FIFA 2005 vs. PES4

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

senki se ért hozzá ?<#conf>

Helló ! Dzk program megvan, Nem tudom felrakni a HEP4 -et a Pes4hez. Az van a leírásban hogy megnyitom a új hang és szövet file-t és berakom a pes4/hep-be. Ha én ezt csinálom a dzk studióval akkor írja hogy nincs ott a játék eredeti hang- szövet file-ja, de kiad egy ablakott és odaatallózok. Szerintem ezzel minden rendben van ,de nekem sehol se kell le apply-nom semmi, pedig sok leírásban ezt olvasom. és a játék nem megy magyarul...

Laci

EmIn3m02
õõ a hep4-et ha felrakod akkor beteszi a magyar bajnokságot+magyarositást is

amugy hogy mire figyelj...hát nemtom,rengeteg gyakorlás kell hozzá,és probálgasd a különbözõ taktikákat

ajnálom a 4-4-2es felállást,a két szélsõ védõd gyors legyen,és invidual menüpontba a taktiknál a szélsõket attack-nál húzd felfele,és a támadásoknál fel fognak futni

egyebet nemtudok mondani,kérem kapcsojja ki :D

-- Intel Core i7 950 - Asus MARS 2DI/4GD3 - OCZ Platinum 3x2GB DDR3 - Dell 3008WFP 30\" --

eseteg magyarítás a játékhoz?

Sziasztok ! Köszi az infot ! jó nagyon, de összefoglalva : mire figyeljek mit csináljak hogy "jól játszak" még új vagyok a fociban.
Köszi

EmIn3m02
peshungary.hu

töltsd le a pes3 kézikönyvet,minden le van irva benne

-- Intel Core i7 950 - Asus MARS 2DI/4GD3 - OCZ Platinum 3x2GB DDR3 - Dell 3008WFP 30\" --

Sziasztok ! Légyszi segítsetek már hogy melyik gombbal mit csinálok vagy hol találok magyar leírást.. vágom hogy át lehet állítani. <#wave><#confused>

dinomano
nem sokat rugdalom PS1-en a bõrlapdat; de neha jatszom focis game-ekkel...1 kérdés: megvan a FIFA 2003; de kivancsi lennek milyen a 2005-ös verzio..Valaki tolta a PS1-es verziokat? Milyen a 2005 grafra, jatekmenetre; "mindenre" a 2003-ashoz kepest? Érdemes rakeresnem letöltesre?

\"Héjjá-héjjá-héjjá-hóóó; pici kupó mogyoró!!! :-P\"

odex
Hát itt egyértelmû hogy a pes jobb! :)

.:HNS-OÐ&#8364;X:.Hungarian Soldiers Cod2-es és css-es klán! jelentkezzetek! MSN:[email protected] E-mail:[email protected]

Nos, nem vagyok egy fociguru, de kipróbáltam mindkét játék demóját (FIFA 2005, PES4). Valahogy a Fifa nekem jobban bejön. Számomra a PES4 élettelenebbnek tûnik, a FIFA miliõje inkább hajaz a valódi közvetítésekre, és ez nekem emészthetõbb. A PES4-ben látható gyep pedig szerintem egyenesen disszonánsnak hat némely más vizuális elem között, mindamellett, hogy kifejezetten ronda. A másik problémám, hogy szerintem a PES4 játékosai kissé fürge láb módjára futnak, többet lépnek, mint amennyit haladnak, ezáltal inkább "csúsznak". A játékközbeni mozdulatok közt meg nem láttam igazán különlegeset, még az ellenfél részérõl sem (de ez feltehetõleg az én gyakorlatlanságomnak köszönhetõ). Hangok terén is meggyõzõbb számomra a FIFA, a PES4 látványban és hangban is kissé élettelen közönsége már-már lehangoló, valamint a labda minden érintésekor ugyanaz a visszhangzó, durva kongás hallatszik, ami kifejezetten zavar.
Nem vitatom a PES4 játékmenetbeli elõnyeit/hátrányait, javarészt nem is ismerem (éppúgy a FIFA ezen jellemzõit). Ugyanakkor én szórakozni ülök le, ha játszom, és nekem a FIFA sokkal szórakoztatóbb, de még csak nem is tûnik túl könnyûnek. Az ellenfél pedig csinált ott is egy-két okos dolgot, és tetszik, hogy a leszerelés végre valódi küzdelmet jelent.
Tudjátok, ez csak egy vélemény.

Új vb indul. Még hely böven. Gyertek! http://fifavb2005.gportal.hu
The Hedgehog
intró! de ennek legalább van és hangulatos!

Kétféle vélemény létezik... Az enyém és a helytelen!

Hi mindenkinek! Szerintem ez a FIFA 2005 jó lett. A grafika nekem tetszik. Élethûbb mozgások, jobb játékmenet jellemzi (szerintem). De ha a PES4 annyit ver rá, mint tavaly a PES3 a FIFA 2004-re, akkor nem lesz kérdés, hogy melyik a jobb game. Azonban a PES-bõl nekem nagyon hiányoznak a valóságos nevek és bajnokságok (persze a névre van gyógyír). Ebben sokkal elõrébb van a FIFA. Remélem a PES4-ben jobb lesz a körítés, mert szerintem az is fontos.
mucius
de ez a videó sztem nem ingame, hanem egy prerenderelt trailer

intel c2d @ 3ghz, gb ep31-ds3l, 2gbram, hd4850, sb live 24bit/audigy

pluhi
Nem kell lementeni mert az explorer lementi magától a temp könyvtárba. Keress flv kiterjesztésre. Lejátszót találsz hozzá a neten. Konvertálni nem igazán sikerült nekem.
Senki se tudja ???

Nem lehet azt a videót lementeni valahogy ?

The Hedgehog
errõl beszélek :D

The Hedgehog
és a kapus mellett nem szoktad elhúzni? FIFA-ban körülményesebb... de meglehet!

Nem tudom ki nézte már meg a www.pes4.com-on lévõ videót de az EA tanulhat !Már most nagyobb hatást gyakorolt rám mint a fifa 2055 mindenével együtt!

Skacok azt a videót nem lehet valahogy lementeni ?

Hát viszem a kapusra,megvárom amig már elindul felém,aztán egyik sarokra ellövöm kis erõvel.Na nem mondom hogy mindig,vagy nagyon sokszor sikerül,de ha már az 1-1-es szituációt sikerül a kapussal szemben összehozni,akkor jópárszor sikerült.

Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.

The Hedgehog
jah én nem erre gondoltam de ez is van :D

The Hedgehog
letámadás...R1+R2...rámennek a védõk a labdát cipelõ játékosra!

pluhi
És ezt hogyan idézed elõ? Próbáltam passzal is, de röhejes eredménnyel.
Karesz: a játékos bármilyen folyamatban lévõ akciója megszakitható. Kiugratásnál érdemes használni, ha látod, hogy meg fognak elõzni. Ha nem akar mozdulni a játékos ezzel elinditható.
Mi ez a bambuló játékos ellenszer? Nekem nagyon nem világos...

Hát a Fifában én meg csak laposan a kapus melett elguritva tudom a ziccert belõni.Hogy a 80%-a bemegy-e azt nem tudom.

The Hedgehog
a WE érdekes mert habár a 'játékidõn belüli' mozgások nagyon jók lettek, addíg a gólöröm meg egyéb mozgások nagyon gyatrák... valahogy nincs összhangban a kettõ...

The Hedgehog
az utolsó mondatod tökéletesen igaz! nagyon egyetértek!

pluhi
Variáltam én az erõvel rendesen. Nem az a baj, ha a kapus kivédi. A kapus alig védett. MELLÉlövik 8 méterrõl a világ legjobb játékosai tízbõl kilencszer!! Amúgy aki WEzik, az eleve csak pöccinti a lövést, szal az erõ sosem volt sok az tuti. Haverom átjött, mivel DirectIP nem megy jól. Nyomtunk egy meccset, és az ideg sz@tbaszott mindkettõnket, hogy 6-8 ziccerünkbõl nem ment be semmi, a gólok szar kis lepattanókból vannak, mikor fekszik a kapus. Viszont WEztünk egy jót éjfélig.
Na már most. Én nyitott vagyok mindenre, ha valaki elmagyarázza, hogyan lõjem be a ziccereim 80%-át minden körülmények között (mert a kapus mellett elhelyezni -a'la WE- nem lehet), akkor visszatérek rá. Szeretem a WEt, de már szarrá játszottam.
Amúgy a WE-ben a bambuló játékos ellenszere a supercancel(R1+R2).
Szerintem nem azt írtam hogy nehezebb lesz az irányítás nehezebb fokozaton, hanem azt, hogy akkor már jobban véd a kapus(sztm ez logikus, gyengébb fokozaton elég ha csak megnyomod a lövésgombot a kapu környékén és gól) tehát a hiba a te oldaladon van ha WC fokozaton mellérúgják a játékosaid, egyszerûen csak rosszul találod el a lövéserõt.

Az AIról meg annyit hogy szerintem elég reálisan nyomja az AI, de azt meg kell mondanom, hogy én nem élem azért annyira bele magam a focis játékokba,nem állítgatom fél órán keresztül a taktikát, az alapfelállást, ezeknél azért összetetteb játékok tudnak csak lekötni. Naponta játszom egy-két meccset, és ennyi.

A Grafikus motor pedig összességében sztm jobb mint a WE-ben habár ott jobban néznek ki a játékosok, de a mozgásuk az ultraidétlen, amikor leszerelik õket és hanyattesnek fél perc alatt álnak fel, az azért elég irritáló.(A legjobb amikor elveszi a labdát és az ellenfél játékosa is meg az enyém is hanyattesik, a többiek meg csak álldogálnak és nézik ahogy tápászkodnak fel) Vagy pl a labda útja passzoknál sokkal reálisabb szerintem Fifában, WE-ben olyan kicsit mintha zsinóron húznák a labdát, aztán egyszercsak hirtelen lelassul.

Ettõl függetlenül a WE is jó játék nagyon élveztem amikor játszottam vele.

Nagyon fejlõdni meg csak az tud ami nem tökéletes, és ez teljesen igaz a WE-re, remélem sokat fejlõdik majd az új, mert azért nagyon ráfér.

A Fifa sorozat egy ideig nagyon jó úton haladt(98'-99'), de sajnos jött egy-két rossz év. Most szerintem visszatértek a jó útra.
The Hedgehog
lesz! ha újraírják az mesterséges intelligenciát és a grafikus motort... a többi dolog úgy ahogy rendbe van. mondom úgy ahogy :D

The Hedgehog
maradjon PES/WE mert még valaki félreérti :D

The Hedgehog
nah ez a baj pont, hogy nem az irányításon kellene nehezíteni ha feljebb tesszük a szintet hanem az AI-t kellene taktikusabbra, jobban "focizóra" állítani. Mert pl a PES-ben 5*-on nem elég ám mint a FIFA-ban hogy csak úgy kiszaladok a gyepre! Taktika kell... jó összeállítás, be kell állítani, hogy milyen stílusban játszunk (akár egyes játékosoknak egyéni parancsokat is lehet adni) mert ez befolyásolja a játék kimenetelét. Ott az AI tényleg több taktikával játszik már magasabb fokozatokon. Ha látják, hogy a szélsõ védõim gyengék és nem tudok az ott feljövõ csatáraikkal mit kezdeni akkor a széljátékot kezdik el erõltetni. ilyenek... ezeket én is csak több hetes játék után vettem észre!

Csaó!

Nos, én megpróbáltam lelkem rajta...Tényéleg úgy szerettem volna megszeretni, dehát nem ment! Elismerem, hogy az utóbbi idõk legjobb FIFA-ja de akkor is valahogy We után nem az igazi... Nekem valahogy nem adja át azt az érzést, azt az élethûséget.. Pedig sok dologban elõnye van a We-hez képest. Szóval sorry a Fifa rajongóknak, de szerintem a We jobb mint az Ea üdvöskéje. Azt azért meg kell említeni, hogy végre elkezdtek valamit odát, és talán 1-2 év múlva elõjönnek majd egy jobb cuccal.
The Hedgehog
pont ez az, hogy játékélményben sztem a PES sokkal jobb... köszönhetõen a remek AI-nek. Körítés terén a FIFA sokkal jobb (licenszek, kommentár, menü). Csak ugye míg a FIFA 2005-t látva a sorozat alig fejlõdik, addíg a PES-be ezeket mind pótolják... PES4-ben pl már licenszelt ligák lesznek...

Na ez érdekes dolog, én is World Classon jásztom fifa 2005-el és nálam nagyon szépen játszik a gép, jóval nehezebb leszerelni mert mire rámennék az egyik játékosra addigra lepasszolja a lasztit, és jól felépített támadásokból szerzi a gólokat.

Amit írtál arról pluhi, hogy "mellérúgatja" a gép a játékosoddal a labdát az szerintem nem nagyon igaz, a dolog lényege, hogy world classon nyilván jobban véd a kapus is, ezért pontosabban el kell találni a lövéserõt, gyenge lövéseket itt már kivédi, a túl erõsek meg értelemszerûen mellé/fölé mennek. Szerintem épp ez benne a jó hogy nem csak meg kell nyomni a lövésgombot, mint néhány korábbi Fifában, és épp ez az egyik fõ dolog amivel közelebb kerül a Fifa 2005-ben a góllövés élménye a PESéhez. Gyakorolsz még és menni fog ;)
Taranov
Hát nálam is így, még indokolhatnám is, de nincs értelme, sok helyen felsorolták már a mellékes indokokat. (kommentátor, nevek hiánya, rossz menü stb.) A fõ indok az az, hogy a játékélmény nem üti meg a Fifa 2004, különösen a 2005 career módját.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Na látod ez nálam pont forditva van,azzal a különbséggel hogy a Fifa 2004-re nem pazaroltam 2 cd-t.

A FIFA 2004-el jócskán 1000 meccsen túl vagyok, a PES 3 meg néhány óra játékot követõen azóta is a polcon porosodik. Ezen nincs mit indokolni, a számok önmagukért beszélnek, ergo nálam a FIFA jobb. A FIFA 2005-öt jövõ héten szerzem be, a PES 4 viszont az elõdje által nyújtott "játékélmény" következtében tárgytalan.

Betrayal At Krondor: \"the prime example of how a CRPG should be done.\"

pluhi
Lentebb irtam, hogy nem játszottam még eleget az AI megitéléshez. Most már igen. Az AI egy nulla. Nagyon alap csapatjátékot tud a gép, a nehézségi szint nvelésével picit jobban egyénieskednek a játékosai. Pár óra után feltettem World Classre, mert profon már alázás volt. Nos abból áll a WC, hogy az AI mellérúgatja a csatárommal a ziccert. Ami véletlenül kapura megy azt fogja a kapus. Nevetséges, hogy Saviola, Crespo 10-bõl 8-szor nem találja el a kaput a 11-es pont környékérõl.
A PES ezen a területen(AI) szinte behozhatatlan elõnyre tett szert. Persze odakint már alap a szélessávú net, tehát az online játék lehetõsége. Más kérdés, hogy szar a netkód.
Hát ugy az igazi,mert arra lett kitalálva az irányitás.Biztos lehet valahogy billentyûzettel,de valószínû nem az igazi.
Mondjuk nekem bill-rõl foci,eleve elképzelhetetlen...

pluhi
Nem igy van.
Lehet le vagyok kicsit maradva, de még csak most lett meg a PES3, ezügyben kérném segítségeteket.Nekem úgy tûnik,hogy analog karos gamepad nélkül nem is nagyon lehet játszani a játékot. Ez tényleg így van?

Dehogynem...
Jobb az amúgy is,ez csak megerõsít!

En nem cserelgetek semmit /egyenlore/, jo ez igy. Nekem a graf ugyis 3adlagos szempont. :)

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

The Hedgehog
attól, hogy kikaptál 5-1-re FIFA-ban még nem jobb a WE7 :D

Nem lehet hogy a We7-ben nem állitottad be hogy a játékos nevét mondja?Mert asszem abban is be kell,mert alapból csak számokat mond.De ez már nem biztos,annyi részel játszottam lehet keverem.De az biztos hogy jelentõsebb emberkéket tudja név szerint a riporter.

Amugy mostmár biztos hogy jobb a We7.Abban nem tudom mikor vert már meg valaki 5-1-re,mig tegnap Fifában a net-en szétaláztak...

The Hedgehog
grafikában te hol látod a fejlõdést magyarázd már meg!??

a FIFA kommentárt tényleg nem tudom miért szidjátok sokan! szerintem egész jó dolgokat mondanak és változatosabb évrõl-évre. Idén pl tök jó hogy a Career módban meccs elején elemzi csapatom eddigi teljesítményét illetve 2, a tabellán egymáshoz közel álló csapat játszik akkor ecseteli, hogy mennyire fontos a meccs a számukra... szóval alakul! van fejlõdés!

WE/PES hangok terén sohasem volt a legerõsebb és sztem a PES4 sem fogja megütni ebben a FIFA színvonalát!

Én a WE7-el játszottam mostanáig, tegnap szereztem meg a Fifa2005-öt, és nekem nagyon bejön. A grafika azért szerintem sokat fejlõdött a kommentár pedig már amúgy is nagyon jó volt (WE7-ben az az akadozó beszéd ami szavakból van összevágva elég viccesen hangzik, nem is beszélve arról hogy (szinte)minden játékosnál csak a számát mondja mivel nincs license), maga a játék szerintem nagyon jó, szuper passzjátékokat lehet nyomatni a through passal, és nagyon nagy gólokat lehet rúgni, bár azt elismerem hogy WE7-ben sokkal nehezebb gólt rúgni és ezért sokkal nagyobb örömöt szerez(Fifában szinte mindenképp kapúra megy a lövés)

Az én szememben a Fifa a gyõztes!
The Hedgehog
nem kövezünk! igazad van! szerintem, szerintünk...

Oldal 1 / 2Következő →