3935
Szeretnék portokat nyitni multiplayerhez
-
#774 hali, lenne egy kis problémám. Tegnap vettem itthonra egy D-Link Dl-604-es routert, egyszerü net megosztásra két gép között. Összedugtam, a kezelő szoftverjét elindítottam, az végig futott, kiírta hogy működik a net, minden tökéletesen bevan állítva meg hogy "congratulations" blablabla.. Majd lépnék be a webes admin felületre, de egyik böngészőből sem lép be. Próbáltam már rendszergazda, limitált, csökkentett módból, IE, FF, Opera, egyik sem lépett be. A hozzá kapott használati utasításon az áll, hogy legelőször "admin" a felhasználónév, és nincs jelszó, majd ha belépek változtassam meg stb.. beírom hogy username: admin jelszó nélkül, visszadob. Beírom még1xer visszadob, következőnél letilt. Akkor végig próbáltam hogy hátha kis/nagy betü a gond, vagy mégis van jelszó, pl admin, vagy az alap IP cím vagy valami, de semmire sem lép be. Újra telepítettem megint a routert, újra bekötöttem, megint végig futott a szoftver, leellenőrizte, kiírta hogy megy. A net is működik, most is be van kötve, de az adminba nem tudok belépni. Valakinek van valami ötlete? pls -
orgik #773 Helló. van egy smc 7004 VBR EU routerem. két gép van rákötve eddig jó is volt minden de ma reggel nem volt net. A routert még pingelni se lehetett egyik (2)gépről se. Majd a hálózati adapterét töbszöri ki-be dugdosástól végre lett net. azt írták hogy firmwarefrissítés kellene de honnan? A honlapjukon kincs fennt. SMC7004VBR EU Part no:752.8869
Az alap firmware van rajt 1.00. Nem tudna valaki adni újabb firmwarét?
linket? köszi előre
-
#772 tömören!
új router (eddig switch volt): KTI-s
ventrilo szervert akarok futattni, beállítom Special Apllication-ban is, Virtual Server-be is, DMZ-t is bekapcsolom és még mindig nem jó! Beírom alap netes címem csatlakozáshoz, nem jó. Beírom localhost-ot jó.. -
Misty19 #771 Sziasztok!
Ne hari ha valaki felvetette a témát, nincs időm és lehetőségem visszaolvasni!
Szélessávu adsl netet használunk, van rajta 3 gép (helyhez kötött), illetve most vettünk egy Broadband Wireless Router mivel szeretnénk két laptopot is csatlakoztatni. mindkét laptop rendelkezik wireless lannal.
Sajnos nem tudunk kapcsolatot létrehozni, azaz hogy kimenő info van bejövő nincs.
Következő problémáim vannak
1, SSID Network name-hez mit kellene beirni?
Peer to peer vagy access point mode-t alkalmazzak-e, a peer to peer esetében van kimenő kommunikáció, access mode-ban semmitse csinál.
Ip cim néha van néha nincs.
És ezeken a Wan, wep dolgokat be kell állítanom?
Jó lenne ha végre tudnám használni a gépemet ezért várom a segítségeket. Előre is köszi! -
Sliderx #770 Hali!
Most kötöttem be az Emiteles ADSL-t nincs is semmi gond amíg a modemet kötöm valamelyik gépre, de ha a routeren keresztül akarom akkor sehogy sem jön össze. A router egy TP-LINK TL-R402M. Elméletileg az Emitel dinamikus IP kiosztást használ, namármost nekem ez a Router PPPOE-n keresztül akar csatlakozni. A Router-ben kikapcsoltam a tűzfalat, de egyszerűen nem tudom beállítani, hogy dinamikus IP-n keresztül tudjak felcsatlakozni.
Segítsen valaki, főleg akinek ilyen netje van és meg tudta oldani!
Kösz! -
#769 persze h lehetséges,nekem is tök ugyanígy van(kisgépen win 98,nagyon xp),ez oprendszertől független,és én a routert tudom ajánlani(mivel még csak routerem volt,de ez bevállt) -
Sliderx #768 Hali!
Emiteles ADSL-t akarok kötni. 2 gép van, szeretném megosztani a netet, routert vegyek vagy valami mást? Az egyiken Xp van másikon 98. Lehetséges megoldani? -
dbz15 #767 Sziasztok!
Az egyik ismerőse a fatteromnak lekoráltozta a letöltési sebeségem a routerben. Mivel elég sokat töltök le torrenten. Szerintem csak a torrentes fájlokat lasitotta be. Ezt hol tudom visszaállitani? Illetve hol lehet még állitani a le- fel töltési sebességet? Légyszi segitsetek. Elöre is köszi. Dávid -
tomo #766 hat bocs, de ha a kepekkel illusztralt leiras nem segit, en sem tudok, plane hogy nem is ertem mirol beszelsz.
ambator , ha tenyleg kovetted a leirast egy dolog még lehet, mikros ( wlan ) a szolgaltatod, es eleve nem lehetsz aktiv. abban az esetben ennyi volt a mutatvany.
( felismerheto a belso halos ip cimrol, ha a gepet router nelkul kototd a netre . 10.x.x.x 192.168.x.x ip cimek.-) -
Bigred #765 azt irja hogy tűzfal van bekapcsolva és amiatt nem műkszik pedig
arra hivatkozik ami nics is
talán a router szofveres tűzfala az mert állítólag ki van az is kapcsolva
meg a winfosé is -
Bigred #764 pontosan ez hiba:
you are behind a NAT router or firewall
and are unable to receive connections from the internet
this may cause poor download performance -
Bigred #763 a netbiosz a 192.168.1.1-en van a router belső adminisztrációs felülete
belső cimet állítottam be és a megfelelő portokat
szar az egész -
tomo #762 hmm
mit kutyultal ossze?
milyen ipt irtal be router megfelelo helyere ( a geped helyi ip cimet kell )?
mifele netbios? az total nem ez a tema.
tuzfal/nat nalad nat van ( gyak annyi hogy router mogotti belso halon vagy ) -
Bigred #761 azt írja hibának hogy nat/tűzfal mögött vagyok
pedig nem használok tűzfalat -
Bigred #760 A Leírtak alapján beálíttam a dolgokat mégis amikor fölmegyek a netre
egy port forward tesztelő oldalra azt írja hogy nem műkszik
mit csinaljak
beállítotam statikunak az ip-t a portokat is a netbioszban+a programot is
de nem megy
-
tomo #759 www.portforward.com
ha nem megy , benned van a hiba. -
Bigred #758 Sziasztok van egy Zyxel P-324-em és
nem megy a port forward
már egy csomó leírással próbákoztam és egyik sem akarja rábirni
h müködjön
please help me :'( -
tomo #757 www.portforward.com -
geges #756 hali
az a gond hogy mióta megvan a router azóta pl.:Fifa-val nemtok neten hostolni mer nem a valós i.p. írja ki!
Hogyan lehet ezt beállítani?
előreis köszsz
-
#755 Az mindig jó, ha megy a hálózat -
BBalu2006 #754 Sziasztok vettem egy smc wbr14-g2 wireless routert és miután kibontottam összeépítettem stb rájöttem hogy nagyon de nagyon nem tudom hogyan kell konfigurálni.Ehez kérném a segítségeteket.3 gép menne rá hálózat+net.egy kábellal a 2 másik msi pci wireles kártyával.
Pls.segítsetek.
[email protected] -
#753 Az nem csak akkor jó ha statikus ip-nk vaN? Mert most dinamikus. -
#752 Total commander.
De ha nem mindig látjátok egymást, akkor lehet valami tűzfal bezavar. -
#751 Szasztok!
Routerrel 4 gépre van megosztva a netkapcsolat. Van olyan kis LAN program amivel egyszerűen lehet fájltcserélni? A windózos munkacsoport elég bugos, nem mindig látjuk 1más gépét.
-
#750 jó,igazad van,tényleg bit :)
de bitcometben miért nem kb/sec-ben számolja a sebességet? :S
ezért volt megkavaró -
tomo #749 muti azt a weboldalt ( szolgaltatoet ) ami leirja milyen csomagok vannak.
neked nem hisszuk el , hogy meg tudod kulonboztetni a byteot a bittol. -
#748 de ez kilobyte,a kövi csomag az már megás. -
izb #747 az 512-őt el kell osztani 8 al, úgy jön ki a letöltési sávszéled kilobytban.
Ugyanis ez 512 kbit nem byte.
Na most a letöltésed amit írtál teljesen normális 512/8 az 64Kbyt/sec max.
a feltöltésed meg max 256kbit/sec lehet ami kbyt-ban 32kbyt/sec lehet.
ettől a kapcsolattól ez a max amit elvárhatsz. -
CéZé #746 Az 512 az mi, kilobit/sec vagy kilobyte/sec ?
Ha az elöbbi akkor az 64 kilobyte/sec letöltésnek fele meg. -
#745 torrent topikba is beírtam,ide is beírom,mert sztem a router lehet a gond:
lenne egy kis problémám:512-es a letöltési sebességem,és asszem 128 kb/sec a feltöltés(vagy 256).na most lehet akárhány seeder,akár 6000 is,sosem tölti 60-70-nél többel...a feltöltés meg ugye tőlem függ,de az is mindig csak 20-30 kb/sec.mi lehet a baj?a router?
most lefuttattam egy sebességmérést,és 451-et mutat.
trendnet tw100-s4w1ca routerem van,most csak ez a gép aktív(és általában csak ez a gép szokott aktív lenni) -
izb #744 Idézet
Access Point
Az Infrasctructure mód esetében vezeték nélküli eszközeink nem közvetlen egymással kapcsolódnak, hanem egy ún. Access Point (hozzáférési pont) segítségével. Ez az eszköz rendszerint vezetékes és vezeték nélküli hálózatunk között teremt kapcsolatot, mintegy hídként (Bridge) funkcionálva. Egy Access Point több eszközzel is képes egyidejűleg kommunikálni, hogy pontosan mennyivel, azt megtudhatjuk a készülék felhasználói kézikönyvéből, de általában mindegyik bőven elegendő számú kliens (kapcsolódó) eszközt tud kiszolgálni. Egy fontos szempontot azonban figyelembe kell vennünk: minél több eszköz kapcsolódik és kommunikál egyszerre egy Access Point -tal, annál keskenyebb sávszélesség jut egy-egy eszközre, azaz annál lassabbnak érzékeljük hálózatunk sebességét az egyes eszközökön. Ez természetesen elmondható minden hálózatról, vezetékesről és vezeték nélküliről egyaránt, azonban míg egy vezetékes hálózaton elegendő a sávszélesség mondjuk 100 felhasználó számára, hogy egyidejűleg digitális filmet nézzen, addig egy átlag vezeték nélküli hálózat egyetlen Access Point -jához kapcsolódó 5 felhasználó képes ugyanerre.
" -
gadna #743 Köszöntem, de akkor mi az az Acces Point pontosan, meg főleg mi a feladata?
-
izb #742 Marhaság.gyakorlatilag korlátlan... -
#741 Honnan próbálsz tölteni? Ha p2p hálózatól, akkor lehet passzív lettél, ha ftp stb letöltés lessúlt akkor nincs ötletem. -
#740 Jó sokat -
gadna #739 Nagyon jó! Lenne! Ha tudnék ennyire angolul.
Pontositom a kérdésemet. Van egy wireless routerem, plusz még négy asztali gépem. Ha mindegyikbe veszek egy wireless kártyát, akkor mind a négy fel tud menni a netre? Ugyanis olvasgatok, és azt láttom, hogy max. két gép tud felmenni a routerre. -
#738 Ilyenem van! -
#737 Hűha!
Van egy wire less rúterem és azóta lelassult a torrnetem. 1 PC UTP kábelellel és 1PC wire less. Nekem pedig 1024 a netem és eddig 100kb fölött volt a letöltésem és most olyan 30 körül mozog -
#736 Ez megfogott -
gadna #735 Lenne egy alapvető kérdésem!
Hány gépet lehet csatlakoztatni egy wireless routerre?