3734
Adobe After Effects
-
kormen #3051 Az alapkérdés mire kellene?
Itt lehet szemezgetni:
http://toolfarm.stores.yahoo.net/adobe-after-effects-plug-ins.html
http://filmmakeriq.com/2008/12/aftereffects-plug-in-round-up/
Illetve az afterbe kb. 140 nativ effect van azokat is lehet nézegetni mindenféle plusz töltögetés nélkül.
Szóval rajta!
-
kormen #3050 Be kell másolni az after effect Support Files\Presets alkönyvtárába.
Ha elindítod a progit akkor az Effects & Presets panelen keres rá a Rebel szócskára és már ki is tudod választani.
Hát kb. ennyi.
-
mumeen #3049 És még az szeretném megkérdezni,hogy honnan lehet letölteni pluginokat?
Google-ba semmit nem találok,ami használható volna. -
mumeen #3048 http://prolost.com/blog/2006/10/22/rebel-cc.html
Ezt valaki nem tudja,hogyan kell használni?
Már letöltöttem,csak nem tudom,hogy mit kell csinálni a fájlokkal. -
mumeen #3047 Köszi szépen a segítséget:) -
Én főleg Quick Time - JPEG tömörítést használok, kivéve ha utána még tovább használom AE-ben, akkor Quick Time-n belül az Animation tömörítést választom. Ez nagy felbontásban (720p, 1080p) gyakran 60-80 megára jön ki 10-20 másodperc.
Ha rendesen tömöríteni akarod, akkor Quick Time-n belül H.264, vagy MPEG-2-t tudom javasolni. Érdemes kísérletezgetni ezekkel.
(13 percre 1,4 Gb egyébként annyira nem vészes abban a felbontásban) -
lfekete #3045 Sziasztok! Tudtok nekem javasolni olyan renderelési beállítást, ami jó minőségben, de nem túlnagy fájlméretet eredményez? Nekem most egy 1100px, 13 perces MOV-ra 1,4 Gb-ot renderelt. Szarintem ez sok.
Kössz:L -
kormen #3044 Tévedtem találtam egyszerűbb megoldást. Ha megragadtad azt a layert amit a másik után akarsz rakni nyomdd meg a shift-et es akkor hozzá igazítja.
Na ez már egy egyszerű megoldás.
-
kormen #3043 Olyanról én még nem hallotam legalább is az after-be a premiere-be van ilyen ott azt snap-nek hivják és be/ki lehet kapcsolni a timeline-on.
Az after-be úgy lehet megoldani, hogy kijelölöd a layereket sorrendbe fontos a kijelőlés sorrendje, mert a szerint rakja majd aztán jobb egérgomb Keyframe Assistant > Sequence Layers és ott pedig beállítod, hogy nincs overlay azaz ott nincs pipa. Sajnos ennek nincs shortcutja sem. :(
Hát ez sem a legkönnyebb megoldás.
Üdv
Remélem segítettem.
-
drob #3042 Vario: zoom-olás
"távolból éles közelbe vágás?": adott távoli kép, következő kocka a távolban lévő kép közelebbi felvétele, esetleg egy annyira közeli részlet, hogy abból még fel lehessen ismeri, hogy mi volt az előző képkockán.
Aki filmet készít és nem csak videózik annak ezeket a "fogásokat" ismerni kell(ene). -
ATOMICMEDIA #3041 Sziasztok!
Megújult az Atomic Media honlapja. Akit érdekel a filmezés és a 3D környzet az nyugodtan keresse fel az oldalunkat.
Atomicmedia -
Ezt az utolsót nem értem..Variózás?Ezt a nevet aMárióban láttam W-vel....MEg helyette távolból éles közelbe vágás? -
mumeen #3039 Sziasztok!
Nekem annyi lenne a kérdésem,hogy meg lehet-e oldani,hogy az idősoron a videokat,mikor huzigálom,akkor az egyik video eleje "vonza" a másik video végét.Nem nagyon tudom elmagyarázni,tehát úgy szeretném,mint a sony vegas-nál,hogy könnyebben egymás mögé lehessen tenni a videokat.
A segítséget előre is köszönöm! -
Hzsolesz #3038 Tetszett ez a "tucis" példa! 
Egy vágási szabály, hogy nem szabad nagyon élesen vágni, hanem egy picit mindig csúsztatva. Ezen annó én is meglepődtem, de az agy állítólag könnyebben megemészti így...pláne ha hosszú ideig tart.
Ugyan úgy, mint a variózást sem szeressük annyira, helyette inkább távolból éles közelbe vágás jobbnak tűnik. -
kormen #3037 Amikor hozzá adsz egy animator-t a text-hez akkor van egy olyan hogy Range Selector az be lehet úgy állítani, hogy egy karakterre vonatkozon az elforgatás. -
azzal valóban meg lehet csinálni ezt tudom is, de ezzel az egész szót elforgatja, é azt akarom hogy betünként, KARAKTERENKÉNT forgassa el, esetleg csak egyetlen egy betűt.
CS3-ba is lehet mert régen ilyet csináltam, csak nem emlékszek rá ): -
Ám ha már itt vagyok,egy kérdés..Csak én vettem még észre,v van vmi oka annak,hogy mikor zenére vágnak vmit,legtöbbször nem a 4/4es ütem 1ikére vágnak,hanem előtte..EGyszerűen magyarázva...
Van a zene.....tucitucitucituci..És nem TU-nál,hanem CI-nél vágnak..Miért?:O -
PAssz...Azt tom,h mintha CS5-ben van már rá opció,4-ben meg a többiben meg script kell hozzá,neten van vhol,mert tuti láttam már..Ae.tutsplus.com-on,100,h láttam. -
Hzsolesz #3033 Gyanítom, hogy nem egyről beszélünk:
-
arra rájöttem én is hogy itt lehet forgatni de azt nem hog ha van írva a szó, akkor külön layerekre tegye a karaktereket? -
Neoncsoves #3031 Na, örömmel hallom. Most szedek több órányi tutorial anyagot, aztán szünetbe asszem nekiugrok 100%ig a dolognak. -
Hzsolesz #3030 Nem teljesen egyértelmű a kérdésed számomra, de ha arra vagy kíváncsi, hogy mennyire hasonlít a 3D-s szoftverekhez, akkor a válaszom, hogy semennyire. Azon kívül, hogy itt is és ott is van x,y,z koordináta-tengely, semmi hasonlóság nincs. Úgyhogy hajrá,lehet!
-
Hzsolesz #3029 Lenyitod a text layer tulajdonságait a kis nyilacskával, és a "text" tulajdonság mellett látsz egy olyat, hogy "animate". Itt lehet hozzáadni transzformációs és egyéb tulajdonságokat, amiket aztán a kulcskockákkal animálhatsz. -
Neoncsoves #3028 Hülye kérdés de mennyire lehet egyedi dolgokat létrehozni AE-ben 3D modellezés/animálás tudás nélkül? :) -
régen volt fent AE- hogyan is lehet megcsinálni, hogy egy szóból szétválogatja a karaktereket, hogy külön lehessen őket forgatni ( anélkül hogy külön írnám be a betüket) -
Rájöttem, elég csak 1 sima copy és paste:) -
Helló, valaki tudna segíteni? Azt hogy bírom megcsinálni hogy 1 comp-on belül 2 különböző idő pillanatban lenne 2 ugyan olyan dolog és hogy ne kelljen a 2.nál külön beállítani, hanem hivatkoznék valahogy rá hogy ugyan azt csinálja mint az 1.nél? Parenttal próbálkoztam már, de ott nem bírtam megcsinálni azt hogy más időpillanatban jó legyen neki. -
Hzsolesz #3024 Sziasztok!
Újabb 2 videóval készültem el:webklima
Ez utóbbi 13. századi köbüki nyelven van:
startsayfa
Jó szórakozást hozzá!
-
Hzsolesz #3023 Hát, elég érdekes, mert a Window ablak alatt nem található meg Nálad a "Tracker Controls" nevezetű, ami arra utal, hogy akár hogy erőlködsz, azt a panelt a büdös életben nem fogod tudni előcsalni, mert nem tartalmazza a program. Lehet, hogy nem "Pro" a verziód? -
quwasszz #3022 Szerintem jó lett ;) Tudnátok segíteni? AE 7.0-ben benne van a track motion,de nem lehet használni. Itt egy kép. Egyszer már megtaláltam a megoldás,de most nem találom. -
pappika1 #3021 Sziasztok.
Egyik barátommal indultunk egy EU-s pályázaton és ez a mű kerekedett belőle. http://www.youtube.com/watch?v=C1USujpv7nY
Kiváncsi lennék a véleményetekre, hogy mit szóltok hozzá! Esetleg tippek, hogy hogyan lehetett volna élőbbé tenni picit a feliratokat?
Köszi midnen építő kritikát!
Üdv
EEVA 2010 - Believe - video contest -
kormen #3020 Bocsánat az első layer szó helyet pre-compot értettem.
-
kormen #3019 Veszed az a layer-t a project window-ba ott megduplázod automatikusan fog egy másik nevet adni annak a pre-comp-nak is aztán megnyitod és után a módosítod kedved szerint és megmarad az eredeti is.
-
hogy lehet duplikált pre-compolt layert függetleniteni egymástól?Szal egy pre-compolt layerben van vmi amit ujra szertnék használni,de pár elemet törölnék belőle..Hogy lehet ezt megcsinálni,anélkül,hogy az eredetiből is letörölné azokat a dolgokat? -
Na,ja,de azért a grafikusnak még mindig kell fantázia,meg tudás,meg mindenféle cucc..Mert munka és munka közt van különbség..Filmeken beszarsz ugy meg vannak csinálva,de YT-n látni olyan videókat,amin beszarsz olyan gagyik..Attól,h megcsinál mindent,ennyire nem terjed ki a minden....
Másik..vmi már megint szar ezzel a cuccal..Ilyet még nem csinált..Egy idő után elkezd fagyni műveletek közben...Dobok rá vmire pl. 20 featert,egy fekete maszkolt kicsi solidra és 5mp-et gondolkzoik,mikor visszavonom..V mikor solidot csinálok..Akkor is 7mp mire észreveszi magát...vagy pre-compot bezárok..mozgatok vmit.... -
Slyron #3016 Az a baj, hogy szépen "lassan" odáig fejlődnek ezek a programok, hogy "bárki", hozzá nem értő ember is könnyen fog szerkeszteni bármilyen grafikai munkát.
Néztem a PS CS5 bemutatót, és a program már szinte mindent megcsinál ami egy grafikus dolga. -
kormen #3015 Na ehhez a rotobrush-hoz kell ám proci meg kell a 64bit-es op rendszer is ami nem csak 3 Giga ram-ot kezel.
De nagyon jó eszköz.
-
Az AE és a Premiere fog kizárólag 64 bites rendszereken menni.
Előrelátónak kell lenni, én már októberi megjelenésekor megvettem, és fel is tettem a 64 bites Win7-et (miután fél éve használtam az RC-t, és meggyőzött arról hogy sokkal jobb, mint az XP)
Amúgy én is utálok AE-t telepíteni, de inkább kivárom, mint hogy ilyen registry gányolásokkal szenvedjek, amiből aztán olyan megmagyarázhatatlan jelenségek, fagyások származhatnak, amilyenekkel te is bajlódsz. A clean install a tutibiztos megoldás, főleg, hogy a CS4-hez összegyűjtött 32 bites pluginek CS5 alatt nem fognak menni, úgyhogy azokat is ki kell pucolni sajnos, és beszerezni a 64 bites verziót.
AETuts csinált egy fasza videót a CS5 Rotobrush működéséről, egész meggyőző, nekem már csak ezért megéri CS5-re váltani...
http://ae.tutsplus.com/tutorials/workflow/welcome-cs5-an-intro-to-the-new-roto-brush -
Érdekes cucc..Nem ugy volt,hogy csak 64bites lesz?leirásban 32bit is meg van emlitve..És 3DVD?:O -
VAN?:O
Hamarabb kell 64bites Win7et raknom mint gondoltam:C
Utálok AE-t telepiteni...Legalább fél óra mire felmegy...Nincs vmi progi,ami a registryt elmenti,meg backupolja win install után,hogy ne kelljen állandóan ujratelepiteni mindent csak azért mert a registryben nincs benne?