716
Milyet vennél?
  • Inquisitor
    #716
    Hátha valaki olvassa aki ért ehhez:
    Keresek firmware-t ehhez a készülékhez - LG DVX-689h
    Valamint kéne valami link amin pontos leírást találok arról, hogy milyen partícióról tud HD-t pendriveról!
  • Inquisitor
    #715
    "Emberek!Felejtsétek már el az AVI-t az merevlemezes lejátszáshooz jó a nagy méret miatt.Konvertáld át Mpeg4-be,tizedére össze fog menni!"

    Ha lövésed sincs mi az az AVI, ne adj tanácsokat.
    Akarsz fogadni, hogy ugyanolyan kódekkel, ugyan olyan tömörítéssel és hanggal egy hangsáv esetén tök ugyan akkora lesz az AVI, az MKV és az OGM?
  • gyuri35
    #714
    Emberek!Felejtsétek már el az AVI-t az merevlemezes lejátszáshooz jó a nagy méret miatt.Konvertáld át Mpeg4-be,tizedére össze fog menni!Kérdésem is lenne!Múlt szom baton kaptam haveromtól egy divx-s orion dvd 4200 hc-t.Berakom a lemezt,forgatja szépen load felirat mellett.1-2 perc elteltével a lemez megáll és a felirat No Disc-re változik,kiveszem a lemezt,visszatolom.Kezdődik az egész előről.Összecsatlakoztattam a tv-vel se menü semmi,nagyon halvány orion felirat szaladgál ide-oda,a tv pedig aztírja nincs jel!Ötlet valaki?Úgy hoztam el a gépet,javítsam meg,az enyém lehet.Ha nem megy,kuka.Kidobni sajnálnám!Meg lehet javítani?És ha igen mibe fájna nekem?Köszönöm!
  • gyuri35
    #713
    Mp4,divx?
  • Antauri
    #712
    Sziasztok!Szeretnék segítséget kérni!Van egy orion dvd 500 HC tipusú lejátszóm.A távkapcs bedöglött!!! :(
    Esetleg nincs e valakinek elfekvőben eladó???

    A másik dolog pedig hogy van egy Videoton dcu2101-ac lejátszóm is.De ennek meg a teljes hangpanelje halt be!

    Zoran zr36888hlcg
    Vaddis 888

    Van a procijára írva!
    Kérdésem!
    Nincs esetleg másik olyan lejátszó amiben szintén ez van?És ki tudnám cserélni!!!
    Köszönöm szépen!!!!
  • n3whous3
    #711
    Vettem egy DVD játékost (orion dvd 5000). Erre kerestem szoftverfrissítést, de nem tudok, mert több altípus is van és nem tudom, hogy hogyan állapítsam meg melyik az enyém. Képet tudok esetleg majd mutatni róla, ha kell, de most valami általános módot keresek, hogy valahogy megtaláljam melyik is ez (pl menüben valahogy kutakodva, bár kizárt...). Azért kellene frissítés, mert pl. nagy avi fileokra képtelen beletekerni a gép (bár öröm, hogy sok ilyen bluray ripet képes kezelni, még az UDF filerendszerben írt 2,5 gigás filmet is). Ezen kívül idegesítő, hogy filmindítás azonnal történik lemez/usb/memória behelyezéskor, ezen kívül startkor kiírja azt, hogy mennyi ment le a filmből (és csak gombnyomkodás árán lehet a kijelzését kikapcsolni, de ezt minden indításkor...).

    Köszönöm előre is a segítséget.
  • Piko888
    #710
    Havernak van egy orion 5400 hc dvd lejátszója, 720p-s filmet konvertálok avi-ba, de sehogy se játsza le, valami ötlet?
  • paradiselost
    #709
    Az a baj, hogy a 700-800 mb-os filmek is leállnak.
  • rumkola
    #708
    léptetni nem tudod, mert nincs chapter az aviban
    leállni meg azért áll le valószínűleg, mert 1.4gigás filmek és a lejátszód nem támogatja az ekkora fájlméretet
    szétszabdalod őket vagy firmwaret frissítesz ha lehet
  • paradiselost
    #707
    Helló !
    Segítséget kérnék:több divx film van egy dvd-n, nem tudom léptetni, mert átugrik a köv. filmre. De ez a kisebbik baj, a filmek kb. 50 v 60 perc után egyszerűen leállnak. Mi lehet a megoldás? Előre is köszi.
  • tonyo9
    #706
    rosszul irtam :kennex jmi 333 a jó
  • tonyo9
    #705
    Szevasztok, van egy kennex jm333 asztali lejátszó, lehet találni ehhez firmware-t.mert én ehhez még egy képet sem találtam a neten.
  • geronimo35
    #704
    Sziasztok,arról szeretnék érdeklődni,hogy a szétdarabolt 2 cd-s avi filmeket hogyan tudnám összerakni??????
    Előre is köszi a [email protected] várom a válaszokat:)))))))))
  • sikambria
    #703
    Megoldottam, lehet NTSC-s tv-n is használni. Már nyúzzák is a kölykeim. A mossstani problem viszont az, hogy egyes filmeknél az audió MP3, amit nem ad le, néma marad. Valami ötlet?
  • sikambria
    #702
    Hát azt hiszem, befürödtem! Vettem egy LG DVX 350-et, amin rajta van, hogy PAL/NTSC. Rácsatlakoztatva az NTSC TV-mre, képfutást tapasztaltam. A szomorú a dologban, hogy a távirányítón sincs olyan jel, hogy P/N, mint a régi Nintausomon. Kidobtam a manit az ablakon. Csak tudnám, hogy mit jelent akkor a PAL/NTSC jelzés.
  • sikambria
    #701
    Köszi arw, már megyek is venni.
  • arw
    #700
  • arw
    #699
    Szerintem nem gagyi (sencor), ha az lenne akkor ennyi erővel akármelyik az, ebben az árkategóriában. Ez a típus egyébként detto az én hyundai dp5303 dobozát kapta, csak más belsővel. Egyébként 2 év garit adnak hozzá, én egy kicsit sajnálom, hogy nem e játékos mellett döntöttem. Igaz a hdmi-t nem tudnám kihasználni.
    http://www.sencor.co.hu/consumer-electronics/dvd/player/sdv7404h-1.aspx
  • Breki33
    #698
    ja bocsi figyelmetlen voltam
  • sikambria
    #697
    Köszi, de ez felvevőkre vonatkozik, én meg lejátszót szeretnék csak.
  • Breki33
    #696
    én a helyedben már merevlemezeseket néznék
  • sikambria
    #695
    Sziasztok!
    Segítséget szeretnék kérni asztali DVD vásárláshoz. Eddig egy Nintaus N9600M gépünk volt, de bedöglött.Amíg müködött, meg voltunk vele elégedve, kivéve, hogy magyar ékezetes feliratot nem jelenített meg. Amikor vettem, örültem, hogy kaptam olyat, amit USA-s TV-hez tudtuk csatlakoztatni. Azóta évek teltek el és tudom, hogy ma már több gép képes erre.
    Az elvárások. az USA-ban vásárolt, tehát NTSC-s Tv-n is menjenek a DVD-k, DiviX-ek és Xvid-es filmek, tudja a magyar ékezeteket megjeleníteni, valamint JPEG fotókat nézhessünk rajta.
    A DVD-kből a plusszos és mínuszosokat is vigye. Az AC-3 is feltétel lenne.
    Persze már nézegettem a lehetőségeke, felmerült a Yamada 6800x Plus, aminél a gond az, hogy állítólag a 6700 utáni frissítések már gagyik, a híre a 6700-nek volt jó, pluszban még nem is lehet kapni. Láttam olyat, hogy Sencor SDV 7404, amire azt írták, hogy noname és gagyi, nem szabad megvenni. Láttam olyat, hogy LG DVX 350, valamint Pioneer DV 310 és Panasonic DVD S511E-K. Ey utóbbiak tudják az NTSC-t, de nem tudom, hogy mi a helyzet a magyar felirat kezelésükkel.
    Segítsetek, ha van véleményetek a dologról!
    Köszönöm
  • Mardel
    #694
    FAT16-al próbáltad?


    Az 5400-as HC-val nekem csak az a gondom, hogy a felirat 3. sorát ráírja az 1. sorra így olvashatatlan egy két feliratrész. Elvileg az orion supporttól kérték ennek a hibának a javítását, el is küldték a firmwaret, egy srác kipróbálta és teljesen tönkrement a lejátszója.
  • totyak
    #693
    ORION 4200A-hoz keresek friss szoftvert, mert valamiért nem hajlandó beolvasni a lemezeket. Sajnos az egész neten nem lelek hozzá megfelelőt. Esetleg más gyártótól, de ugyan az a szerkezetű játékoshoz nincs frissítés?
  • zoralkiki
    #692
    Szevasztok

    Tudom nem ide tartozik, de a többi topicban ahová írhatnám hónapok óta nem volt élet!!
    Csak egy kérdésem lenne hátva van valaki hozzáértő, hogy tudtok e olyan programot ami képes a divx filmekbe jelenet választás tenni hogy ne csak tekerni lehessen hanem léptetni is a filmet!!
    Előre is köszi csáo
  • rumkola
    #691
    Hdmi kinemet van rajta, nem pedig HD filmet tud lejátszani.
  • atomkrumpli
    #690
    nem jelenti azt (inkább felskálázásra használják)
  • Lázár Dávid
    #689
    Sziasztok!
    Az asztali dvd lejátszóknál a HDMI kifejezés ha ott van, akkór az lejátsza az mkv-s filmeket???
    Remélem tudja vki.
    THX
  • Peetboy
    #688
    Visszatért az Mpeg4 Players oldal, a 3 hónapos szünet után. www.m4p.hu
  • Menotti
    #687
    Én mostanában ezt venném meg:

    Ferguson D-880 HX
    Elég sok mindent tud....
  • ibrik
    #686
    Ja tényleg, azt nem is néztem...
  • Breki33
    #685
    A lejátszók részletes leírása se
  • ibrik
    #684
    Már működik az mpeg4-players.info oldal - egyedül a fórum nem megy még.
  • ibrik
    #683
    Na van némi újabb haladás az mpeg4-players.info oldalon - habár nálam jórészt még csak valami működésképtelen hibahalmaz jelenik meg a weboldalból. De már ez is több a semminél...
  • huntom
    #682
    Okés értem.Kicsit nehezen fogtam fel,bocs.Akkor biztos az volt a gubanc.Most ki is probálom mindjárt.Köszi!
  • ibrik
    #681
    Na akkor még egyszer.
    Az adatok "többmenetes" (multisession) kiírása lemezre az nem ugyanaz, mint amikor több fájlt egyszerre egy menetben írsz ki egy lemezre. Tehát amikor kiírsz valamit egy lemezre annak lezárása nélkül, kiveszed a lemezt és aztán később valamikor újra megnyitod azt a lemezt és újabb adatokat írsz ki rá, ezt nevezzük "többmenetes írás"-nak, amit - mint azt már említettem - néhány lejátszó nem tud kezelni.

    A feliratról meg annyit, hogy a használhatóság tekintetében az SRT formátum a legelterjedtebb, viszont általános az a követelmény, hogy a videófájl nevének egyeznie kell a felirat nevével (pl. matrix.avi és matrix.srt). Ez alól kivétel az az egy-két lejátszó, amelynél ki lehet választani más nevű vagy többféle formátumú/nyelvű közül a kívánt felirat lejátszását.
  • huntom
    #680
    Van olyan dvd lemez amire ki van irva több divx-es film amit felismer.Viszont a felitatfájlt sem akarja felismerni (srt).Nem igazán értem hogy miért ismeri fel az egyik dvd-t amin vannak divx-es filmek a másikat meg nem.
  • ibrik
    #679
    Most két eset lehetséges:
    - a lejátszó egyáltalán nem tudja kezelni a többmenetes CD/DVD-lemezeket (megjegyzem, nem ez az egyetlen ilyen lejátszó ezzel a "hiányossággal")
    vagy:
    - a lejátszó csak alapból nem kezeli a többmenetes lemezeket, de talán firmware-frissítéssel "megtanítható" rá (Én nem találtam firmware frissítést hozzá. Az Orion weboldalát 2004 óta nem frissítették és az egyetlen letölthető firmware a 2602-es típushoz való.)
  • huntom
    #678
    Hello!
    Volna egy kis gondom,hátha tud valaki segiteni benne.Nem rég vettem egy orion 4200 hc divx-es dvd lejátszót.Az a gonodom vele,hogy kíírok dvd-re egy divx-es filmet nem zárom le a dvd-t,1 film van rajta azt fel is ismeri,de ha utánna irok rá egy másik divx-es filmet akkor azt már nem látja csak azt amit előszőr irtam rá.Ilenkor mi van?
  • ibrik
    #677
    Amúgy a DivX.com-on lehet találni infót sok lejátszóról - természetesen magyar árak nincsenek, nem is mindegyik kapható Magyarországon, és sajnos a felirat-lejátszási képességeket sem részletezik.
    Néhol ha "elmész" a gyártó honlapjára, talán leírják ezeket, de ott sem mindenhol.
    Amíg nem indítják újra az mpeg4player-t, addig csak ezt tudom ajánlani.