Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

qtab986
Késsel fenyegette meg a kirabolt fiút a 16 éves rabló
Az idõsebb fiú kora ellenére is általános iskolás, egy Csorna környéki településen él.

5c0rp330n
a felsoroltak közül az AP kivételével az összes ismerõs volt eddig is..

Sadist
Kevered a szezont a fazonnal. Rengeteg hírnél odaírják, vagy bemondják hogy honnan származik a hír, MTI, Reuters, AP, BBC, New York Times, CNN, ezeket azért illik ismerni, vagy legalább sejteni, hogy mi lehet. Ráadásul ezeket ha beírod Googleba, mindenhol a rendes találatot kapod elsõként.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Pártom? Nekem van olyan? Mondj még ilyen jókat 😊

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

GregSB
Azért van különbség néhány magyar rövidítés, és a világ legrégebbi és legnagyobb hírügynöksége közt, aminek a nevét (ap) szinte minden képnél ott látod a híreknél a Reuters és MTI mellett...

5c0rp330n
nem én kezdtem el kötözködni, természetesen písz van.

joebacsi
"Az idei alacsony MSZE-hez erõsen hozzájárult a megnövekedett TA."

gúglizd ki nekem ennek a mondatnak a jelentését kérlek, és mérd le mennyi idõ, htxvm

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

0Fritz0
Az origo-s színvonalat azért itt ne erõltessük.

(písz és a többi)

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

GregSB
Képekkel kereskednek többek közt, híroldalak tõlük veszik a képeket.

A fotót egy független fotós készítette, õ úgy döntött hogy eladja az AP-nek a képet és a terjesztési jogokat. Gondolom szép kis summát kapott érte, innentõl kezdve az AP dönt arról hogy mennyi pénzt kér az eredeti fotóért.

Sadist
Nehogy elkezdj már hisztizni a tájékozatlanságod miatt...

5c0rp330n
aham. és õk mit csinálnak vele akkor helyette? arra verik, hogy csak nekik van meg bent és más nem láthatja?

5c0rp330n
2 betüre google-zni nagyon okos dolog, biztosan csak egy dologhoz köthetõ a világ. miért nem egy betün akarod bemutatni a google használatát, úgy még hatékonyabb lenne a dolog <#lama>

Sadist
😄!

GregSB
Dzsini
Associated Press hírügynökség - az õ nevük van az eredeti színû fotó alatt mindenhol

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

5c0rp330n
mi az az AP?

Dzsini
hát, azt az AP gondolom jó pénzért hajlandó csak kiadni a kezébõl...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

5c0rp330n
hát igen, de csak a színek vannak torzítva, a felbontás viszont itt lófasz. az érintetlen, eredeti méretû képekre lennék kiváncsi

Dzsini
nem is igazi, szépen el vannak tologatva a színei 😊 fotóstopicban belinkelték az eredeti(bb)et:
nem pont ugyanaz, de közelebb járhat a valódi színekhez

GregSB
Mer' nem is igazi, indexnél volt valaki olyan ügyes hogy sztétfotosoppolt képetrakott ki. Itt az eredeti fotó.

89
mér? ez igazi?

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

De ez milyen durva Iowa felett, mintha nem is lenne igazi a kép:
GregSB
desigo
Igazi Brazil csapatmunka

gz8
Öt hónapott a tanárverõ nõ. Miért nem lehet példát statuálni a maximálisan kiszabható 3 évvel?

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

kuci06
De tényleg, ha ilyen esetben, önvédelemre sem használhatják a fegyvert, akkor minek van náluk? Hihetetlen...

http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...

desigo
Teljesen feleslegesen van fegyver a rendõröknél...
Tikal
elõbb utóbb el fog dördülni egy fegyver, de remélem a rendõr húzza meg a ravaszt...egy ilyen szituácioban már lelõtték volna az USAban a kis bodzaszedõt...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

"Ezzel végleg elszállna az esélye annak is, hogy az ügy magyarországi vonatkozásai valaha tisztázódjanak."

Téves. Már tisztázódtak, csak nem mondták ki.

Tikal
de, igazad van, amugy egész pontosan meg ez

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Dzsini
a vádalku nem az, hogy vallok a többiek ellen / adok információt a többi bûnösrõl, és ezért cserébe az én büntetésemet csökkentik?

Tikal
mellesleg az nem vesztegetés hogy fizetünk csak ejtsétek a vádat? ja, igen, ezt vádalkunak hívják a jogban...szerintem meg ugyanolyan vesztegetés...

Tikal

qtab986
szerintem maradjunk a linkes megoldásnál.

desigo
Nem lesz egyszerû megtalálni...
joebacsi

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

joebacsi
linkelést nem véletlenül találták ki, rászokhatnál a ctrlc-ctrlv helyett

GregSB
Hatezer méter mélyen vadásznak az Air France-gép fekete dobozára

Mondtam én hogy lefognak oda küldeni valamit...

Áldozata holttestét akarta ellopni a méregkeverõ Róbert

Két fiatal nõ, a 21 éves Anett és a 28 éves Edit megmérgezésének vádjával áll bíróság elé M. Róbert, aki összesen 46 millió forintnyi életbiztosítási díjért akarta eltenni láb alól barátnõit. A férfi tagad, a kalocsai bíróságon tegnap kezdõdött büntetõperben nem tett vallomást. Azt is bûnlajstromára írják, hogy a meggyilkolt Edit maradványait el akarta lopatni a sírból, hogy ne lehessen bizonyítani tettét.

A vád szerint rábeszélte a nõt, hogy két biztosítónál 10, és 16 milliós életbiztosítást kössön. Majd megmérgezte Editet, aki néhány nap múlva meghalt. A biztosítók a temetés után gyanút fogtak, a lány szülei pedig exhumáltatni akarták lányukat. Ekkor szervezte meg Róbert a hullalopást, meg akarta semmisíteni a tetemet, de nem sikerült. A vád szerint nem csak Editet mérgezte: korábban a bajai Gy. Anettet kínálta altatóval kevert krémlikõrrel, hogy a nõ 20 milliós életbiztosítását megszerezze. Anett megitta a mérget, rosszul lett, de megmentették. Róbert ezután hamis halotti papírokat gyártott és megindította a biztosítónál a pénzfelvételt. Tervét fatális véletlen hiúsított meg: egy biztosítási ügynök összefutott az utcán a „halottal”, és felismerte Gy. Anettet. - Elõre kitervelten, aljas indokból, több emberen elkövetett emberölés bûntettének kísérletével, csalással, köz-és magánokirat-hamisítással, kegyeletsértéssel és rongálással is vádoljuk M. Róbertet – mondta tegnap a vádat képviselõ dr. Nagy Norbert kecskeméti ügyész. - Korai bármit mondani, de a vádnak csak közvetett bizonyítékai vannak – mondta a per kezdetén Róbert védõje, dr. Petike Ferenc. Az ügyvéd szerint ezért óriási szerepe lesz a szakértõknek: az orvos-szakértõnek például összesen 361 kérdést tett fel írásban M. Róbert.

Fiút szült a terhes férfi

Második gyermekének adott életet a terhes férfi néven híressé vált Thomas Beatie. Az egészséges kisfiú kedden látta meg a napvilágot és sokan máris azzal vádolják, hogy az új csöppségbõl is hasznot akar majd húzni az elsõ képek eladásával.
Újabb kisbabával ajándékozta meg meddõ párját a terhes férfiként ismertté vált Thomas Beatie, aki tavaly júniusban szülte meg elsõ gyermeküket, Susan Juliette-t és a róluk készült elsõ fotók milliókat hoztak a családnak. Az eredetileg nõként született Beatie nemátalakító mûtéten esett át és hormonkezeléseket is kapott, de méhe és külsõ nõi nemi szervei is megmaradtak, így az elsõhöz hasonlóan, most is természetes úton szülte meg kisfiát. Beatie és párja, Nancy Roberts egyelõre nem választottak nevet a kicsinek, annyi azonban bizonyos, hogy õt is Nancy fogja majd szoptatni.
– Én Susan Juliette apja vagyok, klasszikus családmodellt alakítunk ki, attól, hogy én szültem meg, nem leszek az anyja. Csak tettem a dolgomat és nem fogjuk eltitkolni a gyerekeink elõl a születésük körülményeit! – mondta akkor Beatie a The People magazinnak.
Sokan már most azzal vádolják Beatiet, hogy mindkét babát csak a vagyon és a siker érdekében szülte meg és ismét hatalmas összeget fog leakasztani a kisfiú elsõ képeiért. Nem csoda, hogy Beatiet kapzsisággal vádolják, hiszen nemrégiben bejelentette: hamarosan önéletrajzi könyvet fog piacra dobni, mely valószínûleg szintén sokat hoz majd a híressé vált család konyhájára.

Húsz évet is kaphat Nicholas Sarkozy szado-mazo szexkedvelõ barátjának gyilkosa

Elkezdõdött az a tíz napos tárgyalássorozat, melyben azt próbálják kideríteni, hogyan halt meg Nicolas Sarkozy francia elnök barátja, a bankár Edouard Stern. A férfi négy évvel ezelõtti halálakor még Franciaország 38. leggazdagabb embere volt, és inkább errõl volt ismert, mint arról, hogy szex közben szívesen hord latexruhát és bírja a szado-mazo játékokat. Sternt tizennégy évvel fiatalabb szeretõje szex közben ölte meg, a kérdés most csak az, hogy vajon hirtelen felindulásból, vagy elõre megfontoltan, a férfi egymillió dollárjáért gyilkolt?

Négy évvel ezelõtt nagy port vert fel Franciaországban, amikor genfi luxusapartmanjában alkalmazottai megtalálták a bankár Edouard Stern holttestét. Franciaország 38. leggazdagabb emberének holttestében négy lövedéket találtak: kettõt a fejében, kettõt a teste egyéb pontjain. A történet érdekessége azonban inkább abban rejlik, hogy az 50 éves Sternre testszínû, szado-mazó játékokhoz használt latexruhában bukkantak rá, a történetben pedig késõbb felbukkan még fiatal szeretõ, szado-mazo szexfüggõség, egymillió dollár, és a késõbbi államfõ, Nicholas Sarkozy neve is.
Stern szeretõje beismerte a gyilkosságot

A nyomozás során elõször az orosz maffiát gyanították a háttérben, a szívós üzletember hírében álló Stern ugyanis akkoriban sokat üzletelt Kelet-Európában. A potenciális gyanúsítottak listája azonban hamar egy fõre szûkült. A rendõrség 2004. március 15-én, a gyilkosság után tizenöt nappal svájci otthonában letartóztatta Stern szeretõjét, az egyébként férjes asszony Cécile Brossardot, pár nappal késõbb pedig a Genfi-tóban a gyilkos fegyverre is ráleltek. A nõ nem sokkal késõbb beismerte, õ ölte meg gazdag bankár szeretõjét. A napokban indult tíznapos, negyven tanút felvonultató tárgyalássorozat alatt a bíróság most azt próbálja tisztázni, miért.

Brossard ügyvédei szerint a most negyvenéves asszony hirtelen felindulásból ölte meg a férfit, míg a Stern család képviselõi azt állítják, Brossard elõre megfontolt gyilkosságot követett el.

Edouard Stern, aki a politikai és üzleti elittel is jó viszonyban volt – az akkor még csak jövendõbeli köztársasági elnököt, Nicholas Sarkozyt is barátai közt tudhatta – , nagyjából 600 millió eurós vagyont halmozott fel pályafutása alatt.

Edouard Stern

1977-ben, 22 évesen, egyszerû ügyintézõként kezdett dolgozni a családi vállalkozásban, a Bank Sternben, ahol hamar vezetõi pozícióba került, és 1985-ben eladta a céget. Az immár befolyásos üzletember 1983-ban nõsült meg, a Lazard bank tulajdonosának, Michel David-Weillnek a lányát, Beatrice David-Weillt vette el, akitõl késõbb három gyereke született. Stern jól választott párt magának: a korábbi családi cégeladás után nem sokkal csatlakozott apósa bankjához, a Lazardhoz, amit õ örökölt volna, ha 1997-ben nem dönt úgy, hogy lelép. A hírek szerint a befektetési bankár nem véletlenül jött el a Lazardtól, állítólag nemcsak a partnerekkel, de apósával is komoly összetûzésbe keveredett. Stern ezután megalapította saját befektetési cégét, az Investment Real Returns Capitalt Genfben.
A védelem szerint hirtelen felindulásból ölt

Stern, aki közben elvált nejétõl, 2001-ben, egy párizsi állófogadáson, közös ismerõsükön keresztül ismerkedett meg a nála 14 évvel fiatalabb, bohém mûvészlélekként jellemzett Cécile Brossarddal, akivel – bár a nõ férjnél volt és a késõbbiekben sem vált el - szeretõk lettek. Kapcsolatuk állítólag nagyon hullámzó és szélsõséges volt – írja a swissinfo. Brossard ügyvédje, Pascal Maurer állítja, a gyilkosság „Stern manipulációja és a zaklatásai miatt történt, Brossard lépésrõl lépésre haladt a depresszió felé, míg végül teljesen befordult."

A védelem szerint tehát ha valaki is okolható a gyilkosságért, az csakis maga Edouard Stern lehetett, fõleg, hogy a halálát megelõzõ néhány hónapban házassági ígéreteken kívül semmivel sem szolgált a nõnek. Persze ez sem lenne igazán frappáns történet, ha nem lenne benne pénz, fõleg, hogy alanya egy igencsak tehetõs üzletember. Stern állítólag 1 millió dollárt utalt át barátnõjének, ám hirtelen zárolta a pénzt anélkül, hogy ezt megindokolta volna – állítja a védelem, amely szerint Brossard idegösszeomlást kapott, amikor rájött, pasija csak játszadozott vele a kapcsolatuk alatt, és esze ágában sincs elvenni õt. Maurer szerint az idegösszeomlásra a gyilkosság éjszakáján, 2005. február 28-án került sor, amikor Stern szex közben állítólag azt mondta nõnek: „Egymillió dollár túl sok egy szajháért". Brossard ezután lõtt.
Csak a pénz kellett neki

A Stern család ügyvédei természetesen másképp látják a dolgot, szerintük az asszony – aki az elmúlt négy évet a genfi Champ Dollon börtönben, valamint pszichiátrián töltötte – elõre megfontoltan követte el a gyilkosságot. A család ügyvédje, Marc Bonnant úgy véli, Brossard egy manipulatív nõszemély, aki csak felizgatta a férfi fantáziáját, és szado-mazo szexuális játékainak függõjévé tette. Bonnant szerint Stern azért fizette az egymilliót szeretõjének, mert a nõ azt mondta, hogy ez az egymillió tulajdonképpen csak egy jelképes összeg, „szerelmük megpecsételése", és ha összeházasodnak, úgyis visszaadja neki. A család szerint azonban amikor Stern mégse vette el, a nõ nem akarta visszaadni a pénzt, ezért Stern bedühödött és zárolta a számlát. „Amikor a bank értesítette, hogy nem nyúlhat a pénzhez, Genfbe ment, és bosszúból megölte. Ha ez tényleg hirtelen felindulásnak számít, akkor mit sem érnek a törvények" – tette hozzá az ügyvéd.

Amennyiben a bíróság mégis hirtelen felindulással magyarázza a gyilkosságot, akkor enyhítõ körülménynek számíthat a depresszió vagy az érzelmi instabilitás, mely Brossardot is jellemzi, és ebben az esetben megúszhatja tíz év börtönnel. Amennyiben azonban bebizonyosodik az elõre megfontolt gyilkosság vádja, húsz évet is kaphat.

A vártnál jóval többe kerül a 4-es metróvonal jármûtelepe

A Swietelsky Magyarország Kft. az eredetileg becsült 8,2 milliárd forint helyett 11,5 milliárdért vállalta a budapesti 4-es metróvonal jármûtelepének a felépítését, az eredmény a Közbeszerzési Értesítõ szerdai számában jelent meg.

A BKV Zrt. által kiírt nyílt közbeszerzés több épületet foglal magába. A központi épület 5 ezer négyzetméteres, amely két csarnokból, továbbá mûhelybõl és raktárból áll.

A központi épületbõl emelkedik ki egy 7 szintes, szintenként mintegy 900 négyzetméter alapterületû épülettömb, ez lesz az irodaház. Ebben lesz Budapest három (M2, M3 és M4) metróvonalának teljes integrált diszpécserközpontja is. A jármûtároló 11.200, míg a pályafenntartási épület 1.500 négyzetméteres lesz.

A felhívásra öt ajánlat érkezett, a legolcsóbb 9,5 milliárd, míg a legdrágább 13,7 milliárd forint volt. A nyertes a Swietelsky Magyarország Kft. lett 11,5 milliárd forinttal.

<#shakehead>

bertino
<#wow2>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Közel duplájára hízott az álmában zabáló brit asszony

Anna Ryan húsz év leforgása alatt csaknem megduplázta súlyát, és hiába próbált diétázni és mozogni, folyamatosan jöttek fel rá a plusz kilók. Csak két évvel ezelõtt döbbent rá, hogy álmában mindent magába töm, amit a konyhában talál, és feltételezését egy szakember is megerõsítette. Sajnos a megelõzõ módszerek nem váltak be, így gyógyszerrel próbálják kezelni az alvásfüggõ evészavarban szenvedõ asszonyt, aki attól fél, hogy túlsúlya miatt veszélyben van az egészsége.

Hiába edzett rendszeresen és figyelt oda étrendjére, Anna Ryan képtelen volt megállítani folyamatos hízását, olykor az is elõfordult, hogy egy hónap alatt közel hat kilót szedett fel. A rejtélyes hízás okára két évvel ezelõtt derült fény: Ryan ekkor jött rá, hogy alvajáróként, álmában jár ki a konyhába, ahol szinte mindent magába töm. „A húszas éveim elején kezdtem hízni, addig körülbelül 64 kilogramm voltam. A plusz kilók miatt jobban odafigyeltem az étrendemre és hetente ötször edzettem, de semmi nem változott. Tudtam, hogy valami nincs rendben, hiszen mindig fáradtan ébredten és émelyegtem. Az orvosom azonban nem tudta megmondani, hogy mi volt a bajom. Ez nagyon frusztráló volt. A húszas éveim végén már 89 kilogrammot nyomtam, és belenyugodtam a sorsomba" – mesélte a Closer magazinnak az asszony, aki állítólag egyszer közel 20 kilót szedett fel alig két hónap leforgása alatt.
Keksz a lepedõn

Az asszony 2007-ben kezdett gyanakodni, hogy mi miatt hízott meg ilyen mértékben. „Amikor az egyik reggel felkeltem, kekszdarabok borították a lepedõmet és az arcomat. A konyha úgy nézett ki, mintha bombatámadás érte volna. Ekkor jöttem rá, hogy valószínûleg álmomban ettem. A férjem viccesnek találta a dolgot, de én nagyon megijedtem. Semmire sem emlékeztem" – nyilatkozta az asszony, aki problémájával felkeresett egy szakembert, aki megállapította, hogy Anna egy nagyon ritka rendellenességben, ún. alvásfüggõ evészavarban szenved. „Megkönnyebbültem, amikor kiderült, hogy miért történik ez velem. Persze ijesztõ is volt, hiszen nem volt befolyásom felette" – mesélte Anna, aki állítólag gyermekkorában is alvajáró volt. „A szüleim többször is rajtakaptak. Soha nem gondoltuk, hogy ennek köze lenne a súlyproblémámhoz. Feltûnt ugyan, hogy nagyon gyorsan fogy az étel otthon, de azt hittem, hogy a férjem eszi meg, és soha nem kérdeztem rá" – tette hozzá. A férj, Kenny Ryan sem sejtette, mi miatt hízik a felesége, ugyanis soha nem ébredt fel arra, hogy az asszony kiment a konyhába.

A zárt ajtó sem volt akadály

Hogy pontosabban fel tudják mérni az asszony állapotát, kamerákat szereltek fel a lakásába, amelyek rögzítették éjszaki tevékenységét. A felvételekbõl kiderült, hogy akár kétezer kalóriát is elfogyaszt egy éjszaka alatt. Ryan orvosai tanácsára több megelõzõ módszert is kipróbált, bezárta az ajtókat, evett lefekvés elõtt és csak minimális mennyiségû ételt tartott otthon. Sajnos egyik tanács sem bizonyult elég hatásosnak. „Az egyik este megettem egy egész adag ketchupba mártott vajat, és nagyon rosszul lettem tõle. Annyi gyógyszert kaptam, amitõl egy elefánt is kidõlt volna, de ennek ellenére továbbra is felkeltem és ettem. Megpróbáltam bezárni a hálószoba ajtaját, de vagy sikerült kinyitnom, vagy megsérültem, miközben megpróbáltam kijutni a szobából" – mesélte az asszony.
Igazi rémálom

Tavaly az asszony kipróbált egy új gyógyszert, amelynek köszönhetõen felhagyott az alvajárással. Ekkor fogyott is, de egy idõ után a gyógyszer már nem bizonyult hatásosnak, és a leadott kilókat is visszaszedte. Anna Ryan most 120 kilogramm, és orvosa most egy újabb gyógyszert írt fel neki. Az asszony reméli, hogy ez az új kezelés talán hatásos lesz, ugyanis saját állítása szerint az elmúlt pár napban csak egyszer ment ki éjszaka enni. „Nagyon aggódom amiatt, hogy ez az étkezési zavar milyen hatással van az egészségemre. Elég kínos, ugyanis az emberek vagy nem hisznek nekem, vagy viccesnek találják az állapotom. Számomra azonban ez egy igazi rémálom" – nyilatkozta az asszony, akinek félelme nem alaptalan, ugyanis magas a vérnyomása és cukorbeteg.

58 centis a világ legkisebb tinédzsere

A 15 éves Jyoti Amge pár év múlva jó eséllyel a világ legkisebb nõje lesz: orvosai szerint jelenlegi, 58 centis magasságánál nem fog nagyobbra nõni. A mindössze ötkilós lányka cseppet sem bánja adottságait, sõt büszke magára és híres bollywoodi színésznõ szeretne lenni.

Jyoti Amge 15 éves indiai iskoláslány, tehát fog még nõni, de nem valószínû, hogy behozza lemaradását: testmagasságának közel duplája választja el egy átlagos kamaszlány testmagasságától. Az 58 centis és 5 kiló súlyú apró lány az achondroplázia nevû születési rendellenességben szenved, de még a törpenövésû nõk átlagos, 123 centis testmagasságának is alig több mit felét éri el. Sõt, már két és féléves unokaöccse is túlnõtte. Ezzel pedig az Indiai Rekordok Könyve szerint jelenleg õ A Világ Legkisebb Lánykája

Orvosai szerint Jyoti Amge egy genetikai rendellenesség miatt született törpenövésûnek, és anyja, a 45 éves Ranjana szerint egy specialista azt mondta nekik, soha nem is fog nagyobbra nõni, mint jelenlegi, 58 centiméteres magassága. Ezzel tehát pár év múlva, amikor már felnõttnek számít, a Világ Legkisebb Nõje címet is megkaphatja.

A kislány azonban cseppet sem bánja ezt: „Büszke vagyok rá, hogy én vagyok a legkisebb tinédzser. Imádom a rám irányuló figyelmet. Nem aggaszt és egy percig sem bánom, hogy ilyen picike vagyok” – idézi õt a Telegraph.

A szüleivel és testvéreivel az indiai Nagpurban élõ kislánynál hároméves korában vették észre, hogy más, mint testvérei. Akkor még õ is nõni szeretett volna: „Azt gondoltam, hogy mindenki más nagyobb nálam, úgyhogy én is nagyobb leszek majd”. Míg azonban testvérei és barátai gyorsan fölénõttek, õ ugyanolyan picike maradt: „Amikor elõször mentem iskolába, mindenki akkora volt, hogy sokáig féltem tõlük. Nem is nagyon jártam emberek közé. De most már rendben vagyok, megszoktam, és szeretek másokkal beszélgetni”.

A kislány a nangpuri Bhartiya Vidyalay Niketan középiskolába jár, ahol bababútor-méretû iskolapadot kapott, így a többiekkel együtt tud tanulni: „Ugyanolyan diák vagyok, mint a többiek. És olyan, mint a többi ember. Eszem, álmodom, ugyanúgy, mint bárki más, semmiben nem különbözünk”.

Az apró termetû tinilányt ennek ellenére valóságos celebritásként kezelik szülõvárosában, a vallásosabbak pedig istennõként tisztelik. Pedig a jövõrõl szõtt elképzelései egész emberiek, átlagos kortársaihoz hasonlóak: bollywoodi sztárságról álmodozik: "Egy akkora városban szeretnék majd dolgozni, mint Mumbai, filmekben játszani, és sokat utazgatni, eljutni Londonba és Amerikába is". Elsõ szerepén mindenesetre már túlvan: Mika Singh indiai bhangra-rapsztár egyik videóklipjében debütált, akivel a Daily Mail szerint hamarosan közös cd-jük is megjelenik..

Kidobta ebét az ablakon, öt hónapot kapott

Állatkínzásért öt hónapot kapott egy budapesti férfi, aki kidobta kutyáját az elsõ emeletrõl. Az eset még karácsonykor történt, az állatvédõket a környékbeliek értesítették. A nyílt lábtörést szenvedett ebet a Noé Állatotthon Alapítvány mûttette meg és vette magához. A május végi ítélet ellen a férfi fellebbezett, így az ítélet nem jogerõs - tájékoztatott szerdai közleményében az alapítvány.

Többen is látták, hogy egy XIII. kerületi férfi kidobta idõs ír szetterét elsõ emeleti lakásuk ablakán karácsonykor. A gazda lement ellenõrizni, hogy az állat elpusztult-e, de mivel még életben volt, a közeli parkba húzta át, majd magára hagyta.
hirdetés

Mayát végül az egyik szomszéd vitte az ügyeletre: az állatorvosi vizsgálat nemcsak vérzõ sebet, sérült ínszalagokat és nyílt törést állapított meg az elhanyagolt állaton, hanem korábbi bántalmazásra utaló nyomokat is - derül ki a Noé Állatotthon Alapítvány szerdai közleményébõl.

Az állatvédõk tájékoztatása szerint a kutya ezután visszakerült gazdáihoz, akik azonban nem akarták elvégeztetni a szükséges mûtéteket. A Noé Állatotthont ekkor értesítették a környékbeliek. Az alapítvány felajánlotta, hogy saját költségére elvégezteti az operációkat. Ezt is megtagadták a tulajdonosok, ezért az állatvédõk a rendõrséghez fordultak, és csak így tudták Mayát gondozásukba venni. Az alapítvány állatkínzás miatt feljelentést tett.

Az ügy tárgyalását május 28-ára tûzték ki a Fõvárosi Bíróságon, a férfi öt hónap letöltendõ szabadságvesztést kapott. Fellebbezett, így az ítélet nem jogerõs.