348
Vállalkozást szeretnék indítani, mindent amit tudtok...
-
davos80 #24 ezt én is így gondoltam...
-Kell számla?
-Nem.
-Kell számla?
-Kell.
-Nesze, bazz, 5 rongyal drágább... -
#23 egy ügyvéd is kelleni fog, de manapság abból is kijön évente párezer az egyetemekről -
#22 őszintén szólva egyrészt hajrá, "ebben van a jövő", mondták sokan, másrészt meg annyi ilyen van mint égen a csillag, a helyedben külföldre mennék ilyet csinálni, ahol nincs minden sarkon számgép szervíz (dél-Európa pl. sok újgazdag család számgéppel, de a szakma még nem született meg)
csak akkor csináld legálisan, ha kurva sokat keresel vagy cégeknek kell számlát adnod, mert a kevésen hülyeség az állammal osztozni, főleg hogy a semmiből is ki kell tejelned havi 10-20 ezret
szóval a tanácsom: amíg lehet, feketén dolgozz -
davos80 #21 Konkurenciáról nem tudok, csak bolti szervíz van, ismerettség...hmm.Mire gondolsz?
Könyvelő van ingyen, ez viszonylag nagy előny. -
#20 attól függ mekkora a konkurencia és mennyi ismeretségetek van -
#19 hát nem :( -
#18 na jó, de ha nulla a jövedelmem, vagyis pont annyi, mint egy csövesnek, NEKEM attól még fizetni kell, ha vállalkozó vagyok
ez nem normális, lássuk be -
davos80 #17 Aha, kösz.
És mi a véleményed a mi kis éjjel-nappal hívható számítógépszervízünkről, és egyéb tevékenységekről, érdemes belevágni? -
#16 pfff erre már nem emlékszem, a lényeg annyi, hogy elintézni pár óra alatt lehet, megszünteti hónapokig tart, ezt nem árt tudni
-
#15 TB szemétség is meg nem is, azért fizetünk ennyit TB-t mert a sok naplopó meg feketemunkás nem fizet de az ellátás nekik is ingyen van. -
davos80 #14 És kell csinálni úgy adószámot, ugye? -
#13 bemész önkormányzathoz, aztán onnan valszeg átküldenek a vállalkozói kamarához, ahol kitöltesz pár papírt, befizeted a díjat (nekem 5 ezer volt pár éve), és küldik az igazolványt
az hogy kell-e papír a tevékenységtől függ, eléd raknak egy listát a nem papírköteles tevékenységekről, amik közül válogathatsz
általában minden iparágban van olyan, hogy EGYÉB ..... jellegű tevékenység, ez afféle kiskapu lehet
TB-t meg ilyeneket negyedévente fizeted, ha nincs jó bevételed, rábaszol, hála a magyar rendszernek (a semmiből is adózni kell, hurrá) -
davos80 #12 Szóval papírunk nincs, csak érettségi. -
davos80 #11 Ugyanis most mindketten szakmát tanulunk (régen technikumnak hívták) érettségi után, de értünk hozzá eléggé... -
davos80 #10 Ha szervizelni akarok kell róla papír?
( műszerész szakmunkás viszga...stb. )
Ugye a vállalkozóihoz csak érettségi kell? -
davos80 #9 Kérdés : csak 5 ropi lenne az összes kölstég?
(ez ugye 50 ezer?..)
Mindkettőnknek érdemes kiváltani a vállalkozóit, vagy csak az 1iknek? -
davos80 #8 Ok, köszi.
Azt leírtam már mivel akarunk foglalkozni.
2 en vagyunk,
van egy autó,
itt Gödöllőn, és környékén járnánk a várost/okat,
és mint éjjel-nappal hívható számítógépszervíz lennénk (a felsorolt szolgáltatások mellett.) -
#7 5 ropi az egyéni vállalkozói. Én is úgy tudom, hogy nem lehet mindent csinálni, de ezt 99%, hogy lehet. Inkább tegyél fel kérdést, mert órákig mesélhetnék róla.
-
#6 igen, de azzal nem lehet minden iparágat csinálni. -
davos80 #5 ÉS ha ez megvan, lehet melózni. -
davos80 #4 Ja, úgy hallottam 50 ropi. Izé, vmi olyasmit hallottam, hogy van ugye egyéni vállalkozói igazolvány, és kész, nincs semmi formája (bt, rt, kft...) -
#3 Húúú ecsém! Ez nem ilyen fórumos téma szerintem, de hátha valakinek van türelme ehhez. -
#2 egyéni vállalkozó igazolvány nem sok pénz, de szerintme ezekhez a dolgokhoz több kell, min 1 BT. -
davos80 #1 Szóval szeretnék egy (egyéni) vállalkozást indítani, egy barátommal, kérdezném, hogy mik a feltételek hozzá, mennyi anyagi vonzata van, stb…
Számítógépeket, mobiltelefonokat, elektronai berendezéseket javítanánk, ezenkívül számítógépeket állítanánk össze, hálozatot építenénk ki, riasztókat telepítenénk.
Vannak különböző tanácsadók, de azok : $
NEM találtam ilyen topikot. Ha van bocs.
Köszi előre mindenkitől a segítséget.