9
-
#9 Szandrát csak stricik futtatnak.. :) -
BlackRose #8 semmi rosszat nem gondoltam -
saba30 #7 Ott a link, a
PL.: Performance
12 procos = 58 GFLOPs*
144 procos = 691 GFLOPs*
na ezt már lehet hasonlítgatni, + ott a többi adat még
tény a proc típusa majdhogynem jelentéktelen,
(bár volt itt cikk a grafikus processzorok hatalmas teljesítményéről amit nem csak a 3D-s játékokhoz, programokhoz lehet kiaknázni)
a kérdés milyen célra akarják használni.
(kutatás, adatfeldogozás, szimuláció stb.., vagy általános) -
Laci #6 Megmondom őszintén nem értem ezt, hogy miben veheti fel egy x86-os Opteron a versenyt, mondjuk pl. az SGI gépekkel... Árban biztos, de mivan a minpséggel és a "haszbos teljesítménnyel?" Ha egy hozzáértő megmagyarázná ezt nekem akkor azt megköszönném előre is... Mert attól tartok az egy dolog hány processzor van benne, és milyen nagy erőmű-munkát végeznek, az hogy miféle processzorokról van szó ha jól gondolom egy másik kérdést is felvet... -
#5 Ne nezz mar hulyenek szandrara valo hivatkozassal ;) -
BlackRose #4 Szép kis "rágcsáló". Azt hiszem az ára is elég reális.
comet:
A szuperkszámítógépeken nem futtatnak Sandrát :) a Cray szava pedig tiszteletre méltó. Ha megnézed a TOP 100 listát a Cray-nek van a legjobb telyesítményű gépe ha a processzorok számát nézed. -
dez #3 Ja, bocs, tényleg 1db $50e, csak elsőre soknak tűnt, és az egyik képen 12db van egy szekrényben. -
dez #2 "A 12 processzort magában foglaló rendszer 50 ezer dolláros áron kapható, míg a drágább változat - amelyben három gépet kötöttek össze - 100 ezer dollárba kerül"
Szerintem nem egy - a képen látható - gép (chassis) kerül $50e-be, hanem egy rack-szekrény, amiben 12 gép (összesen 144 proci) van... -
#1 Majd meglátjuk, hogy a független sebességtesztek mit igazolnak :)