem meg?
  • KnightRider

Kitt kerekeibe nem "nyomnak" semmit, legfeljebb habot, de ennek semmi köze az ugratásokhoz. Ez a hab egy levegőre szilárduló elegy, mely nyomás alatt van, ahogyan akármelyik normális autó kerekében is nyomás van. Ha Kitt fémszálakkal erősített gumiköpenye kiszakad (magyarul: defektet kap), ez a hab kitölti a rést, így Kitt képes fenntartani a megfelelő cirkálósebességet, míg vissza nem ér a kamionhoz. Nem kamu, benne van a könyvben.

A Turbóról: a Turbo Boost nam repülés, ezt Kitt egyszer ki is jelenti. Az alvázán hátul két sűrített levegő szelep található, melyek óriási nyomású levegőt eresztenek ki, ez löki Kittet a levegőbe. Ezért van, hogy amikor Kitt ugrat, gyakran látni mögötte egy nagy porfelhőt. Ezt a sűrített levegő kavarja föl.

Egyéb kérdések :) ?
  • David01
    Akkor kérdezek: :D

Mit nyomnak kitt kerekeibe hogy repüljön ??
  • KnightRider

Ha bármiféle kérdésetek lenne Kittel, vagy a többiekkel kapcsolatban, nyugodtan kérdezzetek. Ismerem a dolgokat, 10 éve írok KR fanficet és már jó ideje a saját Kittemet tervezem. Ezek mellett kívül-belül ismerem Kittet, az emberi szereplők pedig mintha a családtagjaim lennének. Persze nekem nem olyan szőrös a mellem, mint Michaelnek, de vagyok annyira kövér, mint ő 50 évesen :)
  • Csabesz6
    wow
  • KnightRider

Köszönöm. A leírt adatok többsége persze nem került be a filmbe, de ha meg tudod szerezni Larson eredeti könyvét, abban benne vannak. Nekem németül van meg, pedig jobb lenne angol eredetiben. Na mindegy. Nem mellesleg nem árt, ha 15 éve elvakult rajongó vagy :)

Bevallom, pár dolgot kikövetkeztettem. Józan emberi észból adódnak, pl. a csipogó kapcsolók ötlete is ilyen. Más dolgokat megkérdeztem olyanoktól, akik értik a technoblablát. Tudtátok például, hogy az eredeti műszerfalon lévő Propagation Delay HRS kijelző mit mutat? A geostacionárius pályán álló műholdról érkezett jelnek a Föld görbülete által okozott késését. Hát igen, Kitt bonyolult egy gépezet...

• bigfoot
    te aztán vágod a lecsót:)
  • Dred bíró
    Ez már unalmas rész volt.
  • KnightRider

A magyar fordítás lényegtelen. A Micro Jamet egyszer Földmágnes-erősség szabályozónak fordították, úgyhogy ne törődjünk vele.

A következők a hivatalos, Larson által írt Knight Rider regényből, illetve Larson-interjúkból származik. Szolgáljon okulásotokra!

Eredetileg az autó a Trans Am Two Thousand volt, tehát Trans Am Kétezer, egy taktikai támadó fegyver. Emellé jött a Knight Automated Roving Robot CPU, vagyis Karr számítógép-agya. Azt ugyebár tudjuk, hogy Karr nem volt biztonságos, ezért lekapcsolták. Feltehetőleg nehéz volt szétszerelni a gépet, hogy kiszedjék a CPU-t, ezért gazdaságosabb volt elkészíteni egy teljesen új autót, amibe Wilton beépíttette a másik AI rendszerét, a Knight industries Two Thousand-et, vagyis Kittet. Kitt akkoriban a washingtoni mainframe része volt, ezt mondja a Góliátban (vagy a Góliát visszatérben). Wilton sürgette az embereit, hogy készüljön el az új gép, mielőtt ő meghal, ezért az új autó, a Knight 2000 nem készült el teljesen. Eredetileg fejletteb kellett volna, hogy legyen a Trans Am 2000-nél, de nem olt idejük befejezni. Ezért van, hogy szinte minden epizódban fel kell szerelni Bonnie-nak, vagy Aprilnek valami új eszközt. Karrban mindezek megvoltak (kivéve persze az olyan taktikai támadó fegyverzetet, mint pl. a lézerágyú). A Knight 2000 emellett békés célokat szolgált, nem úgy, mint Karr, akit Washington rendelt meg, hogy háborús helyzetekben vessék be, ezért a K2000 tényleg "gyatra kivitelű sorozattermék", már amennyire hiszünk Karrnak. Karr valóban prototípus, Kitt azonban nel feltétlenül fejlettebb változat, inkább egy alapgondolat alternatív megvalósítása.

Az, hogy minden kattog, csipog, stb., szerintem egyszerű visszajelző mechanizmus. Vannak olyan eszközök, melyeknek hatása nem olyan látványos, mint a turbo Boost, vagy az SPM-fokozat. Ott van a Micro Jam, vagy az Ultrafrekvencia modulátor (lásd: Harmadik évad, Cserbenhagyók c. epizód). Ahhoz, hogy a pilóta tudja, hogy az eszköz működik, a kontrollfényen (magyarul, hogy felgyullad egy LED/az egész kapcsoló) kívül ez a hang figyelmezteti az adott modul aktiválását.

• Broafka
    1,sajnos nem vagyok én ennyire jártas benne, de KARR nyílván (mivel ezt mondják) egy prototípus volt, szal (ami nálam azt jelenti) hogy egy ilyen terv féleség, egy váz, egy kezdetleges model...

3, szerintem az csak efekt, hogy szórakoztató legyen a film
  • Vlala #394
    Elolvasgattam, vannak benne számomra érthetetlen, összeférhetetlen dolgok.

1. Az első rész elején (két hete láttam újra) Michael Longnak volt egy Kitt-kinézetű Pontiacja, gondolonm, ennek a mintjára készítették a 2000-est. Karr is ebben az időszakban készült? Mert nem így mondják...

2. A molekuláris páncélzat összetevői 3 embernél vannak, az ál-Devon c. részben mégis könnyen megszerzik az Alapítványtól, bár erre lehet, hogy én emlékszem rosszul.

3. Mi a fészkesnek csipog, villog, kattog minden? Még a gázpedál lenyomására is sípol a rendszer. Ilyen hangos, idegesítő elektronika miatt évente kellene sofőrt cserélni benne, mert nem menne át az éves pszichológiai teszten.

• Broafka
    de ha lefordítjuk akkor végülis a Knight 2000 az a Knight Industries Two Thousand, csak a Knight 2000-ben nincsen benne az 'Industries'
    de nem vitatkozom most, mert iszonyat álmos vagyok (imádom ha fél 4-kor alszom el és 9-kor felébreszt a fűnyíró!)
  • KnightRider

Nem csak Auto Cruise-ban kapcsolnak be. Mindig, amikor Kitt, pontosabban a Knight 2000 aktív. Knight 2000-ként én az autót értem, Larson mondta, hogy van a Knight 2000, az autó, és van Kitt, a Knight Inustries Two Thousand, a számítógép. Két egymástól eredendően független egység. A műszerfal kijelzői az autó állapotát mutatják, így a hangmodulátor két oldalán lévő kontrollfények is.
  • Broafka
    mondasz valamit, tényleg... most hogy mondod azok szoktak felvillanni amikor kitt magától megy
    így már ok, csak... azt hittem gombok, biztos álmos vagyok ^^
  • KnightRider

Azok nem kapcsolók! Minden KR fan tudja, hogy azok az indítási kijelzők. A legfontosabb eszközök működését mutatják, amikor a rendszert Stand-by üzemmódból aktív üzemmódba kapcsolják. Air, Oil, gondolom ez egyértelmű. S1, S2 a rendszer és a tartalékrendszer. P1, P2, P3, P4 a négy proci.
  • Broafka
    jut eszembe ott van az a 8 gomb (4 sárga, 4 piros) azt a sorozat alatt vagy a Kitt vagy a Karr használta akár egyszer is? (na jó az oil-t azt talán használta, de azt se mutatták...)
  • Broafka
    jó, de inkább sárga, ahol már megszűnik a sárga beszéd csíka (szal értitek :P) ott már zöldesedik...
  • KnightRider

Zöldessárga-takonyszínű. Én magam sem tudom. Aki jól ért a színekhez, döntse el a vitát :)

• Broafka
    jah, de amúgy tényleg sárga volt :)
  • KnightRider

Nincs mit.

Karr hangmodulátora olyan sárgászöld/okkersárga között változó, igazából attól függ, hogy milyen szögből veszi a kamera, vagy honnan esik rá a fény. Csóró 80-as évekbeli LEDek...
  • DJ Skyline
    köszi szépen!
    kérdés! KARRnak miért zöld a "dumálókája" ? nem sárga volt eredetileg?
  • KnightRider

Parancsolj!

Kitt

Kitt refit

Karr
  • DJ Skyline
    valakinek nincsen KITT és KARR beszélőkéjéről egy-egy animált képe,amin mozog?
    erre gondolok! vagy valami oldal ahol fenn van? eddig a knightrider.hu-n néztem,de nem találtam
  • KnightRider

Gondolom, azért volt 81 a jogsijában, hogy ne legyen "túl" új. Frissen csinálta Wilton, de valójában kamu az egész. Wilton jól megszervezte :)
  • Dred bíró
    Én magyarországra gondoltam a sikertz.
  • KnightRider

Köszönöm. A képekért a mai napig aggódom, hogy törlik a hülye szabályzatuk miatt. A saját képtáramból vannak, de kellett találnom megfelelő élességű képeket. Karról pl nincs, ezért olyan tré a Karr kép...
  • DJ Skyline
    ezt nem tudtam,grat hozzá jó lett!
  • KnightRider

Barátom, a magyart én csináltam, szinte teljesen egyedül, az elején még nem is voltam wiki-tag. A magyar epizódlistát is én csináltam, bár azon még szépítenem kell, az angolnak a magyar vonatkozásait én írtam, és lesz kibővített funkciólista. Nem 100%, de ha egy mód van rá, megcsinálom.
  • Magoo
    azért gondoltam 81 végére mert asszem Knight jogsijában van 81-es dátum....asszem :)
  • DJ Skyline
    te aztán tudsz infókat!

magyar KR leírás,alul pár KITT funkció
    itt meg angolul,kicsit több funkcióról írnak
  • KnightRider

82 februárjában forgatták le a Pilotot. Larson az első két 82-es trans Amet rángatta la egyenesen a gyártósorról, hogy megcsinálják a filmet. Az első jeleneteknél még nem készült ez a nyújtott orr, custom taillight, teljes műszerfal, ezért besuvasztottak egy sor piros lámpát pl az orrba, még csak nem is volt igazi futófény. A teljes műszerfal igazából az első évad felére készült el, miután a nézők betelefonáltak, hogy legyen Kittnek is olyan hangmodulátora, mint Karrnak. Meg is csinálták, persze pirosban, és azóta is ilyen Kitt hangmodulja.

Visszatérve: nem 81 végén, hanem 82 elején kezdték el :)
  • Magoo
    ja még 1 dolog. Az Airwolf 84-es...ellentétben a Knight Riderrel amit 81 végén kezdtek el csinálni ha jól tudom. :)
  • Magoo
    dehogynem volt népszerű.
    Csak M.o-n nem aratott akkorát. amúgy kint szerették.
    Én imádom a légifarkast. Bár jönne itthon is dvd-n :)
    a tv-ből kishíján minden részt felvettem amúgy DVD-re...csak azért az nem olyan minőség mintha gyári DVD lenne (pedig jó minőségü forrás és tuti Panasonic asztali recorderrel lett felvéve)
  • Dred bíró
    Az sztem negyed annyíra nem volt ilyen népszerű....... szal ne nagyon várd.- elég régi film az is.