34
  • Tetsuo
    Azért azt hozzá kell tenni hogy azt a Technicset is rohadt drágán adják (a sok baromnak) SzVSz legalább 300%os haszonnal..
    Annyi pénzből vehecc régi Rega Planart frankó hangkarral, pickuppal.. RIAA szűrős előerősítővel. (De azon nem lehet scratchelni :(
  • Csudri #33
    Persze, hogy a CD is tud nagyon jól szólni, sőt! A DVD-Audio témában is egyet értünk, "vas" nélkül a hajadra kenheted.

Én csak az mp3 gyalázáson kaptam fel a fizet, nem szeretem ezt a dumát, de látom te is hallgatsz, úgyhogy no offense innentől a részemről.

És az hogy Denon-t használsz még egy plussz pont neked, én is szeretem, életem egyik legjobb döntése volt, amikor megvettem.
  • aaaaa
    Az átlagembert ma egyáltalán nem a minőség érdekli, hanem márkanevek és a gyári adatok szerint választ magának berndezést, ahelyett, hogy a hangja alapján tenné ezt. A nyolcvanas években is volt Hi-Fi kultúra, és az akkori berendezések sokszor sokkal igényesebben meg voltak építve, mint némelyik szépen villógó mai.
    Nem kell milliókat költeni Hi-Fi-re de a PC-k hez kapcsolható hangfalaknál, akármelyik normálisabb szobai hangfal messzemenően jobban szól, bőven a 100 000 alatti kategóriákból is.
    A hű de jó bakelit lemezjátszó alatt meg felejtsétek el a mindenki által istenített Technics 1210-et, mivel nem audiofil célokra készült. A jó hangú bakelit lemezjátszó általában drága, szíjhajtású, MC (mozgótekercses)hangszedővel stb.
    Igaz az egésznek semmi iköze a file-cseréléshez, csak szomorú hallani, ha lesznoboznak mindenkit, aki nem feltétlenül elégedett a PC-hez kapcsolható mini hangfalak , vagy az 5x5 cm-es hangszórós "házimozik" hangjával. A CD-ROM-ok D/A átalakítója meg szintén rendkívül gagyi, szóval érdemes egy egy CD-t jó minőségű asztali lejátszón is meghallgatni.
  • dez
    Te is csak jössz a szabvány szöveggel. Egy elég jó rendszeren a CD is nagyon-nagyon jól tud szólni! A DVD-audióról lásd alább. (Még annnyit, hogy ez jól szólhasson, ahhoz is kell "HW", de azt nem lehet használtan 30e-ért venni... És inkább ne gyere a digit-erősítőkkel.)

Mint lentebb ezt is leírtam, én is hallgatok mp3-at, mert nem tudok mindent beszerezni CD-n. De ha valami tetszik, az kiírom CD-re (persze ráírom, hogy mp3-ból lett írva), mert sokkal jobban szól a Denon-on, mint bármely PC-s hangkártyával.
  • dez
    "ne abból indulj ki, hogy te audofil vagy, és ezért az átlag embert, aki ugye nem ugyanúgy gondolkodik mint te, alapból lenézed"

Ezt te csak képzeled... Senki nem néz le senkit. És nem vagyok annyira audiofil, csak nem vagyok süket. Ezt ne értsd féle! Szerintem mindenki meg tudja különböztetni, ami csak úgy szól valahogy, vagy igazán jól.

Csak annyi, hogy én gyerek korom óta közel állok a zenéhez, és amikor ismerős szólt, hogy mutatna valamit, nem mondtam, hogy "haggy békén ezzel a sznobsággal!", és utána kénytelen voltam hinni a fülemnek.
  • dez
    Hányszor mondjam, hogy nem a 7 számjegyű high-end cuccokról van szó (amik között van nagyon jó is és árához képest rossz is).

Én is a saját kezemmel raktam össze a hangfalaimat, erősítőmet, + 1-2 apróságot, bőven 200e alatt. De szégyen, mennyivel jobban szól, mint egy bolti 200e-es cucc. A CD lejátszómat (egy jobb Denon) meg használtan vettem 30e-ért. (Elég jó, de lehetne jobb: ráférne egy kis "matatás", ha lesz rá időm, kicserélek pár alkatrészt benne.)

Nem a high-end az átverés, hanem az, hogy 200e-ért mit adnak az ismert gyártók! Elképesztő, hogy hogyan állnak hozzá. Persze megtehetik, mert sokan észre sem veszik (nem hallották még, hogyan is szólhatna valami), és még őket véditek?

Attól fikarcnyit sem lesz jobb a hang, hogy DVD-audióról szól, ha nem elég jó hozzá a rendszer. Ugyanakkor egy elég jó rendszeren a CD majdnem úgy tud szólni, mint a bakelit!

Mellesleg a bakelithez főleg nem 20e-es lejátszó kell, hogy értelme legyen. Na erre már nem volt pénzem... És lemezeket sem könnyű szerezni.
  • Mike
    jogos
    természetesen a 7-re gondoltam
  • Cat #27
    a 200k az hatszámjegyü :)
  • Csudri #26
    Na akkor vedd ki szépen a kezed a biliből! Előszőr is, aki tényleg igényes az nem CD-t hanem bakelitet hallgat, ugyanis az jobban szól! (egyszer már leírtam ezt itt az SG-n, lehet, hogy pont neked!) Ha meg annyira a 12centis söralátétekért vagy oda akkor már inkább DVD-Audio.

Az igénytelenség+mp3-ról meg annyit, hogy nem mindent lehet megszerezni cd-n. Én képzeld hallgatok mp3 a Denon cuccomon. Júj?! Akkor én most igénytelen állat vagyok? Hallanál egyszer egy 320k dual stereo mp3-mat ráküldve virtual téreffektel! Lehet elcsodálkoznál, mert jobban szól, mint hinnéd!
  • Mike
    nem is olyan rég mesélte el egy interjuban az egyik high-end cuccokat építő emberke, hogy tudnának ő 200k-ért is minőségi cuccokat összeállítani, csakhogy az úgy a kutyának sem kell, mert nem 6 számjegyű az ára

ne abból indulj ki, hogy te audofil vagy, és ezért az átlag embert, aki ugye nem ugyanúgy gondolkodik mint te, alapból lenézed
  • Mike
    aki annyi technokrata sznob mint te, annak ott van a DVD-audio, aki meg csak simán sznob de nem technokrata, annak meg ott a bakelit.
  • Tetsuo
    Teljesen egyetértek veled s a #8assal is..
  • SinClaiR
    Miért? A Tesco tele van mindenféle minőségi hangcuccal:)
  • dez
    (Na persze a nagyáruházakban sem.)
  • dez
    Ez az igénytelenek, vagy inkább lusták kifogása...

De elismerem, vannak, sokan is, akik csak szobságból mondják. Ők azok, akik képesek 5x annyiért átlagos minőséget venni, mert nem értenek hozzá, és nincs fülük sem. De nem csak ilyen van.

Vannak a sznobok, és vannak a valódi hifisták. Nem biztos, hogy az utóbbiakat a legdrágább szalonokban kell keresni.
  • dez
    Csak tudod, a tisztább, szebb hangok jóval nagyobb élvezetet nyújtanak... De maga a zene is sokkal jobban kijön, hiszen az árnyalatok is számítanak. Ameddig nem hallottál ilyet, inkább ne mondj semmit! Festényeket, vagy inkább TV-t sem poros üvegajtón keresztül nézel...

Egyébként nem kellenek milliók egy jó hangcucchoz. Van az embernek két keze, vannak alkatrészboltok, és az interneten egy halom infó, kapcsolás, stb. ...

Az ogg egy fokkal jobb, mint az mp3. De legalább ennyi múlik azon, hogy egy olcsó hangkártya olcsó (sokszor integrált) DAC-ján szólal meg valami, stb.
  • tajfun
    LOL, mar megint 1 sznob...
  • Piscator
    Nem mindenki engedheti meg magának a ltraklafa hangrendszert, nem mindenki ruház be!
    Tudom, mi vagyunk a lúzerek, de egy jó dallam nem übermensch sztereóban jön ki, hanem megkomponáltságában.
    Ezzel azt akartam mondani, a kedvenc slágereim nagy részét totál monón, sőt rádión át ismertem meg, nem lett sokkal szebb szereón, hifin.
    és az ogg is rossz hangvitelből? Nem annyira ismerem.
  • mechorg
    Ha meg túl lassú, és mérgelődsz, akkor meg az OP-ok azt mondják, hogy szólj a srácnak hogy kapcsolja ki, szal nem túl hasznos...
    A bittorrent kódolt? Az jó kis cucc... : )
  • Csatti
    Te miről beszélsz? A dc a 0.3-as sorozattól kezdődően kódolt (és tömörített) adatátvitelt használ, csak épp néhányan kikapcsolják ezt a szolgáltatást. A * jelzi, ha így jön az anyag. Az megint más kérdés, hogy ki szedi le a fájllistádat.
  • dez
    Már bocs, de ez olyan lesz nekik, mint a szúnyogcsípés...
  • strogg
    egy K szót nem szólnék, ha tényleg az előadók lennének megrövidítve. De amíg a pénzem 95% -a a kiadóknak megy, addig nem tűröm el amit megengednek maguknak. Én fizetek nekik, nem ők nekem. A tüntetés honlapját a 7végén összeütöm.
  • DW
    Sötétek ezek mint néger valaga az alagútban. Szeirntem a tüntetés jó ötlet:D Nem tom mit nyávognak...amíg az előadók milliárdokat keresnek (milliókat...) egy rohadt lemezen, addig nincs mit sírni...jójó, tudom, a kiadók sírnak nem az előadók. Nos a megoldás: tessék kevesebbet fizetni az előadónak...némelyik úgyis olyan béna:D
  • dez
    "semmiképp sem lehetne hozzájutni" - legalábbis egyszerű magánemberként, 1db-hoz.
  • dez
    Nekem 2 okból fontos az mp3:
    1. válogathatok a hatalmas választékból, és azt veszem meg CD-n, amit érdemes
    2. van egy csomó régebbi anyag, amit már nem kapható, tehát másolás nélkül semmiképp sem lehetne hozzájutni (a CD-másolatot így is nehéz megszerezni, marad az mp3, jobb esetben minőségibb kódolású anyag): tehát, a kiadók el akarnak vágni ettől?
  • dez
    "A mai napig mintegy háromezer felhasználót állítottak bíróság elé"

Na akkor számoljunk... x év alatt 3000 felhasználó, hány év kell (mondjuk) 1 milliárd felhasználóhoz...?
  • dez
    "Az audio CD-t már semmi nem menti meg a haláltól. Az egyetlen ami életben tartja a CD-t a számítástechinka, és az olyan Discman -ek, amik lejátszák az mp3-at."

Butaság. Nem mindenki olyan igénytelen, hogy pc-speakeren (lehet az csili-vili, akkor is gagyi) hallgasson zenét, és normális hangrendszeren már kijön az mp3 gyengesége.

"Az egyetlen ami életben tartja a CD-t a számítástechinka"

Ez is. Éppenhogy főleg nem azok vesznek CD-t, akik csak PC-n hallgatnak zenét, és akkor is mp3-at.
  • strogg
    tényleg kéne csinálni egy "tüntetést" ellenük. Mondjuk precedenst termetve itt magyarországon.
    2 hónapig senki ne vegyen egyetlen 1 audió Cd-t sem, így tiltakozva a jogvédők igazságtalanságai, és a Cd-k magas árai miatt.Ha publicitást kap, szinte mindenki számára egyértelmű lenne, hogy fogyazstók eléggé be vannak rájuk rágva.
  • strogg
    mp3 bocs.
  • strogg
    szeirntem meg csinálják csak. Minnél több vásárlót haragítanak magukra, annál xarabb lesz nekik.
    Az audio CD-t már semmi nem menti meg a haláltól. Az egyetlen ami életben tartja a CD-t a számítástechinka, és az olyan Discman -ek, amik lejátszák az mp3-at. Így olcsó techológiával hurcolhatsz magaddal egy MP+ lejátszót, aminek egyetlen hártánya, hogy nagyobb mint 1 ceruza:)))

• Mike
    nem tudom miért gondolják azt, hogy az emberek ha börtönnel fenyegetik őket, egyből szaladnak és minden szemetet megvesznek jó drágán

tetszettek volna betartani amit anno igértek. vagy tetszettek volna nem generált együtesekkel profitot termelni, ami most szépen visszaüt.

végezetül megkérdetzném, hogy a börtönben, hogy tudnak a most potenciális vásárlók lemezeket venni. illetve amikor kikerültek onne, és egzisztenciálisan lecsúsztak a híd alá, akkor hány lemezt fognak megvenni? tessék már egy kicsit gondolkodni!
  • fifi
    Kalózkodás élt, él, élni fog! Már késő kiverni a balhét...
  • [HUN]PAStheLoD
    türelem , még csak pár ezer amcsit kaccsótak le .. de lehet majd a fa alá lehet tenni vmi új dc-t :)
  • ThomasTheKoRner
    Jaj de jó...rég volt már ilyen hír...
    Amúgy szerintetek várható a közeljövőben olyan filemegosztó ami titkosított adatátvitelt használ?
    Illetve úgy tudom van már ilyen,de arra lennék kiváncsi hogy ez mikor fog végre normálisan elterjedni?Pl milyen jó lenne a dc++-t megírni ilyenre