2113
szurkolás, ultrák, hoolok, 3.félidő

• Grenzjager
  • Grenzjager
    Az olasz harci modor sok mindent elárul, "A második világháborús olasz hőstettek" című könyv ajánlásával:)

Speciális esetben ahol a szövetség vagy a rendőrök ellenség könnyebb az összefogás, de ezek mind ideiglenes és nagyon törékeny összefogások. Sandri esetében egész Olaszország forrt.

• Gary Lineker
    Ja. Hogy a témánál legyek. A fiatalok Newcstle-ből (egészen jók):

• Gary Lineker
    Grenjager,

Ok. Rendben. De nem erről van szó. Az olasz eleve egy gyáva nép. Alvéjz voz, olvéjz iz, olvéjz vil bíí. Emléxem olvastam történelmet, valami olyasmi dereng, hogy Garibaldi Dél-Itáliában eleve kibaszott sima győzelmeket aratott. Na de ezer csavargóval? Az az ezer csavargó South Londoban az Ilderton Road környékén elvérezne. Simán. Olyan sincs, hogy összeáll a Wall és ICF. De ez gyakorlatilag bármelyik komolyabb brit rivális párosra igaz. Ha visszanézel 98/99-ben a magyar vs. angolon sem vegyültek egymással a bandák. Ennél sokkal jobban gyűlölik ők egymást. Ellenben arra is emléxem amikor a Lazio összeállt a komcsi Rómával, majd együtt támadták a rendőröket a Sandri halála után. Akkor hogy is van ez?

• Grenzjager
    alap olasz szocializáció
    olasz... Olaszország nem volt még 100 éves ország álá Garibaldi, de már tolták:))
    "Non Italiano!! Siciliano!!!" vagy "Non Italiano! Napolitano!"
    nehéz angol-szász szemmel nézni a digókat.

Válogatott meccseken nincsenek jelentősebb összetűzések az angol csoportok között. De jelentősebb olasz "összefogások" léteznek amúgy.
  • pinnacle
    Ő kifejezetten az olasz ultrákról beszél. Illetve kérdez tőlük itt :) Mivel itt annyi olasz ultra van, hogy csak úgy tolonganak.
  • Grenzjager
    "hogy ezeket az ultrákat (világeseményen), még nem látta soha senki?"
    nem minden ultra olasz...
  • Mor3llo
    naa, azért egy jó angol-németre befizetnél te is :)
  • Gary Lineker
    Ja igen. Lenne még egy adekvát kérdésem, gyerekek: az mi a faszért van, hogy ezeket az ultrákat (világeseményen), még nem látta soha senki?

2014, VB. Hahó, tapajok! Ideje lenne mutatni végre valamit. Barátaimnak az angoloknak megint csak a véralkohol lesz az egyetlen ellenfele.

Senkiháziak, ne a youtube-bon legyen nagy a pofátok. Háztartási mozgalom ez a tietek. A mamma pasztája és szoknyája, na az a ti terepetek.
  • ReszegKoldus
    Erről fogalmam sincs, nem nézek olasz meccseket (sem).
  • Gary Lineker
    És 0laszországban nyilván van olyan, hogy jó meccs... azért konganak azok lepusztult létesítmények, nemde?
  • ReszegKoldus
    "A jó hangulathoz jó meccs, pia meg drogok kellenek."

Szerintem csak az első kell.
  • Gary Lineker
    Nem kiutáltak, pubi. Csak a moderátor beteg picit. Haragszik a világra, van róla fotóm, úgyhogy teljesen meg bírom érteni. A természet ocsmány tréfája a csávó.

De remélem, itt értő közeg vesz majd körül. :)
  • ForzaInter
    az indexről már kiutálták ezért átjöttél ide savazni az olaszokat? ha nem ugyanazt írnád le mindig talán még érdekes is lenne..
  • Gary Lineker
    Pár kérdésem lenne még: az ultrák ha mást nem is, de azt sikeresen elérték, hogy sikerült úgy tematizálniuk a róluk szóló közbeszédet (ez kizárólag a szubkultúrán belül érvényes ov korz), hogy ők csak és kizárólag a jó hangulat megteremtői lennének. Butuskáim! A jó hangulathoz jó meccs, pia meg drogok kellenek. Még ezt sem tudjátok? De mit keres a zsebetekben a bicska?
  • Gary Lineker
    Lenne még észrevételem. Az ugye köztudott, hogy az ultrák akkor jelentek meg tömegével az olasz teraszokon, amikor klubok jelentősen leszállították a belépők árát. A barna szemű/fekete hajú mediterrán árja srácok bevették a kanyarokat, szépen körbe is hugyozták a területüket, és kezdetét vette az, amit ezek suttyók ultra mozgalomnak neveznek. Akkor persze jobbára mod-ok voltak, aztán lettek bomber-dzsekis skinheadek, mára meg ott tartanak, hogy beérik a műszálas mentalita ultra cuccokkal. :) NINCS KULTÚRÁJUK. Ez az igazság.
  • Gary Lineker
    Óriási :)

Az megvan, amikor a milán-ultrák sírtak 40 Eurós jegyárak miatt?

Senkiházi, olasz a neved.
  • Grenzjager

Roma–Sampdoria
    vendég tábor

mint pápai srác Pécsett

• Grenzjager
    "Háttér annyi, hogy a Braga az utolsó percekben két gól lőve egyenlített a Maritimo ellen idegenben (2-2), a vendégnézők pedig annyira megkergültek örömükben, hogy a pályára tódultak. A garázdák közt egy különösen félelmetes elem is a gyepre szabadult, még szerencse, hogy a bejáratnál elvették a kötőtűjét. Végül egy bátor portugál inkálos csak kipenderítette a pályáról, amit viszont utána kapott a makulátlan frizurájú matrónától, attól még Bede (Ferenc) is elpirulna. Az ilyenek miatt nem járnak meccsre a luzitán családok.
  • 9csöves9
    miattuk nem járnak a családok meccsre...
  • szabii98
  • Grenzjager
    hehe
  • ForzaInter
    pirózás szerb módra:

:D
  • Solt

AVANTI RAGAZZI... (Előre srácok...)

Előre budai srácok
    előre pesti srácok
    diákok, földművesek, munkások,
    a nap nem kel fel többé keleten.

Száz éjszakát virrasztottunk át
    és hónapokon át álmodtunk
    azokról az októberi napokról,
    a magyar fiatalok hajnaláról.

Emlékszem volt egy puskád,
    lehoztad a térre, vártam rád,
    a tankönyveim közé rejtve
    én is hozok egy pisztolyt.

Hat dicsőséges nap és hat dicsőséges éjszaka
    a győzelmünk idején
    de a hetedik nap megérkeztek
    az oroszok a harckocsikkal.

A tankok összetörték a csontokat,
    senki nem hozott segítséget
    a világ csak figyelt
    az árok szélén ülve.

A lány nem mondja az anyámnak,
    nem mondja neki, hogy meghalok ma éjjel
    azt mondja neki, hogy a hegyek közé bújdosok
    és visszatérek tavasszal.

A bajtársaimmal elítéltek vagyunk,
    elveszett a forradalmunk,
    nemsokára megkötöznek
    és a kivégzőosztag elé állítanak minket.

A bajtársaim már az osztag előtt állnak,
    elesik az első, a második,
    végetért a szabadságunk
    eltemetve a világ becsületét.

A bajtársak elrejtik a fegyvereket
    majd visszatérnek énekelve az indulókat,
    azon a napon, amikor felsorakozunk,
    és visszatérünk a hegyekből.

Előre budai srácok
    előre pesti srácok
    diákok, földművesek, munkások,
    a nap nem kel fel többé keleten.
  • ReszegKoldus
    200 millió + városlezárás :D
  • Grenzjager
    hehe
  • Grenzjager
    trollkodás mindenhol
  • Grenzjager
    DVTK Ultras on U18
  • Grenzjager
    új orosz film
    "Okolofutball" Околофутбола

• Grenzjager
    egy új videó oláhfalváról
  • Grenzjager
  • ressy14
    cokekrisz derbis videóját elnézve a hangulat már-már cvezdai magasságokban volt.
  • Grenzjager
    Napoli-Dortmund messziről :)
  • Solt
    ÁÁÁÁÁ... ráz a hideg!!!
  • Grenzjager
    bukaresti beszámoló
  • Solt
  • Grenzjager
    nagyon jó írás
    "az egyszerű magyar szurkoló"
    Megéri-e ez nekünk???
    "Majd felszálltam a vonatra Brassóban. Beültem egy kupéba, a kanizsai Újpestiek vendégül láttak. Majd mutattak nekem egy srácot. Ott állt előttem az ablakban. farmer, kék felső és egy Magyar zászlót szorongatott és tartott ki az ablakon. Egy a sok ember közül. Elmegyünk mellette. Rá sem nézünk. Olyan dolgokban élünk, olyan világban ahol nincs idő másra. Csak a társakra, közvetlen ismerősökre. Most ment a vonat és volt idő is. Meghallgattam a történetét. Egy vidéki kisvárosból érkezett a fiú. Egyedül jött és ez volt élete első meccse. Nem utazása. Meccse is! 19 éves, most ivott először és vett egy görögtüzet is. meggyújtotta és kidobta mert azt hitte robban. Felszállt a Keletibe és oda állt az ablakhoz a zászlójával. Mint mondták, azóta ott állt. Ott állt a Magyar zászló lobogott 650km és kb 12 óra telt el és nem tudták behozni az ablakból a zászlója mellől. Néztem. Láttam egy fiút hátulról és egy Magyar zászló lobogott. Mosolyogtam. Mert tudtam. Erőt ad. Értük érdemes csinálni…menni harcba és küzdeni mindenkivel.”
  • Grenzjager
  • Grenzjager
    hm
  • Grenzjager
    Így érkezett a vonat Brassóba, ahol csatlakozott 300fő a brigádhoz

sörözgetés bukaretyóban