Légzsák
← ElőzőOldal 4 / 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Apropó, az indító egy eléggé szimpla kis szerkezet, ami csak gyorsulást még, és (lényegében) egy rugót megfeszít egy súly, nagy gyorsulás (lassulás) esetén zár egy áramkört, ami nyitja a légzsákokat. Komolyabb autókon kicsit márként megy, de ott is a lassulást érzékelik egy elektronikával, ami nyitja (robbantja) a légzsákot.
50.000-75.000 Huf / légzsák a normál ár. Légzsákkal együtt kell cserélni a biztonsági öveket is (!!!), övfeszítõvel (50.000 HUF / darab). Valószínûleg csere a kormány borítása, az utaloldali légzsák esetén a mûszerfal légzsákborítása.
Két légzsák esetén ezért 200-400 ezer lehetne az ár, feltételezve, hogy a japánhoz helybõl drágább minden. Ehhez kön a karosszéria javítása, kis kár esetén 100-ból megállhat fényezéssel, nagyobb kár esetén határ a csillagos ég.
A régebbi Micra esetén fennáll, hogy nem éri meg megjavíttatni, ezért gazdasági totálkárra veszik.
700.000 már azért is túlzás lenne, mert Daewoo-éknál 150.000 a dupla légzsák ára. Micraék meg nem a légzsákhegyekrõl híresek.
Két légzsák esetén ezért 200-400 ezer lehetne az ár, feltételezve, hogy a japánhoz helybõl drágább minden. Ehhez kön a karosszéria javítása, kis kár esetén 100-ból megállhat fényezéssel, nagyobb kár esetén határ a csillagos ég.
A régebbi Micra esetén fennáll, hogy nem éri meg megjavíttatni, ezért gazdasági totálkárra veszik.
700.000 már azért is túlzás lenne, mert Daewoo-éknál 150.000 a dupla légzsák ára. Micraék meg nem a légzsákhegyekrõl híresek.
Az kábé annyi, de ha emiatt letotálkároznak egy autót, akkor a biztosítót is totálkárosra kéne törni...
Félreértések vannak: nem a légzsák ára ennyi, nhanem a cseréje, ki-beszereléssel együtt.
Félreértések vannak: nem a légzsák ára ennyi, nhanem a cseréje, ki-beszereléssel együtt.
Lehet, hogy van olyan autótípus, amibe annyiba kerül, ezt nem tudom...csak azt, hogy az egyik haveromnak 1.8M lett a kár a 2M értékû autóban, ebbõl 1.4M volt a két légzsák, a hozzájuk tartozó cuccokkal...azonnal GTK-ra vették...
ezt tudom, de akkor is irreálisan soknak tûnik nekem, én 150-200-ra tippeltem max.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
Hehe, te szerinted az autóalkatrészeknek annyi az ára, hogyha minden darabot megvennél, ami egy teljes autóban van, ugyanannyira jönne ki???
Hát a nagy szart!
Az autógyárak nyereségét nagyon nagy részt az autóalkatrész-eladások teszik ki!
Sokszorosába lenne egy olyan autó, amit autóalkatrészenként megvásárolva próbálnál összerakni!
Egyébként meg nem lenne gazdasági totálkáros egy olyan autó, ahol a munkadíj párszáz ezer...
Hát a nagy szart!
Az autógyárak nyereségét nagyon nagy részt az autóalkatrész-eladások teszik ki!
Sokszorosába lenne egy olyan autó, amit autóalkatrészenként megvásárolva próbálnál összerakni!
Egyébként meg nem lenne gazdasági totálkáros egy olyan autó, ahol a munkadíj párszáz ezer...
700k? átlag autó 4-5 milla és abból 1,5 a légzsák? ezt nem hiszem el, ok hogy kötelezõ nekik ingyen belerakni de akkor is.
Mikrába nem tudom mennyi a légzsák, de az 500e nem tûnik túlzottnak, más japán típusokba olyan 700e körül van darabonként, persze újonnan...
Ha már venni akarsz, akkor "kéz alól", bontóból érdemes.
Mellesleg ki kell cserélni az indítót is, nem csak a kormányon a légzsákot...
Mennyit ér egy ilyen Mikra? Inkább fizesse a biztosító, és TK, mint zsebbõl 700e Ft...
Amúgy mennyivel mentél? Ahhoz, hogy "természetes úton" kinyíljon a légzsák, legalább 40-50-nel kell menni...
Ha már venni akarsz, akkor "kéz alól", bontóból érdemes.
Mellesleg ki kell cserélni az indítót is, nem csak a kormányon a légzsákot...
Mennyit ér egy ilyen Mikra? Inkább fizesse a biztosító, és TK, mint zsebbõl 700e Ft...
Amúgy mennyivel mentél? Ahhoz, hogy "természetes úton" kinyíljon a légzsák, legalább 40-50-nel kell menni...
cseréld ki a borítást, amit kiszakított, és nem szereltess bele légzsákot
a micra úgy is városi autó
a micra úgy is városi autó
én is, de ezt mondták "elsõ blikkre", de remélem csak fasz volt az ürge és nem látott még törött mikrát.
de fizet, viszont lehet, hogy a légzsákok ára miatt (darabja 500e Ft, ami kicsit hihetetlen nekem), leTK-zák, azt pedig nemkéne. mert akkor nem fizet annyit a biztosít. vagy nemtom.
hát szerintem szakszervíz honlapján nézd meg, biztosító nem fizeti?
← ElőzőOldal 4 / 4