Router beállítások
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyébként nem teljesen tiszta, hogy hogyan is gondolod, 1 modemen 1 csatlakozási lehetőség szokott lenni. Az meg vagy a pc-be vagy a router WAN portjába kell menjen.
lehetséges úgy PPPoE kapcsolatot létrehozni úgy, hogy pc a modemhez, és a modem a routerhez csatlakozik? próbálkoztam ezzel, de a gond az, hogy nem fér meg a kettő. ha a router megy, akkor én szélessávú kapcsolatra nem tudok csatlakozni, 691-es hiával ledob. (nem az uid/pw a gond az biztos). illetve ha én fenn vagyok gépről, akkor wifivel nincs net.
van esetleg erre valami megoldás, vagy maradnom kell a rendes pc -> router -> modem felállásnál?
azért kérdezem, mert elég nagy a net, és ha routerről vagyok akkor rosszabb a sebesség/minőség.
Utoljára szerkesztette: Systore, 2015.12.06. 17:13:15
Még annyit ellenőrizz le valami másik eszközzel, hogy amikor szakad a net, akkor pl az okostelefonon is szakad, vagy csak a gépen. Ha mindenhol, akkor lehet telefonálni a szolgáltatónak, hogy csesszenek valamit.
Koaxon jön(kábelnet)? Telefonvonalon (adsl)? Esetleg más? Hogy néz ki? Bejövő kábel - modem - router - gép a sorrend?
Köszi
Downhill!!
Problémám:
Adott egy 6éves, régi tplink router, ami eddig jól szolgált....max 25megát képes szórni, de kábelesen jött a rendes sávszélesség (60mbit UPCnél).
ELkökltöztünk, az új net 100mbit és DIGIs! Bekötötték, minden ok lenne, de: ha úgy használnám mint régen, a router simán megy, a kábel bedugva a gépbe (routeren megy keresztül, a diginél nincs modem)...viszont a net mérve 90mbit ami jó lenne de rettentően lassú... egyszerre megy a wifi és a kábeles....ha kihúzom mAX 20mbitet mérek de oldalak villámgyorsan bejönnek.... A kérdés az, hogy ez a router már szimplán nem bírja ezt a sebességet vagy valami beállítás gebasz lesz?: Nem vagyok egy guru...de elvilreg a wifias beállítás jó....ppoe-n megy...aztzal nem is lenne gond, de szeretném kihasználni a teljes sávszélességet. Ja, ha kihagyom a routert a kötésből...minden szuper. A betöltés sebessége és a valós sebesség is.
Kérlek segítsetek!! Köszönöm előre is!
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
nem nagyon értek a routerekhez ezért kérném valaki segitségét:)köszi elörre is
Utoljára szerkesztette: malter, 2015.02.03. 08:37:53
Battlefield nick-ek: Norby646 MSI Z490 Gaming | Intel i7 11700k | Be Quiet! Dark Rock Pro 4 | MSI RTX 3070Ti Suprim | Kingston HyperX 2400MHz 16gb | Corsair RM850x | Phanteks P500a drgb
Pierre Van Hooijdonk - Djibril Cissé - Go Gunners - F.F.F -
A mobiloddal ha belépsz be kell írnod az ssid?
Downhill!!
Downhill!!
Downhill!!
Ezt rontd el.. Fogd meg a router papírját lépj be az agyába. És csatlakoztasd őt a nethez. Ebben az esetben soha nem kell a gépekkel csatlakoznod a nethez.
A router fent van a neten, és minden eszköz hozzá kapcsolódik, így minden eszköz a nethez is kapcsolódik.
Van hozzá egy kis könyv, van benne egy net cim írd be a böngésződbe. Kijön a router kezelő felülete beírod a jelszavakat, ekkor belép. Bent fogsz találni egy nat nevű fűlt rákatt. Itt megadod a digis neved, jelszavad bla bla. mented. bekapcsolod a wifit, adsz neki egy passt (hogy idegenek ne tudjanak rálépni) mented. És minden menni fog..
Downhill!!
hát csak a router kérdésben vagyok kezdő igazából, mivel sosem volt rá szükségem, digi netem van kábelen, ugye ezt a kábelt bedugtam a routerbe a WANba, lanból másik kábelt az asztali gépbe. PPPOE beállítást állítottam be, itt beírtam a nevet, jelszót amivel ugye eddig bejelentkeztem a digi netemre. DHCP-nél az van hogy server. De igazából azért nem értem az egészet, mert egyrészt win8.1-em van, meg ez a trust routerhez pont nincs semmilyen beállítás neten sem, amiket nézegettem youtubon is pl az mint tp link meg hasonlókhoz van, aminél totál másként vannak a beállítások :\
Ahhoz tudnunk kéne hogy milyen neted van:
1.Ha telefonos(modemen keresztül) akkor a wannál a pppoe kapcsolatot kellene kiválasztani és beirkálni a felh.név/jelszó párost.
2.Ha fix ip-s akkor érdemes ip címet megadni,(és kézzel beírkálni) ha változóan kapja akkor a dinamikus ip kell ott kiválasztani.
Ha nem tudsz a netre kapcsolódni akkor awin7 kiírja hogy korlátozott hozzáférés....
Írtad hogy kezdő vagy de azt nem hogy milyen mértékben így ez az első(de fontos) tippem....
Másik tipp,ha géped látja a routeren keresztül a netet akkor lehet hogy épp "switchként" üzemel és nem routerként:azaz csak a géped kap ipt ráadásul amit a szolgáltató megad(több ipt tudtommal nem osztogat csakúgy) és nem azt amit a routered,routeren a dhcp engedélyezve van?
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
olyan gondom van, hogy vettem egy trust 300n routert, bekötöttem ahogy kell, beüzemeltem elvileg ahogy kell, gépemen van net, a telefon/ laptop is látja wifin a netet, tudok is csatlakozni rá, viszont akármit csinálok ezeken mindig azt írja hogy nincs internet hozzáférés...nagyon kezdő vagyok a témában, de tegnap óta minden szart átállítottam, nem tudnátod valami tippet adni hogy mégis mi lehet a baj?
Úgy emlékeztem asus routert szoktak használni sok helyen (láttam google projectes videókban), de 60k sok lenne érte. Azért egy Asus RT-AC56U 28k ért még belefér. (felső határ olyan 30k)
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
www.smart-bus.hu
Ma délután jön meg az ASUS RT-N12 D1 routerem, ezt szeretném a T-től kapott D-LInk DCM-704-s router után kötni, de még soha nem csináltam ilyet, ezért szeretném megkérdezni, hogy milyen beállításokat kell megejteni a két eszközön a gond mentes működéshez.
www.smart-bus.hu
Vettem egy "D-Link-Go-RT-N300 2" routert, amely elvben wifi-jelerősítőként (repetear) is működik. Nos, ezt akarnám bekapcsolni rajta , de bizony hiába!
Kértem D-Link szakemberének segítségét, visszaírt ezt-azt, mindent megcsináltam - továbbra sem működik! Kijelzi a wifi-kapcsolatként a routert, ám ha rákattintok, csak "korlátozott"' kapcsolatként funkcionál, azaz sehogy.
Ha van valakinek e téren tapasztalata, nagyon megköszönöm, ha megosztja velem.
Illetve: nincs más megoldás?
Adott egy Invitel-router (tévéhez és internezhez), ennek a jelét lehet-e a D-Link router valamiféle közbeiktatásával eljuttatni a gépemre?
Az 54. oldalon vam erről írva:
http://www.tp-link.com/Resources/document/TL-WR842ND_User_Guide.pdf
Adott egy új TP-Link TL-WR842ND router. Internet szépen működik rajta. Ami kifog rajtam, az egy külső adattár rákötése az USB portjára. A router beállításaiban elvileg látszik, hogy minden működik, de nem látom mégsem egyik számítógépről sem azt a winchestert. (kipróbáltam 2 terrással, 500 gigással és még egy 4 gigás pendrive-al is) Filmek vannak rajta, de valamiért nem megy. Ez mitől lehet? Előre is köszi a választ!
Van egy TP-Link TL-WR741ND routerem. Mostanában valamiért állandóan bontja az internetkapcsolatot, de már olyan mértéket elért, hogy kb. fél percenként megszakad az internet. Eleinte ez ritkábban fordult csak elő. Beszéltem az internetszolgáltatóval múlt héten, hátha náluk van a probléma, és ott azt mondták, hogy konfiguráljam újra a routert. Megtörtént, működött is rendesen egészen tegnap estig, amikor is megint elkezdett megszakadni az internet. Megint újrakonfiguráltam resetelés után, de nem segített. Valami beállítás probléma lehet, vagy meghalt a router? Közvetlen az internet-modemről rendesen megy a net.
Most úgy néz ki, hogy megoldódott. Beállítás közben kirakta ezt a dlink guest hálózatot.. Aztán újra indítottam mindent, routert telefont stb stb.. Most nem látja a telefon szóval elvileg nincs már az a jel..
Nem egyszerű beállítani, annyi minden marhaság van már rajta.. Uhh felét nem tudom mi, de azért igyekszem :-)
Downhill!!
Elrejteni nem tudod?
Kérdésem lenne, nem egyszerű történet, de vettem egy d-link routert. Tök faja egyelőre.
Egyetlen dolgot nem tudok beállítani, ami zavar :-)
Van rajta egy vendég funkció. Hiába van kikapcsolva akkor is megjeleníti a telefon a wifi listában.
Tehát beállításoknál ugye csináltam egy wpa2 es védelemmel ellátott neves valamit ami ugye jelszavas bla bla.. De e mellé ad egy dlink-guest jelszó nélküli wifi jelet is.. Nem tudok rá csatlakozni, szóval nem is értem minek küldi. De szeretném, ha lekerülne a listáról.
Van valakinek ötlete? :-)
Downhill!!
A WAN vezetéknek a kék bemeneti csatlakozóban kellene lennie.
Hatalmas nagy bajban vagyok! Most költöztem be albérletbe. Van egy ilyen eszközünk: TL-WR543G
Sajnos még nem volt alkalmam találkozni a Főbérlővel, de úgy néz ki a dolog, hogy jön a Wan kábel, csatlakozik valami kis kütyühöz(nem tudom mi az) majd onnan bele a router 1-es portjába. Na most mi rádugtunk két gépet a router-ra, van is net, de csak akkor, ha az egyik gép nem megy. Ha mind a ketten egyszer akarjuk nyomni, akkor kiírja, hogy nem lehet csatlakozni bla bla bla, gondolom azért mert a másik gépen már megy a net.
DHCP megy, ping megy. Nem vagyok teljesen hülye hozzá, de most valahogy nem tudom mi lehet a gond. <#confused>#confused>
Nálam egyszerűen nem akart működni a szerkezet, úgyhogy legnagyobb bánatomra vissza adtam a régi tulajdonosnak. Nem tudom mi a fene van/volt vele, de egyszerűen itt nem hajlandó működni.
Viszont közben találtam olyan lehetőséget, hogy állítólag be lehet állítani a hálózati kártyának hogy milyen adat forgalmat produkálhat. A régi router ami egyébként hibátlan egy smc wbr14g 10/100 as netet bír maximálisan. Hol tudom azt beállítani, hogy a le és feltöltési sebessége a pc-nek ne léphesse túl a 100mbps-et?
Találtam a háló kártyánál egy maximum frames settings menut ezzel le tudtam vinni 105-106 mbps a kártyát, de ugye még ez is sok neki néha. Ennél lejjebb viszont nem tudom, mert akkor a kártya feladja. Van más lehetőség erre?
Előre is köszi.
Downhill!!
Utoljára szerkesztette: milk4, 2014.08.08. 16:45:31
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
Olyan kérdésem lenne, hogy van két egymás melletti lakás. Az első lakásban van a modem, a router, és ebből a routerből van átvezetve a kábel a második lakásba. A kérdésem az, hogy lehetséges valahogy, hogy a második lakáson belül is szét legyen osztva az internet, esetleg egy második wifi-s router segítségével? Mert egyelőre csak úgy van ez megoldva, hogy laptopon keresztül osztjuk meg, így viszont a laptopon kívül nem stabil a kapcsolat.
...
Downhill!!