716
Milyet vennél?
  • Mpxplay
    Jaj, egy csúnya kérdés, de ez inkább általános DVD problem, nem DIVX:
    Ennek a Medionnak a setup-jában (is) be lehet állítani, hogy melyik (nyelvű) hangsávot/feliratot játsza le default-ban a DVD-ről. Persze a választható nyelvek között nincs magyar, csak az "Other"-ben egy kóddal lehet megadni. Ez érthető, de mennyi/milyen érték tartozik a magyar nyelvhez? Valahonnan (az MPC forrásából) kinézve ez az érték 1038 decimálisan (040E hexa), de ezzel az 1038-cal nem működik...
    Van valakinek esetleg valami tippje? Vagy egy másik (korrekt) számot tud valaki?

A Medionról még az jutott az eszembe, hogy azt hiszem azért taknyolta el azt a QPEL-es filmet, mert a felbontás nem volt 16-tal (vagy 8-cal?) osztható. Az Xvid 1.0 beta verziói is pont ugyanezt csinálták lejátszáskor (a final verzió már jól játsza le), bár nem tudom, hogy ez most akkor encoder vagy decoder hiba-e tulajdonképpen... :)
    GMC-s filmem meg nincs, mielőtt valaki megkérdezi...
  • Mpxplay
    Igen, PRO2 powered by Medion... csak olyan kis betűkkel van ráírva, hogy ezt találtam meg utoljára. :)
    Szerintem annyira nem rossz, de nem is profi készülék. 16 ezerért ne várjon jobbat/többet az ember, ennyiért nem kapni egy ilyen minőségű Audio CD lejátszót sem.
    Csak azok az apró, bosszantó hibák ne lennének... ja, még egy "hiba" : kicsit lassú, mert a DIVX-es AVI-kat 5-6 másodperc mire elkezdi lejátszani, az ugyanott kapható Strong lejátszó (23 ezerért) 1-2 másodperc után már elkezdte játszani ugyanazt a filmet, s az MP3-ak lejátszása közben (2 szám között) is van némi (technikai) szünet...
    A DVD-k képminősége meg nem rossz, csak elsőre egy olyan filmmel próbáltam, ami a PC-n jónak nézett ki, de A DVD-n meg már nem volt olyan jó, de két másik filmet is megnézve már sokkal jobb volt az eredmény (a képminőség).
  • CSOCSO
    25 k ert nemigazan kapok olyat ami ismero az OGG t is.. lejatsza konnyeden az osszesfajta divx xvidet.. es ismer egy csomo feliratot..

ket olyan van ami erdekelt... a KISS asztali lejatszot 400 dollaros cuccok.. meg az XBOX.. ami a legtokeletesebb.. mert lejatszik mindent...
    es meg is van 200 dollarbol aszem
  • [Jakuza]

Most oszinten ennyiert nem erte volna meg ha inkabb egy asztali divxes masinat veszel ?

25M ? Hat ultragaz lesz meg egy nagyon kiralyul arnyekolt huzalnal is.

De azert megprobalkozhatsz vele, vegulis egy ilyen kabel megcsinaltatasa joval olcsobb mint 25k.
  • CSOCSO
    FASZOM kivan... megjott ez a wireless pc to tv konverter.. egy NAGY SZAR!!!
    1) azt hittem s video cablerol is tud olvasni... de nem..
    2)a monitort masolja.. igy az en moncsi kepem homalyos mint az allat!!!:(
    3)amugy is szar a kepe a tv-n es meg recseg ropog is..

szal hurra baze.. 25 ezer forintocska... majd mindjart kuldom vissza a gecibe.. oszt vehetek boxot szerintem:((((((
    mennyire romlik egy 25 meteres s video kabel jele?? ultragaz?

es meg ha olcsot vettem de direkt a legjobbat vettem amit talaltam
  • Mayday
    Igen, ez a Medion nevezetu csoda, en is utananeztem neki, de nem sok jot hallottam felole.
    Most az Auchan katalogus boritojan van egy GRUNDIG DivX-es cucc, 19990-ert. A pontos tipusanak utananezek.
  • Mpxplay
    A MediaMarkt-nál lehet most egy noname (?) DivX DVD playert kapni 16 ezerért. Vettem, de nem magamnak.
    Konklúzió:
    video: Elég jó képminőség MPEG4-nél, de nem túl jó a DVD-knél (bár ez PC-n is így van, mert az AviSynth-hez használt MPEG2Dec3-on kívül még nem láttam normális képminőséget adó MPEG2-es dekódert).
    Megeszik sok fajta DivX-et (3.11, 5.05 (1bf,noQpel,noGMC) tesztelve) és Xvid-et (DevAPI3-as, 2 bframe, qpel, de ez utóbbit (?) eltaknyolta) (1.0-ás Xvid-ből csak 1024x576-os felbontású filmem volt, de azt nem játszotta le (hang van, kép nincs)).
    Előrefelé tekerésnél (forward) képes 2x és 4x sebességű lejátszásra (hang nélkül), 8x és 16x-nál keyframe-re seekel. Visszafelé (rewind) persze csak keyframe-re tud seekelni.
    hang: elég szépen szól az MP3 (persze 256/320 kbit-eseket hallgattam) és az Audio CD is (papíron 24bit/96khz az analóg kimenete a lejátszónak), sokkal jobb hangja van, mint az Audigy 1/2 hangkártyá(i)mnak :(
    AC3 és MP3 működik AVI-ban (DTS-t nem próbáltam, de azt hiszem csak AC3 dekóder van benne, DTS-t csak a digi kimenetre nyomja ki), az AC3 kicsit halkan szól full DRC-re (hangerőre) rakva is
    felirat: csak SRT-t próbáltam, de azt nem kezelte

Hibák:
    -tekerésnél és gyors lépegetésnél, képes megfagyni az egész lejátszó (AVI, MP3 és ACD-nél is), s csak az eject gomb segít (!) ...
    -MP3 lejátszásnál nem működik a skip-back/skip-forward gomb (avi-knál működik), csak a "le/fel-nyíl + play-gomb" vagy "szám beütése" lehetséges, de lehet a zenén belül tekergetni (s amúgy nem kezel ID3-tagot sem)
    -AVI lejátszásnál mindig automatice kirakja a képernyőre az időt (time-position), ami csak a display-gomb nyomogatására tűnik el (nem lehet letiltani a setupban sem)
    -elég nagy a távírányító, nem éppen egykezes darab
  • CSOCSO
    nah vegulis a KISS deszep lenne gyonyoru olgokat tud.. vettem zsinor nelkuli video okossagot.. igy akarmit ki tudok tenni a tv re.. es nem gaz a 20-30 meter tav olcsobban jovok ki es igy mar mindent "lejatszik":)
  • CSOCSO
    most a jatekos foruman emlitettek eghy video linket..
    valaki tud rola valamit?
  • M@TriX
    nekem 20m-re van alvive az S-video OUT-om, összekötve a TV-vel.. persze nem kismiskával csináltattam a kábelt.
    Vettem egy távirányítót, ami egy USB-re kötött infraportal kommunikál, tudok pausolni meg léptetni, sokmidnent lehetne még, de nem volt még nagyon időm foglalkozni vele. Ennyi most elég...
  • Banyapapa
    Philips 737, de most 720A-t akar venni, több DIVX-et ismer plussz látja a ID-eket a MP3-ban.
  • Breki33
    olvasd el a fórumot teljesen

firmware frissitéssel lehet feliratot de kisebb gubancok még vannak vele

Bár nem írtál konkrét típust
  • Banyapapa
    Jó az a teszt cd, de felirat nincs benne, csak különbözö AVI-k és XVID-ek ,meg zene.
    Az a játékosok oldala sem tökély, egy barátom vett egy Philips lejáccot, az oldal szerint sok feliratot ismer plussz xvid-et.
    Erre csak a SUB ment rajta és xvid-et egy igen fura gombnyomkodos trükkel lehetet elöhozni.
    Frissités letölt--- felrak---3 napig tökéletesen ment minden-- -utána halál.
    Szervizböl telefon "ennek annyi meg egy bambi" :P
  • [Jakuza]
    Nem mindegyik lejatszo, jatsza le az avikat DVD-rol.
    De ha ellatogattok a #7-es hozzaszolasban leirt link-re akkor megnezhetitek, hogy melyik tamogatja, s melyik nem.
  • CSOCSO
    sok jo asztali lejatszo van de nekem olyan kell ami olcso es az ogg-t s lejatsza es nam szaraxik semmivel.. es elvileg ez az XBOX... amugy a KISS tetszik a legjobban de 600 ert nem fogok olyat venni..
    xbox meg 150 dolcsi ami kb 30 ezer ft...
    szal 200 bol kijon taviranyitoval. meg xz dolcsi a chip es megvan felarbol a masina amivel meg jatszani is lehet.. bar arra ott a gc meg a gepem
  • CSOCSO
    1) van szjuporszamitogepem..
    2)nem fogok egy mini atx hazat venni hogy filmezzek..
    3)amerikaban vagyok, tehat kitudja milyen chipet lehet venni
    4)ilyenrol meg sose hallottam hogy akarmilyen chippel nem mennek az eredeti jatekok.... [pislog]
    a nagy baj csak az hogy nem ismerek itt amerikaban senkit aki foglalkozhatna ilyenekkel..vagy akar jatekmasolassal..
  • steweee
    hát, igazából sosem értettem az embereket. miért nem vesznek egy olcsó számítógépet tv outos vidkarival, és aztán azzal bármit lehet csinálni. nemcsak játszani, szövegetszerkeszteni, levelezni, azon keresztül mozizni hanem tulajdonképpen bármire, ellentétben egy házimoziszettel vagy sima lejásztóval vagy xboxxal. alig drágább befektetés.persze hogy igazán jó legyen, érteni is kell hozzá, és valószínűleg ezért nem így vásárolnak. a távirányítót könnyebb nyomkodni
  • Anee
    Philips is lejátsza a dvd-re írt divx-eket, de szerintem mind megteszi ezt
  • [Jakuza]
    Az Elta 8883 lejatsza a DVDrol is az Avikat.
    Az uj codec es hibajavitasokhoz tudod a lejatszo Firmwarejet frissiteni, csak ra kell irni a netrol letoltott FW-t egy ujrairhato CDre.
  • Marcell
    Ja es a chippeles is ugy 10.000Ft 100%-ig profi korulmenyek kozott (de hozzaerto kis uzemi kollegat lehet talalni 5.000Ft-ert is :)
  • Marcell
    Ja es egy x-box itthon ugy 40.000Ft, a taviranyito ugy 5000, kabel 10.000Ft (de kabelt elvileg hazilag is barkacsolhatsz :)

Ha mindent megveszel boltban, akkor mar 50-55 korul jarsz (a 25-30e helyett), igaz ezzel egy jatekgeped is van.
  • Marcell
    Ha uj codec jon ki, akkor vagy letolthetsz egy frissitest a netrol, amit ha kiirsz CD-re frissitheted a lejatszod, vagy be kell vinni a szervizbe es ok upgrade-elik neked a szerkezeted (ilyen a Technosonic).

Az x-box kivalo valasztas lehet, ha csippeled (ill. flasheled), van hozza Media Player lejatszo, ami mindent (felirat, ac3, stb) kezel. Az x-box buherelasahoz tudtommal kell nemi szakertelem, ezert a chippelesen kivul jo ha rabizod valakire, hogy tegyen ra lejatszot is.

A nagy hatranya a chippelesnek, hogy az eredei jatekokat nem fogja lejatszani az x-boxod, illetve a LIVE-os jatek sem mukodik majd. Tehat ha jatszani akarsz, csak warezzal fog mukodni. (Ami persze lehet nem hatrany! :)

Kulfoldon (Angliaban) viszont lehet olyan chipet is venni, ami kikapcsolhato, tehat oroginalkent is mukodhet a dobozod. Sajnos ilyenhez tudtommal nem lehet hozzajutni itthon.

Ja es a vetelarhoz szamolj hozza meg par ezret, mert ha szeretnel taviranyitot, meg optikai dolby kabelt azert ujabb penzeket kell fizetni.
  • CSOCSO
    most lesem hogy az XBOX tud MINDENT! csak modchipelni kell es rarakni a megfelelo szoftvert...hm... akkor most mi is legyen?
  • CSOCSO
    nahjo.. kezdek megkattanni a KISS ert..

interneten keresztul jon a software frissites.. OGG -t tudja.. nekem ez fontos az animek miatt... ARGHHH nembirok magammal:) mar tenyerelnek ra a BUY ra:) AARGHH
  • CSOCSO
    uhh.. most meg elegge pisi vagyok a temaban..de a KISS cuccos lenyugozott.. meg a netemre is feltud maszni!:)
  • CSOCSO
    nem igazan...
    pl nekem tv outos cuccosom van de minden filmezesnel szet kell huzogatnom a gepemet.. kivinnem a nappaliba.. osszedugni es csak igy tudunk kint filmezni..

kerdeztem az egyik aruhazban...
    van-e 25 meteres s vido kabeluk?...
    csak nevettek... hat akkor nem maradt mas hatra mint cipelgetni a gepet es allandoan szethuzni osszedugni...
    remelem tudok olyan divx jatekost venni.. ami zsir meg cool es a dvd lemezekrol is lejatsza a cuccosokat (remelem mappakba is belat)
  • CSOCSO
    en is nagyon nagyon szeretnek ilyet vasarolni... csakhogy az osszes filmem DVD re van kiirva es nem cd re...

tehat minden divx film dvd-re van irva.. valyon onnan is lejatsza-e a cuccost??
    amugy amcsiban vagyok tehat nem baj ha olyat mondtok amit kulfoldon lehet megvenni..

amugy mivan ha ujabb codec jon ki??? ilyenkor lehet valahogy upgradelni a cuccost vagy mindig csak a regebbi filmeket jatsza le vagy hogyan mukodik ez?
  • Hentes Bill #49
    nem pénzkidobás ez egy kicsit? :) feltéve ha nem tv outos videókártyátok van :)
  • Anee
    Nekem Philips 737-esem van de 3-4 filmen kívül eddig mindent vitt, felirat frankó, hang frankó...ára 35 körül de tényleg fasza...De a divx pro-s cuccokat nem szereti csak...
    Amúgy az elta télleg jó, haveromnak olyanja van....
  • [Jakuza]
    Amugy kutyat nem erdekli a kinezete a minosege es a tudasa a lenyeg.
    Ez azert megse azonos kategoria a baratnovel. :P
  • Breki33
    köszi amúgy
  • Breki33
    én általában a fórumokban kezdek
  • Breki33
    A 15-öst nézd

Lalee kicsit elnézte PPPPP
  • [Jakuza]
    Breki te el se olvasod a kezdo oldalt ?
    Hiszen ott van a link : DivX teszt CD a játékosok teljes kivizsgálásához!
  • [Jakuza]
    Na ne izelj mar.
    Ahhoz a Mercuryhoz kepes isteni kinezete van.
  • Breki33
    14-re valaki? :-)
  • Breki33
    NEkem a kinézete nem tetszik,
    de ez szubjektív.
  • Breki33
    NEm én mondom a fórumában írják itt és a srác válasza volt hogy nincsenek szűrök beépítve (OLcsóbb megoldás)

Ha esetleg elmész kipróbálni referálj
  • [Jakuza]
    De hiszen en ajanlottam. :P
    Irtam, hogy inkabb maradok az Eltanal .... stb
  • Marcell
    Elvileg 5.1 digital-t is tamogat, persze lehet szarul szol. Ha tenyleg mindent visz (ac3, sub feliratok, stb.), akkor szerintem jo valasztas lehet, de mindenkeppen ki kell probalni, mert en is csak cikkekbol ertesultem rola. Kozelebbi tapasztalatom nincsen.