83
Adobe Audition
  • DrCzellath
    #83
    Sziasztok!

    Újra húztam a gépem és azóta nem tudok felvenni a beállításban az
    DEVICE CLASS: Asio ba rakom, akkor veszi a hangot és nem megy ki az alap
    A DEVICE CLASS: MME be pedig csak alap van, és nem vesz fel
    Fontos lenne. [email protected]

    Köszönöm
  • janba92
    #82
    bocsi:DmiértNEM engedi?:D
  • janba92
    #81
    hello!srácok miért engedi a progi h felvegyem a mixeimet?:S
  • B0nFire
    #80
    Most direkt kipróbáltam, éppen megy a YouTube-on egy video lejátszása, eközben veszem a hangot Auditionnel, és harmadrészt írok ide. Én is rókát használok, de a problémának semmi köze a böngészőhöz. Szerintem a Win makrancoskodik. Most nem akarlak olyasmiket elkeseríteni, hogy pakold újra a rendszert, mert azt én sem szeretem, de nagyon úgy néz ki, hogy úgyis az lesz a vége. Rontom-bontom!
  • TomBond
    #79
    Szerintem elírtam. Szóval a netről (firefox) akartam egy hangfájlt rögzíteni. Be is állítottam, elindítottam a felvételt, és amikor rákattintottam a firefoxra, leállt a felvétel. Régen (a 2-es verzióban) ez nem így működött.
  • B0nFire
    #78
    "Hogyan állíthatom be hogy ha felvétel közben egy másik programot hozok az előtérbe, akkor ne álljon le a felvétel."

    Ha ilyen történik, akkor a géped rendszerében van valamilyen ütközés. Sok kodek van mondjuk fenn, és egyik hajba kap a másikkal. Vagy a program van rosszul telepítve. Mást el sem tudok képzelni, hiszen pont az az egyik cél, hogy hangot tudjunk rögzíteni vele, akár egy másik alkalmazás által lejátszott hangot. Teszem azt, éppen lejátszol egy audió CD-t a DVD meghajtóval, az Auditionnal pedig egy időben felveszed. Így szoktunk például olyan hangot lopni, amin mondjuk másolásvédelem van

    Nézd meg az eszközkezelőben, hogy nincs-e hardveres ütközés! Jobb gomb az eszközre->Tulajdonságok->Erőforrások tab. Ott megjelenik, ha van ilyesmi, habár nem minden esetben. Esetenként előfordulhat olyan, hogy két hangkártya van a gépben (az egyik az alaplapra integrált, a másik a jobbik); ez esetben is az egyiket jó ötlet letiltani, hogy össze ne gabalyodjanak.
  • B0nFire
    #77
    A burkológörbék közbülső vezérlőpontjait kell először törölni. Jobb gombbal katt a klipre->Clip Envelopes->Volume->Clear Selected Points. Egyébként a hangerő vezérlőpontjait a Ctrl+Delete, a Panorámáét meg a Ctrl+Shift+Delete-tel törölheted. Ezután már csak a klip elején és a végén van egy-egy vezérlőpont, amit szépen vissza kell húzni a plafonra, vagyis 0 dB-re.

    A sávokon globálisan a keverőben tudsz hangosítani-halkítani (Mixer tab, vagy Alt+2). Csak vigyázz a túlvezérlésre! Ha egy sávot torzítás nélkül már nem lehet tovább hangosítani, el kell venni a többiből. És természetesen a Masteren a végleges kimenő hangerőt beállítani.

    Virtuálisan hangosíthatsz egy-egy sávon a Hard Limiterrel. Nagyon jó hatásfokkal dolgozik, csak nem szabad túlzásba vinni. Ha több sávra szeretnéd ugyanazt a limiter beállítást alkalmazni, a limitert egy buszba teszed. Ez lesz az Auxiliary, vagyis a Send, a sávok kimenetét pedig erre a buszra kötöd rá. Remélem, érthető voltam.

    Ha nem tudod a wavot Neroval kiírni audióba, akkor a Nerod a hibás. Nekem eddig ezzel még nem volt problémám. Csak íráskor természetesen az audió CD-t kell választani, nem az adatot, vagy vegyes összeállítást. Ja, és nem lehet többmenetes írás, vagyis a sávokat le kell zárni, különben úgy írja rá, hogy egy büdös hang sem fog megszólalni. Ha be nem akarja olvasni, lehet, hogy a mintavételezés eltér a CD szabványtól. A wav max 44100 Hz 16 bit Stereo legyen. Nem 48 kHz, meg 32 bit, mert abból nem lesz audió CD.
  • TomBond
    #76
    Lenne egy kérdésem. Hogyan állíthatom be hogy ha felvétel közben egy másik programot hozok az előtérbe, akkor ne álljon le a felvétel.
  • Bigmate
    #75
    Ja, és még valami. :)
    Szerintetek hogyan tudnám kiírni audio cd-re a veszteségmentes Auditionből kimentett wav-ot? Mert a Nerom és a Windows Media Playerem sem tudja beolvasni íráskor..

    Köszi
  • Bigmate
    #74
    Sziasztok!

    Épp Auditiont használnék demo felvételre, és volna egy kérdésem. Amikor a felvett sávok baloldalán belövöm a hangerőt dB-ben és mondjuk hangosítani szeretnék, akkor a sávnak csak azt a pontját hangosítja fel, ahová a kurzort tettem. Amint odaér a lejátszás, a hangerőszabályzó feltekeredik, majd ha az a rész "lejátszódott", akkor visszatekeredik. Ez igazán mókásan néz ki, viszont így lehetetlenség számomra beállítani rendesen a sávok egymáshoz viszonyított hangerejét. Tudna nekem segíteni ebben valaki, vagy találkozott már közületek bárki hasonlóval? Tehát hogy tudnám visszaállítani az összes sáv hangerejét mindenhol a default értékre, hogy az egész sáv hosszára érvényes legyen?

    Köszi előre is!
    Üdv: Bigmate
  • fulldiak
    #73
    Sziasztok!Keresek egy effektet az Audition-ban...
    Amivel olyan furcsa nyávogó hang lesz...
    Hol találom?
    Köszi!
  • Dj Faustus #72
    Ez egy hangszerkesztő program inkább utólagos átalakításokra, mint valós idejű effektezésre való.
    Ha valós idejű effektezés kell, például ott az ingyenes Funny voice.
    De egy egyszeri alaplapi hangkártyában is van pitch shift effekt (Realtek kártyáknál a Vezérlőpult/Sound Effect Manager/Sound Effect fűl/Key).
  • THE DAHAKA3
    #71
    Hi! Megvan az Adobe Audition.De nem tudom azt megcsinálni a pitch shift effektbe hogyha beszélek, akkor rögtön alakítsa át a beszédemet.Valaki segítsen köszi.
  • hugi_0
    #70
    Kosz az infot !

    Ha masnak van meg egyeb otlete, az ne tartsa magaban !

    thx
  • Dj Faustus #69
    "En DTS-bol szeretnek sztereo CD-t."
    Jó kérdés - DTS CD-vel ritkán futok össze (hanganyaggal még csak-csak).
    Ingyenes szoftverből tudom ajánlani az MPlayert, a KMPlayert, és a VLC Media Playert. A DTS-t kezelik - a DTS CD-t meg nem biztos - és van bennük konvertálási lehetőség is.
  • hugi_0
    #68
    Sracok atnyalaztam a forum eme reszet, de sajna mindenki DTS-t "gyart".

    En DTS-bol szeretnek sztereo CD-t.

    Kaptam tavolkeletrol 5 CD-t, ami DTS ben van.
    Viszont nekem csak egy 1993-as Cd lejatszom van, amihez egy 1994-es erosito parosul. Nem all szandekomban eladni/elkotyavetyelni eme cuccokat, s ezaltal ujjabakat venni ami esetleg tud DTS-t.

    Mivel es hogyan kell konvertalnom ?
  • Dj Faustus #67
    "Addig is valaki tud egy ingyenes progit ami vel tudok vágni? lehetöleg mp3 formátumot is kezeljen."
    * Audacity, Wavosaur
    * mp3DirectCut, mp3trim (Ezek direkt vágnak MP3-at, ki- és betömörítés nélkül)
  • zsoli03
    #66
    heló! tud segíteni valaki? az adobe audition 1.5 try verziót szeretném használni csak egy rution feladatra, de indulásnál a try felirat halvány, többször újra telepítettem. meg volt hozzá crack -em is
    de idővel mindig visszaáll a try verzióhoz. Ez miért lehet?
    Addig is valaki tud egy ingyenes progit ami vel tudok vágni? lehetöleg mp3 formátumot is kezeljen.
  • Dj Faustus #65
    Teljes körű magyar nyelvű leírást, honosítást aligha találsz hozzá. Professzionális szoftver, professzionális árért. A számítástechnika nyelve (de a hangtechnikáé is) az angol - tessék megtanulni.

    E-mail címed meg ne tedd publikussá (ez egy fórum, ne e-mailben várd a megoldást) - csak spamet kapsz rá.
  • ubi1990
    #64
    helló! szükségem lenne egy magyar leíráshoz az abode audition 2 -ről...
    pls aki tud linket vagy el tudja küldeni az küldje már email-be
    kösz
    [email protected]
  • Dj Faustus #63
    "A matek az nem volt az erősségem, tehát egy ATA133-as külső merevlemez USB 2.0-ás csatlakozással (48000 mintavételezéssel, és ezek csak mono csatornák /mikrofonok/), bírná a folyamatos rögzítést?"
    Szorozd össze a csatornák számát (8) a mintavételezési frekvenciával (48000), a felbontással (16). Mivel mono csatornák nem kell kétszer venni.
    Ez megadja az átviteli sebességet bit/sec-ban.
    A váltószám 1000 (mivel a Hz-ből származtatjuk).

    Szerintem simán belefér (így fejben 6-7 Mbit/sec-et számolok, ami bőven elegendőnek kellene lennie).
  • slylecz13
    #62
    Basszus egy kicsit majdnem egyszerű volt át állítani 48000-re ebből is látszik, hogy van még mit tanulnom.

    A matek az nem volt az erősségem, tehát egy ATA133-as külső merevlemez USB 2.0-ás csatlakozással (48000 mintavételezéssel, és ezek csak mono csatornák /mikrofonok/), bírná a folyamatos rögzítést?

    És közben jó éjszakát mindenkinek!!!!!!!
  • Dj Faustus #61
    "Ezeket a programokat meg lehet szerezni tört formában is?"
    Az sg.hu nem warezfórum. Ebből következőleg barátod a Google, meg az astalavista, meg más warezoldalak/fájlcserélő hálózatok.

    "nem tudom át állítnai a mintavételezést 44100-ról 48000-re"
    File/New menüpontban beállítható a mintavételezés.
    Edit/Adjust sample rate-nél állítható át.
    De ez mind benne van a kézikönyvében.

    "Szerinted, ha a laptopra veszek egy külső merevlemezt, ami USB 2.0 csatlakozással müxik, akkor az elég gyors a jelenleg 8 csatorna rögzítéséhez?"
    Egy kis matek:
    8 csatorna * 44100 Hz mintavételezés * 16 bit felbontás * 2 csatorna (sztereó) = 11289600 bit/sec = 11,2896 Mbit/sec ~ 12 Mbit/sec
    Az USB2 adatátviteli sebessége elvileg 480 Mbit/sec (az USB 1.1-é 12 Mbit/sec). Egy SATA2-es vinyóé elvileg 300 Mbit/sec (egy PATA-sé 100 Mbit/sec).
    De ezek csak elméleti értékek...
    Egy teszt
    Másik
    Harmadik
  • slylecz13
    #60
    Ezeket a programokat meg lehet szerezni tört formában is?
  • slylecz13
    #59
    Igen ez egy komoly cuccnak számít,de még csak most kezdtem belebonyolódni a használatába és a kezelésébe.
    Az Audition-al csak felvenni tudok, de pl.: nem tudom át állítnai a mintavételezést 44100-ról 48000-re, amit remélem te le tudsz nekem írni.

    Ezeket oldalak meg megnézem és előre is köszönöm!

    Plusz egy kérdés:
    Szerinted, ha a laptopra veszek egy külső merevlemezt, ami USB 2.0 csatlakozással müxik, akkor az elég gyors a jelenleg 8 csatorna rögzítéséhez?
  • Dj Faustus #58
    "Köszi a segítséget, de nekem ennél egy kicsit részletesebben le kell írni, hogy meg is tudjam csinálni... Légyszi"
    Ha már olyan keverőt, illetve auditiont használsz, akkor ezen programok kezelése sem okozhat gondot.

    Többcsatornás, valós idejű MP3-ban való rögzítés... ...jó kis gépigénye lesz annak (pláne 8 csatorna...)
    Talán:

    - itt nézd az Autorecorder-t.


    De inkább javaslom egy nagyobb vinyó beszerzését - ha már többcsatornás felvételt készítesz (az MP3 nem éppen jó minőségéről híres)
  • slylecz13
    #57
    Köszi a segítséget, de nekem ennél egy kicsit részletesebben le kell írni, hogy meg is tudjam csinálni... Légyszi

    Ezt a keverőt használom a felvételhez:
    http://www.zaj.hu/page2/termek.php?id=2303

    És ehhez használom az Audition-t, csak hogyha mind a 8 XLR csatit felhasználom, akkor a laptopom merevlemeze gyorsan betelik és ezért kellene nekem egy olyan lehetőség, hogy ne wav-ba, hanem tömörebbre nyomja össze a hangot.
  • Dj Faustus #56
    Mp3MyMp3
    Free Mp3 Sound Recorder
    Vagy Winamp + lameOut plugin.
    Vagy VLC Media Player (Fájl/Felvevőeszköz megnyitása - Hangeszköznél kiválasztod a hangkártyát; Haladó beállításoknál meg beállítod a műsorszórás/mentés-t).

  • slylecz13
    #55
    Itt sem tud segíteni senki vagy ajánlani valamit?!
  • slylecz13
    #54
    Sziasztok!

    Valaki tudna nekem egy olyan beállítást mondani, amivel az Audition-ban megoldható, hogy valós időben tömörítse a hangot valami tömörebbre, mint a wav pl.: mp3?
    És nem arra gondolok, hogy szerkesztek valamit és azt akarom lementeni mp3-ba, hanem a valós idöben felvett hangot szeretném tömörebbre menteni...

    A választ előre is kösz!
  • #53
    hali
    most az adobe 1.0 át használom és már egy ideje küzdök a hang felvétellel.
    az elején nagyon baró volt ment minden de aztán újra raktam a gépet és felraktam az auditiont.
    namost elindítom hogy felvegyen egy hangot és a számláló megy mint a meszes.
    ebből adódóan láttam hogy ez így nem jó és leálítottam és meghalgattam.
    hát eszméletlen a számláló 3* olyan gyorsan ment 1 másodperc.
    a felvett hangomat megnyújtotta.


    a kérdés
    hogy a túrób csináljam meg hogy 1 mp az a felvételkor is 1 mp legyen?


  • no1r
    #52
    halló! lenne egy kérdésem! meg lehet valahogy oldani Auditionban, hogy egy totál érthető szöveget effektezni annyira, hogy suttogó, érthetetlen beszéd legyen belőle?
    fontos és sürgős lenne! előre is kössz!
  • Met
    #51
    Nekem még ilyen Macro kifejezés rémlett:)
    Viszont úgy vettem észre, hogy nem csinált meg mindent:(
  • Dj Faustus #50
    Mint minden hasonló programban itt is a batch processing menüpont szolgál erre.
  • Met
    #49
    Auditionban valahogy meg lehet oldani, hogy több fileon ugyan azokat a műveleteket végrehajtsa? Ne kelljen egyessével végig pötyögni.
  • Met
    #48
    Találtam ac3 plugint, ki is írtam, lejátsza minden DD 5.1nek érzékeli.
    Tudom mi a különbség ac3 és dts között :), ez csak ilyen alternatív megoldás lenne.
    A Power DVD-m tud dts-t, ( a #45-ben írtam is, hogy lejátsza ) csak valamiért a kódoltat nem játsza le se a wavot se a már kiírtat, viszont a WinDVD igen. Azt kellene megoldani, hogy a Power DVD is megegye dts-ként.
  • Dj Faustus #47
    " Az alap PowerDVD nem tudja. Azt hiszem a gold edition (vagy valami hasonló) szükséges. Ha elindítod, akkor az ablakban láthatod mit támogat. Ott szerepelnie kell a DTS logónak. Aztán jobb gombos menüben kattints a Configurationre, aztán az Audio fülön az Audio Channel Expander résznél állítgathatod. Én úgy tudom, hogy ezzel megoldható. Mivel 5.1-es rendszerem van nem tudom tesztelni. Ha a program megküzd a DTS-sel akkor már két hangfalon is hallanod kell valamit."
  • Dj Faustus #46
    Vigyázz! AC3 != (nem egyenlő) DTS!
    Az utóbbihoz kevesebb tömörítő eszköz létezik (a legújabb AC3Filter képes a DTS csatorna dekódolására, de kódolásra nincs sok alternatív eszköz).

    Itt találhatsz AC3 plugint Nero-hoz. Ez a Nero Wav Plugin-csere kell hozzá.
  • Met
    #45
    A Soft Encode tud ac3-ba menteni.

    Elmondom a problémám. Találtam egy leírást, hogy készítsünk DTS audió cd-t.
    Auditionban legyárt a 6 hangsáv wav-ban. SurCode-al összerak DTS wavba.
    Namost, nekem a DTS wav sistereg, ha kiírom cd-re akkor is sistereg, WinDVD és VLC Player lejátsza rendesen de semmi más nem (pl. Power DVD, ami más DTS hangot lejátszik), asztali lejátszón is jól szól.

    Jó lenne ha Power DVD is lejátszaná és a DTS formátumot is sikerülne megoldani.
    Köszi a Plug-in-t mostmár a winamp lejátsza az ac3-at csak a Nero nyafog, keresek hozzá plug-in-t:)
  • Dj Faustus #44
    A SoftEncode AC3-as (Dolby Digital) tömörítést alkalmaz.
    Ha simán valamilyen wav-lejátszóval játszod le, akkor a kitömörítetlen adatfolyam természetesen csak sistergésként jelenik meg. Próbáld meg azt, hogy a betömörített hanganyagot ac3 kiterjesztésűvé alakítod át, és Winamppal WinampAC3 segítségével játszod le.