13397
  • Seth
    A DLC-k pedig nagyon jók lettek, főleg a 2. Nameg sokat adnak a sztorihoz
  • MerlinW
    Infitite mindent visz hangulatilag és történetileg:) A DLC-k egyébként pont a gyenge láncszemei a játéknak, személy szerint végig sem játszottam őket a mai napig, míg az alapjátékot többször is.
  • skinnyman
    Jah, kiadasi sorrendben a jo szerintem is.
    Amugy nekem az 1 es Infinite is nagyon tetszett, nem is nagyon tudnek koztuk sorrendet felallitani. Az 1 olyan kis egyszerubb (ez adja a szepseget is), az Infinite pedig kb kozmikus szintig kiteljesiti az egeszet.
    A 2 is tokre tetszett amugy, csak a masik kettot erosebbnek tartom, foleg a sztorijuk miatt, meg kicsit erzodik talan, hogy azt a reszt nem az eredeti fejlesztok csinaltak.
  • tigeroo
    ne higyj a látszatnak! képekről közelsem olyan beteg, mint rapture, de hidd el, sokkal mocskosabb lesz a látszat mögött :)
  • Atisz #13353
    Nálam a klasszikus 1. rész a tökéletes, az Infinite valahogy az elejétől fogva nem jött be, ezért ki is hagytam (bár a DLC-kről sok jót hallottam és azok miatt wishlist-re is tettem).
  • Atisz #13352
    Köszönöm, nekem az 1-2 van meg, Infinite kimaradt (nem nagyon törtem magam érte, taszított a lebegő város), de a DLC-k miatt úgy nézem be kell majd szereznem.

Igen, szerintem hasonló lesz a felújított 1-2. rész gépigénye az Infinite-éhez.
  • tigeroo
    kronológiailag nem fog úgy ütni. pl. az infinite végén lévő dolog spoiler lesz, de csak akkor fog ütni igazán, ha raptureban ottvoltál, tehát toltad az első résszel. szerintem ragaszkodj a kiadási sorrendhez, azzal nem lősz mellé
  • tigeroo
    akkor kb. olyan gépigénye lesz, mint az infinite-nek? kb. hasonlóan fut a 3 játék amúgy (miután a bioshock 2-t is dx9 módban indítom el...)
  • akyyy
    rajongói sorrend, az a 1, infinite és burial at the sea 12. a második rész, és annak dlc-je nem szokorsan kapcsolódik a storyhoz, bár akinek jobban az első rész jött be, annak tetszeni fog az is. illetve a könyv. könyvet én az első rész után, és a második rész közben olvastam.
    az infinite az az 1910-es években játszódik, legalább is az eleje :D
  • Atisz #13348
    Úgy rémlik, hogy a Bioshock 1 része 1960-ban, míg az Infinite egy alternatív 1800-as évek végén játszódik, tehát arra lettem volna kíváncsi, hogy az egyes részek és DLC-k milyen kronológiai sorrendben következnek vagyis hogyan érdemes játszani őket.

Én úgy tudom, hogy az Infinite-hez nem nyúlnak, csak az 1+2. részt ültetik át Unreal engine 3 alá. Szerintem ma is gyönyörű mind2 játék, de így még szebbek lesznek. A gépigény lehet, hogy ettől nő egy kicsit, de nem hinném, hogy sokkal. Ha az Infinite normálisan futott, akkor a felújított 1-2. rész is jól fog.
  • tigeroo
    szerintem nincs időrendhez kötve, gondolom azért jó ha betartod a "megjelenési éveket".
    a könyv sokat hozzádobott a bioshock 2-höz nekem.

amúgy a gépigény fog változni a ráncfelvarrás miatt? mert pl. nekem high-on már néha alacsonyra esik nagyon az FPS, remélem azért csiszoltak rajta hogy ugyan úgy fusson de jobban nézzen ki
  • Atisz #13346
    Kösz az élménybeszámolót (létezik egy "hivatalos" sorrend ahogy a cselekmény szerint játszani kellene őket?)

Úgy hallottam, hogy az igazi Bioshock rajongók a sorozat értékelésekor tényleg a 3. helyre sorolják az Infinite-et (szerintem is kár volt elhagyni az óceánok világát) szigorúan az 1. és 2. rész után (magam nem játszottam a 3. résszel, de megfigyeltem, hogy komolyabb rajongóknál így áll fel a sorrend).
  • Atisz #13345
    Ide is beírom, elvégre ez a játék saját szekciója:

Nyilván mindenki hallott róla, de azért mégis:

Akinek megvan a Bioshock 1-2. része steam-en, annak a felújított verzió ingyenesen a birtokába kerül, enyhén felújított grafikával, kompatibilitási problémák nélkül. Ha valakinek tehát van elfekvőben 1-1 dobozos példány és szeretné azt átmenteni steam-re, akkor írni kell a 2k támogatói felületére, ahol egy e-mailben elküldött fénykép (a játék dobozáról, a lemezről és egy e-mail cím említésével) segítségével nagyon hamar és készségesen segíteni tudnak.
  • Jim Morrison
    most már tényleg illene nekem is végigtolni... jó párszor nekiálltam, de szerintem utolsó alkalommal mikor már (tényleg) sokáig jutottam, elvesztek a mentéseim... legelső steames vásárlásom volt a bioshock 1-2, de az egyet se sikerült még végigtolnom ezalatt a pár év alatt... :(
  • akyyy
    örülök, hogy tetszett. én tavaly vittem végig újra az egészet, plusz könyv és DLC-k, de tervezem hogy ha felturbozott motorokkal ismét nekiállok, de már csak végigrohanva hrd fokozaton, vagy valami ilyesmi :)

Nézd meg a Snowpiercer : Túlélők viadala című, 2013-as filmet is. Ne olvass róla semmit, de aztán jöhet arról is as vélemény :D
  • tigeroo
    gyerekek, végigvittem ezen a nyáron az összes létező bioshock részt + a könyvet is elolvastam :) volt, amelyiket többször is!

leírom azt a sorrendet, ahogy én játszottam őket:

-bioshock 1: itt ami hozzátett a letaglózó élményhez, az rapture "frissessége", az újdonság letaglózó varázsa, a komor, nyomasztó történet (még jobban kiemelve a kontrasztot a zenékkel, a fütyörésző splicerekkel, a vidám little sisterekkel... brrr!) a történetben lévő csavar, amely 2-3. végigjátszásnál már kicsit megkopott, tény, hogy legelőször sokat dobott a dolgon a sztori. az RPG-s elemek nagyszerűek, ezt is dicsőíti, hogy a wrench már-már a legerősebb fegyver lehet a játékban...
    a hangulat, a mögöttes filozófia, egyszerűen zseniális. a játék kulcs-gondolata pedig "a man chooses... a slave obeys" végülis rányomja a bélyegét a többszöri végigjátszásra: itt bizony be kell látni, hiába 2 különböző befejezés van, minden végigjátszást ugyan úgy csinálunk végig, mint egy füttyszóra ugró kutya... a játék nem rág a szánkba semmit, innen-onnan HANG-ulatos naplókból ismerjük meg rapture dicsőségét és bukását... (pl. a Mariska Lutz-os mellékszál...hidegráázóós!)
    Ha akarod, akkor csak egy szimpla FPS, amelyen végigrongyolsz. szép grafika, ratata, és ennyi.
    de a felszín alatt rengeteg lehetőség van... ha ezt választod, akkor bizony nagyon élvezetes dolgod lesz, pl. a környezetet használva fel a túlélésedre (turretek hekkelése, big daddykre ráküldöd a securityt stb) - hibát felróni talán nem is nagyon tudok, nekem ez a játék anno kimaradt, de szerintem a majd 10 éves szintet is mai napig hozza, mind grafika, mind játék ÉLMÉNY terén. Jó persze van mostmár benne olyan dolog így 3. végigjátszásra, amelyen változtatnék, de abban az időben ez nagyon jó lehetett.

9/10

-aztán jött a bioshock: infinite. szimplább játékmenet, elragadóan gyönyörű grafika (és ART! így nagy bötűkkel!), rengeteg szimbólum, elejtett félmondatok, amelyeknek mindegyiknek értelme van, a sztori végig egy sötét erdőben kóvájog, majd a végén kiérsz a tisztásra és... PAFF! rögtön második végigjátszásért kiáltott, és már kvázi a világítótoronynál ellövik a Lutece-ikrek a sztorit, ha figyelünk :D
    zseniális karakterek, felkavaró, grandiózus, szerethető "dráma" a két karakter viszonya. mint játék, kicsit vérszegényebb, de 1-2 végigjátszást ő is megért.

-utána jött a könyv. Remélem hogy Billék sztorija még visszaköszön majd a TV/monitor előtt. Volt 1 szál, amit nem értettem: Ez volt a Lamb szál, amit még nem tudtam hova tenni. Ámbár jól jött a Bioshock 2 kezdetén, mert már ismertem hogy ő tulajdonképpen kicsoda. Inkább leíró könyv volt, beleláthattunk hogy hogyan is indult el ez az egész. Sok könyvet olvastam már, ez nem volt olyan olvasmányos, de a történet adott volt, vitt előre, és pár kérdést meg is válaszolt a játékokból.
    8/10

-aztán jött a bioshock 2 gyerekek. lehet hogy én a kisebb tábort erősítem, de nekem ez a rész jobban bejött, mint az első! tegnap vittem végig harmadjára (immára hard fokozaton, inkább megölve a kicsiket) de, ez a pörgős játékmenet valami zseniális! oké, rapturet már láttuk, nem is fog annyira ütni mint az első rész de! szerintem pont ezért jobb így többszöri játékra a 2. rész, mert ott (ahogy említettem) sokat dob a legelső játék élménye a jó emlékeken. többszöri játék során már kicsit olajozásért kiált a játék, vannak benne lassabb-mászkálósabb részek Jack kalandjánál, nade a második rész. Rapture rohad, mindenütt szép világító növények, és egy perc nyugtod sincs, a játék kis "megállói" annyira jól van adagolva hogy az valami eszméletlen! kezdjük szép lassan, majd jön az egyre több ellenfél a sűrűjében, jön a katarzis, ott vagy a "gonosz" előtt, aki végig csak megkeserítette a dolgod, hogy újra együtt legyél a kölökkel. erre rájössz, hogy ő is csak ember, akit egy "melee" ütéssel megölsz a picsába. nem is igazi bossok. nincs is főellenfél a végén. ez az egész utazás 3 emberről szól, akik félreértésben, tragédiában, csak egymásra számíthatnak végső soron. szép egy család. Már a főhősünk sztorija sem kutya, ő járt a legszarabbul kvázi - Johnny lejött a mélybe, aztán itt ragadt, kimosták az agyát, bedugták egy bádogba és átírták az emlékein kívül az érzelmeit is, hogy a végén..... fantasztikus élmény volt. Szerintem kezdem majd negyedjére a játékot, immár hard + vita chamberek nélkül. A játék eleje piszok nehéz volt már easy-n is, felkell venni ezt a "nehézsúlyú" játékélményt a bioshock 1 után, de akkor elkap, mint a bivaly. Sajnos ahogy kapod a jobb tonikokat úgy lesz könnyebb a játék (A végén pl. jég + méheken kívül semmit sem használtam, mégis hullottak a nagyobb ellenfelek is, mint a legyek. Bezzeg a legelső Big Sister a nyavajába, folyton leölt :))
    Big Daddyként, Rapture másik részét is megismerhettük, plusz egy történetet az emberi kapcsolatokról. Zseniális! Új zenék, új fegyverek, pörgősebb játék. Nincs akkora csattanó a sztoriban, inkább több kissebb blokkból áll a történet, de nagyon szép cserébe.
    Spotify-on pedig azóta is az OST pörög (a "Boogie Man" dal gyó, mekkora beteg hangulatú valami volt benne)
    10/10
    Ennyire még nem kattantam rá semmire. Kis negatívum, hogy az eleje piszok nehéz, de a vége pedig megint csak kiegyensúlyozatlan lesz, a könnyebb mérleg felé billenve. De az átlagot nézve elég kihívás így is, de nem akar szopatni, ha nem akarod. Minden sarkon van vita-chamber, és tényleg nagyon kezdőnek kell lenni FPS berkekben, hogy egyszer is használd easy-n.
    Az első résznél szerintem "újrajátszhatóbb", mert itt minden pörög, nem mértek ki semmit időre, nincs "tutorial", lassú vontatott bemutatók az elején (plusz az kicsit félelmetesebb is szerintem) plusz a hekkelés is pörgősebb, egyszerre használod a plasmidokat és a fegyveredet... Nekem ez a rész az abszolút favorit mind közül! De ezeket nem róvom fel az első rész negatívumaként, hisz nyilván akkor, ezekről még nem is álmodoztunk.

Bioshock 2: Minerva's Den: Na ez is jó menet volt, reméltem hogy hosszabb lesz. A végén azért megvolt az őrület :) Gondoltam valamilyen extra csattanóra (én azt tippeltem, hogy a thinkerbe táplálta a felesége emlékeit, és azért kell neki mindenáron). Ezzel vajon lezárták Rapture sztoriját? Tenenbaum kijutott, így gondolom a hugicák is, rapture rohad, esik szétfele... hacsak nem valamilyen előzmény lesz majd, kétlem hogy több részt meg tudna élni a sorozat. Bár, mint tudjuk, rengeteg világítótorony, és város van... :)
    8/10, poénos új fegyverek, de kevesebb lehetőség. a sztori sem ütött akkorát, de élvezetes kis plusz volt a meglévő univerzumhoz. nyilván most jöhetne hasonló, hiányzik rapture mint tanyára a villany mostmár :-)

Biohock Infinite: Burial at Sea 1-2:
    Nagyon jó volt látni a turbózott motor alatt rapture hogyan ékeskedik. Cohen, a kurva anyját, csúnyább volt még a könyvben leírtaknál is:)) A sztori aprócska volt, inkább itt is az érzelmi "kizökkentésre" mentek rá. Hát, sikerült. Felzaklató volt. Így teljes a kép, rapture felemelkedése és bukása, a Bioshock 1 és 2 között még ki gondolta volna, hogy mindehhez bőven hozzájárult a két sértett családtag...
    8/10
    Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2016.09.05. 19:58:26
  • Zozzancs
  • skinnyman
    Jo lesz ujrajatszani ha ez kijon :)
  • grebber
    BioShock: The Collection – így néz ki a felújított verzió
  • akyyy
    bs1-et meg az infinitet kell végigvinni a dlc-kkel. (jah meg érdemes a könyvet is elolvasni). a BS 2 már nem annyira BS, de történetileg picit kilóg.
    Nekem már hiányzik egy harmadik rész :( (vagyis negyedik pontosabban :P )
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    tudom, hogy az ininite DLC-kkel szépen lezárták a történetet. de basszus, az a viz alatt város még ott van, ráadásul a BS kettőnek köszönhetően a nagyvilág is tudomást szerzett róla

Nekem a SOMA is tetszett az is hasonló egy kicsikét, és a története is kiváló
  • tigeroo
    még nem került sor arra, majd ... majd :) előbb ezt akarom teljesen kiélvezni. meg a bioshock 2 is előttem áll
  • tigeroo
    elkezdtem megint az infinitet, ezúttal kontrollerrel. durva, hogy már a lucete tesók a csónakban elspoilerezik a történéseket :) meg a #77... durva. akkor a strigulák amiket húztak az érmedobásnál is az elején, az mind egy-egy "történetünk"?
  • Shep
    2 DLC-t végigjátszottad? Akkor áll össze csak igazán kerek egésszé a 3 rész.
  • tigeroo
    végigjátszottam az infinitet

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    fú a történet nagyon durva volt a végén, de összeállt a dolog, azt hittem majdnem sikerült elveszteni a fonalat. aztán végig kell ezt gondolni még, minden összeállt, minden chapter, comstock sztorija, az enyém. fú, az agyam eldobtam! amúgy, amikor az a sok Elizabeth "megkeresztel" (...), akkor az én világombeli Elizabeth nem volt ott? A madár nyakéket választottam neki az elején, de azt nem láttam a legvégén egyikőjükön sem.
  • skinnyman
    Jah elvileg ingyen jon a remaster upgrade az 1+2 + minerva den-hez azoknak akiknek mar megvan steam-en, szoval tenyleg erdemes lehet behuzni.

A triple pack-ban viszont sztem nincs benne a minerva's den, szoval azt kulon meg kell venni (most az is negyed aron van, 2,5 euroert).
    Meg nincsenek benne az infinity dlc-k (season pass) sem. Mondjuk az infinity-t nem erinti ez a remaster egyebkent sem, azon nincs mit remasterelni (meg) :)
    Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2016.07.02. 20:59:52
  • tigeroo
    steam sale keretében pedig 10,5 euro a tripla pakk.

megvéve :)

barátnőmnek raktam fel múlthéten az első részt, nekem bevallom őszintén, hogy kimaradt a játék. most engem is beszippantott, ott járok, hogy megmentettem az első little sistert. beteg hangulatú játék, borzasztó... de ettől jó egy művészeti ág, kizökkent a hétköznapokból.
  • grebber
    Jön a Bioshock The Collection 1-2 rész felújítva lesz benne.

Info
  • Jim Morrison
    Na, elvesztek a mentéseim, ezt se fogom soha végigvinni :/
  • benőmenő
    Amennyiben valakinek nem indul a játék win 8, vagy 8.1 alatt, annak valószínűleg a hanggal van problémája.
    MEGOLDÁS
  • Atisz #13328
    Az sajnos már nem lesz Magyarországon. Német vagy az angol amazont ajánlom figyelmedbe ha él még valaki a családtagjaid/barátaid közül külföldön.
  • robi3
    mi van akkor ha elszalasztottam egy little sistert, mert láttam valahol, hogy 2 befejezése van a játéknak, egy rács volt köztem és a big daddy meg a csaj között, tehát igazából ők más pályarészen voltak csak előtte szereztem meg a big daddy szelídítő plazmidot és rádobtam, bezöldült a plexije de mivel rács volt köztünk nem tudott odajönni csak állt egy helyben a lány meg elfutott, utána azon a helyen illetve menet közben találtam egy-egy big daddy-t de egyikkel sem volt csaj a játék szerint meg egyet elhagytam, még megtalálhatom valahol?
  • Danger95n
    Honnan rendelhetem meg a teljes, sima BioShock első részét pc-re?Azért írtam ilyen részletesen mert nem találom.Esetleg dupla csomagot tudtok mondani amibe az első és a második is benne van.?
  • Atisz #13325
    Hát igen, annak idején amikor megjelent (2007-ben) még egyeduralkodó volt az XP. Nagyon kár, hogy egy halom játék játszhatatlanná válik egy oprendszer cseréjekor.

Ebben rekorder a Deathtrap Dungeon, ami Win95 alá lett optimalizálva (DOS alatt már nem futott) és a megjelenésekor kiadott oprendszer, vagyis a Win98 alatt már problémásan lehetett vele játszani (egészen konkrétan nem voltak benne hangeffektek). Magyarul mindössze néhány hónap volt arra, hogy az ember normális játsszon vele, ha úgymond naprakész volt.

Kitűnő ellenpéldának pedig ott van a Lands of Lore 1. része, ami gond nélkül elment XP-n (természetesen hanggal és mindennel eredeti szépségében :)) és a legnagyobb poén az benne, hogy a játék kizárólag DOS alá készült, hiszen 1993-ban még Win95 sem volt :)
  • ugh
    Win 7 64 pro-n nallam a compatible ful nem oldott meg semmmit aztan a sound mixes dolog amit a steamen irta sem.
    Viszont beirtam a command line ba amit irtak onnatol kezdve megy.
    http://steamcommunity.com/app/7670/discussions/0/864961721829640531/?l=hungarian
    Ami furi, hogy a magyaritast se lehet telepiteni hozza.
    Hozza igazitotta a jatekhoz a keszito, mindketto nagy troger munka.
    En annak idejen meg 8000ert vettem meg es xp-n ment 32 biten.
    Ez a sokadik megvett jatek ami nem indul oprendszer csere utan (amik nem mennek altalaban a vedelemtol szarjak ossez magukat a warez exekkel elindulnak).
    Igy vegyen az ember jatekot.
    Rohadjanak meg.

• mooo
    Én is azon gondolkoztam,hogy nekikezdek negyedszer is :)
  • kill3r21
    Újra le kellene tolni :)
  • Harbinger
    Nekem Win7-en a hanggal van baj, mint volt lentebb írva. Mentés sé fagyás? Autómentésnél is? Én a Steam fórumát ajánlanám még, hacsak nem olvastad már azt is. A felhasználói nevedben nincs szóköz vagy fura karakter?
  • skandara
    Felraktam megint a Bioshockot, mert a legutóbb sem sikerült végig játszanom, pedig itt lenne már az ideje, legutóbb működött porbléma nélkül, de most ahogy új játékot kezdek, az első mentés közben lefagy. Ctrl+alt+delete használ csak... Valakinek ötlet? Google-el rákerestem, de sok hasznos infót nem találtam.
  • qtab986
    THX!
  • Harbinger
    Ott van az, kapcsold be az item shimmert, akkor villogni fog a holtest is. Nem számít, ha megölöd.