75
Vannak értelmetlen rövidítések a neten, amik csak nehezítik az olvasást. Mi a véleményetek róla?
-
Aspyrin #35 Hö, találtam még1t:
American Society of Access Professionals -
Aspyrin #34 Lehet, de miért is nem? -
#33 na ez tuti hogy nem..:))) -
Aspyrin #32 American Syringomyelia Alliance Project -
#31 sok filmben meg játékban hallottam az ASAP(éeszépí) rövidítést,mit jelent??? -
#30 nesztek:
lol
rotfl
rotflmao
imo
imho
szvsz
tt
gg
gl hf
afk
afaik
btw
atm
wtf
omg
omfg
roxor (na ez az egy amit nem tudom mit jelent)
keke (ez már a jéghegy csúcsa tényleg)
sup
na hogy tetszik? -
#29 nem inkább 533U14738? -
#28 gg -
#27 nc :D -
#26 533U133738 -
#25 del = delete = törölni :) -
Aspyrin #24 LOL= Laugh Out Loud -
#23 "LOL"
A kanadaiak minden második szava a cseten... -
_Vegeta_ #22 Ha hosszabb szoveget irok akkor akar masodpercet is. :>
Abban igazadvan h itt a forumon inkabb helyesen es szepen kene irni, h olvashatobb legyen, de ha az ember eccer megszokja ezt akkor nagyon nehez nemugy irni. :) -
#21 del -
blackgamer #20 nekem a "lol" szócska böki a csőröm
fülbántó már leírva is
aki ezt kialálta?
amúgy azt se tudom minek a röviditése, vagy mi a jelentése
de gondolom sokan vannak így, mégis használják
mégis olyan idegen amikor ezt látom valahol irva -
#19 Hát ez a See u later nagyon frappáns, bár nekem az egészet leírni könnyebb, mint kiokoskodni, hogy mit hova kell írni :D -
#18 jó8
vagy angolban a cul8r
C (see), U - (you), l8r (later). See you later. :) -
#17 sztem joeight -
#16 Szerintem van értelme, csak nem sokakat érdekel. -
#15 Igen, de aki tud olvasni, az ezekszerint megérti :DDD -
#14 Én megtanultam olvasni, de ezt leszámítva idegbajt kapok ettől.
Mennyit nyersz a me7hecc-el azon kívül, hogy helyesírásilag helytelen, ronda, értelmetlen és a hét az egyébként sem het. -
#13 Én úgy vagyok vele, hogy valamilyen szinten (nem 100%-osan) igényes vagyok arra, amit leírok, tehát figyelek a helyesírásra is, és próbálok figyelni az írásjelekre is. Persze ha meg kéne valamit nézni a szabálykönyvben, akkor nem mindig nézem meg. Ha gyorsan írok, akkor pedig az írásjelekre nem figyelek. Ha mások is így csinálnák, akkor kellemesebb lenne olvasni a fórumot, néha vannak olyan helyesírási hibák, amik már zavaróak/nevetségesek. -
#12 /me lf pcw 5v5 serv:1 | -
Aspyrin #11 mint ennek a topcinak sem -
#10 Mondjuk a johétcc-nek sincs sokkal több értelme:D -
Chaos Mad #9 lol
az mehéthecc! -
#8 mehethecc?:P -
_Vegeta_ #7 igyvan mindenki azert hasznalja a roviditest, mer igy gyorsabban elvegezheti a gepelesi feladatot. ircen sokkal nagyobb fontossaga van ennek :D
En pl hasznalom a jo7cc, me7hecc, Lmentem, Lvagyok fajta roviditeseket is. Ha vki megtanult olvasni konnyen elolvashatja. :P -
Garfield #6 Ejjj, nem vagy elég trendi, mi ez az avítt konzervatívizmus?
Azért nincs értelme a kérdésnek, mert ha lehet normálisan írni, akkor ennyi erővel már olyan csacsiságok is elvárhatóak lennének, mint írásjelek kitétele a megfelelő helyekre, esetleg talán helyesírás. -
#5 erről leszok6nál! :D -
Chaos Mad #4 ez igaz, ezzel az Lment-el mindig bajaim voltak
emléxem elöször olvastam azt sem tudtam mi akar lenni az az L
(hát igen meg kéne tanulnom olvasni ) -
Takezó #3 én alt L-t szoktam nyomni: £ :D -
#2 *egy határon, bocsi -
#1 Ilyen pl. az elment helyett az Lment.
A shift + l-t könnyebb lenyomni, mint az e-t?
Úgy gondolom, hogy a rövidítések kicsit túlmentek egy határok. a vki, vmi még belefér, hiszen ez a szótárban is így van, még talán a valszeg, asszem is elmegy.
Aki neten ír, annak nem kell megtanulnia gépelni, úgy mint ahogy beszélnie is meg kell tanulnia annak, aki pl. rádióban beszél stb.