Forza Motorsport

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

aabyssx
Ez Xbox-os és még ki sem jött.

www.youtube.com/aabyssx

Teháááát érdemes megvenni? vagy mi? Toca 2 télleg 1 rakás...kit érdekel h lehet menni kamionnal meg ilyenek, szart se ér ha nincsen fííílingje!

de jó lenne már valami bumm....

Neme.
"Rétegjáték? A Microsoft minden erõfeszítése ellenére könnyen az lehet belõle."

Az eurogameres cikk szerint maga a Microsoft akarja "legyilkolni" a GT4-et... Ha meg nem jön be, lesz belõle komoly játékosoknak való rétegjáték.

"ami a fórumokban megy idõtlen idõk óta, az valami oltári"

Ami azt illeti, ez sem különbözik sokban a fórumos hozzászólásoktól.

Döglik a géped a hsz-okba ágyazott youtube videóktól? Itt a megoldás: http://userscripts.org/scripts/show/137068 KERESEM - http://soundcloud.com/nemesg/sets/track-ids/

aabyssx
ÁÁÁÁÁH! Én meghülyülök ettõl az oldaltól (x365)!

A ToCa Race Driver 2 és a Le Mans 24 Hours gagyi játékok! SRY, de nem ide valók!
Az F355 Challenge viszont máig az egyik leg-leg-legkorrektebb versenyautós játék a szemeimben. Az irányítás ebben a játékban talán még a GT-nél is jobban be van lõve.

Ez a 3 játék nem egy irányvonal, vaze'!

Az Eurogamer korrekt first impressions cikket írt. Inkább azt olvasgassátok, mint ilyen hülyeségeket!

Mégegyszer: http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=57790
(BTW teljesen pozitív a cikk.)

www.youtube.com/aabyssx

Bogyi007
Nem igaz, mit össze nem tudtok kombinálni vessetek már rá egy pillantást: http://www.xbox365.hu/report.php?reportid=88272

Csak egy idézet belõle:

"Még valami így a végére: Gran Turismo 4. Nevezzük nevén a gyereket, mert ami a fórumokban megy idõtlen idõk óta, az valami oltári. Hogy ki volt az az idióta, aki a Forza Motorsportot elõször nevezte "GT4 gyilkosnak", azt nem tudom, de nagyon rosszul tette. A párhuzamok ellenére a Forza sokkal inkább a ToCa Race Driver 2, Le Mans 24 Hours, F355 Challenge irányvonalát követi, mintsem a Polyphony Digital remekmûvéét. Ez sokkal inkább élethû, éppen ezért kevésbé látványos, kevésbé élvezetes, inkább rétegjáték, mint a Gran Turismo 4. Ha így tekintünk rá, akkor nem ér csalódás. Közvetlen összehasonlítással azonban nem érdemes sem egymást, sem magunkat teljesen értelmetlenül hergelni. Lehetõleg ezt mindenki felejtse el!"

Bogyi007 a legtitkosabb titkosügynök, a titkát sosem tudhatod meg, akik megtudták már nem tudják elmondani....

Neme.
Heh, végülis MS-tól kitelik. 😊 Ugyanígy álltak a Xbox2 vs PS3 témához, ha jól emlékszem.

Döglik a géped a hsz-okba ágyazott youtube videóktól? Itt a megoldás: http://userscripts.org/scripts/show/137068 KERESEM - http://soundcloud.com/nemesg/sets/track-ids/

aabyssx
http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=57790

www.youtube.com/aabyssx

Neme.
Így van, a szimulációnak vannak fokozatai, de egyik se felel meg a valódinak, csak olyan, mintha... csak az egyik jobban közelíti bizonyos téren, a másik kevésbé stb.
Arcade = játéktermi?

aabyssx
Én nem kategorizálok, hogy szimulátor, vagy nem.
Az a csõlátóknak való.

Én simán eldöntöm magamban, hogy nekem jó, vagy gáz.

BTW halkan megjegyzem, hogy pécére sincs "olyan" szimulátor.
Ott is csak ráfogják a rajongók, mert attól jobban érzik magukat.

www.youtube.com/aabyssx

jo ez game érdemes rászánni pízt?mit tudtok mondani?

de jó lenne már valami bumm....

DanielT
Jah, csak nem mindegy milyen szintû realizmussal valósul meg. Keress már rá az arcade jelzõre is...
Neme.
Hmm... kezdjünk egy vitát, hogy mi szimulátor, és mi nem? 😊

Simulation:
1. In general refers to a computerized imitation of a real object or real action.

(Számítógépes utánzás.)

DanielT
Mielõtt megint hülyegyerek módjára rinyálni kezdene a GT tábor, megjegyzem, hogy a PGR2 árkádabb mint a GT3.
DanielT
A PGR2 arcade. A GT is, kár lenne vele vitatkozni. Nagyon élvezhetõ irányítással, korrekt autómozgással, de nem szimulátor, akármekkora betûkkel írják rá. Szimulátor jelenleg 2 darab létezik, mindkettõ pcre, a Racing Legends és a GTR.
Neme.
Szerintem egyértelmûen a GT babérjaira pályáznak, hiszen MS termék, és nyilván meg akarják dobni a doboz eladásokat, csak az ilyen hivatalos interjúkban meg preview-kban általában ezt nem fejtik ki explicit módon.

aabyssx
Én még Kiki-vel olvastam egy másik interjút, ahol kifejezetten a GT-vel kapcsolatosan kérdeztek.

Az OK, hogy az olny Xbox tulajoknak nincs túl magas mércéjük ezen a téren, de én úgy tudom, hogy a Forza-val nem ezt a szintet szeretnék csak túllépni.
Én örülnék, ha tényleg a GT motiválná a fejlesztõket. Ha csak ilyen "jó lesz ez is, mer' itt úgysincs jobb" játék lesz, akkor csalódni fogok.

www.youtube.com/aabyssx

aabyssx
1.

Mivel olyanok csinálják a játékot, akik a Project Gotham Racing 2-n és a RalliSport Challenge 2-n is dolgoztak, ugyanazokra a funkciókra lehet számítani.

Ez nem kérdés volt.

2.

Nem, mer' sz*r!A PGR2 szép és szórakoztató játék, de nem annak akinek egy kicsit is számít az autó viselkedése.

Nehogy má' ilyen arcade sz*rságokhoz (PGR2 és RC2) hasonlítsanak egy GT mintára készült játékot!

www.youtube.com/aabyssx

Neme.
Persze, hogy nem az, de az interjú csak az X-es játékok körére terjed ki.

DanielT
Kössünk bele mindenbe, mert az jó...

1. Ezt az olvasók mondták/kérdezték.
2. Nem lehetett benne jó a rezgés?

aabyssx
> A Project Gotham Racing 2-ben volt az eddigi legjobb vibrációs rendszer, nagyon jól lehetett érezni, hogy az autó mennyire érintkezik a talajjal, és hogyan viselkedik.

Jeijzusom! <#wow3>
Nehogy má' a PGR2 legyen a mérce!

www.youtube.com/aabyssx

Bogyi007
Pont ezt akartam én is belinkeni. Megelõztél. <#email>

Bogyi007 a legtitkosabb titkosügynök, a titkát sosem tudhatod meg, akik megtudták már nem tudják elmondani....

DanielT
A Forza Central munkatársai nemrég egy új, exkluzív intejút készítettek Dan Greenawalttal, a Forza Motorsport vezetõ tervezõjével. A kérdezz-felelek érdekessége, hogy csupa olvasói kérdést tettek fel, tehát semmi olyat, amit már az unalomig ismerünk. Éppen ezért ez az interjú megannyi új információval szolgál, ráadásul olyanokkal, amik - véleményem szerint - a legtöbb játékost élénken foglalkoztatják.

Tudná egy kicsit részletezni az ismétlések rendszerét? El lehet majd menteni az online és offline ismétléseket a merevlemezre, vagy memóriakártyára? Lesznek különbözõ kameraállások?

Mivel olyanok csinálják a játékot, akik a Project Gotham Racing 2-n és a RalliSport Challenge 2-n is dolgoztak, ugyanazokra a funkciókra lehet számítani. A Forza viszont tartalmaz egy ismétlés telemetria rendszert. Ennek segítségével a játékos az ismétlés közben figyelheti az autóra ható erõket. Figyelhetõ lesz a felfüggesztések mozgása, terhelése, a kerékösszetartás, a centrifugális és kigyorsítási erõk, csakúgy, mint a keréknyomás és hõmérséklet.

Általánosságban lesz mechanikai sérülés a rossz vezetés következtében, például túlmelegedés, motorleállás, kuplung problémák, stb.?

Ha a sérülés maximumra van állítva, az autó elhasználódik és romlik a teljesítménye.

A választott régiótól függetlenül hozzáférhetõ lesz minden pálya és autó, ha eleget játszunk vele offline? Vagy több profilt kell létrehozni, esetleg Live-ra is kell menni, hogy mindent behozzunk? Van egy maximális mennyiség, amennyi autót egyszerre lehet birtokolni?

Igen, minden pálya és autó bejön, ha az ember végigjátsza az adott régiót. A játékos garázsába összesen 300 autó fér. 300 férõhely több, mint elég ahhoz, hogy minden autót egyszerre birtokoljuk.

Néhány elõzetesben azt írták, hogy ahhoz, hogy olyan autókat szerezzünk meg, mint a Ford GT, Porsche Carrera GT, Mercedes SLR vagy Enzo Ferrari, bizonyos "kapcsolatot" kell kialakítani az adott céggel. Tudna errõl többet mondani?

Versenyek nyerésével és hírnév szerzésével ezek a kapcsolatok automatikusan létrejönnek más régióbeli cégekkel is. Ha egy ilyen szponzori kapcsolat létrejön, meg lehet vásárolni a cég bármelyik autóját. Alkalmanként a gyárak ingyen adnak autót, ha elég magas szinten van a kapcsolat.

A Project Gotham Racing 2-ben volt az eddigi legjobb vibrációs rendszer, nagyon jól lehetett érezni, hogy az autó mennyire érintkezik a talajjal, és hogyan viselkedik. Mennyi idõt töltöttek ezzel a résszel, mire számíthatunk?

Mind a négy kerék külön be van programozva a rezgõkbe és az 5.1-es hangrendszerbe. Ennek eredményeképp a tapasztalt játékos tapintással meg tudja mondani, melyik kerék kopik jobban, tért le az aszfaltról vagy érte el a tapadásának határát. Eredetileg a motor rezgését is bele akartuk építeni a rezgõ funkcióba. Ezt azonban elvetettük, mert úgy nem lehetett érezni a kerekek viselkedését. Bármelyik profi versenyzõ megmondhatja, hogy az eredményes versenyzéshez a kerekek állapotának érzése a kulcs.

A Forza Central fórumainak egyik legforróbb témája a külsõ modifikációk. Azt beszélik, hogy külsõleg lehet módosítani Ferrarikat és Porsche-kat is. Mit gondol errõl? Milyen modifikációkra lesz lehetõség?

Azok az autók, amelyek a valóságban, valódi alkatrészekkel komolyan módosíthatók, azok a Forzában is módosíthatók lesznek. Ezért az olyan kocsiknak, mint a Mazda RX7, Honda Integra, Ford Focus és VolksWagen Golf, tonnányi valódi alkatrészei lesznek. Ez megnöveli ezeknek az autóknak a szavatosságát. Van néhány kivétel, például a Porsche GT3-nak, vagy a Ferrari 360 Modena-nak nincs sok utángyártott alkatrésze, ezért a játékban sem variálhatók annyira. Természetesen azért ezeknek is lesz számos tuninglehetõsége. De nyilvánvaló, hogy mondjuk egy Enzo Ferrarihoz sokkal kevesebb teljesítménynövelõ alkatrész létezik a valóságban is, mint egy Mitsubishi Eclipse-hez.

A boxkiállások kézzel animáltak lesznek, vagy motion-capture-t használtak? Néhány jövõbeli játékban kézzel animált csapat dolgozik a boxban. Önök melyik irányba mentek, és milyen elõnyöket látnak benne?

A Forza Motorsporton profi Star Mazda tagok, és autóversenyzõk is dolgoznak. Két ALMS prototípus csapat fõnökével és versenyzõivel is együtt dolgoztunk. A boxcsapat animációja szép látvány a nézõnek, de a csapatfõnök és a versenyzõ nem rájuk figyel egy kiállás alkalmával. A Forza Motorsportban a boxkiállás lényege a stratégia, és nem az emberkék animációja.

Lesz a játékban egy tréning rendszer, ahol meg lehet tanulni vezetni és tuningolni? Kell majd jogosítványokat szerezni?

A Forza Motorsportban a játékos a tanár. A játékos tanítja a mesterséges intelligenciát, hogy hogyan vezessen. De a versenyiskola nem szükséges ahhoz, hogy megnyissuk a különbözõ versenyeket, ligákat.

Lesz a Forzában benzin? Ha igen, akkor minden autónak más méretû benzintankja lesz, vagy ugyanakkora? A benzin mennyisége befolyásolja majd a köridõket?

Van benzin a játékban, és minden autó valósághû mennyiségben fogyasztja. Minden autónak ugyanakkora benzintankot szimuláltunk. Erre azért volt szükség, hogy a játékos jobban tudjon koncentrálni a pályán lévõ eseményekre.

Egy tartós (Endurance) verseny alatt ki lehet cserélni a törött alkatrészeket? Ha mondjuk letörik az elsõ spoiler, be lehet menni a boxba, hogy a szerelõk felrakjanak egy újat?

A szerelõk némi javítást tudnak majd eszközölni az autókon, de a spoilereket, szárnyakat és más karosszéria elemeket nem lehet kicserélni verseny közben.
Bogyi007
Kösz.

DanielT
Rá akarsz cáfolni a #111 -es kommentemre? 😊 Sikerült! Szép, összeszedett hozzászólás, így tovább 😊)
Igaz?Tekintve fõleg,hogy az említett videoban tök széles,nagy kiterjedésû pálya van...
Btw a demoban kell kipróbálni,a célegyenesben Audi R8-cal...ja,hogy nem tudjátok a pályán tartani?

\"my love for you is like a truck\"

aabyssx
BTW a sebességérzetrõl annyit, hogy aki "vhuss" hangokat szeretne hallani elõzéskor SZVSZ inkább menjen rakétaszimulátorozni a Burnout-tal!

A sebesség pont jónak tûnik.

www.youtube.com/aabyssx

Bogyi007
Ugyan hagyjál már! Ezek az utolsó magyarázkodásaid mind kekeckedések, érdekes a Sega GT 2002 sem a száguldásérzetrõl szól példa okán, de szerintem /lehet bennem a hiba/ de mégis csak jól szorakoztató játék, a tuning sem bonyolult benne a visszajátszások meg nagyon frankók , ha a Forza már csak ugyanezt visszaadja még szebb köntösben, akkor biztosan kötelezõ anyag lesz számomra. A GT4 tuti anyag szó se róla, de az már nagyon nagyon összetett anyag sokak számára. talán már túl tökéletes is. Kellenek olyan versenyek is amik azért nem adnak mindent vissza, de egyébként könnyebb egy olyan fejlesztõcégnek minõségi munkát kiadnia a kezei közül, aki eleve élvez minden bizalmat a célgép gyártóitól és voltaképpen szinte csak egyetlen programon kell dolgoznia, max 2-3-on mivel ugye már fejlesztgetik állitólag már a Ps3-as verziót is azaz a GT5-öt.

Elvileg

\"my love for you is like a truck\"

DanielT
Bogyi, ne haragudj, fel kell tennem a kérdést. Nem érzed néha, hogy a világ dolgai elmennek melletted és te csak állsz bambulsz és nem értesz semmit az egészbõl? Hihetetlen mennyire nem látod át a dolgokat, például az én utolsó pár hozzászólásom okát, ami szerintem minden embernek nyilvánvaló kell, hogy legyen. A kérdéseid, hozzászólásaid valami elképesztõen gyermetegek, erre ott van a userinfódba, hogy 25-30 között vagy. Nem jó kombináció.
A világért se akarlak bántani, de egyszerûen nem bírtam már szó nélkül hagyni.
Bogyi007
Ja és a PS2 az isten! Csak tudnám miért van neked Boxod? Legyen min bosszút állni. És úgy tûnik nem én fikázom itt a Ps2-t hanem éppen fordítva mások csinálják ennek az ellenkezõjét.

DanielT
Nyilvánvaló, hogy nincs, hiszen ez egy szar. Csak a GT sorozat tud bármit is az autózásról, az a tökéletes szimuláció.
andrewsan
Úgy legyen. Bár engem nem zavart, csak azért tudom, mert amikor egy-egy kanyarban kifaroltam, akkor láttam. különben fel sem tûnt volna.

aabyssx
OFF

> mindegyik papírlapból van odarakva

Elvileg az a Prologue óta vátozott...

www.youtube.com/aabyssx

CHEAPBOY
Teny az teny, a Forzaban NINCS sebessegerzet.

www.gamestore.hu MSN: [email protected] twitter.com/gamestorehu

andrewsan
Azért pontosítsunk, a gt4ben sincs 100 ember és 6 autó a képen egyszerre, mert a nézõk a ralli pályákon állnak, ott meg egyedül mész... plusz jó ha 30-40en állnak, mármint nézõk, és mindegyik papírlapból van odarakva, szó nincs lemodellezett nézõkrõl. Csak azt tudnám, minek kell fikázni a gamékat, ahelyett hogy inkább játszanál mind a kettõvel...

DanielT
Ez nyilvánvalóan annak köszönhetõ, hogy a PS2 sokkal erõsebb hardver, hisz, hogy is lehetne másképp. Ez a videó meg egy rakás szar, ne is finomkodjunk. Kár volt megcsinálni ezt a játékot, csak megalázza magát a Microsoft. Na leállok, mielõtt idejössz és leszopsz.
ez a video egész jol néz ki, csak egy baj van vele hogy olyan mint egy lassitott felvétel, nem folyik az ut, nincs sebesség érzet, és még igy is röcög a framerate pedig nincs is auto az uton még csak a saját kocsi se
azér a gt4-ben az ut szélén áll még pluszba 100 ember vazzz meg 6 auto

Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?&#8221; (McSzéchenyi)

aabyssx
Nem utálom, csak így már pontosan tudom a helyét... >😊

www.youtube.com/aabyssx

UNREG
Attól még utálhatod. 😊)

DanielT
100 Ték <#hawaii>
aabyssx
Nekem van Xbox-om is és PS2-m is.

www.youtube.com/aabyssx

Bogyi007
UNREG utólsó szavait nem osztom. De az tény, hogy úgy tûnik hogy a Boxot nem komálod. Én mondjuk a GT4-et elismerem hogy szép lesz, de sajna két gépre nem volt pénz, és nekem a box jobban megfelelt. A játékok miatt is amik megjellennek rá, plusz az egyéb hozzápakolható cuccok miatt,

UNREG
Mert azt hiszi rólad, hogy egy Xbox utáló PS2 buzi vagy... 😊)

aabyssx
Miért is?

www.youtube.com/aabyssx

Bogyi007
Már az is haladás hogy a videt megnézted. 😄D

aabyssx
Eh! Mivel jelen generációban mind a 3 konzol szinte azonos erõvel bír én inkább úgy mondanám, hogy az Xbox más.

www.youtube.com/aabyssx

aabyssx
Attól eltekintve, hogy elég mûanyag (mint a PGR2) nem tûnik rossznak.
De félõ, hogy gáz lesz a framerate. Nem csak attól tartok, hogy felezett (25/30) lesz, hanem, hogy egyenletlen is lesz. Amikor áthajt a kockás vonalon látszik, hogy rendesen beszaggat (és ez nem a video framerate-je miatt van, mivel a video késõbbi részein nem ilyen mértékû az akadozás).

A cikket viszont el nem olvasom - gondolom nem kell magyarázni, hogy mér'. 😉

www.youtube.com/aabyssx

Bogyi007
Ácsi! Nem fikázásba mentem át, inkább a tényekre világítok rá, mindenki tudja hogy a Box a táposabb gép. Ergo valszeg a Polyphony Digital itt is jobban ki tudná használni a képességeit, ja az az egy hét már 3 hét akart lenni nem?

Bogyi007
Olvassátok el a cikket és töltétek le a videót: http://www.xbox365.hu/report.php?reportid=87451

DanielT
De, látom.