641
Van olyan?
  • zico87
    A Norton Rohadtul lefogja a gépet,szerintem inkább Avast,vagy AVG
  • units
    Ennél már csak ez a jobb: Norton Internet Security 2006
  • paxyene
    hát igen én is ezt hittem, mert rólam tudni kell hogy én nagyon utáltam a nortont mert a 2004es verzió és az az előttiek bizony zabizzák a memóriát és az uninstall sem megy könnyen, de (legalábbra is nekem) nagy örömömre ezek javítva lettek a 2005-ösben , igaz nekem 1 giga ramom van de megsem érzi a gép, unistallal 5 perc alatt végez és NYOMA sem marad.

Amugy az avast! a norton után(nálam) sztem a legjobb!
  • me and a monkey
    Én is kipróbáltam, megbízható, de kb. olyan mintha télire való tüzelő felvágása érdekében egy komplett ipartelepet használnál. Böhöm, nehézkes, LiveUpdate gyakran sz@rakodik, he netalán le szeretnéd szedni gyakran feladja a leckét.
    De a hit nagyon fontos és azt tényleg nem lehet mondani, hogy ne lenne korrekt a végeredményt tekintve.
  • lck #96
    Használd egészséggel !!!
  • paxyene
    hello! szerény tapasztalataim: én mindent kipróbáltam és arra jöttem rá hogy az istenitett avast és az istenített nod32 egy fos!(szerintem)

Norton Internet Security 2005 Antispayware Edition - Nem enged be semmit, tuti védelem!
  • Laky
    http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/?ttreng=1&ttrkey=antivirus
  • ironmaiden
    Spyware ellen ez is jó:

Link
  • Frank99
    nem akarok reklámot csinálni, de a kicsi kis firefox alatt is alig van spy, néha néha cookikban.... november óta használom, baráti köröm is áttért rá, azóta mexüntek a windows pucolásos estéim, helyette horgászhatok :-)))
  • blaze
    Én is Nod32-őt használok, meg Keiro tűzfalat. Régebben Nortont használtam, de az nagyon zabálta a procit. A Keiro nagyon jó, mert még a windows-os cuccokat is lelehet blokkolni vele. Amúgy dc-zek is, meg torrent-ezek is, ezek meg nem a legbiztonságosabb dolgok.
  • stratoman
    Tűzfal nélkül nem is leszel védett soha, én nem rakok fel minden vírusírtót meg spyware írtót amit látok, elég ez:
    Víruskereső:Nod32,
    Antisyware:MS antispy (állandó védelem) és Ad-aware personal (Néha lefuttatom).
    Tűzfal:Norton Personal Firewall (Nem a teljes Norton Internet Security, csak annak a tűzfal része).

Én a tűzfalon le szoktam tiltani a veszélyes oldalakat pl. 216.127.33.119 (install.xxxtoolbar.com) stb. Így még a legveszélyesebb oldalakon is minden probléma nélkül lehet böngészni.

Ez a tűzfal minden olyan oldalon figyelmeztet ahol activex van, be lehet minden egyes oldalra állítani, hogy a rajta lévő activex lefusson-e vagy tiltva legyen, tehát nem kell teljesen letiltani, a megbízható oldalakon mehet. Szintén figyelmeztet, ha egy oldal cookie-t akar a gépre rakni, itt is tiltom azokat ami más címekről jönnek.

Tavaly szeptemberben telepítettem újra integrált sp2-s cd-ről, azóta minden faszán megy és registry tisztítót még életben nem használtam. Böngészőnek én is a Maxthon-t használom.

Veszélyes Weboldalak
  • Balumann
    A NOD32 kiírja hogy hol található a trojan?
    Ha igen, megkell próbálni kézzel kitörölni, valószínüleg ha nod32 nem tudja kitörölni akkor memóriában van, és kézzel se lehet, akkor csökkentett módba kell bemenni és úgy kitörölni.
    Én se használok tüzfalat, de én minden vírusírtót, meg reg és spyware tisztítót felrakok amit csak látok de ígyse vagyok teljesen védett tüzfal engem is lassít sajna
    én ezt a spyware tisztítót használom a legtöbbször: Spybot search and destroy
  • PetruZ
    Ha nincs tűzfal, ne csodálkozz. Innentől kezdve értelmetlen hadakozás lesz az egész. Olvastad a Kőműves Kelement (régen kötelező volt :) )? Na, ugyanúgy fogsz járni: amit egy nap letakarítasz, az másnapra (de lehet, hogy percek alatt) visszajön...
    Elméletileg egy fullra felpatch-elt, router mögött ülő, teljesen up-to-date XP SP2, a bekapcsolt és jól beállított saját tűzfalával képes lehet tisztán maradni - ha nem "sima" Internet Explorer-t használsz. Nekem XP SP1 van, de teljesen felpatch-elve, Kerio tűzfallal (kezdőknek nem ajánlott) és paranoiás beállításokkal, Maxthon böngészővel, router nélkül. Spyware/adware kereső nincs is a gépemen, ActiveX letiltva, a Maxthon szűrői meg évek állandó használata óta híznak. Reklám, popup ma már igen ritkán kerül a szemem elé. De a Firefox is jó, bár az nekem nem jött be annyira.
  • Basketbéla
    hy all
    hat nem tudom,de a nod megtalallja oket,de van amit nem tud kiirtani....
    a cookie-k meg spyware ellen mit ajanlasz Petruz?
    a hatterkep total osszevissaz ugral,fel darabolodoik a hatterkep meg ilyeneket haluzal...
    altalanos amiket talall a nod32 az Win32/adware trojai meg ilyenek
    tuzfalat meg tibbe nem teszek gepre,mert ketszer is elbaszta a netem es a gepem.
    Az AD-aware rol meg azt hogy allitolag elbaszta a haverom gepet,ert hogy olyan fileokat is fertozottnek velt ami rendszerfileok voltak....
    mit tanacsolcs Petruz????
  • alakulat
    hi

Avast! a király.
    Ajánlom mindenkinek.
  • stratoman
    De a VirusBuster azért annyira nem is rossz...
    Viszont tényleg érdekes, hogy eddig nem említette senki, mint ingyenes vírusírtót, pedig elég egy legális Windows hozzá.
    Mindenestre az itt említett AVG free változatánál sokkal jobb, az avast-ot viszont még nem használtam, így véleményt se tudok mondani.
  • NuCLEARScoRp
    Már rég nem kell legális windows ahhoz... de amugy a VirusBuster nem valami nagy szám...
  • algIDa
    Két vírusirtó egy gépen??
    Úgy tudom, hogy egyik vírusirtó a másik tevékenységét vírustevékenységnek minősítheti.
  • algIDa
    Azt írtam: leüli a rendszert.
    A behalást, csak az átmeneti lelassulásokra értettem, ami egy-egy értesítéskor történt, illetve szkenneléskor, és az avast betöltődéskor.
  • PetruZ
    Ilyen nem létezik. Sztem te kevered a fogalmakat valahol, és nem vírusokat, hanem spyware-eket, reklám cookie-kat, meg efféléket találsz. A víruskeresők viszont nem erre valók.
    Légyszi pontosíts, hogy miféle "vírusokat" találsz, és mivel hogyan találod meg őket?
  • Basketbéla
    hy all
    kitud olyan ingyen letoltheto virusirtot aminek allando vedelme van,maga fut?mert az avast ilyen de minden nap virusos a gepem,egyik nap 61 et talalltam,tegnapelott 11
    nod32 meg avastom van,allitolag valakinek ilyen kombinacioval virus nem ekrult a gepbe,de nekem majdnem minden nap van
    ha valaki tud segiteni vagy valami jo bellitast ami meg biztonsagossa tudja tenni az irjon ......koszonom elore is
  • neelix31
    Legális Windows-t nem használ senki?

A Microsoft oldaláról letölthető a VirusBuster Professional. 1 évig ingyenes.

• PetruZ
    Értem a célzást, rossz/félreérthető volt a példa, de az már off lenne itt. :)
  • izb
    Lehet mondjuk igy is nevezni....
  • PetruZ
    Lyukhoz a zsákot, mi? ;) Akkoriban nem volt ilyen.
  • izb
    Hát még egyszer mondom,hogy ha behalt a géped akkor ehez nem sok köze lehetett az avastnak.
    De ez csak az én véleményem....
  • izb
    Kerio-hoz van egy speckó avast,na azt kellett volna felraknod.
  • algIDa
    Azt biztos, hogy nem valami erős gép szegény. És karbantartás is ráférne.
    De most másik vírusirtó van rajta, és azzal már nem hal be annyiszor.
    Sőt egész jól teljesít magához képest. :)

(Már kaptam viszont jobb munkagépet :), és a régit csak ritkán használom, egy-egy speciális program miatt.)
  • PetruZ
    AMD XP 1700+, 512 mega DDR266, Soltek SL74DRV4 (VIA266A), Maxtor DMax9+, Abit GF4Ti4200/128, estébé. XP SP1, full, optimalizált (elhiheted, értek hozzá :) ). Mai szemmel nem egy komoly darab, de kb. másfél éve még elég jó volt. Az Avast nem a procit fogta, hanem a diszkműveleteket, de nagyon. Igaz, hogy volt/van mellette egy Kerio is, működő System modullal, de az már néha dühítő volt, hogy fél percig is eltartott egy-egy komolyabb progi indítása. Az a 10% procihasználat egyébként is őrült sok az én szememben, nálam ilyen cucc nem élne sokáig. :) De mondom, nem ez volt a baj. Pedig finomhangoltam is a keresőjét, de az sem segített sokat.
    Az AVG-ről meg senki sem állította, hogy a legjobb. De nem is a legrosszabb. A prof. változata rendszeresen átmegy a VirusBulletin teszteken, és az egyéb "wild" teszteken is igen jól szerepel. A free változatában meg ugyanaz a motor van (eltérően pl. a BitDefender-től, amelynek free változatában az egy verzióval korábbi található). Nálam egyébként is évente ha előfordul 1-2 vírus (nagyon szoktam vigyázni, kábé tizenöt éve kezdtem az ipart, hidd el, van már némi biztonságtechnikai tapasztalatom is :) ), tehát nincs igényem 24/7 full on-demand szkennelésre. Ingyenes víruskeresőként viszont megbízható, sokoldalú, és jól karbantartott darab.
  • lck #71
    Konkrét példák ?
  • NuCLEARScoRp
    Rakjatok fel free vírusírtót... és menjen tönkre a gépetek... ennyit a topicról... szerintem zárhatjátok is!!
  • izb
    A melósgépedet csak sajnálni tudom,de hangsúlyozom ismét,hogy ez tuti,hogy nem az avastól szakadt a padlóra.
    Ott más gebasz volt.
  • izb
    Már ne haragudj,de milyen géped van??
    Ha az Avast megfogja a gépedet,akkor erősen gépet kellene fejlesztened,mert kb a proci 10% használja és még sokat mondtam.
    Ha igazán erőforrás zabáló vírusírtót akarnék mondani,akkor norton.
    Az AVG igen szerény vírusírtó!
    Azon kivül hogy ingyenes,semmi másban nem jeleskedik,főleg nem vítusírtásban.
  • algIDa
    A melósgépemen Avast volt. Tényleg leüli a rendszert. Ezért nem jött be nekem se...
  • PetruZ
    Én úgy egy évig Avast-ot (előtte Free-AV-t) használtam, de nagyon megfogta a gépem. Úgy fél éve van AVG rajta, ez a problémám is megszűnt vele. Az interface tényleg elég szerény, de mindent tud, amit kell, és kétnaponta frissül, ráadásul már a free verzióban is van e-mail kliensekbe beépülő scanner.
  • lck #65
    Mostanában AVG free-t tesztelgetem.
    Elég gyakran frissül - gépigénye alacsonyabb Avastnál - a felülete elég szerény - de eddig vírus még nem jött be.
    Igyhát eddig jó - a többi majd hosszutávon derül ki.
    Aki free-t akar annak javaslom.
  • algIDa
    Az Avast-ot nem szeretem. Az AVG-t nem ismerem. :)
  • PetruZ
    Avast, AVG, ... talán még a Free-AV is, bár az régebben nagyon gyengén muzsikált.
  • GixEr
    Antivir?? antivir
  • algIDa
    Ja.
    Igen. Tleg.
    Jó.
    Akkor nincs jó free vírusírtó szerintem. :)