2113
szurkolás, ultrák, hoolok, 3.félidő

• Grenzjager
    Törökország:
    Diyarbakirspor-Bursaspor
    kőzápor miatt szakadt félbe a meccs
    Diyarbakırspor -Bursaspor Maçında Yaºanan Olaylar
    ez is, de 10 perces vidi, utcai jelenetekkel
  • isi
    egyre jobb ezt a sztori. Az első hazaitokra leszek kíváncsi lesz ott kavarodás nélkülünk is.
  • Baelint
    Bizony, Hlad = SRK. Már a Fradidrukkerre is írt, most az indexre is.
  • Grenzjager
    legyünk objektívek, mert a fórum végül is csak és kizárólag az információ szerzésre szolgál.

Az nb1.hu-n jelent meg az alábbi írás. S képet kaphatunk a másik fél szemszögéből is az ügyre.
    Hlad felhasználó több minden bizonnyal SRK.

"Steve Lawler írta:

Hlad válasz | megnéz 2010.03.05 09:16:44 © (424550)
    Jo reggelt...

Zajlik az élet,ahogy nézem,s ahogy érzem...smile
    Potositsunk pár dologban...
    1. a 2es szektor kiadott egy levelett,amiben leirják,hogy nem vesznek részt az fszsz munkájában.
    Aláirok:
    Szabo-Szöke Feri, aki a securitátéban dolgozik,annak bizottságában (havi 5 kilo)
    Liverpool, aki szintén a secu alkalmazottja
    kis Hipos, Toth Csaba alkalmazottja, egy ultránknak kiverte a fogait,ezért eljárás van ellene
    Erdész István, na ö helyette ültem a börtönben...
    Birkás Tibi, ö csinálja a büfét a Fradi pályán
    A levelet a médiába eljutatta Bán ZSuzsa,a Simon alapitvány vezetöje. 1.5 honapja a 15.ker Colosseum diszkonál a fia autojára rálöttek. Zsuzsa azt terjesztette a székházban,hogy én intéztettem,mert ö milyen fontos ember...Nem én voltam,ezt már a kékek is tudják...A fiának talán nem kéne droggal foglalkoznia
    -
    Mondhatjuk,hogy érdekeltek a káoszban...
    A 2es nagyrésze viszont,akik nem vesznek részt a rendezésben,támogatásukrol biztositották az uj fszsz-t,s örülnek ill. elfogadják Kikát elnöknek.
    Tegnapi egyeztetö tárgyalás:
    A szögletben találkoztak az fszsz-t alkoto csoportok vezetöi...
    Az fszsz-hez frissen csatlakozott a Zöld Patrioták nevü formácio.
    A csoportvezetök, 2-2 fö, 6 ora elött 5 perccel együtt sétáltak át a székházhoz,ahol egy csoportosulás állt. Ahogy feljöttünk az aluljárobol, a csoport csatárláncba fejlödött,s felálltak velünk szemben. Többen közülük "melegitettek,árnyékoltak".
    Ott volt Birkás,Erdész,Liverpool ill. a securitáte 20 tagja, Szöke vezetésével.
    Amikor a bejárathoz értünk,ahol 4 emberük állt az ajtoban,az ot lévö közölte,hogy csak 2 ember mehet be.
    Erre az fszsz megfordult,s vsszamentünk a szögletbe...
    Telefonon beszéltünk Berkivel,Orosszal ill. több FTC elnökségi taggal...
    Megköszöntük a szives meghivást...
    Berki,Orosz magyarázkodott majd átjöttek a szögletbe,s hivtak minket a székházba...Mi,az arculköpés után ezt az invitálást nem fogattuk el,s javasoltuk,hogy beszélgessünk a szögletben,1-2 sör kiséretében...
    Ezt ök elfogadták,de mondták,hogy áttelefonálnak a székházba,az ott lévö csoportvezetökért...
    Kb. 10 perc, s átjött Szöke és a 25 fös secu csapat velük Téglás nevü biztonsági igazgato...
    Mimkérdeztük,hogy ezek kik,s minek jöttek...Ha 10 percig nem volt atrocitás,ugy,hogy Berki és Orosz testörök nélkül voltak köztünk,akkor ezek minek jöttek?
    Mi kérdeztük,hogy minek jönnek,amire a válasz: az 1es meg az 5ös meg a stb csoport képviselöi...
    Ere mi felálltunk,s közöltük,nem kivánunk beszélgetni.Az igazság része az is,hogy Berki és Orosz tényleg nem tudhatott a secu felvonulásárol...De ahogy mondtam neki: Krisz,te vagy ennek a cégnek a vezetöje,ezek az emberek pénzért vannak itt,amit te adsz nekik, Old meg...
    Kicsit fura,hogy az egyik kezeddel hivsz minket,a másikkal meg a bitbullt engeded ránk...Tartsd porázon...Ja,hogy nem tudod? Old meg...Te vagy a fönökük...
    A securitáté azzal indokolta a felvonulást,hogy informáciot kaptak (gondolom Szökétöl),hogy mi meg akarjuk ostromolni a székházat...Vicc..Az viszont nem,hogy kék csapatszállitok hemzsegtek a környéken...
    Valakik ebböl keresik a pénzüket....Pont ugy,mint amikor kitalálták,hogy az öcsém bement a Fradi shopba,s fel akarta robbantani...A kékek megnézték a videofelvételeket,s kiderült,hogy sohasem volt a shopban... Viszont azota biztonsági ör van ott...Ami pénz valakinek...
    Ugy gondolom,mi beszélgetni mentünk,egyeztetni,ha lehet békülni...Lehet Berki és Orosz is ezt akarta,de valakik ezt megakadályozták...
    A secritáté, Szökével...Aki meg ugye Boros family...
    A kérdés,hogy ezek után mit tehetünk?
    Az is kérdés,hogy az oldalleláto népe (a volt ill leendö PE) mit reagál? Továbbra is mi vagyunk a fö ellenség? Vagy esetleg kezdi már valaki látni,hogy miröl is szol a játszma?
    Hogy ki is ragaszkodik a kártyához?
    Annak segitek: drogot akarnak tenni a kocsimba vagy a lakásomba,s ugy lecsukatni...
    Ilyenaz élet...
    Amit mi ezek után várunk Berkitöl,hogy keresse meg a securitátéban a felelösöket,azokat rugja ki. Ha ezt megtette,ujra megprobálunk leülni vele..."
  • Baelint
    A GM benne van az "új" FSZSZ-ben elvileg, innentől szerintem nem kérdés, hogy ők maradnak.
    A 7Side csak mint csoport szűnt meg, visszatértek az alapokhoz, innentől ismét mint kötetlen baráti társaság látogatják a meccseket.
    A Stormy megszűnése engem is mellbevágott. Miután cirka 15 éve az L-szektorban szurkolok, így láttam a "gyerek" felcseperedését és bár nem voltam tag soha, kicsit magamhoz közelebbinek éreztem, mint a többi csoportot :(
  • Grenzjager
    FERENCVÁROS:
    A Ferencváros Szurkolói Szövetség megszűnése után

12 év után a Stromy Scamps megszűnt
    8 év után a Seven Side megszűnt

dúl a hatalom átvétel...
    A huligánok közül a 2esnek sem tetszik sok minden...
    A Green Monsters élete szerintem (!!!) még kérdéses

zajlik a hatalom átvétel
  • Grenzjager
    a puccsok és katonai vezetők hatalmi kontinenséről:

Argentína: elhunyt a futballhuligánok által fejbe lőtt rendőr

Csütörtökön elhunyt az az argentin rendőr, akit a szerdai Estudiantes–Argentinos Juniors mérkőzés előtt lőttek fejbe.

Sergio Rodríguez egy vasútállomáson teljesített szolgálatot, ahol a szurkolók kordában tartásában vett részt. A végzetes lövést egy, az Estudianteshez kötődő csoportosulás tagja adta le. A rendőrt hiába szállították azonnal kórházba, másnap belehalt sérüléseibe.

A rendőrség egyébként 42 embert vett őrizetbe, és több lőfegyvert is lefoglalt.
  • isi
    ja és még mentünk volna csak "kevés volt a hely a buszban".
  • Grenzjager
    slovan - DAC
    a meccs után:
    slovan - DUNASZERDAHELY 1
    slovan - DUNASZERDAHELY 2
    slovan - DUNASZERDAHELY 3
    slovan - DUNASZERDAHELY 4
    slovan-DAC sérülteket ápolják
    slovan - DAC a buszra

slovan-DAC szurkolás 1
    slovan-DAC szurkolás 2 Lesz még :))))))))))))
  • Grenzjager
    Ha jól tudom akkor a SevenSide mellett Stormy-sok tőlünk, tőletek Nyíregyházáról (szerintem nyilvánvalóan Mastiffs'95, "Pézsmáék"), valamint Dunaújvárosból a Red Alert volt kint.
    Felvidek.ma cikk, ahol a képeken léthatóan még lilák is voltak.

Lényeg az egység, ennyi.
  • isi
    levi7 válasz | megnéz 2010.02.27 21:56:40 © (42282)

a 7side ket tagjat vittek el. most varjuk a fejlemenyeket szerdahelyen.
    komoly volt a nyiregyi kulonitmeny. tudom itt nem annyira nepszeruek, de ott voltak, tot rendort boritottak, es kialltak a tobbiekert.

nagyon jo tura. addig iszunk meg kijonnek a tobbiek:D

DK ról szedtem, csak hogy ne fényezzem a srácokat.
  • Grenzjager
    Almafától ne várj körtét...
    szloFUCK-tól ne számíts jóra...

Ismét magyarokat vertek a tót rendőrök

A Slovan-DAC mérkőzést követően, a stadionon kívül támadtak a tót pribékek a magyar szurkolókra. Két anyaországi szurkolót letartóztattak, többen megsérültek.

A támadás előzménye, hogy a pozsonyi rangadót követően a két szurkolótábort egy kapun engedték ki a stadionból. Előbb a slovanisták hagyhatták el a lelátót, csak utánuk a sárga-kékek, de a tótok bevárták a DAC-szurkolóit.

A slovanisták folyamatosan gyalázták magyar testvéreinket, akiket kövekkel kezdtek dobálni. Erre válaszként a DAC-szurkolók megindultak a szlovákok felé, ekkor érkezett a rendőrroham. Ahogy 2008. november 1-én, most is a magyarokat verték a pribékek. Akit lehetett azt, ütötték. Többen megsérültek, egy komolyabb sérült is van. Információink szerint két anyaországi Fradi szurkolót a rohamot követően elhurcolt a tót rendőrség. A szurkolók járműveiben az anyagi kár is jelentős. (Szent Korona Rádió)
  • Grenzjager
    Jól elvannak az angolok is. Box zsaruk nélkül, kamera sem fontos, ha meg vannak kékek, akkor addig megy a balhé, h azért ne járjon sitt.
  • ForzaInter
    elébb-utóbb mindenhol belesz ve3zetve sajnos..
  • isi
    ja bár az, hogy nem mennek be sokan ebből lesz valami hír értékű dolog, de remélem elfelejtik ezt a szurkolói szart, nem lenne jó ha bevezetnék az országban.
  • viktor le
    Szerintem nekik meleg a felvétel is... nem tudom!
    A szurkolói kártyát én leszarom, az esély, hogy kiváltsam 0%!
    Amíg van ez a faszság, nem megyek be focira... amúgy is a kézi az első!
    És szerintem még sokan vannak így ezzel (a mondat első felére vonatkozik)!
  • isi
    nektek mi az álláspontotok a szurkoló kártyával kapcsolatban?
  • isi
    igen ezt aláírom, de nem a rendőrnek menne neki hanem mondjuk 5-6 rendőr ugrál az elején na már most azoktól simán lehetett volna ütésváltás ha akarták volna szerintem, bár én itt most magyar viszonyok közt gondolkodok, mert tényleg nem tudom, hogy mivan ott abban az esetben ha mondjuk a rendőr szeme láttára van verekedés, bár nem hiszem hogy abban a helyzetben elkapták volna..
  • viktor le
    Angliában az utóbbi pár évben elég meleg mondjuk nekimenni egy rendőrnek... elég komoly büntetéseket szoktak kiszabni!
    Szerintem akiről felvétel készül annak tuti bíróság, és minimum kitiltás... de annyira nem vagyok képben, majd ír valaki biztosabbat!
  • isi
    én nemtudom, hogy ennyi rendőr van és, hogy miért nem erőltetik jobban a kontaktok.
  • Grenzjager
    Anglia
    Arsenal - Chelsea
    Southampton - Pompey
  • Grenzjager
    lehet mégtovább, mert sok ultra és hooligan ezzel nem ért egyet.
    S momentán a jogi dolgok sem BorosBánk Leventének kedveznek...
  • isi
    egyre jobban gyűrűdzik a probléma.
  • Grenzjager
    A Ferencváros Szurkolók Szövetségének (FSzSz) vezetősége kezdeményezésére az FSzSz mögött álló szervezett szurkolói csoportok (Cannibals, Green Monsters, Seven Side, Stormy Scamps) és az FSzSz elnöksége - az évek óta tartó fenyegetések, kívülről jövő megosztásra való törekvések következtében - a mai nappal egyidejűleg kilépett a Szövetségből, ezzel a Ferencváros Szurkolók Szövetsége de facto megszűnt.

Ezzel egy időben a fradidrukker.hu működése véget ér, a fórum - az elmúlt években kialakult közösségre való tekintettel

Köszönjük mindenkinek eddigi munkáját, segítségét és támogatását, amelyet közös munkánk során kifejtett!

Nélkületek mindez nem valósult volna meg.

Ferencváros Szurkolók Szövetsége, 2010.02.19
  • Rockynhooo
    tegnapi Bilbao - Anderlechtről ha valaki tudna videot linkelni az tegye meg. köszi csak olvastam hogy volt valami balhé , baszkok meg elég állatok :D
  • pinnacle

Jó látni, hogy vannak emberek akik segítenek nekik. Ha meg perre mennek nem lesz egyszerű és kérdés lesz-e eredménye.
  • Grenzjager
    'Mire megyünk a rendőrséggel szemben?'(nol.hu)
    Lengyel Krisztián szülei csak több telefonbeszélgetés után egyeztek bele abba, hogy találkozzam a fiukkal. Ő volt a 2008. november elsejei DAC Dunaszerdahely–Slovan Bratislava mérkőzésen végrehajtott brutális rendőri fellépés legsúlyosabb áldozata. Maradandó sérüléseket szenvedett.
  • 9csöves9
    http://szivlapat.blog.hu/2010/02/10/ha_meccsnapra_esik_a_valentin_nap
  • Grenzjager
    Több száz feldühödött szurkoló tiltakozása miatt nem tudtak edzeni a Lazio futballistái kedden.
    A drukkerek a kinti edzőpályán protestáltak a csapat rendkívül gyenge szereplése ellen, s a játékosok félelmükben nem vonultak ki gyakorolni. A tiltakozás során három szurkoló megsérült és ötöt előállítottak.
  • isi
    tegnap már láttam, de köszi=)
  • ForzaInter
    http://www.youtube.com/watch?v=-doKK1KcYVw&feature=quicklist
  • isi
    nagy klasszikus.
  • isi
    Az olasz labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában történt szurkolói rendbontások miatt az olasz belügyminiszter, Roberto Maroni komoly szankciókat helyezett kilátásba.
    A vasárnapi Fiorentina-AS Roma találkozó előtt nagyjából 200 hazai szurkoló flakonokkal, kövekkel és más tárgyakkal támadt neki a vendégcsapat ultráinak. Az összetűzés következtében több rendőrautó is megsérült. A letartóztatott szurkolók között van egy 17 éves Fiorentina-drukker is, akinek erőszakos viselkedése és a rendőrökkel való szembeszegülése miatt került bilincs a kezére.
    A szintén vasárnapi Udinese-Napoli mérkőzés előtt hét ember, közte három rendőr sérült meg. Az összecsapás még a meccs előtt tört ki, három Napoli-szurkolót késszúrás okozta sérülésekkel kellett kórházba szállítani. Összesen 10 szurkolót állítottak elő. A rendőrség végül könnygáz segítségével választotta szét a verekedőket.
    Az olasz belügyminiszter, hogy megfékezzék a további rendbontásokat, a bajnokság végéig teljes utazási tilalmat helyezett kilátásba a Napoli drukkereinek. A dél-olaszországi csapat vezetőedzője, Walter Mazzari is elítélte az Udinében történteket:
    "Ezek nem szurkolók. Ezek bűnözők, akikkel szemben ennek megfelelően kell eljárni" - nyilatkozta Mazzari.

nb1.hu-gy

forza napoli
  • Grenzjager
    A "fizess és kussban ülj akció" tovább zajlik.
    Tarsoly aki saját vagyonából, minden állami és önkormányzati segítség nélkül 50, azaz ötven milliárd forintból húzta fel az egész ETO parkot... nincs pénze ugye magyar játékosra....

De az egészért szerintük a győri szurkolók a felelősek....
    röhej ami már ebben az ország nevezett intézményben zajlik!

http://www.kisalfold.hu/sport/eto-szurkolok_ha_van_eredmeny_van_szurkolas/2139026/

Mindenesetre az már most érdekes lesz hogy az esetleges Videoton bajnok avatás (megj. Vidi drukkereknek mezeyék utazást, belépőt fizetnek s ehhez képest nagyon kevesen vannak), pont Győrben lenne az utolsó fordulóban. Ehhez azért még lesz majd a győri ultráknak 1-2 szava az tuti.
  • Grenzjager
    A Tifo.net szerint a tavalyi év 10 legjobb hangulatú meccse

• Grenzjager
    ennyit tudok én is
    hogy ezen az oldalon:
    http://www.konieciti.pl
    egy nick, meg egy email kell, aztán a többi gondolom majd mailen keresztül kiderül.
  • Scottt
    Hol lehetne őket támogatni valahogy?
  • Grenzjager
    lila vonalról jön az infó,
    Polak, Wêgier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki!!!

érdemes elolvasni, minden eset más, de sok hasonlóság van nálunk (Fradi), a Honvéd és a Nyíregyháza környékén.

A Legia Varsó szurkolóinak kiáltványa

Már több éve tart a háború köztünk, és a klubunkat irányító vállalat, az ITI között. A harc tétje az, hogy a Legia ultrái ugyanúgy járhatnak-e meccsre, szurkolhatnak-e ugyanúgy saját csapatuknak, mint a többi lengyel klub szurkolói. De a harcunk másról is szól: szól az állampolgári jogok gyakorlásáról, szólásszabadságról, a véleménynyilvánítás szabadságáról, az idegenbeli meccsekre való utazásokról; hogy meg tudjuk-e védeni stadionunkat attól, hogy a klub elöljárói steril börtönné változtassák azt. Olyan hellyé, ahová a varsói futballszerető emberek helyett csak egy kisszámú, a jelenlegi tulajdonos iránt lojális nézőközönség válthat csak majd jegyet.

Egy teljes médiabirodalommal állunk szemben, akinek TV csatornái, napilapjai és óriási politikai befolyásuk van.

Folyamatos megfigyelésnek és zaklatásnak vagyunk kitéve, amikor meccsre megyünk. Bizonyos szurkolók nem választhatják meg, melyik szektorba vesznek jegyet, és mindenféle jogi háttér nélkül olyan házirend van érvényben, hogy még az ülőhelyedet sem hagyhatod el a mérkőzés alatt. Ha felállsz a helyedről, könnyen könnygázfelhőben találhatod magad és máris megkaptad a kétéves kitiltásodat.

Sorozatosan megpróbálják megtiltani az idegenbeli mérkőzésekre való utazásainkat és a más klubok stadionjaiba magánemberként történő belépést , mely véleményünk szerint ellentétes a Lengyel Köztársaság alkotmányával.

2008 szeptemberében a rendőrség több, mint 700 embert tartóztatott le, mert a varsói derbire vonulva... illegális csoportosulásban vettek részt. Olyan törvény alapján vettek őrizetbe több száz embert, amit még a nyolcvanas években a kommunista rendszer hozott a hadiállapot kihirdetésekor; hogy az akkori tüntetéseket már kezdetük előtt fel tudják számolni. A máig hatályos törvény alapján állították bíróság elé társainkat. Persze teljesen véletlenül, pár héttel a meccs előtt a klub tulajdonosai a belügyminisztériumban tárgyaltak a szurkolók megfékezéséről.

Alapvető jogaink védelmében különböző módszereket találtunk ki. A Legia hazai meccsein már több, mint két éve nem szurkolunk, így a mi stadionunk Lengyelország leghalkabb stadionja és a mi meccseink a legcsöndesebbek az egész ligában.

Bojkottáljuk a klub hivatalos ajándékboltját, nem vesszük meg az általuk gyártott, klubunk történelmét meghamisító és az új, klubunkhoz méltatlan fekete-fehér címerrel készített termékeket. Rendszeresen tartunk rendezvényeket, tüntetéseket, felvonulásokat a klub menedzsmentje ellen, saját weboldalaink, újságaink vannak, a mérkőzéseken rendszeresen osztogatunk szórólapokat, melyeken folyamatosan informáljuk a varsói közvéleményt.

Több tízezren támogatják harcunkat országszerte, rengeteg más lengyel klub biztosított minket szolidaritásukról, és az ő segítségük nélkül a Legia Varsó szurkolói nem utazhatnának az idegenbeli meccsekre.

Kivánjuk, hogy a TE klubod soha ne kerüljön hasonló kezekbe és a TE szurkolótáborod ne legyen részese ugyanilyen szituációnak!
    Támogasd a harcunkat az aláírásoddal, mert lehet, hogy holnap a TE szeretett klubod lesz az ITI-é!

Az ITI csoport a Legia megvásárlása óta sok látványos eredményt ért el a klubunkkal.
    Közülük a legfontosabbak:

1. - A futballklub közel 100 millió zlotys (7 milliárdos forintos) hiányt halmozott fel az ITI regnálása óta.
    - A tehetségtelen klubvezetés négy éve nem talál normális mezszponzort a csapat mezére.
    - Felhasználta a klubot, hogy az ITI csoport gazdálkodását vesztességesnek könyvelhessék el, ezáltal az egész csoport elkerülje az adófizetést.
    - A Legia az egyetlen klub a világon, amelyik szó szerint gyűlöli saját szurkolóit, az általuk tulajdonolt médiában már-már nap mint nap rágalomhadjáratot folytatnak a klub szimpatizánsai ellen.
    - Amikor az ITI csoport megvásárolta a klubot, 10-12 ezren jártak a csapat hazai meccseire. Jelenleg, (az építkezés miatt mindössze) 4800 férőhelyes "stadionunkban" még soha nem volt telt ház!
    - 2008 szeptemberében a Legia-Arka Gdynia mérkőzésen született meg a klub történetének legalacsonyabb, hazai bajnoki meccsekre vonatkozó nézőszáma: 2100.
    - Az ITI azt a Dariusz W.-t igazolta le, akiről mindenki tudja, hogy bundabotrányba keveredett.
    - Az ITI szintén Varsóba hozta azt a Paul Kaczorowskit, aki saját bevallása szerint utálja a Legiát, korábban - a Lech Poznan játékosaként - többször is durván szidalmazta klubunkat.
    - Az ITI - egy a saját csatornáján futó valóságshowjában - megengedte az egyik szereplőnek, hogy Polonia graffitit fessen a stadionunk falára.
    - Az ITI egy korrupciós ügyben letartóztatott biztonsági igazgatót alkalmazott a stadionunkban.
    - Később annak az Edward Misztalnak a biztonsági cégét alkalmazta a stadionban, aki a nyolcvanas években kommunista rendőrtisztként lengyel hazafiakat rabolt el otthonról és brutálisan bántalmazta őket.
    - A stadion jelenlegi házirendjét az ombudsman alkotmányellenesnek minősítette, de az ITI továbbra is azt alkalmazza.
    - A saját szponzorok és a nyilvánosság előtt is folyamatosan rágalmazzák a szurkolótábort, amely szintén egyedülálló a világon.

• viktor le
    Én csak azért írtam, mert a FD-n található infók úgymond a jéghegy csúcsa... és elég kevesen tudják, hogy mi miért van (köztük pl- Én se vágom a teljes igazságot)!
    És a fals információk terjedésének megelőzése érdekében kértem...
  • isi
    fradi drukkeren elég sok infot talált aki akart. Ti dolgotok, bár az biztos hogyha nincs összhang a táboron belül az nem jó.