99
Melyik a jobb?! Szerented?! Szerintünk!
  • Mikilaci
    #99
    senki se ért hozzá ?
  • Mikilaci
    #98
    Helló ! Dzk program megvan, Nem tudom felrakni a HEP4 -et a Pes4hez. Az van a leírásban hogy megnyitom a új hang és szövet file-t és berakom a pes4/hep-be. Ha én ezt csinálom a dzk studióval akkor írja hogy nincs ott a játék eredeti hang- szövet file-ja, de kiad egy ablakott és odaatallózok. Szerintem ezzel minden rendben van ,de nekem sehol se kell le apply-nom semmi, pedig sok leírásban ezt olvasom. és a játék nem megy magyarul...

    Laci
  • EmIn3m02
    #97
    őő a hep4-et ha felrakod akkor beteszi a magyar bajnokságot+magyarositást is

    amugy hogy mire figyelj...hát nemtom,rengeteg gyakorlás kell hozzá,és probálgasd a különböző taktikákat

    ajnálom a 4-4-2es felállást,a két szélső védőd gyors legyen,és invidual menüpontba a taktiknál a szélsőket attack-nál húzd felfele,és a támadásoknál fel fognak futni

    egyebet nemtudok mondani,kérem kapcsojja ki :D
  • Mikilaci
    #96
    eseteg magyarítás a játékhoz?
  • Mikilaci
    #95
    Sziasztok ! Köszi az infot ! jó nagyon, de összefoglalva : mire figyeljek mit csináljak hogy "jól játszak" még új vagyok a fociban.
    Köszi
  • EmIn3m02
    #94
    peshungary.hu

    töltsd le a pes3 kézikönyvet,minden le van irva benne
  • Mikilaci
    #93
    Sziasztok ! Légyszi segítsetek már hogy melyik gombbal mit csinálok vagy hol találok magyar leírást.. vágom hogy át lehet állítani.
  • dinomano
    #92
    nem sokat rugdalom PS1-en a bőrlapdat; de neha jatszom focis game-ekkel...1 kérdés: megvan a FIFA 2003; de kivancsi lennek milyen a 2005-ös verzio..Valaki tolta a PS1-es verziokat? Milyen a 2005 grafra, jatekmenetre; "mindenre" a 2003-ashoz kepest? Érdemes rakeresnem letöltesre?
  • odex
    #91
    Hát itt egyértelmű hogy a pes jobb! :)
  • zizzenet
    #90
    Nos, nem vagyok egy fociguru, de kipróbáltam mindkét játék demóját (FIFA 2005, PES4). Valahogy a Fifa nekem jobban bejön. Számomra a PES4 élettelenebbnek tűnik, a FIFA miliője inkább hajaz a valódi közvetítésekre, és ez nekem emészthetőbb. A PES4-ben látható gyep pedig szerintem egyenesen disszonánsnak hat némely más vizuális elem között, mindamellett, hogy kifejezetten ronda. A másik problémám, hogy szerintem a PES4 játékosai kissé fürge láb módjára futnak, többet lépnek, mint amennyit haladnak, ezáltal inkább "csúsznak". A játékközbeni mozdulatok közt meg nem láttam igazán különlegeset, még az ellenfél részéről sem (de ez feltehetőleg az én gyakorlatlanságomnak köszönhető). Hangok terén is meggyőzőbb számomra a FIFA, a PES4 látványban és hangban is kissé élettelen közönsége már-már lehangoló, valamint a labda minden érintésekor ugyanaz a visszhangzó, durva kongás hallatszik, ami kifejezetten zavar.
    Nem vitatom a PES4 játékmenetbeli előnyeit/hátrányait, javarészt nem is ismerem (éppúgy a FIFA ezen jellemzőit). Ugyanakkor én szórakozni ülök le, ha játszom, és nekem a FIFA sokkal szórakoztatóbb, de még csak nem is tűnik túl könnyűnek. Az ellenfél pedig csinált ott is egy-két okos dolgot, és tetszik, hogy a leszerelés végre valódi küzdelmet jelent.
    Tudjátok, ez csak egy vélemény.
  • hello
    #89
    Új vb indul. Még hely böven. Gyertek! http://fifavb2005.gportal.hu
  • The Hedgehog
    #88
    intró! de ennek legalább van és hangulatos!
  • JUVE Gabe
    #87
    Hi mindenkinek! Szerintem ez a FIFA 2005 jó lett. A grafika nekem tetszik. Élethűbb mozgások, jobb játékmenet jellemzi (szerintem). De ha a PES4 annyit ver rá, mint tavaly a PES3 a FIFA 2004-re, akkor nem lesz kérdés, hogy melyik a jobb game. Azonban a PES-ből nekem nagyon hiányoznak a valóságos nevek és bajnokságok (persze a névre van gyógyír). Ebben sokkal előrébb van a FIFA. Remélem a PES4-ben jobb lesz a körítés, mert szerintem az is fontos.
  • mucius
    #86
    de ez a videó sztem nem ingame, hanem egy prerenderelt trailer
  • pluhi
    #85
    Nem kell lementeni mert az explorer lementi magától a temp könyvtárba. Keress flv kiterjesztésre. Lejátszót találsz hozzá a neten. Konvertálni nem igazán sikerült nekem.
  • CzKaresz22
    #84
    Senki se tudja ???
  • CzKaresz22
    #83
    Nem lehet azt a videót lementeni valahogy ?
  • The Hedgehog
    #82
    erről beszélek :D
  • The Hedgehog
    #81
    és a kapus mellett nem szoktad elhúzni? FIFA-ban körülményesebb... de meglehet!
  • CzKaresz22
    #80
    Nem tudom ki nézte már meg a www.pes4.com-on lévő videót de az EA tanulhat !Már most nagyobb hatást gyakorolt rám mint a fifa 2055 mindenével együtt!

    Skacok azt a videót nem lehet valahogy lementeni ?
  • Gabe18
    #79
    Hát viszem a kapusra,megvárom amig már elindul felém,aztán egyik sarokra ellövöm kis erővel.Na nem mondom hogy mindig,vagy nagyon sokszor sikerül,de ha már az 1-1-es szituációt sikerül a kapussal szemben összehozni,akkor jópárszor sikerült.
  • The Hedgehog
    #78
    jah én nem erre gondoltam de ez is van :D
  • The Hedgehog
    #77
    letámadás...R1+R2...rámennek a védők a labdát cipelő játékosra!
  • pluhi
    #76
    És ezt hogyan idézed elő? Próbáltam passzal is, de röhejes eredménnyel.
    Karesz: a játékos bármilyen folyamatban lévő akciója megszakitható. Kiugratásnál érdemes használni, ha látod, hogy meg fognak előzni. Ha nem akar mozdulni a játékos ezzel elinditható.
  • CzKaresz22
    #75
    Mi ez a bambuló játékos ellenszer? Nekem nagyon nem világos...
  • Gabe18
    #74
    Hát a Fifában én meg csak laposan a kapus melett elguritva tudom a ziccert belőni.Hogy a 80%-a bemegy-e azt nem tudom.
  • The Hedgehog
    #73
    a WE érdekes mert habár a 'játékidőn belüli' mozgások nagyon jók lettek, addíg a gólöröm meg egyéb mozgások nagyon gyatrák... valahogy nincs összhangban a kettő...
  • The Hedgehog
    #72
    az utolsó mondatod tökéletesen igaz! nagyon egyetértek!
  • pluhi
    #71
    Variáltam én az erővel rendesen. Nem az a baj, ha a kapus kivédi. A kapus alig védett. MELLÉlövik 8 méterről a világ legjobb játékosai tízből kilencszer!! Amúgy aki WEzik, az eleve csak pöccinti a lövést, szal az erő sosem volt sok az tuti. Haverom átjött, mivel DirectIP nem megy jól. Nyomtunk egy meccset, és az ideg sz@tbaszott mindkettőnket, hogy 6-8 ziccerünkből nem ment be semmi, a gólok szar kis lepattanókból vannak, mikor fekszik a kapus. Viszont WEztünk egy jót éjfélig.
    Na már most. Én nyitott vagyok mindenre, ha valaki elmagyarázza, hogyan lőjem be a ziccereim 80%-át minden körülmények között (mert a kapus mellett elhelyezni -a'la WE- nem lehet), akkor visszatérek rá. Szeretem a WEt, de már szarrá játszottam.
    Amúgy a WE-ben a bambuló játékos ellenszere a supercancel(R1+R2).
  • hordanee
    #70
    Szerintem nem azt írtam hogy nehezebb lesz az irányítás nehezebb fokozaton, hanem azt, hogy akkor már jobban véd a kapus(sztm ez logikus, gyengébb fokozaton elég ha csak megnyomod a lövésgombot a kapu környékén és gól) tehát a hiba a te oldaladon van ha WC fokozaton mellérúgják a játékosaid, egyszerűen csak rosszul találod el a lövéserőt.

    Az AIról meg annyit hogy szerintem elég reálisan nyomja az AI, de azt meg kell mondanom, hogy én nem élem azért annyira bele magam a focis játékokba,nem állítgatom fél órán keresztül a taktikát, az alapfelállást, ezeknél azért összetetteb játékok tudnak csak lekötni. Naponta játszom egy-két meccset, és ennyi.

    A Grafikus motor pedig összességében sztm jobb mint a WE-ben habár ott jobban néznek ki a játékosok, de a mozgásuk az ultraidétlen, amikor leszerelik őket és hanyattesnek fél perc alatt álnak fel, az azért elég irritáló.(A legjobb amikor elveszi a labdát és az ellenfél játékosa is meg az enyém is hanyattesik, a többiek meg csak álldogálnak és nézik ahogy tápászkodnak fel) Vagy pl a labda útja passzoknál sokkal reálisabb szerintem Fifában, WE-ben olyan kicsit mintha zsinóron húznák a labdát, aztán egyszercsak hirtelen lelassul.

    Ettől függetlenül a WE is jó játék nagyon élveztem amikor játszottam vele.

    Nagyon fejlődni meg csak az tud ami nem tökéletes, és ez teljesen igaz a WE-re, remélem sokat fejlődik majd az új, mert azért nagyon ráfér.

    A Fifa sorozat egy ideig nagyon jó úton haladt(98'-99'), de sajnos jött egy-két rossz év. Most szerintem visszatértek a jó útra.
  • The Hedgehog
    #69
    lesz! ha újraírják az mesterséges intelligenciát és a grafikus motort... a többi dolog úgy ahogy rendbe van. mondom úgy ahogy :D
  • The Hedgehog
    #68
    maradjon PES/WE mert még valaki félreérti :D
  • The Hedgehog
    #67
    nah ez a baj pont, hogy nem az irányításon kellene nehezíteni ha feljebb tesszük a szintet hanem az AI-t kellene taktikusabbra, jobban "focizóra" állítani. Mert pl a PES-ben 5*-on nem elég ám mint a FIFA-ban hogy csak úgy kiszaladok a gyepre! Taktika kell... jó összeállítás, be kell állítani, hogy milyen stílusban játszunk (akár egyes játékosoknak egyéni parancsokat is lehet adni) mert ez befolyásolja a játék kimenetelét. Ott az AI tényleg több taktikával játszik már magasabb fokozatokon. Ha látják, hogy a szélső védőim gyengék és nem tudok az ott feljövő csatáraikkal mit kezdeni akkor a széljátékot kezdik el erőltetni. ilyenek... ezeket én is csak több hetes játék után vettem észre!
  • Rossi1
    #66
    Csaó!

    Nos, én megpróbáltam lelkem rajta...Tényéleg úgy szerettem volna megszeretni, dehát nem ment! Elismerem, hogy az utóbbi idők legjobb FIFA-ja de akkor is valahogy We után nem az igazi... Nekem valahogy nem adja át azt az érzést, azt az élethűséget.. Pedig sok dologban előnye van a We-hez képest. Szóval sorry a Fifa rajongóknak, de szerintem a We jobb mint az Ea üdvöskéje. Azt azért meg kell említeni, hogy végre elkezdtek valamit odát, és talán 1-2 év múlva előjönnek majd egy jobb cuccal.
  • The Hedgehog
    #65
    pont ez az, hogy játékélményben sztem a PES sokkal jobb... köszönhetően a remek AI-nek. Körítés terén a FIFA sokkal jobb (licenszek, kommentár, menü). Csak ugye míg a FIFA 2005-t látva a sorozat alig fejlődik, addíg a PES-be ezeket mind pótolják... PES4-ben pl már licenszelt ligák lesznek...
  • hordanee
    #64
    Na ez érdekes dolog, én is World Classon jásztom fifa 2005-el és nálam nagyon szépen játszik a gép, jóval nehezebb leszerelni mert mire rámennék az egyik játékosra addigra lepasszolja a lasztit, és jól felépített támadásokból szerzi a gólokat.

    Amit írtál arról pluhi, hogy "mellérúgatja" a gép a játékosoddal a labdát az szerintem nem nagyon igaz, a dolog lényege, hogy world classon nyilván jobban véd a kapus is, ezért pontosabban el kell találni a lövéserőt, gyenge lövéseket itt már kivédi, a túl erősek meg értelemszerűen mellé/fölé mennek. Szerintem épp ez benne a jó hogy nem csak meg kell nyomni a lövésgombot, mint néhány korábbi Fifában, és épp ez az egyik fő dolog amivel közelebb kerül a Fifa 2005-ben a góllövés élménye a PESéhez. Gyakorolsz még és menni fog ;)
  • Taranov
    #63
    Hát nálam is így, még indokolhatnám is, de nincs értelme, sok helyen felsorolták már a mellékes indokokat. (kommentátor, nevek hiánya, rossz menü stb.) A fő indok az az, hogy a játékélmény nem üti meg a Fifa 2004, különösen a 2005 career módját.
  • Gabe18
    #62
    Na látod ez nálam pont forditva van,azzal a különbséggel hogy a Fifa 2004-re nem pazaroltam 2 cd-t.
  • Hronin
    #61
    A FIFA 2004-el jócskán 1000 meccsen túl vagyok, a PES 3 meg néhány óra játékot követően azóta is a polcon porosodik. Ezen nincs mit indokolni, a számok önmagukért beszélnek, ergo nálam a FIFA jobb. A FIFA 2005-öt jövő héten szerzem be, a PES 4 viszont az elődje által nyújtott "játékélmény" következtében tárgytalan.

  • pluhi
    #60
    Lentebb irtam, hogy nem játszottam még eleget az AI megitéléshez. Most már igen. Az AI egy nulla. Nagyon alap csapatjátékot tud a gép, a nehézségi szint nvelésével picit jobban egyénieskednek a játékosai. Pár óra után feltettem World Classre, mert profon már alázás volt. Nos abból áll a WC, hogy az AI mellérúgatja a csatárommal a ziccert. Ami véletlenül kapura megy azt fogja a kapus. Nevetséges, hogy Saviola, Crespo 10-ből 8-szor nem találja el a kaput a 11-es pont környékéről.
    A PES ezen a területen(AI) szinte behozhatatlan előnyre tett szert. Persze odakint már alap a szélessávú net, tehát az online játék lehetősége. Más kérdés, hogy szar a netkód.