21
-
#21 Lehet hogy több millió ember saját oprendszert írt csak nem mondja L senkinek.. -
Cat #20 nagyon egyszerüen
megnézik mennyi hardvert adtak el egy évben (nyilvános adatok, pl. IDC elemzésekből), minden gyár tudja hogy a piac hány %kát birtokolja. Ezután megnézik hogy mennyi operációs rendszer kelt el, beleszámolnak upgradekat is, meg alkatrészekből összerakott gépeket, és kijön egy adat.
Ugyan nyilvánvalóan nem teljsen pontos, de amennyiben minden országban hasonlóan hajtják végre a számítást, összehasonlításra tökéletes. -
#19 Diktafonnal kell bizalmasan beszélgetni a főnőkúrral... ezt sem tudod? -
strogg #18 Ugyanaz a kérdés merül fel bennem folyamatosan, amelyet egyébként mécs imre is feltett a BSA Mo.-nak. De ugyanezt a kérdést már több politikus, és szakértő/szervezet is feltette, és a mai napig senki nem tudott/akart válaszolni neki elfogadhatóan. A kérdés így hangzik!
Honnan állapítják meg, és milyen számításokkal, milyen adatok segítségével, hogy egy adott országbanrégióban mekkora az illegális szoftverek aránya?
Nos ez az a kérdés amire a BSA sosem válaszolt még rendesen.
Felmerül a gyanú, hogy az egész csak egy "önmagam létjogosultságát igazolnadó hasra ütéssel született adat"
Nekem mondjuk van egy olyan perverzióm, hogy nem tűröm el, hogy fenyegessenek. Ezért olyan cég termékét már 3 éve nem használom, amely a BSA-t támogatja.
(és többek között ezért hiszek a linxuban is) -
slajos #17 Lehet, hogy tényleg drágák a szoftverek?
(Már az USA-ban sem tudják kigazdálkodni, vagy ennyire smucigok?)
A 25% elég nagy "veszteséget" takar ;) -
Sityi #16 Aha. Kivéve ha ráverik. Lásd #13 -
#15 miert ugralna az alkalmazott, a felellosseg a valalaton van -
DW #14 Ezzel én is így vagyok. Múltkor egyik topikba írtam hozzászólást, semmi káromkodás, és kimoderálták. Beírtam nosza mégegyszer, azt is kiszedték. No comment. Kezd a színvonal erősen csökkenni. Mindenkinek lehet véleménye szeritem (persze kultúrált). A moderátorok meg nem ismerik a smiley-t, mert valaki csak poénból ír vmit (mint én a múltkor abba a bizonyos topicba), ott volt a végén a :))), de kiszedték.
Amúgy érdekes hír ez. Szerintem egy alkalmazott inkább megúhzza magát, minthogy ilyen beszólása miatt munkanélküli legyen. -
Sityi #13 "Márpedig kedves kolléga, a maga gépn is fog DC++ futni, meg BitTorrent is, mivel én egyszerűen IMÁDOM a pedofil animalprnót, és MUSZÁLY legalább napi 2 GB képet és filmet letöltenem, hogy utána otthon legyen mire gerjedjek, mert a zasszonyt már unom egy kicsit. Természetesen ha ezeket a képeket, videjókat megtalálják a gépén, úgy az az öné, én nem is tudtam róla. Világos? ... Hát, jó, akkor írja meg legyen szíves holnapra afelmondólevelét, rendben?" -
#12 Ne árulkodj! :P -
Piscator #11 Cinkusság: ó, akkor megvan a gazdasági csökkenés oka!
Ez az, mi a fasznak kell káromkodni, olyat csak a gyökerek tesznek. :) :( -
#10 az első commentben a "baszogassa" szó nem káromkodás? -
tajfun #9 "számos alkalmazott nyilatkozott úgy, miszerint nem engedi meg a főnökeinek, hogy fáljcserélő kliensprogramokat vagy kalózszoftvereket telepítsenek a számítógépeikre."
LOL, persze, persze... Inkabb kirugatja magat. Megneznem en azt a luzert aki be mer szolni a fonoknek hogy itt nem lesz DC++ telepitve. :) -
juhand #8 Vonják le az alkalmazott béréből a legális szofver árának csak a negyedét, és akkor majd ő is másoltat fog kérni. -
Cat #7 nem kell káromkodni... -
#6 Biztos politikailag nem korrekt módon szídta az amikat.
Lassan kezd megfogalmazódni bennem a döntés, hogy más fórumokra fogom áttenni a törzshelyemet.
Az utóbbi pár hónapban én is kaptam pár kimoderálást. -
Zoley #5 Hopsz, Frank99-et kimoderaltak. -
Zoley #4 eloszor rakjanak rendet otthon, azutan pofazzanak masnak -
tomo #2 eslehetoleg a legnagyobbb cegekkel kezdjek, ugy tisztesseges -
#1 Az FBI baszogassa őket ne CE-t! (közép-eu)