3734
Adobe After Effects
  • Hzsolesz
    Kamerához semmi köze...
    A greenbox/bluebox megvilágításánál az egyik alapvető szempont, hogy az alanyt és a hátteret külön fényforrással világítsuk meg. Ha egyszerűen az alany elé tennénk egy fényforrást, az egyrészt nem világítaná meg homogénen a zöld hátteret (pocsék lyukasztás), másrészt az alany éles árnyékot vetne a háttérre. Tehát az alany ne közvetlen a zöld háttér elé álljon, hanem legyen köztük kb. fél méter, de minél több, annél jobb. Ebbe a territóriumba helyezzük el a hátteret megvilágító lámpákat (ne többszáz wattos spotot használj, mert az megintcsak nem ad homogén eredményt, hanem derítőket). Az alanyt is érdemes derítővel megvilágítani, így nem generál éles árnyákot, az arca sem ég ki, illetve az alany sem fog megvakulni. Állítólag ha egy sárga színű gégent is használunk, az még élesebbé teszi a határvonalakat a lyukasztáskor.
    Szóval szerintem 5-6 db fényforrás minimum szükségeltetik hozzá, és itt most nem az íróasztalodon levő olvasólámpákra vagy steki lámpákra gondolok. (persze csak, ha jó eredményt szeretnél elérni)
  • akyyy
    hát sztme inkább az kameratipustól függ.

de legeslegjobb az, ha a nap a kamera háta mögött van! akkor jól megvan világitva:D
  • bozsi09
    Szasztok újból!

Kössz az előző válszt!
    Még azt akarom kérdezni, hogy hogyan kell pontosan megvilágítani egy zöld hátteret(green boxot)?
    Mert többbször is próbáltam de sosem let tökélete , mindig valamelyik sarkánnál pixeles vag fekete lett.
  • Goruck
    ÁÁÁÁÁÁ Köszi!!!!

:SAds ffa:S A:Sdaf(<- nekem ez nem sikerül)
  • Hzsolesz
    http://www.videocopilot.net/basic/
  • Goruck
    Üdv!
    visszaolvastam....
    Tudtok esetleg olyan tutorialt ami totál kezdőknek való??? ma raktam fel és semmit sem értek, de a tutoriálokban amit olvastam, ahoz már kéne tudni az alapokat...:( PS-t ismerem :)
    Köszi
  • drob
    renderelni kell a hangot, 0-as gomb
    timeline-n beállítod az játszani kívánt szakaszt utánna 0
  • bozsi09
    Szisztok!

Az a gondom, hogy amikor egy filmjelenetek berakok az programba akkor a hangot nem tudom lejátszani, de a filmet igen? Hogyan lehet ezt megoldani?
  • Doom 4
    Jólvan de én szeretnék ilyeneket csinálni (pl.:léze4rkardos film, Rasengan efekt stb.) De 14 éves vagyok nincs sok pénzünk és nem hiszem hogy egy 14 évesnek van 300.000 HUF,- ja hogy vegyen egy programot. És amúgy láttam olyan verziót amit 32.000 HUF,- körül meg lehet venni de az csak 1 évig jó...
  • drob
    ... és van még pár illető...
  • Doom 4
    Na jólvan de szerintem ne várd el senkitől hogy 300.000 HUF-ért meg vegyen 1 ilyen progit
  • drob
    http://www.adobe.com/hu/
    http://www.szoftver.hu/house/1
    http://www.studiotech.hu
    de ott a google...
  • dbzfan
    és te esetleg nemtucc nekem ilyen hivatalos forrást mondani? mert én naon kerestem de nem találtam:P
  • drob
    Egy fórumuzó társunkat idézve, itt jegyzem meg, osztom a véléményét:
    "1. Ne haragudj ...., de ha kicsit visszább olvastál volna, akkor láthatnád hogy nem igen örülünk neki, ha valaki a torrent szót és az ahhoz kapcsolódó fogalmakat reklámozza a fórumon. És ezt jó lenne, ha már tényleg végre mindenki a picike agyába vésné."

2: vannak hivatalos források, ott meg tudják mondani a nevét a plugnak
  • dbzfan
    hali letöltöttem az after effectet és dragonbalos videót akarok csinálni de asszem ahoz lekell tölteni valamit amivel belehet tenni kamehamekat meg ijeneket...:P és azt akarom kérdezni h nemtudjátok véletlenül h azt honnan lehet?:P
  • Jagumo
    Tehát én iagzából én szeretnék csinálni egy poén videót a haverokkal egy olcsó energiatallal és csak vágni kéne benne akkor azt Permierrel megpróbálom és szeretném hogy monjuk legalább beússzon van valahogy berobanjon a szöveg a videóban, azt AE-vel csináljam vagy Sony Vegas-al , bocsánat de nagyon nagyok otthon a videoszerkesztésben :S

meg még most próbálgattam az AE-t és az lenne a kérdésem ha berakokneki egy efekktet és én az szeretném hogy 0:05-nál ígynézzenki ez az effekt 0:12 meg már így itt valahogy layer-ekkel kell cuccolni?
  • xDS
    vagy adobe premier, az kifejezetten vágásra van
  • akyyy
    hát ott szvsz egyszerübb:D
  • Jagumo
    és, ha csak modnjuk ilyen egyszerűbb effekteket akarok videókban használni , gyorsítani lassítani meg ilyesmi akkor sony vegast használjak?
  • akyyy
    csak minimálisan lehet vele zenét vágni. én néha konvertálásra használom, de ha zenét kell vágni, akkor inkább sony vegas.

de lehet tévedek, de nekem nagyon nem tetszett ez az oldala az AAE-nek.:S
  • Jagumo
    ezzel a progival zenét is tudok vágni a videó alá meg megvágni is? vagy arra van egyzserűbb progi?? :D a windows movie maker nemérdekel :D
  • Hzsolesz
    Én viszont azt ajánlanám neked, hogy először rágd át magad egy könyvön, ami tényleg az alapokat magyarázza el. Ha ezeket a tutorialokat csinálod, és nincs semmi tapasztalatod a programban, akkor nem fogod érteni, mi miért történik...annak meg ilyen formában semmi értelme.Hajrá!
  • xDS
    Ha tudsz angolul, akkor érdemes végignézni ezeket a tutorialokat. A legelső az alapoktól indul, szóval érthető lesz.
  • elijahwood
    hali mindenkinek! szeretnénk használni az adober after effects progit, hisz nekem nagyon nehéz. érdemes venni könyvet? youtube-n láttom sok jó kisfilmet és nagyon tetszenek. tud valaki segiteni nekem?
    előre is köszönöm
  • Hzsolesz
    Akkor meg se próbáld. Ha bin-ből dolgoztál, ugyanazt csinálnád az ISO-val is.
  • Doom 4
    azt hogy? én kicsomagoltam és lett belőle 1 bin és 1 cue
  • Hzsolesz
    Nem tudom, hogyan csinálod, de úgy próbáltad már, hogy készítesz egy ISO-t belőle, és bemountolod?
  • Doom 4
    mármint letörölve de még mindig nem jó
  • Doom 4
    azok megvannak
  • akyyy
    minden adobe terméket
  • Doom 4
    és a Paint ot is le kell törölni? meg van nekem pinnacle studio 10 azt is törölni kell ?
  • Doom 4
    ok
  • akyyy
    le kell törölni photoshopot meg minden adobe terméket.
  • Doom 4
    Ok köszi anmost nekem nem eredeti de telepíteni akarom és azt irja hogy tegyem be az adathordozót de bent van
  • ladics
    tutorialról csináltam:) megvan az evolution pack
  • xDS
    Igazad lehet és csak elnéztem ezt a kis hasonlóságot a Te kliped és a VideoCopilot template között :) Elismerem átállítottál kb. 2 dolgot a klipen.
  • ladics
    azt mondod temlpate?:) tévedsz(:
  • akyyy
    nincs, csak magyar nyelvű könyv
  • Doom 4
    van magyarítás az adobe after effects cs3 professional hoz ?
  • xDS
    Kár hogy template