3734
Adobe After Effects
 • Adamcsaka
  #3734
  Van még itt valaki, aki fénykardokkal és egyéb scifi elemek effekteivel szórakozik, vagy kiment a divatból a pénz üldözése végett és felnőttetek?
 • Hzsolesz
  #3733
  Huuuuuu.....jó pár év után újra itt. Mi a helyzet skacok? Jól leült a fórum....
 • lac coo
  #3732
  Hello !

  miért kapom ezt állandóan, ha 3D layert ( text..) szeretnék csinálni ?

 • karika84
  #3731
  Sziasztok! nem értek a video szerkesztéshez nem gyakorlom :) olyat szeretnék kérdezni... mivel nem tudok senkihez sem fordulni..
  melyik programmal lehet olyant szerkeszteni... hogy egy rövid videofelvételen ,bejelölünk egy mozgó állatot v embert.. körberajzoljuk... és csak annak a mozgása látszik... a körülötte lévő felvételt meg kivágjuk...és igy már csak egy sétáló kutya marad a felvételből.... van ilyen ?! :) v csak a mozisoknak? :) köszönöm
  Utoljára szerkesztette: karika84, 2016.08.24. 22:34:31
 • Jim Morrison
  #3730
  Kb így kockásodik be a scene nagy része, még ott is ahova a videó el sem ér.
 • Jim Morrison
  #3729
  Hali!
  Sikerült egy álló képre mozgó képet varázsolnom (kb hogy csak a kivetítőn lévő részen látszódjon a videó maga (keylight), viszont amikor a képre ráadom a keylight effectet, akkor az egész kép tök kockás lesz, még render után is. Pontosan hogy kéne megcsinálni, hogy a kép egy kijelölt részén látszódjon egy videó? (kb mintha greensceenes állókép lenne, és a kis zöld területen szeretném lejátszani a videót).
  Remélem érthető, és előre is köszi! :)
 • TheUjoNCBeats
  #3728
  Sziasztok! segítséget szeretnék kérni! Áthoztam egy project filet premierpro ból after effects be, és amikor betölti a filet, akkor 1440x1080 -ban tölti be a videókat, pedig 1920x1080 asok. a composition settingsben átállítom a képearányt, és a videókat is újraméterezem, de amikor kirenderelem, akkor összenyomja az egész videót. van valami megoldás?
 • pulitibi
  #3727
  Sziasztok!Adobe After Effects-ben a keylight (1,2)-ben,amikor pl fekete háttért választok ,beindulnak a hangyák a videón.Van egy csomó paraméter,amin állíthatok,de igazán nem jó az eredmény.Van valakinek biztos tippje?
 • Clard64
  #3726
  Sziasztok!
  Problémám a következő: After Effects progim van. Renderelésnél kizárólag a meghajtóm videók főmappába enged menteni. Se máshová, se ezen a fő mappán belül létrehozott új mappába nem . Mi lehet a gond? Gond e ez? Eddig ilyet nem tapasztaltam. Megköszönném, ha valaki tudna válaszolni.
 • pentelerapcore
  #3725
  Sziasztok!
  Én nem konkrétan a topic-hoz szeretnék hozzászólni, inkább érdeklődnék.Olyan After Effects "profit" keresek, aki tud, és hajlandó is egy rapcore zenekarnak lyric videót készíteni, egy , vagy több trackhez.Szövegek 3D mozgatása, időzítése, esetleg képek mozgatása, meg minden olyan dolog érdekelne ami egy fasza, ütős szövegvideóban előfordulhat.Ha ismertek olyat aki vállal ilyesmi "megrendelést", kérlek jelezzetek!
  Köszönöm!
 • monyomanyi
  #3724
  Üdv!
  Nagyon lassan dolgozik az After Effect cs6 program!
  Adataim:
  Windiws 8
  Geforce Gt 755M
  8GB ram
  Beállítottam a Render opcióba hogy GPU-ról menjen de semmi külömbség még egy másodperc sem!
  Tudna valaki segiteni miért?Pedig elvileg ez a kártya CUDA-t is támogat
 • repuding
  #3723
  Sziasztok! Új vagyok a fórumon és egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Van egy videó amit tavaly csináltam egy hegyi túrámról. A videóhoz egy pár másodperces egyszerű animációt készítettem After Effects-ben ahol térképen bejelöltem az általunk megtett útvonalat. Egy szkennelt térképet beraktam háttérben és egy szaggatott animált vonallal jelöltem az útvonalat amit követ a kamera. (https://www.youtube.com/watch?v=UrWQChwFDwE 1:07-től 1:30-ig) Ha a kép nem mozog akkor elégedett vagyok az út animációval mert elég "smooth"-nak tűnik, de amikor mozog a kamera (az elején bezoomolok és amikor a kamera követi az utat lefelé) akkor mintha akadozna,szaggatna a kép, ami eléggé zavar és nem tudom mi lehet ennek az oka. 30fps-el 720p-ben H264 codeccel rendereltem

  Szerintetek mi lehet ennek a szaggatásnak az oka és mit lehet tenni ellene?
 • berlinboy6329
  #3722
  Az miért van, hogy lejtszóban simán megy a fájl, amit konvertáltam, de mihelyst betöltöm After Effectsbe, ugrál össze-vissza, akadozva mozog rajta az ember. Nem mondom, hogy olyan, mintha "alacsony fps-sel menne", mert érzésre megvan, inkábbolyan, mintha kettő framet menne előre, egyet vissza. rohadtul látszik, hogy ugyrál az egész. Előzör azt hittem, én rontottam el valamit menetközben, de már a sima beimportált fájlt egy új, tiszta projekten is ugyanilyen szar. AE megnyit, import, behúz, megcsináljamagának a compositiont a videó alapján,RAM preview--->akad.

  Át kellett kenvertálnom egy .mts fájlt, mert nem tetszett neki, azt mondta, h "unsupported file format". Lett belőle mp4.
 • kormen
  #3721
  Küldenél egy screenshot-ot!
  Illetve nem lehet, hogy a hangfájllal van valami esetleg átkonvertálva?
 • jackieee
  #3720
  igen, köszi ezt is próbáltam már. megnyomom a nullát, és még csak nem is mozdul a kis csúszka, a waveformot nem mutatja, és hang meg főleg nincs :/
 • kormen
  #3719
  Ez a kérdés már annyiszor előfordult itt egy idézet válasz a kérdésedre:
  "ˆ Törő2 2012. dec. 04. 14:28 #3608
  a sima space-el való lejátszásnál (ami nem renderelt) ott nem játssza le a hangot, de ha a num0-Val indítasz egy RAMpreview-ot, ott már lejátssza hanggal együtt."
 • kormen
  #3718
  Küldtem privit!
 • Matte
  #3717
  köszönöm uram!
 • jackieee
  #3716
  sziasztok egy egyszerű kérdésem lenne!

  semmit nem tudok elkezdeni most a programmal, mert berakom a hangfájlt (wav), és nem játssza le.
  tudom, biztos láma kérdés, de egy csomó helyen utána olvastam és nem találtam megfelelő magyarázatot erre.

  pls!!
 • uv
  #3715
  ha az alapok érdekelnek, akkor itt egy remek magyar oldal, szerintem nagyon jó magyaráz a srác + minden videóval:

  3as Bakter
 • Matte
  #3714
  köszönöm szépen. akkor ezt az irodalmat beszerzem :)
 • Petko
  #3713
  alap funkcióiban tök ugyanolyan... egykét billentyűkombináció meg menüpont/ikon változott meg
 • Matte
  #3712
  Egyetlen kérdésem maradt akkor csupán: mennyit változott azóta az AE (mondjuk a CS6 mennyiben más, mint a 6.5 amit a könyv tárgyal)?

  Mert a többi programnál az aktuális verzió könyvét használtam és ez azért elég régi (2006 azért a technika világában elég rég volt).

  Szóval az lenne a kacifántos kérdésem, hogy ezzel a könyvvel és az AE CS6-al megyek-e valamire, vagy már nem nagyon van közük egymáshoz?
 • Petko
  #3711
  A választ te is leírtad. "Tudjátok, olyasmi, mint amilyen a Tanfolyam a könyvben sorozat a Perfect kiadótól...". Itt
  Bár csak ehhez a régi verzióhoz van, de pont ahogy írtad, arra jó, hogy az alapokat lefektesse.
 • Matte
  #3710
  Hey srácok.

  Viszonylag egyszerű kérdésem/kérésem lenne. Található valahol, valamerre magyar nyelvű jó leírás AE-hez? Tudjátok, olyasmi, mint amilyen a Tanfolyam a könyvben sorozat a Perfact kiadótól... Érdekelne a program, de az elinduláshoz és az alapok lefektetéséhez nagyon jó lenne, ha lenne valami magyar... a többi már úgyis jön magától (tutorialok, módszerek, etc), ott nem baj ha angol.

  Van valakinek valami jó ötlete elinduláshoz? Köszi :)
 • Petko
  #3709
  Bocs, azt hozzá kell tennem, hogy megnézés nélkül csak memóriából gondolkodtam. Megnézve kicsit bonyolultabb ha nagyon hűen akarod. Akkor le kell animálni curveöket. De közelítő megoldásnak azért működhet az, amit írtam.
 • Petko
  #3708
  Szerintem nem nehéz. Kell csinálni egy stencil layert, amin rajta van a kész felirat. És e mögé behúzol egy színes layert.
 • DENIS
  #3707
  Sziasztok!

  After-ben hogy valósítható meg az a szöveganimáció, amit a Magyar népmesék elején a madár "hány" a csőréből?

  A segítségeteket előre is köszi!
 • Hubie
  #3706
  Sziasztok!

  Egy Extendscript-tel kapcsolatos kerdesem lenne, lehetseges-e egy dinamikusan megadott text meretet lekerdezni, es ha igen, akkor milyen uton-modon?
  Tobb dologgal is probalkoztam, de boxText eseteben csak a box meretet adja vissza, pointText-nel pedig egyaltalan nem lehet meretet kerdezni...
 • kormen
  #3705
  Szia!

  Igen talált én vagyok.Örülök, hogy bevált a tippem.
  Én megrekedtem a CS4-nél kis introimhoz az is elég.
  A raytrace-es dolgokhoz nem is értek.

  Az Adobe szakemberek hozzáállásán, jót röhögtem. Ez a Todd nagy arc ahogy az update-es hozzászólásához megjegyzés írt, próbáljátok ki hátha működik vagyis kiváncsiak vagyunk , hogy működik.

  Azért meg kell mondanom szép-szép, hogy az After effect-t kezd kacsingatni a 3d felé, de egyenlőre ez nagyon nem megy néhány szakembert kellet volna venni a 3dstudiótól kölcsön.

  Üdv


 • Gerygrey
  #3704
  Ja, a linkelt fórumon az Adobe által említett update fent van, CS6 legfrissebb és CC legfrissebb verziójával ugyanez a hiba :(
 • Gerygrey
  #3703
  Szia Kormen, ha jól sejtem, te írtál tumblin, ismerős volt a neved, csak ott nem tudtam válaszolni :)

  Istenkirály a tipp, hogy az expression-t konvertáljuk keyframe-ekké: máris kb 8 frame/perc lett a renderelés sebessége, korábban fél és 1 között ingadozott.

  Viszont a lassúság csak az egyik probléma, a másik, hogy instabil a cucc: olyan 100-150 frame után elszáll a raytracer, és amíg újra nem indítom az AE-t addig fast preview módban sem megy - restart után viszont tudom onnan folytatni, ami számomra érthetetlen. Hosszas guglizás után azt látom, hogy nálam sokkal komolyabb gépeken is ezzel szenvednek, és igazából nincs rá megoldás, csak hogy indítsd újra az AE-t... Erre esetleg van valami ötleted?

 • kormen
  #3702
  Szia!

  Ez a billentyűzet kombináció-t nem lehet lenyomni magyar kiosztás esetén. Erre a megoldás a shortcut-ok átállítása, melynek megoldása az alábbi link nyújt segítséget:
  http://www.adobe.com/cfusion/exchange/index.cfm?event=extensionDetail&extid=1698043
  A scriptek közül a KeyEd up kell. • petihumor
  #3701
  Hali! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy magyar kiosztású billentyűzeten mi a short cut a layer-ek trim-elésére? Mert azt tudom hogy amúgy Alt+[ meg Alt+] , de magyar billentyűzeten akármit nyomkodok nem találom. Előre is köszi :)
 • Roger6
  #3700
  Aháá! Ismerem, szerintem meg is van a Red Giant. Köszönöm!
 • kormen
  #3699
  Igen.

  Red Giant Sound Keys-nek hívják. A megfelelő freki-t kijelölőd ebből előállít egy számsort a másik layer opacity-re egy expression és összekötöd a soundkey általi számsort vele.

  És már kész is.

 • Roger6
  #3698
  Uraim, kérdésem lenne. Szóval azt meg lehet oldani, hogy egy réteg átlátszósága az alá rakott zenétől függjön? Tehát mondjuk a baszzus ütemkor villanjon fel az adott réteg.
 • andrisv
  #3697
  másolj fel a mem. kártyáról minden mappát a gépedre (ne csak a videó fájlokat), mivel m2ts.-nél a sony szétválasztja azokat.
 • belasat2
  #3696
  Sziasztok!

  Technikai problémám akadt. A Sony videokamerával készített klipek (m2ts kiterjesztésű) hangja nem jelenik meg az importálás után. Ezt a jelenséget a Premiere programban is tapasztaltam. Van ötletetek, hogyan lehet elhárítani a hibát?
 • Gerygrey
  #3695
  Úgy látom, eléggé kihalt ez a fórum, de hátha...

  Valaki találkozott már ezzel a jelenséggel, hogy 3D layerek bizonyos részei eltűnedeznek néhány másodpercre? Van, hogy csak quarter felbontásban jelentkezik RAM preview-kor, de valamikor meg épp RAM preview alatt nincs gond, csak a végső renderelésnél...

  Itt egy példa