23
  • awender
    #23
    Sajnálom azokat, akikről ez a "betanított munkás" listát vezetett. Viszont döbbenetes a tény, hogy kalózmásolat terjesztéséhez már valóban semmiféle tudás nem szükségeltetik.

    Valódi tanulság, hogy pénzért ilyesmit terjeszteni bizony nem kifizetődő dolog és a rendőrség is magasabb szinten van már mint a kezdetekkor.
  • awender
    #22
    "S.I. a CD-t 700, míg a DVD-t 1500 forintért kínálta. A lebukott kalóz kínosan ügyelt az inkognitójára. Olyan újságban hirdetett, ahová ingyen adhatta fel a hirdetését, kéz alatt vette mobiltelefonja kártyáját és fiktív nevet használt jeligeként postafiókjához. Ez utóbbin bukott le, mivel a fióknyitáshoz szükség volt a valós adataira. A férfi kizárólag telefonon és interneten intézte a kalózkodással kapcsolatos ügyeit. A telefonon érdeklődők címére vaskos listát küldött a filmekről, zenékről, szoftverekről és telefonon fogadta a megrendeléseket, vásárlói szerencsétlenségére mindent gondosan könyvelt.
    " - tehát interneten is fogadott rendelést.
  • awender
    #21
    "A rendőrség házatáján egyébként óriási változások figyelhetők meg. Míg néhány éve a számítógépet csak látásból ismerő, házkutatásra kirendelt zsaruk először a billentyűzetet helyezték biztonságba, mint adathordozót, és vele együtt lefoglalták az egeret és a monitort is, addig a mostani esetnél már informatikus nyomozó irányította az akciót. Csak a valódi adathordozókat (merevlemezt, megírt CD-t, DVD-t) foglalták le, a számítógép többi része és az üres CD-k maradhattak a gyanúsítottnál.
    "
  • HerrKiss
    #20
    Újságban hirdetni? Miért nem állt ki egy táblával: szoftverkalóz vagyok, tartóztassatok le!!! :-)
    Túl nagy ügyet csinálnak ebből. Adnák olcsóbban a legális sw-t, filmet, és akkor azt venné mindenki. De egy új játék 12.000 Ft körül? Kinek van ennyi pénze? Nincs rossz fizum, le kell hogy kopogjam, de ezt nem engedhetném meg magamnak. Marad az újságmelléklet-játék, meg a "biztonsági másolat"... :-( Pedig jobban szeretnék eredeti CD-ket, csili-vili dobozokat, stb...
  • Tetsuo
    #19
    Abban cikkben vmi Árpa Attila filmjéről és vmi vérdíjjról is szó van. Csak vicc v mifene?
  • jaxxx
    #18
    ...és Jézus szólá: "Az vesse rá az első követ, akinek nincs illegális szoftvere". És a nép hazament vala...
  • Cat #17
    http://www.nyugat.hu/cgi-nyugat/cikksql.cgi?cikk=14571

  • Frank99
    #16
    amúgy valaki beköpte..
    elmondanám, hogy a tőlem elkobzott CD-ket a helyi városi rendőrség vitte 4-5 nap múlva másoltatni, mert annyira friss játékok voltak, hogy nekik sem volt meg.

    és ez nem duma sajnos.

    úgyhogy az össze köcsög bekaphatja.
    Bár itt is fejlődik a világ, nálunk a múlt hétvégén razzia volt a helyi diszkókban, és a szondát és vizelet-mintavételt a rendőrségen kezdték a Pestiek (megyeiek) és bizony 2 rendőrnél jelzett az alkoholszonda, és egynél a vizelet volt pozitiv...(narkó)
    az utobbit ki is rúgták.

    szóval változik a világ??
  • Frank99
    #15
    persze, mi is azt kaptunk, csak ügyészségi megrovást, és ezért 4-5 alkalommal 250 km-re KELLETT leutazni, lefényképeztek, ujjlenyomatot vettek, és bekerültem a robotzsaruba, melyből (egy rendőr barátom mondta) sosem kerül ki, aki oda bekerült.
    és lehet bármilyen apró ügyed, bizony megnézik, hogy voltál már büntetve. és a lécet feljebb teszik.

    a fenti ügyben, ha nem voltak kinn eddig a zsaruk a vásárlóknál, már nem is mennek.

    hála isetennek, hogy legalább azokat a hülye balekokat nem basztatják, akik vásároltak, nem úgy mint minket.

    Lehet fejlődik a világ :-))) ???
  • HUmanEmber41st
    #14
    Informatikus nyomzó irányított !!! Nem semmi !!!
    Ekkora vérlámát
    újsághirdetés......
  • tudatlanka
    #13
    Mint az alezredes elmondta: a rendőrség nem javasolta, hogy eljárjanak a megrendelőkkel szemben is, mivel magának a CD-rendelésnek a társadalmi veszélyessége csekély, ám a végső szót a Soproni Városi Ügyészség, mint a nyomozást felügyelő szerv mondja majd ki. Reinhoffer szerint az igazi szakmai siker magának a terjesztőnek a lebukása, és a rengeteg jogvédett anyag -- CD-k, DVD-k, merevlemezek -- lefoglalása volt.

    A megyei főügyészségtől kapott információ szerint nincs általános iránymutatás hasonló esetekre, a döntés során azt is figyelembe kell venni, hogy mikor, hányszor és milyen összegű megrendelésekről van szó. Elképzelhető az is, hogy a megrendelők megússzák rendőrségi megrovással.



    Bár Frank az esetetekből okulva......
  • tudatlanka
    #12
    cikk róla + a rendörök hozzáállása.
  • Frank99
    #11
    " a tevékenységét ttikolta ".

    Szomszéd : -Ugye te nem cd-ket másolsz?

    Másoló: -Á dehogy. Betanított munkás vagyok.

    Szomszéd: - Aha.

  • Frank99
    #10
    sztem már kinn is voltak nálunk.
    Vásárhelyen is így volt.
    a faszi 3 nap csüccs, addig a 131 embernél egyszerre az országban házkuti...
    így szépen bukott mindenki...
  • Shadow_THH
    #9
    "Tevékenységét titkolta, ezért e-mailon megrendeléseket nem fogadott. A postafiók szerződést ugyan saját néven kötötte, de jeligeként fiktív nevet adott meg.
    "

    hoppá, még jó hogy a bsa nem e-mailben kérdezte meg, hogy "jancsikám van céjdéj?" mert akkor nem lett volna bizonyíték! Szerintem maga Columbo kapta el!
  • Shadow_THH
    #8
    azaz :DDD jöhet a jó öreg "há jáj komám ín sosem láttálák"
  • asdasdasd
    #7
    Gondolom aki nala vasarolt mar leszedett minden cuccost geperol, es eldugta a lemezeket.
    Postai utanvetellel vasarolni... Ilyen loosereket.
  • Mike
    #6
    az hagyján, de micvel ügyesen eltett minden megrendelésről szoló dokumentumot, mindeki aki vásárolt tőle, számíthat a tanú-házkutatás-vádlott c. mókára
  • zsotee
    #5
    831 játék!!!!!!!
    Na annyit képtelenség letesztelni, hogy melyik müxik melyik nem, tuti ez okozta a vesztét valakinek crc-s gamét adott drága pénzé az meg berágott és felnyomta...
  • zsotee
    #4
    "A rendszer a házkutatás megkezdésekor is CD másolást végzett, azt a rendőrök szakították meg"
    Hogy ezek a rendőrök milyen ügyesek...
    Faszikám most költheti a hasznát ügyvédre...Megérte????!!!
  • Mike
    #3
    "Magyar Bazárban közzétett hirdetésben
    (...) tényleges megrendeléseket szintén telefonon fogadta, a csomagküldést pedig postai utánvéttel teljesítette. Partnereiről pontos listát vezetett, feljegyezte az eladott árukat és megőrízte a postai feladóvényeket is. Tevékenységét titkolta" ki irta ezt a cikket? titkolta??? ezzel?
  • Mike
    #2
    mondjuk aki újságban hírdetve árul másolatot az meg is érdemli. Mint azok a lúzerek akik pedo peornót árultak cd-nként 1000-ért (napokban volt hír)és még rendőr őrnagy! is volt közöttük? ennyi esze hogy lehet embereknek?
  • Mike
    #1
    Béluska feljeléetette Jencikét mert kúrta a csaját, vagy mert Jencikének volt Nike sportcipője, míg Béluskának nem.