46
-
dez #46 Nem hiszem. Én legalábbis egy viszonylag gyors gépet is lassúnak, pontosabban nehezen reagálónak érzek Win alatt. Egyes oprendszerek emulációban is kezesebbek.. -
#45 persze, megy a DScalerrel is. -
Laci #44 "...mert a sok csorónak nem tellik normális gápet venni!"
Azt hiszem valaki megfogta itt a lényeget! Bizony bizony azért terjedt el ez az "olcsó" és idejétmúlt architektúra is (amire ez az m$ féle szédítés is épül: x86-pécé) mert sajnos nekünk "fejlődő" és "szegény" ország(ok)ban élőknek ez jut a fizetésből és az államháztartásból adódóan is. Ami jó lett volna az túl drága nekünk is, mi nem vagyunk olyan ország ahol mindenkinek telik Machintoshra vagy high-end szórakoztatóközpontra ezért ilyen helyen különösen eladhatónak tűnik az m$-nek ez a semmi újítást, hanem inkább további butításokat hozó sivár pécé alapú csalogatása. Én már ezekután sohasem venném meg, mert tudom hogy kb. mire számíthatnék viszonylag sok pénzért:
Szóval én nem irigylem ezt a cuccot:) csak éppen nem dobnék ki már semmi pénzt ilyen x86+m$ alapú multimédiásnak hazudott kacatokra, mert több éves tapasztalatom valahogy ezt súgja nekem. -
Microcosmos #43 Szerény véleményem hogy itt is azért megy a fikázás, mert a sok csorónak nem tellik normális gápet venni! Örülnek neki hogy hesszelgetni tudják a fórumot! -
bandia #42 Jó lesz ez a sok hülye amerikainak:) Nembaj szivjanak csak vele hehe:) -
#41 Hát bocsi de SP2-es ami után van a 22 hiba, minden XP ugyan az, a biztonsági hibák is, így ebbe 222 akkor a többibe is. erről ennyit... -
#40 Újabb 22 biztonsági résre figyelmeztet a Microsoft
2004. október 13. 12:50, Szerda - Gyurkity Péter
A Microsoft keddi közleménye újabb 22 biztonsági hibára hívja fel a felhasználók, valamint a rendszergazdák figyelmét, amelyek a vállalat számos szoftverének működését befolyásolják.
ebbe meg lesz 222 alapbol. -
dez #39 Ja, ha semmi más terhelőbb program nem fut mellette... Kivéve, ha real-time-ra állítod a prioritását, de akkor meg más akadozik erősen. A memória-kezelése is érdekes a Win-nek, bizonyos műveleteknél pillanatokra teljesen elveszi a procit szinte mindentől. -
dez #38 Tudod, sem itt, sem ott nem egyformák az emberek.. Ott sem a 0-ások írják a szoftvert.
Mellesleg gondolom nem hallottál a Graphisoft-ról, és a többi magyar cégről... -
#37 "botladozó ingatag, csúszós/instabil stb. video- és multimédiamegjelenítést"??? Mi csúszik/mi instabil? Nem kell mindenféle codecpackot felrakni, és nem lesz ilyen probléma... -
archkoven #36 Ha ők az IQ nuku emberek akkok miért mi magas intelligenciájú emberek használjuk és szidjuk az IQ nuku emberek termékeit, miért nem fordítva?
Ja, hogy nekünk IQ-királyoknak nincs semmink amiről az IQ nullások vitatkozni tudnának?
Ezek az IQ nullások annyira hülyék, hogy azt sem tudják hol van a térképen Magyarország az IQ-királyok országa!
De vajon szükséges lenne tudniuk?
Vajon vesztettek vele valamit??? -
#35 A sima Media Ceter is nagyon bejött, igaz a 2004-es (SP2) upgrade sem javitott egyes hibájit, tulajdonképpen DVD-t se játszott... De audio meg videó az dizájnosan jó volt. Mindjárt lentvan a 2005, kiváncsian várom. Meg talán az Athlon64 alá is jó lesz az x64-es XP mellé. -
dez #34 Jópofa. Támogatja a DScaler-féle plugineket ("intelligens" zajszűrés, mozgás-követős deinterlace, stb.)? Akkor tuti lenne. -
#33 Haj, éljen amerika, IQ nuku embereknek is kell oprendszer... -
#32 (jah, hugomnak én is ezt (xpmc2004) tettem fel, mondván neki ez is jo lesz, de jelenleg showshiftert használ alatta :D ) -
#31 Showshifter. (www.showshifter.com)
Hallott rola már valaki? :) Ez legalább megy a legtöbb tunerrel (nem ugy mint ez a szar, korlátolt ms barkács), ugyanugy tud mindent, nem kell alá sokszázezres dell gép, stb ....
Aki szerint ez (media edition xp2005) jo, azon az elmult években szemellenző lehetett, saját korlátolt elméjének rabja :D -
dez #30 Gondolom, ez a TV-program szervező program külön nem elérhető.. -
dez #29 Hát ja. Plusz egy front-end (dizájnos GUI), amit az is tud nyomkodni, aki sosem használt PC-t. (Ha összeakad szegény XP, mert pl. túl sokat kapcsolta ki csak úgy a cuccot a kedves felhasználó, amire ugye az XP kényes, mert jönnek az interlinkek, registry-hibák, stb., esetleg valamelyik program bugos, stb., akkor meg bután néz.) -
dez #28 Próbáld, amíg lehet (MS el nem teszi láb alól a céget), ráérsz még használni az XP MCE 20xx-et később is... -
patrik #27 A MythTV a képek alapján tényleg jól néz ki. Azthiszem ki is próbálom :) -
valaé valaé ná #26 "támogatja akár két tv-tunerkártya egyidejűleg történő használatát" Az jó, mert nekem külön-külön sem támogatja egyik tunerkártyám használatát se -
patrik #25 A Windows Media Center Edition-nek nem ez az első verziója (azthiszem legalább 2 volt már). Tudomásom szerint ez olyan mint 1 sima XP, csak kivan egészítve egy pár programmal -
dez #24 ??? Talán mert nem csak egy TV? -
Laci #23 "Ezen viszont borultam.
A mythTV meg m$ hardveren is lekorozte billit:))"
Nah én viszont nem szoktam az ilyesmin sem borulni. Egyszerűen nem érdekük a Billiéknek hogy olyan rendszert csináljanak ami hatékony is, abban nincs annyi anyagilag kiaknázható lehetőség. Sajnos nem a minőség, hanem az átverés, a hülyítés a nagyobb üzlet annak aki kezdettől fogva ilyen módszerekre épít. Ezen nem tudok csodálkozni... -
strogg #22 Ezen viszont borultam.
A mythTV meg m$ hardveren is lekorozte billit:))
http://www.mythtv.org/modules.php?name=Web_Links&l_op=viewlink&cid=3
Ajánlom mindenki figyelmébe a 3. linket:)))))))))) -
strogg #21 Adalék a hírhez :)
http://www.mythtv.org/modules.php?name=MythFeatures -
Laci #20 És igen! Most már nem csak az intel, hanem a microsoft is újrafeltalálja 13 év után a C=CDTV-t! Gratulálok! Hát igen. Akkor mivel látom hogy nem változnak a dolgok, újra a szokásos:
Sok egyéb (már itt is kitárgyalt) dolog közül ez is olyan volt, amit annak idején pont az m$ meg az ilyen m$ féle cégek röhögtettek ki mindenkivel, még vicceket is találtak ki rá hogy ez mekkora baromság. És (mint már oly sok mindennel kapcsolatban is ezen kívül, csak még régebbről is) most mi van? Hirtelen előállnak vele évtizedes késéssel úgy mintha ők lennének azok akik kitalálták. Persze ráerőltetve ezt is az x86os féle régen idejétmúlt "architektúrára" meg az ugyancsak mindig is legelmaradottabb szintű windózukra és most büszkén vigyorognak Bill bácsival, csakhogy a minőség az a még nem teljesen igénytelen emberek előtt elég árulkodóan visszataszító a termékeikkel kapcvsolatban.
Multimédia és winpc egy lapon említve? Érdekes pont ezt csinálja most az intel is. Mindketten azon vannak hogy jó pénzért átvigyék a pécéjükön jól megszokott botladozó ingatag, csúszós/instabil stb. video- és multimédiamegjelenítést már az átlagos TV-kre is. Egyre sz@rabb minőség minnél több pénzért! Semmi gond. Egyre kevesebben vannak akik meg akarják venni ezeket az amúgy másoktól ősifőkből elvett próbálkozásaikat. ÉS EZ ÍGY VAN JÓL!!! -
strogg #19 nem fikázom élböl az m$-t. Egyszerüen olyan dolgot még nem nagyon hoztak össze, amit már valaki ne csinált volna meg. Az m$ abból él, hogy lenyúlja az ötleteket. Ez engem taszít. Ezt megfejelik egy bicskanyitogató licensz-el, és egy pofátlan árral.
A amrketing gépezet, és az OEM piacra helyezett nyomással pedig szabályosan rád akarják eröltetni a dolgot. Gondolom nem kell ecsetelnem, hogy kézzel-lábbal kell tiltakozni gép vásárláskor, hogy köszike, den me kérek wint a gépere, mert van oprendszerem otthon. (linux,bsd,beos,és ezek variációi. (60 db kb.)) És ha ezt kijelenti az ember, gondolom nem csak rám nézettm ég úgy kereskedö, minhta a marsról jönnék.:)
A konkrét hírhez visszatérve. A MythTV tényleg kisértetiesen így néz ki:)
-
Piscator #18 Jaj, megint a nagyratörő tervek.
Azért fikázzák sokan élből az MS-t, mert már volt pár hasonló beharangozása, ahol persze jöttek örvendetes funkciók.
Magam résézről örülök, ha szép harmonikus színekben pompázik a desktop, de amúgy netezésre, munkára használom, adatok közlésére, ahol nem a grafikán a hangsúly. -
quentit #17 "Szerintem totál alapra van megcsinálva. És igazából nem sokkal több, mint egy számtech-analfabétéknak szánt GUI."
Hát nem tudom, de 1000x többet tud és kifinomultabb, mint az én Philips TV-m... -
Wilddog #16 Az előző verzióért én sem adtam egy vasat sem, letöltöttem az összes Windows verziót, így van TabletPC Edition-om, MediaCenter-em, DataCenter-em meg még sok érdekes egy DVDn. :) -
strogg #15 Hogy azért szurjak is rajta:)
Aki linuxra felbűvölte a mythTV progit (apt-get install mythtv) az pontosan ugyanezut a felületet látta maga elött, mint a képeken van:)))
Többek között énis:) Van TV kártyám, jó hangkari, 2 CD lemez/DVD/író egység, 2x20GB vinyó, rendes monitor, ésatöbbi. A mythtv megadja a felületet, (ami szinte még elrendezésre is ugyanez:)) és kész a multimédia centerem:) Ez komoly.:)
De nem csak a mythtv ilyen, láttam vagy két ugyanilyen projecktet a sourceforge.net -en, meglepően kész állapotban. Ezek a progik szintem egszólalásig ugyanazok, mint ez. A különbség, hogy azok elöbb készültek el...;)))
Azt lekapcsolva tudok fejleszteni, internetezni, stb... Igaz ekkor a "hagyományos" felületet kell válaszanom, tehát egy böngészö, mellette a xawtv, vagy az xmms :)))) Sorry. Az m$ megint lemaradt egy kicsit.
Külön hw-t venni erre a célra meg szintem baromság. Pénzkidobás. -
#14 Szerintem is jó dolog!
Eddig se értettem miért arra élvez valaki, ha egész nap az oprendszerét bűvölheti, és csak néha vett elő egy filmet is megnézni, vagy nagy ritkán szöveget szerkesztett, persze nem olyan fokon mint gizike a titkárnő ( de őt tudvalevőleg lamer, mert nem ért az oprendszerhez, csak a szövegtszerkesztőhöz, meg az excellhez).
De hogy azért kekeckedjek is. Minek is ehhez egy XP? Minek ehhez 10GB-os rendszer partició, meg 2GHz prockó?
Monnyuk írják, hogy csökkentették a géppel szembeni követelményeket, na de mennyivel?
Amúgy télleg megette a fene az egészet, ha mellette meg nem tudom arra használni a pc-met amire az általában való! Már pedig ebben a max 640x512-es felbontásban nem igazán egészsegges, meg divat mostanában olyanokat tenni. -
RoadkilleR78 #13 Márpedig jó dolog szerintem, annak aki nem akar külön hifit, dvd-lejátszót(felvevőt)stb... Összeraksz egy gépet annyiból mint ezek a cuccok együttesen. És belerakod egy szép kis kockába ami még jól is mutat. Aztán máris van egy komplett hificuccod ami minden audio, és videófomátumot kezel. (kivéve a videokazettát) de hát olyant meg már ki használ? :-) Szépen be tudod digizni a gépedre aztán ki is írhatod dvd-re. fényévekkel jobb minőségben mint a videókazettával. Persze kell még egy jó kis hangcucc is, de normálisat lehet kapni 60 körül mindent összevetve 250e alatt összerakod a komplett cuccot és ha ezt mind megvennéd külön nem hiszem, hogy olcsóbb lenne. -
archkoven #12 Vajon honnan tudja a sok okostojás anélkül hogy kipróbálná, hogy ez egy szar???
Ja persze, billgeci, vinfos meg a többiek...
Szerintem az XP egy nagyon is jó operációs rendszer, persze az is lehet, hogy csak én vagyok a lámer, hogy nálam soha nem fagy és az ég világon nincs semmi problémám vele.
Ha én is szakértő lennék akkor biztos nekem is bajom lenne vele.
Viszont egy dolgot én is utálok benne, de nagyon: egy tonna programot írtak és írnak rá és ezek szinte mindegyike könnyedén megszerezhető, ha akarom még fizetnem sem kell érte, valamint dögivel vannak rá játékok és történetesen azokért is csak akkor kell fizetnem ha éppen olyanom van (általában nincs olyanom).
Hajrá Linux!!! -
asdasdasd #11 En nem akarok egyszerre ot televiziot iranyitani. Egyet szoktam kapcsolgatni, de akkor is ramszolnak, hogy ne kapcsolgassak. -
#10 Hát ez nagyon jól néz ki, csak mondjuk próbáljátok ezt elképzelni egy 55cm-es tv-n!
Plazmára (főleg ekkorára) meg kinek van pénze.
Egyébiránt méretileg ez szerintem egy xbox, csak a külseje más. -
Kristóf #9 "két DVD-lejátszóra hasonlító, Hi-Fi-kbe is beépíthető készüléket jelentett be"
Ha megfelelő áron van akkor jöhet.
Nekem nem kell olyan 100.000+ ba kerülő hifitorony ami még a DOOM3-at is futtatja mert nem arra akarom használni. -
#8 Na látom csak a szokásos SG-s stílusban megy a "hozzászólás"...
Vagyis mindenki csak fikázni tud, főleg ha winfosról van szó...
Tudok hozzá gratulálni! Eddig 1 értelmes hozzászólást láttam Cat-től és nem azért, mert neki tetszett!
További kellemes napot mindenkinek!
Amúgy én sem tartom hülyeségnek, más kérdés, hogy Én sem költenék rá! -
Razgon #7 Parasztvakítás... Én nem adnék egy fillért sem ilyen cuccra.