8
  • DBM
    #8
    így van, ahogy mondjátok, ez is csak egy fölösleges feltalálás, amire csak az egyes gazdag amcsiknak lesz pénzük, sőt elképzelhető, ha tudják kezelni, akkor egy újabb atomkorszak köszönt be, és akkor ők túlélik?
    Hát nem értem, tényleg néha csinálnak érdekeset, de persze érthető, hogy csak védekezni akarnak a támadások ellen.
    Az meg a másik, hogy hogy fognak egy többsejtű élőlényt ilyen sejt alapon telenyomni mangánnal?
    Szerintem legyen ólomegérm és mikor tesztelik, rájönnek hogy jól bírja a sugárzást, mint az atombunkerek, és még esetleges áramkimaradási hibák esetén is alkalmazható a kedves páciens biztosíték beépítése gyanánt a hálózatba... :D
  • [HUN]PAStheLoD
    #7
    de azt nem a hárvárdon találták fel ...
  • Tetsuo
    #6
    Csak az amcsi katonáknak..
  • dez
    #5
    Az tényleg jó. (Specialitása, hogy a nyomelemek nem elemi alakban vannak benne, hanem szerves kötésben, így sokszorta hatékonyabban szívódnak fel, és hasznosulnak. És van még benne valami speciális szerves sav is.)
  • NEXUS6
    #4
    És valami újdonság, tanúlt ámerikai barátaim?

    A magyar gyártmányú Humet-r magas nyomelem tartalmú készítményt(ez itt a reklám helye) 15 éve adják az ukrajnai csemetéknek, csernobil miatt!

    Egyébként a szelénnek, mint nyomelemnek ua a hatása, mint a mangánnak (mindkettő megtalálható a fentebb említett készítményben).
    Ami amúgy mellesleg a nehézfémeket (higany, ólom) is kiszedi az olyan szövetekből (agy, csont), ahonnan elötte sehogy nem tudták kiszedni.

    Ja és mellesleg valami hatásmechanizmus sem ártana, olyan semmilyen ez a cikk!
  • Cat #3
    nem drágák ezek a kutatások, csak simán beletelik egy évtizedbe is amig eredményt kapsz
    a sejtek után végig kell követni egérgenerációk teljes életciklusát, aztán jönnek a kutyák meg majmok... ha igaz, akkor se lesz belőle semmi két évtizeden belül
  • bandia
    #2
    Nekem is ez volt az első gondolatom...Nyxomjanak tele egy egeret(jó ez kis tulzás, szegény egér:() mangánnal, aztán próbálkozzanak...csak siessenek vele, minél több ember élete megmenthető legyen....Szuper dolog lenne, amit itt elméletben leirtak. De gondolom az ilyen kutatásokra nem forditanak annyi zsuskát mint a fegyverkezésre:(
  • dez
    #1
    No és más baktériumok ellenállóbbá váltak attól, hogy mangánnal pumpálták tele őket, vagy erre még nem volt idejük a tisztelt kutatóknak? Mert ha nem, akkor még nem érdemes tervezni a mangán-bomba táplálékkiegészítők címkéit.