Adobe After Effects

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CJofthegod
hello nekem lenne egy kis gondom az AE 7.0-ben benne van a track motion vagy nincs mert nem tom elõhozni a help meg azt írja h csak a proban van 😞 itt egy kép
http://img293.imageshack.us/img293/5401/aebt6.jpg

Foky
Albundy, thanx! Még nem próbáltam ki, de majd holnap, ha nem boldogulok, akkor írok. Még sosem használtam a progit, full kezdõ vaok...😄 Üdv

Sohasem fogod beütni a fejed a képességeid plafonjába!

HF
Bocs, a válasz albundynak ment. Akkyy: A wiggler effekt pontosan ezt teszi. Csak ügyelj arra, hogy a kép elmozdulása esetén az üres rések feketék lesznek. Ennek kiküszöbölésére a Motion Tile a megoldás.

HF
Régen vót az<#buck> Egyébként igen, a fejlerobbanást az alapján csináltam 😛

Visszaszámlálás:

1. New Comp (30 sec)
2. New Solid
3. Effect/Text/Numbers
4. Az Effects ablakban: Type: Number (vagy Numner )
5. Decimal places: 0
6. Kurzor comp elejére, Value/Offset/Random Max: 1200 (stopper)
7. Kurzor comp végére, Value:0 (stopper)

Betût formázni, renderelni alfával.
Az egész két perc...
Andrew Kramer tutorialokat nézegetünk? <#circling>
akyyy
AE-ban van olyan efekt, hogy a képet véletlenszerüen elkezdi beremegtetni úgy, mintha kézbõl lett volna felvéve?

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Foky
Hali mindenkinek!

Készítek egy videót ( Video Studio 11 Plus-sal, családi képek és zene ) és szeretném, ha visszaszámolná benne az idõt! Meg lehet ezt oldani valahogy, akár más programmal a már kész videón? Fél percnél kezdõdne és vissza kellene számolnia 1200-ról 0-ra! Milyen progival / opcióval valósítható meg???

Elõre is köszönöm! Üdvözlettel: Foky

Sohasem fogod beütni a fejed a képességeid plafonjába!

HF
Bocsi, újra felraktam, véletlen töröltem 😛
Link

grizzly21
This video has been removed by the user.

Vaz, ez nagyon jó, ilyeneket Én is akarok. 😄
HF
Üdv. Valaki mondana nekem errõl véleményt? Pont ma csináltam, AE-vel.
Link

Thx, nagyon jól mûködik! 😉

Már csak a kivágott jelenettel van gondom, ugyanis az arc beteríti a képernyõt, vagyis kivágtam és beraktam a videóba, de nagyon látni, hogy a nincs meg a fejének a teljes alakzata. Vagyis ez az eredeti kép miatt van, de nem tudom hogyan tudnám beilleszteni a videóba, hogy ne legyen ennyire feltûnõ, van erre vmi jó trükk? 😊
Itt van egyébként a jelenetbõl 1 kép (a "k" után a szóközt töröljétek ki, csak a fórum nem enged képfeltöltésrõl linkelni): k epfeltoltes.hu/080210/175408729bscap0006_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ezt a melót tényleg jobb Premiere-ben végezni, ahhoz pedig az kell, hogy a kivágott videódat alfa csatornával exportáld.
Alfa csatornával exportálni:
Compsition/Make Movie...
Output Modules/Video Output/Channels

na, ott kell beállítani, hogy RGB + Alpha.
Atika :o)
Csak nekem az a baj hogy fogom szepen kirenderelem pngbe beallitom hogy alpha chanel eddig minden szep es jo de ha beimportalom flashbe akkor nekem ott a kep merete mas sokkal de sokkal nagybb az eredetinel es nem is tudom modositani es nemtudom miert van ez

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

Semmi ötlet hogyan tudnám ezt a fránya kivágást helyesen megcsinálni? Már kerestem róla tutorialokat, videókat, de nem igazán tudom mi ennek a neve, ha van.
Nagyon bosszantó dolog ez az interlace-es dolog.Legalábbis én is nagyon haragszom rá.Ha deinterlaceled, akkor nem sokkal, de valamennyi információvesztéssel jár.Ha meg úgy hagyod, akkor szimplán szarul néz ki számítógépen.Az nagyon rossz deinterlace-er, amelyik egyszerûen kiveszi a páros vagy páratlan sorokat...azt ne használd.Szerencsére terjedõ félben vannak a progressive pásztázású kamerák.
Olyan, hogy 100 Hz-es videó, olyan nem létezik. A 100 Hz a képek kirajzolásánál van szerepe. Az azt jelenti, hogy pl. egy 100 Hz-es TV 1 másodperc alatt 100-szor rajzolja ki a képet, ami villódzásmentessé teszi ezt.

legyen kiválasztva az alfa csatorna és akkor átlátszó lesz render után is

Atika :o)
Sziasztok azt szeretnem megkerdezni hogy ha en elkeszitettem egy animaciot after effectben aminek a hatere atlatszo es igy szeretnem kimenteni hogy aztan flashbe betehessem hogy oldjam meg mert probaltam png-be de mikor behuzom flashbe hulyeseget csinal nekem valaki hasznalja ezt igy??? Esetleg valakinek otelte?? Elore is koszi

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

Köszi a deinterlace tutorialt, nagyon profi, de ezek szerint mindig végig kell ezt szenvedni? Meg hát az infó fele elveszik a felvételbõl...
Valami nekem itt nem nagyon akar beugrani. Javasolták, hogy csináljak 100Hz-es videót, ott elméletileg egy frame-en belül nem lenne váltott sor és akkor pontosan lehetne maszkolni pl. Szerinted?
Premiere-t nem használok (régen használtam), de deinterlace beépített szûrõ biztos van sokmindenben, de volt olyan, ami fele magasságúra nyomta össze a képet (kivette a páros/páratlan sorokat, ezért ezeket már alapból nem is vettem figyelembe.
Sziasztok!

azt szeretném megkérdezni hogy csináltam particle illusions-ba effektet és most szeretném berakni after effectbe! eddig robbanást gond nélkül beraktam úgy hogy a blending modot állítottam screen-re! most egy füst vagy por effektet szeretnék berakni és az a baj vele hogy a screen után teljesen átlátszó lesz! mi lehet az oka? vagy teljesen más módszerrel kell effektet berakni? még kezdõ vagyok úgyhogy nem nagyon tudom! légyszi segítsetek!

elõre is köszi!
hello mindneki
egy hatalmas kérésem lenne.
ha valaki megtenné nekem azt, hogy egy témában segít az after effectben. Méghozzá abban, hogy hogyan lehet 2 videót maszkolni, de persze nem ilyen egyszerû 😄. Esetleg felvehetném msn re és ott bõvebben elmesélném neki. ha valaki segít ebben akkor légyszi írjon egy mailt a [email protected] ra elõre is köszönöm.
bye bye
Nekem senki nem tud segíteni? 😞
Van egy deinterlace tutorial a Videocopilot.net oldalon:
http://www.videocopilot.net/tutorials.html?id=58.
De szerintem a legegyszerûbb megoldás (feltéve, ha használsz Premiert), hogy ott deinterlacelve kiexportálod az adott videót.

kodek hiány

Sziasztok! Az a 6almas problémám, hogy az interlace videót hogyan tudnám deinterlace-elni, mert pl. mozgáskövetésnél vagy maszkolásnál nem igazán tudom egy gyorsan mozgó résznél, most melyik részre irányítsam a jelöléseket. A tutorialokban mindig deinterlace mozikat mutogatnak, ott persze könnyû körberajzolni a cuccokat. Vagy hogyan szokás ezt megoldani, hogy ne "szõrös" képet lássak? Más mozgáskövetõk is elvesztik a fonalat a szõrök miatt, persze ott a bemutatóban nincsennek ilyen bajok... Vagy hol is megyek el az erdõbe? Abszolút kezdõ baj ez, de hát valahol kezdeni kell...
akyyy
help. ujratettem gépte, feltettem progit, és most ha beteszek bármilyen avi videót, at irja ki h nem támogatott fájltipus, blabla...

pedig eddig müködött avival. biztos kodek vagy nemtudom, mit csináljak?

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Most elakadtam, nem igazán sikerült kiismernem ezt a progit...
Megpróbálom vázolni a helyzetet: van 1 videóm, amiben 3 jelenet kell, úgyhogy kivágtam õket. Most azt akarom elérni, hogy az 1. jelenet lemenjen, aztán vmilyen átmenettel bejjöjjön a 2., majd a 3. A 2. jelenetben csak egy arcot látni, de látszik mögötte egy kicsit a háttér, úgyhogy ezt kivágtam és lekicsinyítem, berakom a sarokba. Így mikor van az 1. jelenet és megjelenik a 2., akkor az átmenettel a sarokban jelenik meg és a háttérben még látni az 1. Az 1. eltûnik és átmenettel (mondjuk vmilyen dissolve) bejön a 3. jelenet, de a 2. az mindvégig ott van a sarokban. Na ezt szeretném Én megoldani, de nem akar összejönni. A probléma az, hogy az AE-t egyszerûen nem tudom használni, nem tudok vágni benne, csak annyit tudok tenni, hogy a kezdõ és végsõ pontot összehúzom az adott jelenetig, ez eddig rendben is lenne, de ha ez a jelenet a közepén/végén van, akkor ezt az egész videót elõre kell húznom, de így is marad a videóból majdnem 10 perc a végén. Mivel a kezdõpontokat összehúztam az adott jelenethez, így ugyan az az utolsó 10 perc nem látszik, de exportáláskor ott van, fekete képernyõként, így ezzel nagyon megnövelve az export idõt és a fájl méretét is. Szóval nem értem hogyan kéne vágni. Na akkor vágnék inkább PremierePro 2.0-val, azzal már jól megy és amúgyis nagyon szeretem a progit. De sajnos a 2. jelenettel nem tudok mit kezdeni. Ugyebár ez az a jelenet, ami ki lett vágva, de hogyha vmiképp exportálom (aviként, Premiere fájlként v. bármi másképp) és aztán beimportálom a Premiereben, akkor a kivágott jelenet mögött nem jelenik meg a másik 2 jelenet, csak sötétség van, AE-ben viszont látszanak, de azzal meg nem tudok vágni rendesen ugye.

Próbáltam részletesen elmagyarázni, tud vki esetleg segíteni, hogy hogyan is tudnám ezt megcsinálni? 😞 A legjobb lenne, ha Premiere-ben normálisan tudnám importálni a kivágott jelenetet, mert vágni abban szeretnék.
Megpróbáltam, de ugyanúgy hibát ír ki. 😞 És elég random módon, megpróbáltam több videót is, egyiknél rendesen mûködik, másiknál meg hibát ír ki...
A két program közötti kompatibilitás alapból csak Premierbõl Afterba megy. Hogy visszafele is mûködjön, ahhoz egy külön szoftver kell (hozzáteszem én sem használtam még, csak olvastam) Production Studio néven.
Próbáld meg egyszerûen a nyersanyagot beimportálni Afterbe...ha arra is hibát ír, akkor magával a fájllal van a probléma.

grizzly21
http://www.borisfx.com/training/tutorials/bcc/motion_key.php
ilyesmi.
bar ez pont inverz ( a mozgo cuccot tunteti el)

grizzly21
nem is akartam motion trackinget irni azt tudom hogy mi,
regebben linkelt valaki vmit ami jo erre..

Na most problémám lenne a progival. Van ügyebár egy projectem a PremierePro 2.0-val, amit betöltöttem AE-vel. SZépen oldalt mindent be is importált, de a videófájlok nem mûködnek rendesen, berakom a timelistbe, erre ki ír vmi hibát, hogy: "After Effects error: retrieving frame from video stream." Mi a probléma?
A másik, hogy pontosan miként mûködik a két program között a kapcsolat? Tehát ha most szerkesztek vmit AE-ben, elmentem a projectet, majd Premiere-ben megnyitom, akkor az az effekt megfog ugyanúgy jelenni, vagy pontosan hogy mûködik ez?
Thx, megpróbálkozom vele. 😊
Elõször is azt nem motion capture-nek hívják, hanem motion tracking-nek. Másodszor pedig nem azt szedi ki, ami mozog, hanem mozgáskövetésre használatos.(csak nehogy mások is tévesen tanulják meg) Azzal esélyed sincs kiszedni egy alakzatot. Ha nem homogén háttér (bluescreen, greenscreen) elõtt lett felvéve a mozgás, akkor egy módszer van rá...fogod szépen a Pen Tool-t (G betû) és szépen körberajzolod az alakzatot. Ezután a layert kijelölve gyorsan megnyomod kétszer az M betût, ami felhozza a maszk tulajdonságait. A Mask Shapre dodsz egy kulcskockát, mész a következõ frame-ra, majd újból körberajzolod a megváltozott alakzatot...stb..stb.

Hát anno vki így mondta, hogy csak így tudom kivágni. Persze jobb, hatékonyabb, egyszerûbb megoldás is jöhet, de ha nincs más, akkor fektetek bele idõt. 😊
grizzly21
minden egyes kepkocka? neki sem erdemes ugy kezdeni szerintem

grizzly21
van ez a motion capture, vagy hogy hivjak? kiszedi azt ami mozog

Hali!

Tudom, már többször kérdeztem, kaptam is választ, de most vált aktuálissá és nem tudom hány száz oldalt kéne ahhoz visszaolvasnom, szóval újra rákérdezek: Vki részletesen leírná hogyan tudnék egy videóból egy alakzatot kivágni és azt egy másik videóba rakni? 😊 Pl. egyik videón fut egy emberke vmi erdõben, kivágom az emberkét és átrakom egy városi helyszínbe. Mondtátok, hogy hosszú, pepecselõs munka, mindenegyes képkockán ki kell vágni, de hogyan? Elõre is thx.
Oké
Kössz!<#vigyor2>
Hát nem tudom, hogy mi a nagy szám ezen az effekten.<#rolleyes>De ha elolvastad volna a legutolsó kommentet, akkor kiderült volna, hogy 4 kattintás.Videóra rádob a "Leave color", szín kiválaszt, "Tolerance" beállít és kész!<#hawaii>

Sziasztok!

Azt szerteném megkérdezni, hogy tudja-e valaki ezt, hogy lehet megcsinálni, mert én nem jöttem rá.
link:Sin City effect
Nekem JVC Everio kamerám van, küldeni esetleg tudnék MOD-ot, de feltölteni nem.
Sziasztok!

Engem is az érdekelne, hogyan lehet a 7-es AE-be bemásolni a dvd-n levõ 5.0-hoz készített kamera adatokat.
Danecay
Kösz, a választ, de idaig én is elejutottam 😊 hozzáteszem az sem baj ha nagyfelbontásúak a képek. Arra gondoltam, hogy jó lenne látni hogyan csinálnak legalább egy két vágást, trükköt, hogy legyen mibõl kiindulni.

vafeN
Képek vannak csak össze téve és ügyesen megvágva

[O_O] (.)(.)

Danecay
legyen akkor csak link 😊
YOUTUBE

Danecay
Hi All!
Nem találkozott véletlenül valaki olyan tutoriallal amivel a következõt lehet megvalósítani?
<object width="425" height="355"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/jl4rwMZWATs&rel=1"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/jl4rwMZWATs&rel=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"></embed></object>

Videocopilot.net oldalon az 54., 48. ill. 47. valamennyire foglalkozik ezzel is.
Nagyon más: nem tudna valaki JVC Everio kamera által elõállított MOD kiterjesztésû fájlt feltölteni nekem valahova?

grizzly21
videocopilot, lynda.com, google