34
  • kalapos01
    #34
    Azért nincs, mert van sorozat. Most kezdődött a 4. évada. Az első kettő nagyon jó volt, a harmadik szódával elment, ezt még nem kezdtem el.
  • Rick Walsh
    #33
    Miért nincsen Bíbor Folyók 3?

    Azért ez annyira nem rossz film, mint amiképpen az elemzők beállítják. Én háromszor jobban élveztem eme alkotást, mint Ők (azt észre vettem).
    A hasonlítgatásaik szakmai hiszti, azoknak nem sok értelme van (a mondataikat egy idő után át is ugrottam, mert gyerekes elbeszélgetés önmagukkal <Arra pedig én sose vagyok kíváncsi egy elemzést olvasva> De abban nincsen szakmaiság). Ezt a filmet a hetedikkel meg az Indiana Jones filmekkel vetik össze? Ugyanmár!
    Az összes létező elemzésen végigmentem. Azt az egyik jól vette észre, hogy látványos. Minden mást illetően ők nem élvezték az ezen darab által felvonultatottakat. A történelmi háttér kidolgozása sem kötötte le őket, pedig jó! Azt én többször is visszapörgettem annyira elnyerte a tetszésemet. Én hatvan - hetven százalékot adok erre a filmre, azért is nem értettem: miért nem kaptunk Bíbor folyók 3-mat?
    Az pont hogy nagyon lényeges lenne, de azt se veszik észre az elemzések (pedig fontos. Ilyenen azért nem kellene elcsúszni, elröppennie egy elemzésnek: Görbe tükröt tart az egyház elé, ilyen pedig az elsőben nem volt).
    Christopher Lee - t emelik ki, hogy Ő jót tett a történetnek a szerepével. Értem, hogy mivel érvelnek az elemzők. Csak engem az nem érdekel. Az nem fogott meg benne, ami őket igen.
    Még a Farkasok birodalmához is hasonlítják hangulatban. Én láttam azt a filmet, csak nekem érdektelen. Egyszer megnéztem, de egy jelenetre emlékszem. A többi az szürke és sivár (meg nekem semmitmondó). A lezárása például nem tetszett nekem. A Leon, a profi biztos, hogy jó film. Nem tudom, az a film engem nem fog meg. Nem láttam, nem is tervezem megnézni, mert a közege nem fog meg (nem érdekel).
    Abban az egyben igaza van az egyiknek, hogy a hazai forgalmazó jól tette a cím meg az alcím megfordítását) Én azt sem értem, miért nem vettek elő elemeket az elsőből? Pl. épülhetett volna arra a harmadik.
    Nekem a mű befejezésével van gondom, azért is hiányolom a harmadikat. Niemans felügyelő szárazan szórakoztató egysorosait figyelmen kívül hagyják, a női karakter szórakoztató megnyilvánulását úgyszintén. Őket a befalazott szerzetes a vérző fallal nem érdekelte, pedig ezek mind jók! Az alkotás rövid, de Luc Besson ennek a végét elfuserálta. Ezt másképp kellett volna befejezni. A műfaja hivatalosan akciófilm. Nekem inkább egy szórakoztató thriller. Nálam másképpen néz ki egy akciófilm :)
  • pinehead
    #32
    tudja valaki, kb.15 percnél, amikor a dealert üti a zsaru,melyi kzezekar, és milyen zenéje szólt?
    vmi hasonló refrénnel, "now i'm ready close my eyes, now i'm ready close my mind..."
    thanx.
  • Jim33
    #31
    látta valaki a legényanyát az jó film
  • NEXUS6
    #30
    Most láttam az elsőt valamelyik csatornán. A film 80%-a marhajó, aztán a vége mint valami combosabb rex felügyelő, sajnos.

    Ha a második ilyen szinten sincs akkor asszem kihagyom.

    Egyébként úgy tűnik a maga kategóriájában európában télleg Besson a legjobb, nekem spec viszont egyetlen filmje az ami igazából teccett, a Leon. A többi szerintem az európai filmeket másoló amerikai filmeket másoló izé... "gyengébb minőségű film".
  • Tetsuo
    #29
    Sajna már a francia filmek is kaptafára készülnek.. :(
  • DW
    #28
    Az előbbi Keltának ment.
  • DW
    #27
    Mi az, hogy nem létezik? Megváltozott a fizika? Nem lehet korlátlan ideig tüzelni egy géppuskával. Lehet, hogy géppuskánál nem 2mp (pontosabban helikoptergépágyúnál 2mp), de korlátlan ideig akkorsem lehet.
  • Pakosz
    #26
    meg 1 kivetel akko : shrek2 :P
  • GregSB
    #25
    agreed.

    SZVSZ:

    látványvilága 5/5ös volt, színészek is jók voltak, a történet viszont iszonyatosan kaki volt. Így összességében az első rész után labdába sem rúghat sajnos.
  • Kelta
    #24
    nem mintha lényeges lenne, de a géppuskával tüzelhetsz ameddig akarsz, az a jelenség amit irtál már nem létezik
  • b2nary
    #23
    Csalódtam a filmben. Az első része messzemenőleg jobb volt...
  • DW
    #22
    1:
    autóról nem pattant le a lövedék, ha hanem ha észrevetted volna, akkor átment rajta. (ha csak az egyik felét lőtték, akkor sszerinted mitől lett mindkét fele olyan, mint a szivacs? -Attól, hogy átment rajta, csak oda kelett volna figyelni). Amúgy Volvo volt.
    A géppuska asztal jelenet ott volt baromság, hogy egy géppuskával leghosszabb tüzelési idő egyhuzamban 2mp, utána pihentetni kell 1-2mp-ig, különben túlmelegszik a cső. Ezek meg majd' egy percig lőttek vele szinte(!) megállás nélkül.

    2:
    A készülék azért kellett, mert felesleges lebontani egy falat, ha nincs mögötte semmi. Nem tudom ebbe most miért kötöttél bele. Szerintem jópofa volt.

    Szeretem az olyan embereket, akik csak fikázni tudnak. Minden filmben van vmi hülyeség, vagy van ami el van szúrva, de hát istenem. Ettől még lehet élvezni (persze van amit nem, de ez nem az a kategória).
  • asdasdasd
    #21
    SPOILER veszely!!!

    Tetszett a jelenet amikor geppuskaval feloran at lovik a foszereploket (ezt tobbszor is eljatszottak a filmben), de egy asztallap felfogja mind a 200ezer toltenyt, az autorol meg lepattan mind a 500ezet gepagyu lovedek.
    Ezt poennak szantak?
    Elfelejtettem megnezni kocsi markajat...

    Az meg hogy miert kellett egy 100000000 dollaros keszulekkel ravilagitani a falra hogy kideruljon van mogotte valami? Egy csakannyal is megoldhato lett volna.

    Szoval faszsag volt. Es szar a vege.
    Ez a Besson csavo meg inkabb rendezzen...
  • winnie
    #20
    mindkét film sorozatgyilkosos.
  • goldmember
    #19
    Erdekesen indult az elso resz de a vegere teljesen szetesett a film. Ordas hiba ezt a Hetedikhez hasonlitani
  • EarthQuake
    #18
    Jó hát izé :)
    A kivétel erősíti a szabályt!

    A lényeg amit akartam írni, h a kritikus dolga lehordani a filmet, de szerintem ennyire azért nem ;) És ezt csak azért írom mert az előző cikk sem tetszett az sg ami megint csak 1 film kritika volt, bár izlések és pofon.

    Persze köszi h megírod és van mit ovlasnunk.
  • Frank99
    #17
    van is jó magyar film.

    csak kevés.

    PONT ezért várom, hogy legyen egy francia krimi a tékában, mert unom az USA uo. sémára készült tömegfilmjeit, 10 filmből 5-6 felejthető 2-3 nézhető, talán 1 amit többször is megnézek.

    Ilyen a Gladiátor, a Gyűrűk ura, talán a Mátrix ( 1-2)...
  • winnie
    #16
    ha ebbő indulok ki, akkor a magyar filmek még jobbak, hoszen még kevesebb készül belőlük:) (amúgy ez az év a franciáknál, szerintem nem sikerült olyan jóra a pelenkás bajkeverővel az élen:)
  • Frank99
    #15
    az USA hányadék film-sorozatgyártása (1 kaptafa) után igenis JÓK a francia filmek...
  • Frank99
    #14
    akik a terminátor 4-et várják, nekem nem vitapartnerek. a faxom megy oda....
  • winnie
    #13
    Luc Besson filmjei jók,

    :)
    gyere át ebbe a topikba:)

    © Ramza #16556
    "Mi van veled Besson?"
    Nem értem a kérdést. Kb. 5-6 éve kivétel nélkül csak szar jön ki a kezei közül.

    © Blasta #16578
    Ezek a "munkák" mind mind kifejezetten a MOSLÉK kategóriába tartoznak... Emlékezzünk csak egy NIKITÁRA vagy LEON a profira, netán a nagy kékségre (5. elem nekem nem volt kedvencem), EZEK IGAZI FILMEK VOLTAK. Ezek a faszom japán hülyeségek meg... no comment
  • Frank99
    #12
    hát pedig a francia krimik és Luc Besson filmjei jók, és átlag felettiek.
    kár lehordani így egy filmet, főleg, ha egy olyan film folytatása , mint a Bíbor folyó.

    Sztem az SG-nek nem kéne minden témában erőlködnie....
  • TeszteloPontHu
    #11
    Mondjuk a Die Hard 2-3 sem lett rosszabb az 1. résznél, de említhetném a Vissza a jövőbe 2-3-at is.
  • HNR
    #10
    Üdvözletem!

    A második részt nem láttam, az első viszont nagyon jól sikerült. Én igazán nem vagyok oda a francia filmekért, de nagyon tetszett (persze az állandó német-francia ellentét / nácizás helyett ki lehetett volna találni kicsit mást is)...

    Kíváncsi vagyok a folytatásra...
  • winnie
    #9
    mint írtam a sikoly 2-ben volt egy nagyon jó rész, ahol egy filmelmélet órán pont erről vitatkoztak.

    amúgy nyilván ízlés kérdése az egész:)

    (mellesleg frankón kikacsintott a nézőre, hogy egy 2. részben beszélnek a 2. részekről)
  • Cat #8
    terminator 2? halálos fegyver sorozat, ami részről részre egyre jobb lett?
  • winnie
    #7
    de mondjuk semelyik filmnek sem múlja felül a 2. része aminek az 1. része nagyon yo volt.

    hmm. keresztapa 2? bolygó neve halál?

    (látta valaki a sikoly 2-őt?)
  • Cactus
    #6
    Ezzel nem értek egyet!
    Van egy pár film, ami felül múlja az első részt: Pl.: Terminator 2, SW: A birodalom visszavág. És ezek azért nem is kis filmek. Persze a Mátrix trilogiát is a folytatással cseszték el, de ez csak erősíti sajnos a te általad említett tendenciát.
    Egyébként még így látatlanban is azt mondom, hogy nagyon le lett hordva a film a cikkben...Talán nem kéne ennyire leosztani legközelebb :/
  • EarthQuake
    #5
    Új kritikust vett fel az SG vagy csak én vagyok tudatlan?

    Mellesleg megkritizáknám a kritikáid és elemzésed :)

    Szerintem nem volt alul világított hely a filmben én így emléxem én minden láttam amit kellett, tényleg nem múlja felül az 1. részt, de mondjuk semelyik filmnek sem múlja felül a 2. része aminek az 1. része nagyon yo volt.

    Mellesleg szerintem a saját ötleteidet nem itt kellene a kritika közepén (végén) publikálni, hanem nyiss 1 oldalt és 1 forumot és ott oszd meg. Itt pedig csak a filmről írj és ne csak rosszat, mert láttam és ennyire nem volt rossz.
  • DW
    #4
    Hát maradt egy pár megválaszolatlan kérdés. Én épp most láttam 2 órával ezelőtt.)
  • fluga
    #3
    én csak azt nem értem (és szerintem te sem), hogy mégis mi a fészkes franc lehetett abban a könyvben, ami ennyire felkeltette az érdeklődést. mert ha jól tudom, akkor maga a könyv volt a kincs, de mi volt benne?
  • asdasdasd
    #2
    Lattam a filmet es nem ertettem a veget.
    SPOILER...

    Mikor osszegyulnek a nacik es nekiallnak kinyitni a sirboltot, szinte hallani veltem a ta-ta-da-taaaa ta-ta-daaaa szolamait, de aztan nem lett semmi, csak 100szorosra nagyitott vizcseppek.
    Mire volt ez jo? Mi lett kincsel? Mi volt ez az egesz apokalipszos kavaras?
    Azt hiszem maga Luc Besson sem ertette.
    Pedig mar ugy izgultam...
  • Atomreaktor
    #1
    Ha Leslie L. könyvből film készülne, én Tom Selleck-et látnám a legszívesebben főszereplőként.