61
  • profiler
    engem mozillában és operában is ugyanúgy idegesít hogy vannak ojan html kodok amiket nem ismer.. de ez jellemző a konquerorra is a linuxban. Szerintem ha egy SpySweeper meg egy popup blocker fut az IE mellett, akkor messze üti az operát.. egyébként nem vagyok microsoft párti sőt:P de az explorer éppen egy jó huzás.. csak védekezni kell mellé.
  • Sityi
    Nem kötekedésképp, hanem kíváncsiságból: az hogy lehet? Amennyire az én tájékozottságomból "fussa", én úgy tudom, hogy rendesen összegyógyították az oprendszert és az IE-t. Vagy ez egy toalett-kacsa?
  • Mice
    szerintem is $ar a Ferrari, én is a SpaceShip1 ra szavazok mint sulibusz
  • Mice
    én konquerorre mondtam
  • Mice
    "Egyrészt a firefox alapból biztonságosra lett tervezve, másrészt sokkal aggresszívabban kezelik a biztonsági kérdéseket mint az MS."

én imádom ezt a böngit, de ez azért eléggé egy (hmm) kevésbé szkeptikus elképzelés...
  • Alien_AM
    mar megint csak a pénz ki mijen ceget technologiat vagy markanevet vasarol meg, nevetseges.

en egyenlore a google browzerre szavazok
  • RpPRO
    Tok jo, h minden 2 hetben, amikor egy bongeszorol kijon valami uj info, elmondjatok ugyanazt a dolgot 100x-ra. :)
  • TeszteloPontHu
    Bocs, de napi 20-25 látogatásból nem vonnék le nagy következtetéseket. Ebből egy részét nyilván te magad generálod, és te valószínűleg Firefoxot használsz.
    Nálunk pl. 89% az IE részesedése, és hetente kb. 0,2%-kal csökken.
  • lola
    Nem ártana hozzátenni, hogy az alternatív böngészők, és egyáltalán a windows is sokkal stabilabb és gyorsabb lesz, ha a msie le van ütve a gépről. IEradicator rulez!
  • asysoft
    Épp ma raktam fel a Mac OS X Jaguart, első indítás után mi fogadott? Bazi nagy IE logo alul:D
  • muerte2
    Tudod sztem megcsinálhatnák az egész macOS-t pc-re, hátha jobb lenne. Sajna nekem drága egy mac, de a microsoft is elismeri, még ha félhivatalosan is, hoyg oprendszer területén jobbak.
    A longhorn is macos koppintás. Ha ebből a szemszögből vizsgálod talák később lopnak egy normális böngészőt is.

• mechorg
    Ja, es tok jo atterni Linuxra, es ugyanazzal a bongeszovel tovabb nyomulni : )
  • patrik
    A Firefox ZSÍR. Az SP2-t felraktam az XP-re de valahogy az az érzésem hogy IE alatt ugyanúgy bejöttek a spyware-ek (hiába van ilyen blokkoló akármi beépítve), de kb 1 hónapja hogy Firefox-ot használok, és nincs egyáltalán spyware-em.

Úgyhogy tessék Firefox-ot használni, mert jó, és mivel eléggé hasonlít a kinézete az IE-re az átállás sem okoz gondot :)
  • Inquisitor
    Én még a Netscape-el kezdtem annó ... hiszen az volt a C3 Siliconjain anno. De késöbb ...
    Valahányszor kijött egy új Netscape, egyre nagyobb bughalom és szemét lett :(
    Nekem van IE, mert csak. De használok Operát is. Utolsó Mozzilla amiket próbáltam nálam fagytak mint állat???
    Firefox tetszik, elfér az Opera mellett, de én nem vagyok ilyen techno-félisten, nem látom át, mitől jobb.
    Viszont NEM bízom új és használható Netscapeben, túl soxor vágtak át.
  • Piscator
    Ja!
    Ha majd bejön másnak, ezt a forumot nézzétek meg, valaki kicsit sem elfogult...
    http://www.borda.ca/showthread.php?t=15104
  • Piscator
    Igen, a MS buzik ált, azzal operálnak, hogy ha népszerű lenne, abban is sok hiba lenne.
    Ez így egyfelől igaz, hogy valami minnél jobban terjedt, használt, azt jobban törik, ugyanakkor a megírás sem mindegy. Meg a scriptelhetőség, beleintegráltság az OSbe.
    Asszem a linuxok normálisabb részébe ez nincs is meg, vagy nem úgy,ahogy winnél.
  • AtisH
    Szép kis böngészőháború! Az IE uralja a piac kb. háromnegyededét, a maradékon meg folyik a háború. SZVSZ akkor lesz majd igazi harc, ha az IE részesedése 50% alá esik. Persze ehhez kitartóan kell nyomulni a "kissebbségnek". Hát hajrá!
  • Frank99
    ja, csak egy csomó szemét spyware a mai napig bejön.
    a Firefoxon nem...
  • Major
    Nekem semmi bajom az operával. A 7.50 -es verzió kijövetel után csak azt használom, és meg vagyok vele elégedve! Lehet hogy a régebbi verziók nem a várt sikert hozták a de 7.50 verziójú már szerintem elég jó! Másrészt nem tudom kinek hol fagyott le, mert nekem ez egyszer sem sikerült :)!
    Másrészt nagyon praktikus a beépített irc kliens és a beépített opera levelező rendszer is!
  • mechorg
    Öb... betűméret növelés amugy egész pontosan.
  • mechorg
    Kapcsolódó linkek:
    · Microsoft
    · Netscape

Ide még kellene amugy egy mozilla is ha már így megemlítették

Hu de sok kommentem van itt, bocs a floodért : )

• mechorg
    archiváljaK
  • mechorg
    Aprópó: érjen ide a srác a vinyával hogy archiválja, win le, suse föl
  • An-Dee
    Nem tudom hogy mitől lenne instabil az Opera, és a 3.62-es verzió óta ezt használom. Mivel weboldalakat készítek, használok mást is, de ezzel vagyok a legjobban megelégedve.
  • comet
    Ugyan már, az ms mindig is abba szokott belebukni hogy nem tud mit kezdeni a nyílt forráskódú ingyenes szoftverrel. Ezért szív nagyokat a linuxszal, és ezért veri a fejét a falba a firefoxszal. A régi nagy csodafegyver, hogy integrálja az IE-t meg új böngészőt fejleszt, meg ingyenes, nem fog működni. Azért mert már eleve megtette az integrációt, meg ugye a firefox az ingyenesnél is jobb, nyílt forráskódú.
    Az hogy ha a firefox elterjed ugyanolyan bughalmaz lesz mint az IE? Kedves MS FUD duma az egész, szvsz. Egyrészt a firefox alapból biztonságosra lett tervezve, másrészt sokkal aggresszívabban kezelik a biztonsági kérdéseket mint az MS.
  • mechorg
    CTRL + ill CTRL - a zoom...
  • hungi
    Azért az oldalzoom-olást átvehetné mind az ie mind a firefox az operától... szerintem ez az egyetlen jó dolog az operában....
  • mechorg
    Az előző a #30-ra ment.

Én 0.8-tól használom, azóta tetszik... Az Operánál már akkor is jobban kezelt sok mindent... (előtte Operás voltam)
  • mechorg
    Wehhehhe jaja : )
  • Mnemomic
    Apple megcsinálhatná a Safarit PC-re is. Igaz még nem láttam csak a weboldalán de úgy is tetszik :)
  • Mice
    régen én is de még ha épp stabilan is ment elég sok oldalt hülyén kezelt

mondjuk utoljára a 9.0-ásban néztem rá amikor még nem szedtem le oda is a fbird-öt
  • Mice
    " teljesen új böngésző lesz." 2029-re azt hiszem ez már elvárható :)
  • Mice
    ha már blokker, azt a nyomi exe downloadot confirmot nem lehet valahol elküldeni a jó fészkesbe?

a popblockot már állítgattam, de ezt nem láttam az ie menüiben

pl. ez nekem még egy plussz pont a firefox javára, hogy ha nagyritkán ie-vel dolgozok akkor se azzal töltsek

szerintem elég dühítő az okoskodása
  • Mice
    ezt mondjuk én is szeretem a moziban, de szerintem az alap mozival töltők (tehát akik nem használnak külső downloadert)kb. annyi százaléka szedi ki az url-t vagy legalább görgeti el a címet a végéig vagy másolja vágólapra ha úgyis mozival tölt mint amennyi csak úgy nyersen ie-vel tölt.

az ie-nek legendás képessége van arra, hogy megállapítsa mikor van vége egy letöltésnek

épp ezért aki ie-t használ masszívan biztos hogy vmilyen downloaderrel nyomja, abban meg ugyanúgy benne van. ennyi...
  • KOXX
    én jelenleg a suse linuxban az alap böngészőt használom, a Konqueror-t és nagyon bejön

amúgy a kedvencem az opera, egyetlen bajom az volt vele hogy nem minden oldal támogatta
  • Mice
    MEGALOL
  • mechorg
    A róka okos és fürge
  • Sliders
    Csak aztán nehogy ez a tűzróka eltüzeljen ahogy a netscape is tette
    Microsoftot nem kell félteni az SP2-ben kapott némi ráncfelvarrást, szerintem a pupop blokker jóra sikerült... s hát az IE-t is fejlesztik. Ha jol tom a Longornban már egy teljesen új böngésző lesz. Szóval a rókakoma nehogy Bill bácsi vadászpuskája csövével nézzen farkasszemet
  • toyotakacsa01
    Kipróbáltam.
    A Maxthon jobban bejön, maradok annál.
  • Zoley
    Az MS-nak mar van all-in-one megoldasa: Windows. A "bongeszok" kozul az all-in-one darabok (pl mozilla, opera) arra jatszanak, hogy a tokod tele van mar az outlook expressel (meg az outlook-kal ha fent van) is az explorer mellett. Egyebirant en azert valtottam masra, mert nem volt kedvem virustanyaval (OE) levelezni es egy lyukkal (explorer) bongeszni. Az aranyokhoz meg annyit, hogy ugye az Opera meg tudja oldani, hogy explorernek/mozillanak tunjon szerveroldalrol (sokszor kell is mert az oldal nem tamogat operat).